Látom gyerekek, jól éreztétek magatokat! Holnap talán a ma kiteregetett szennyest kellene kimosni
Dühöngő nem lesz - viselkedjetek úgy, hogy ne legyen rá szükség! Emberek vagyunk és nem karámba zárt állatok, akik a kommunikációról még csak nem is hallottak.
A marhulás meg maradhat itt a tavernában, ha máskor is tudtok ilyen szépen viselkedni.
Na. Anyuci most estig nem lesz itthon. De ez nem jelenti azt, hogy felügyelet nélkül maradtatok, és lehet randalírozni! Tudjátok: a Tesó figyel! Aztán rosszat ne halljak róllatok, mert harapni fogok!!!
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
Egyébként tudtok valamit a készülő Tuan-os szabálykönyvről?
Artean
Szia Artean!
Nos; a témában a Tuan-fórumán találsz kimerítő részletességű anyagot. Ami "biztos"; elméletileg november 15.-én fog megjelenni az új "hivatalos" és remélhetőleg végleges változatban az új Alapkönyv. Ez is "nagy zöld" színű lesz, a bolti ára 5990 Ft, bár ha a Tuan könyvesboltjában veszed, vagy tőlük rendeled 25% kedvezményt adnak.
Ami a belbecset illeti sok és gyökeres változás lesz, az alapkoncepció az volt, hogy hogyan lehetne az ETK-t és az UT egybegyúrva valami jót csinálni. Merthogy a tapasztalatok alapján ez a két rendszer volt a legnépszerűbb; azaz a "K100-as-motort" megtartották, sőt még az ötfokozatú képzettségskálát is; de "csalatkoznia" kell annak aki valami csilivili ETK-UT klónt vár.
Ugyanis -ahogy ők fogalmaztak- a kaszt-alapú szerepjátékrendszerek fölött már jócskán eljárt az idő; néhány Nagy Öreg még őrizgeti ezt a privilégiumot -pl: DnD-; de biztos hogy az új rendszerben egyszerűen nem lesznek kasztok.
Képzettségrendszer alapokon fog állni, meg azon hogy milyen iskolához, céhez, szervezethez tud csatlakozni a karakter, meg milyen mentort, tanítót talál. De ilyen hogy "kasztleírás" nem lesz a könyvben.
Itt változóak róla a vélemények; -személy szerint én megveszem, sőt ki is szeretném majd próbálni vállalkozó szellemekkel- mondjuk nem csoda, a leghányattatottabb sorsú játékrendszer volt az elmúlt 15 évben.
Ha van még a világon! Ha úgy találod néha, hogy nincs minden rendben, Nem érzed már régen: ezt még meg kell tennem. Zavar ha fúj a szél, és unod, hogy rövid a nyár. Indulnál valahová, de félsz hogy utat nem találsz. A szobádban ülsz, és bámulsz az ablakon át, Ellibben valaki, találgatod ki ez a lány. Elfordítod a fejed, és csak csupasz falakat látsz, Eltűnődsz, milyen lehet az élet a tenger túloldalán.
refrén: Ha van még a világon Amit nem láttál, és nem hallottál. Ha van még a világon Amit nem éreztél, s nem próbáltál. Ha van még a világon Olyan, ami kicsit is érdekel. Ha van még a világon Akkor élned kell, még élned kell. Ha van még a világon Amit nem láttál, és nem hallottál. Ha van még a világon Amit nem éreztél, s nem próbáltál. Ha van még a világon Olyan, ami kicsit is érdekel. Ha van még a világon Akkor élned, élned, még élned kell.
Ha azt mondja valaki: te nem voltál mindig ilyen, Gondold végig az életed, egyszer lenn, egyszer fenn. Vedd észre magadon a változást a múlttal, Hidd el, hogy akarod a többet és az újat.
A merev kasztok szerintem is értelmetlenek, továbbá a tsz-ekre sem lenne szükség. Úgy gondolom, a legésszerűbb az a megoldás, hogy minden fejleszthető dolgot tp-ből tudjon venni a játékos. Erősen szúrta például a szememet, hogy egy fejvadász csupán kasztjából fakadóan miért kap 1/2 szintenként +1 bónusz sebzést /szerintem az a fejvadász, aki nem tudja alkalmazni a teljes slan pszit, csak egyszerű harcos, aki kedveli az aljas fogásokat, bármilyen tapasztalt is/. Ha a karakterek minden speciális tulajdonságát képzettségek útján szerezné, az sokkal elfogadhatóbb lenne.
A kockadobásos képességmeghatározás ellenben szerintem - amennyiben maradna - remekül szimulálná, hogy egyáltalán nem mindegy - és nem választható - hogy milyen tulajdonságokkal születünk /minden 3k6/. A képzettségek bizonyos mértékig fejleszthetnék az alapokat, így a végén megmutatkozna a képességekben, hogy ki milyen képzettségekre fókuszál.
Nos merev kasztok nem lesznek viszont lesznek helyettük iskolaleírások. Ha jól tudom akkor a képességeket lehet majd valamennyire fejleszteni. A kockadobálós képességelosztás már a kezdetek óta szúrja a szemem, mert azért had én döntsem már el legalább a szerepjátékban hogy milyen karit szeretnék és ne a kockák. Az új rendszerben pontelosztásos módszer lesz, de talán lesz lehetőség dobálásra is. Lesz még elég sok variálás a mágiát és a pszit elég drasztikusan átalakították amennyire tudom.
Üdv
Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Az olyan amit ha megvesznek a férfiak hazaviszik, és azt mondják a feleségüknek:-Tanítsd meg főzni és utána menj haza anyádhoz!
//csak hecc//
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz... Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz... Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd... A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak. Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad - Harcosnak születtél!”