(Thor)
* Meglep a matrózok óvatossága, hiszen mindenhonnan azt lehet hallani, hogy amit a tengeren kihagynak, azt a szárazföldön többszörösen is bepótolnak. De egy kicsit bele gondolva, holnap útra kelnek, és erős fejfájással, másnaposan nehéz ellátniuk feladataikat. Talán ezért is fogják vissza magukat.
* A matrózok tanácsitól egy kicsit már zúg a fejem, meg talán az egész hely zaja is gondterhet jelent az egyedül léthez szokott tudatomnak. Beszélgetések közben megpróbálok infót kiszedni a társaságból, és így talán csendesülnek a méhek is a fejemben.
- Srácok én úgy tudtam, hogy három nap múlva indul útjára a Veszett macska, azért is gondoltam felajánlkozok a kapitányotoknál, hiszen még van idő, hogy gondolkozzon az ajánlatomon. Kár, hogy nemet mondott, rendes egy társaságnak tűntök, szívesen szereztem volna gyakorlatot a ti hajótokon. De lehet, ha nem ilyen gondterhelt pillanatában kaptam volna el, akkor rá bólintott volna, és holnap én is a tengeren lehetnék. Vagy mindig ilyenek a napjai, problémákkal teli?
* Amíg a matrózokat faggatom, a háttérben kellemes zene szól, és azon kapom magam, hogy egy pillanatra el is felejtettem miért is vagyok itt. Ahogy a muzsika lágyan végigcirógatja a fülemet, még a fejzúgás is lassan alább hagy. Szerencsére a „táncos lábú” ifjú már nem törődik velem, és így én sem fordítok figyelmet rá. Ekkor a beszélgetésünket Ran szakítja félbe.
< Vacsora, sajnos én már vacsoráztam, pedig szívesen ennék rizst hússal, na de mindegy, nem azért jöttem, hogy jól érezzem magam.>