Ferron con Corwo
-Nos ki az aki engem hibáztat a halála miatt?
-Ki az aki megkért, hogy legyek én is őrségben? VAgy talán elvárták, hogy majd önként jeléentkezek rá? Maguk itt "zsoldért" dolgoznak, én nem. Én fizettem ki magukat, de tudják, mit ez most itt nem is érdekes, ki volt még vele szolgálatban, ki volt az a bátor aki elfutott, és meg se nyikkant az éji vad láttán, mert ha én nem ébredek fel, és nem megyek ki akkor mind mehetnénk tovább gyalog, gyalog. Az pedig hogy épp Antonio volt aki ott voplt az csak egy dolgot bizonyít, hogy nem volt megfelelő arra, hogy Ranagol az élet kegyében részesítse. Részemről enyi.
-Másrészről, egyesek firtatják, hogy vagy magukkal egyidős vagy önöknél jóval fiatalabb vagyok. Kérdezzék meg maguktól melyik kékvérű nemes az aki önként és dalolva megy a front vonalra harcolni, azért hogy maguk allja nép, vagy katonák, visszamehesenek a házaikba...Hát nem tolongunk meg kell hogy mondjam. És arról hogy önök már harcoltak, örüljenek hogy túlélték...Itt van mindegyikükl zsoldja, -oda rak egy erszényt -aki akar az jöhet tovább velem, de a többieket ne lássam soha többet.
*Ha valaki vele megy, vagy nem nem érdekli. Összeszedi a holmiját, kimegy, felpattan a lovára, és utnak indul. A tábor irányába.*