• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shadon városa - az ország szíve

Az ország szíve...

Moderátorok: Lianna Pentangelin, Admin

Hozzászólás küldése
333 hozzászólás • Oldal: 7 / 23 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23

Re: Shadon városa - az ország szíve

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.01.30. 22:48

(Shane Bertram)

Az őr írástudatlanságán belül kicsit megütközöm, de nem mutatom.

<Odahaza azért a városi őrök kibogarásznak egy levelet....> -gondolom lemondóan, majd merev vigyort erőltetve magamra fogadom a "szönyegcirkáló" -pap üdvözlését.
Gondolatban gyorsan számba veszem a teológiai képzettség és az egyházi tisztségek fokozatait, próbálom megsaccolni hogy a kurta kis pap hol helyezkedhet el a tudásbeli és a rangbeli létrán.
(Off: D20 alapkönyvben van erről infő a 20. oldal lap alján.)
Mivel tudom hogy nem mindegy mi a pap első benyomása rólam, próbálok kicsit a híúságára hatni.

<Túl nagyot nem hízeleghetek, mert átlátszó, de ezek annyira bele vannak szerelmesedve a hangzatos címekbe, hogy talán jól veszi ki magát, ha kicsit felmagasztalom...>

-Nos tiszteletreméltó Initiatus -("Beavatott" a shadoni teológiai képzettség harmadik foka a hatból, az egyházi rang és a teológiai tudás nem feltétlenül van egy szinten...:roll:) Carlos Sacerdos atya, köszönöm a baráti és igen tiszteletteljes fogadtatást az Államszövetség nevében, bízom benne hogy hasznosan szolgálhatom majd hazámat Új Pyarront és képes leszek elősegíteni országaink zökkenőmentes kapcsolatait.
-De kérem atyám; zavarba hoznak. Önök nagyon felértékelik az én méltatlan rangomat -és a paplovagok sorfalára mutatok- önök igazán szíves vendéglátók. Odahaza a kormányzót és a Krad-rend mestereit fogadják ekkora tisztességgel, mint önök engem; egy apró téglát a diplomácia építményében. -és biccentek a paplovagok felé.

<Te jó isten, mekkora lehet a felhajtás itt, ha két herceg találkozik?> -gondolom tűnődve miközben a pap szavait hallgatom.

Sajnálkozva húzom össze a szemölldököm az Arel pap szentséggyalázása hallatán.

- Oh, nos ez igen sajnálatos, megértem az önök indulatait, hiszen mi is szigorú büntetésnek vetjük alá a szentséggyalázókat odahaza.

- Csak remélhetem, hogy hatalmas istenük Domvik lesz olyan kegyes, és mint hallom szereti az Életet annyira, hogy megelégszik egy olyan jóvátéttellel, mit egy hitetlen száméra adhat és nem kívánja vérét. -rögtönzök gyorsan egy kis védőbeszédet az Arelita érdekében, végül is ez a dolgom.

Arra számítottam, és vártam is, hogy lesz valami hivatalos packázás meg aktatologatás az országba való belépésemkor, bólogatok is készségesen az atya szavaira.

-Természetesen, Carlos Sacerdos atya; mindennek megvan a maga rendje.

<Ellenben, hogy valami papi klastromba dugjanak aludni! :shock: Na még csak az kéne!>

-Bocsánat atyám de a pyarroni követségnek is megvna a maga rendtartása. Miután megérkeztem a városba, a hivatali eljárás szerint azonnal jelenkeznem kell a Pyarroni Nagykövetség épületében és fel kell vegyem a kapcsolatot a feljebbvalómmal, hogy a továbbiakról elirányítson. És bár szívem mindennél jobban kívánt vágya hogy alaposabban is megismerhessem a csodálatos templomépítő művészetüket, attól tartok egy ideig még vissza kell magam fogjam az urunk Fénye Monostor meglátogatását illetően, mert kötelességeim vannak, a hazám számít rám, és ahogy hallom a diplomatákohoz is elkél most egy jó szárnysegéd, úgyhogy ha ez megoldható, lehetséges volna, hogy az adminisztratív kötelezettségeim után utbaigazít, hogy merre találom a pyarroni Nagykövetség épületét? :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.30. 23:56

/Tudok róla, milyen rangok vannak papéknál :P /

A megszólításra (initiatus) az arcodra nézett:
-Megbocsásson, de ez a megszólítás csak egyházi személyek között szokás, világiaktól nem elvárt, nem elvárható, és mellőzendő. Ön se nem pap, se nem Domvik hitű, így talán... Tekintsünk el tőle. Főleg, hogy esetemben...tévedett. Ennél szerényebb helyet foglalok el.
A kocsiban beülve bólintott, érti, mi az ügymenete a dolgoknak:
-Ahogy óhajtja. Ha viszont igényt tart a monostorra, csak szóljon. Ami azt a templomgyalázót illeti, nagyban függ az ügy kimenetele a magaviseltétől, s attól, miben egyezik meg Pyarron és Shadon. Reméljük a legjobbakat.
A pap felajánlotta számodra a kocsit: a bejelentkezés után megvár, s elvisz a nagykövetségre.
Az adminisztráció a várthoz képest hamarább lezajlott. Egy középkorú, halarcú férfi sebes kezekkel aláírt egy nagy nyilvántartást, kért egy aláírást, eléd tolt három féle papírost, majd shadoniul elbúcsúzott. A kocsi lenn várt. A pap elbúcsúzott, mondván neki van itt egy kis dolga, de te haladj csak tovább.
Tekeregtetek a városban, párszor zakkanatál nagyot a macskakövön. Benyomások az utcáról: néha a háziállatok meglehetősen nagy számban fordulnak elő az úton, egyenes arányos számban a nagymellű, mosolygós fehérnéppel. Vajon ez jót jelent?
A követség előtt épp újrarakták az utcakövet. Egy ember kivörösödött fejjel simogatta a bokáját és széles pyar szitkokkal látta el a közönyös munkásembereket. Akik szerencsére nem értették őt. A káromkodó korábban felbukhatott az egyenetlen állapotok miatt.
Maga az épület kívülről nem volt feltűnő jelenség: hársfák strázsáltak a kétszárnyú ajtó előtt, meg két lovagforma férfi -nem paplovag, csak vértes lovag-, aztán illatos füvekkel felhintett kőfolyosó következett, magas, boltíves mennyezettel, vas gyertyatartókkal. Hivatalnokok és közemberek kerülgették egymást. Neked azt mondták még odahaza, menj az első emeleti lépcsőfordulóhoz, ott kérdezd meg, hol van Lyc Matter szobája, s keresd meg őt.
A lépcsőfordulóig elverekedted magad holmistul, miegymásostul. Ám ott egy 2 méter magas férfi állta el az utad:

-Hova, hova? Be van jelentkezve?
Tapló száját azonnal befogta a leveled, amivel érkeztél:
-Na még egy fontoskodó!-morogta és kezével jobbra intett. Itt a fordulóban két irányba ágazott szét a lépcsősor amúgy is. Sokkal csendesebb, díszesebb szint következett. A falakon itt már címereket is láttál, azokét, akik odahaza nemesek voltak, de teljesítettek már Shadonban szolgálatot diplomataként. Egy lélek sem járt a folyosón, és egy ajtón kívül az összes zárva is volt. Az az egy, ami nem, rásnyire nyitva árválkodott, és folyamatos röhögés jött ki mögüle:
-...és...és várj, nem bírom elmondani!-visította egy férfihang könnyesen röhögve, míg egy másik bizonyára már az asztalon fetrengett, mert csapkodta is azt. Valamin ment a vihánc.
-Aztán azt mondta a vallatójának, hogy dugja fel a seggébe a piszkafát, akkor sem mondja el, mért pont oda ment hálni!
Az ajtókon sehol nem volt tábla, ki hol található. Hogy leled így meg Lyct?
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.01.31. 15:52

(Shane Bertram)

Nos köszönöm atyám a nagylelkűségét, és el is fogadom. - mondom és helyet foglalok a hintóban.

Út közben elnézelődök kifele az ablakon és próbálok társalogni Carlos Sacerdossal. felteszek neki pár kérdést a helyi állapotokról:
-kb hány pyarroni vagy az Államszövetséghez tartozó külföldi van most a városban akik lehetséges ügyfeleink lehetnek,
-milyenek az árak pyarronhoz képest, mire van most kereslet? (a karakternek 3. szintű Iparűzés-kereskedelem van)
-Hol találom az Arelitát akit perbefogtak szentséggyalázásért és volna-e rá mód hogy ügyében eljárjak, mint védő?

A nagypolitikáról:

- Milyen most a viszony Gorvik és Shadon között, mennyire kiélezett, vagy csak hétköznapi, szokásos?

-Kérem segítségét, hogy az Egyház könyvtárainak nem titkos, nyílvános részlegében kutakodhassak a Sahdoni közállapotokról. Az uralkodó személye, főbb nemesi családok, és egyházi méltőságokról nyílvánosan tudható információk érdekelnének.

- Szeretném csiszolni a modoromat a bonyolult shadoni egyházi és az udvari etikettet illetően, ismer-e olyan ceremóniamestert, aki járatos az etikettben és elvállalná az alaposabb kiművelésemet?
Búcsúzáskor meghajolok és elköszönök a paptól, majd a nagykövetségre megyek. Az ajtónálló megjegyzését mosolyogva fogadom és nem veszek róla tudomást.

Az ajtó előtt kiszűrődő beszélgetésből kikövetkeztete, hogy éppen az arelitán röhögnek ilyen jól.

<Szegény ördög...ha ennyire komolyan veszik az érdekvédelmét nem tudom mi menti meg a bitótól...:( >

Hangosan felköhögök, és kopogok az ajtón, majd szabad jelzésre benyitok.

- Kyel adjon önöknek szép jó reggelt uraim! Shane Bertram vagyok az új gyakornok. Most érkeztem Új-Pyarronból. Lyc Matter urat keresem, azt mondák őhozzá jöjjek.- mondom és átadom a menlevelem.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.31. 22:58

A pap volt, amiben tájékozottnak bizonyult, és volt, amiben nem: így fogalma sem volt arról, hány külhoni tartózkodhat az országban, s azok közül mennyi pyarroni. Arra kért, erről a követségen érdeklődj. Tudta viszont, hogy az árak megemelkedtek a háború miatt, nagy a kereslet fegyverekre, vértekre, alapvető élelmiszerekre, a luxuscikkek ideje egyelőre leáldozott. Az arelitát Shadlek tartományban tartották fogva és ott is követte el bűnét. Védője van, s mivel a papot úgy tájékoztatták, nem vagy gyakorlott követségi alkalmazott, lebeszélt arról, hogy csatlakozz az ügyhöz.
A politikai kérdést kenetteljesen hárította:

-Minden királynőnk kezében van, mi csak tanácsokat adhatunk neki... A viszony mindenkoron tőle függ.
Ugyan így, mikor segítséget kérnél, ujjait összeillesztette, és kérte, követségi feljebbvalódhoz fordulj mindez, mind ceremóniamesteri ügyben. Zárkózott pap volt, ha komoly dolgokról kellett volna beszélni -azaz direkt nem beszétl, vagy félrebeszélt, esetleg tettette hogy nem hozzáértő-, a komolytalanabbakról viszont készséggel fecsegett. Ha minden pap ilyen, mint ez, nehéz dolga lehet a hivatalnoktársaidnak. Vagy csak felsőbb utasításra kussol, mint az szokás...
*
A szobában kaotikus állapotok uralkodnak: a fekete-fehér kővel rakott szoba minden zuga iratkupacokkal volt teli. Némelyik poros volt, a széle töredezett, más meg nem volt berendszerezve, s hányódott szanaszét. Az asztalon élelemmaradék tálcán, üres kupák, sarkán egy göndör hajú férfi ült és röhögvetartott egy írásos vallomáskivonatot a kezében, míg egy másik, szőke férfi hanyagul hevert egy karfás, bőrrel bevont székben.
Jöttödre abbamaradt a vihánc. A göndör egyenesen sértésnek vette, hogy odapofátlankodsz, a szőke arca szenvtelenné vált. átvette a menleveled. Gondosan átfutotta. Nocsak, bár az előbb jól végigmulatta a beszámolót, világogkék szeme érztelemről árulkodott. Hosszú haját bőrdarabbal fogta össze, és meg merted volna harapni az öklöd arra esküdve, ebben a fasziban van elf vér. vagy negyed, vagy fél részben, de kell lennie. Elegáns brokát ruháján pihentette balját, aminek középső ujján jókora smaragdgyűrű ékeskedett.

-Ciro, menj ki.
A göndör hajú, 30-as férfi az ajtó felé indult azonnal.
-A vallomás marad.
Ciro letette, kiment, az ajtót betette maga mögött. A dszőke felnézett:
-Lyc Matter vagyok. Felteszek pár kérdést, válaszoljon igennel és nemmel.
Összetekerte menleveled és tenyeréhez kezdte ütögetni:
-Tudja, hogy az elődjét meggyilkolták? Késznek érzi magát a szokásos beszoktató időt kihagyva a sűrűjébe ugrani? Van felesége? És gyereke? Engem a fattyúk is érdekelnek. Hajlandó kockázatokat vállalni munkavégzése során? Tudatom: amennyiben úgy érzi, az elkövetkezendőkhöz kicsinek érzi magát, senki nem rója meg a fejét, és szépen hazaküldöm Pyarronba, és kéretek másik gyakornokot magam mellé.
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.01. 15:00

(Shane Bertram)

Az elöljáró kérésének vagy utasításának megfelelő formában válaszolok sorban a feltett kérdésekre.

-Nem uram.
-Igen uram.
-Nem uram.
-Nem uram.
-Igen uram.

-Akkor engedelmével én is kérdeznék, ha nincs más uram, ami önt a személyemel kapcsolatban érdekelné, tájékoztatna a további feladataimról és az itteni napi munkarendről? :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.01. 20:46

-De, van kérdésem-dobta félre a leveled, lejjebb vette a hangját:
-Van olyan tudományod, amihez értesz, de az ország rendszere miatt nem verhetsz nagydobra? Amondó vagyok, szükségem lenne egy mágusra! Tököm kivan a helyiek korlátoltságától! És ráadásul egy ilyen szarral szúrják ki a szemünket, mint annak a bolond papnak a botránya!-hajította félre a jelentést is.
-Kínunkban röhögünk rajta, de magunkon röhögünk, hogy zsinegen rángatnak! Nekem ebből elegem van! ideje lesz a magam szája íze szerint alakítani itt az ügyeim! Anyám is azt tette, hogy csókolná őt homlokon Ellana!-sóhajott a férfi.
-Félelf volt a drága. Nem hiába van ilyen szép hajam-simít végig copfján. negyedízig elf, igen, jól láttad.
-Nem azért vagyok itt, hogy felvegyem a zsíros fizetésem, meresszem a seggem bársonyszékben és bájvigyorogjak, ha az udvarba kell mennem kísérettel, ha a drága nagykövet úr epebántalmai elhatalmasodnak! Még tisztességesen kurvázni se lehet, most mondom, a helyiek pirulnak, ha arra kérem őket, furulyázzanak, ők csak a markuk lengetik, meg az ölüket! Eh, a ribancok is szűziesek, eszem megáll!-tajtékzott Lyc. Szép kis kultúrképet vetít eléd. Vajon hogy jössz ki vele?
-Ide figyelj, Shane: a feladatunk az, megtudni, meddig jutott a királynő a govikiakkal. Pontos hírek kellenek, nem szóbeszédek. Pyarron a seggét a földhöz veri, hogy eredeti forrásból hozzájusson valamihez. Nem mindegy, hogyan alakul a két állam viszonya, mert aszerint vltozhat shadoné és Pyarroné, no meg az államoké is. Ha tehetném, a királynő szoknyája alá bújva hallgatóznék, de annak a nőnek olyan kémelhárító hálózata van, hogy Toron bólogathatna elismerően!
Abbahagyta a mászkálást a férfi, rád nézett:
-Nem avagy éhes? Ehetnénk valamit, aztán jobban elmondanám, mit kéne tennünk. Mától össze vagyunk nőve, Shane. A többi hivatalnoknak fityisz jár, hadd papírozzanak, bajlódjanak a tapló földijeinkkel, mi nagyobbra vagyunk hívatva! Remélem tetszik, mert ha nem, benyomlak a monostorba szállás miatt...
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.01. 23:55

(Shane Bertram)

<Miután a Titkos Testőrség tagja vagyok, eszem ágában sincs megmukkani és Lyc Mattert akárcsak egy betű erejéig tájékoztatni arról, hogy én valójában miféle képzést is kaptam a Fehér Páholytól. Gyakaran a védett személy maga sem tud róla, hogy az addig tohonyának tűnő szolga kiféle. Meg se fordul a fejemben hogy erről bármit mondanom kell, a titoktartás és a diszkréció volt az első amit belémvertek. Próbálok minél jelentéktelenebb pókerarcot felvenni Lyc Matter letegezésére és bizalmaskodására, és egyenletes monoton hangon beszélni.>

-Sajnálom uram, de attól tartok semmi újat nem tudok mondani a saját képességemről, mint amit a szolgálati anyagomban is olvashatott, vagy ahogy Pyarroni előljáróink tájékoztatták személyemet illetően. Ennyi vagyok, nem több, de nem is kevesebb.
-Sajnálatos ha csalatkoznia kell bennem, de ez a maximum amit nyújtani tudok. Nem árulok zsákbamacskát, pontosan azt a munkaerőt kapja mint amiről tájékoztatták, vagy amiről tájékozódott.

-Nos az ön által kritizált szolgáltatási kör minőségéről -fájdalom- de nem tudtam érdemben nyilatkozásra bírni Carlos Sacerdos atyát,-ki volt olyan kedves hogy ide fuvarozott, bár bevallom önnek nem éreztem volna helyénvalónak feszegetni ezt a témát az egyházfi előtt. Ellenben a Gorvik-Shadoni politikai viszonyra rákérdeztem, de kitérő választ adott.

-Nos tehát a feladatunk minél többet megtudni erről a viszonyról, értem uram. Attól tartok a királynő szoknyája alá bejutom valószínűleg nekem is annyi esélyem van mint önnek, félek ha ketten összetesszük amink van az se lesz elég ehhez a manőverhez, így ezt önnek sem ajánlom.

-Köszönöm uram, de térkapuval érkeztem (Off: Ha nincs Shadonban kapu, mert nem engedik, akkor A pyarroni Fehér Páholy -a diplomaták útját megkönnyítendő- különleges államközi engedéllyel nyitott egy ideiglenes térkaput Shadonba, ami csak egy útra szólt és csak oda, a megérkezés után eltűnik.)...nemigen lenne most tanácsos étekkel terhelnem a gyomrom. Már amennyiben nem szeretné hogy percenként okádjam össze az utcát...uram.

-Mielőtt a szolgálatot megkezdeném szeretnék egy nap kimenőt kérni, hogy szállásomról hosszab távon gondoskodhassak, és kicsit berendezkedjek valahol, amit ideiglenes othonomnak nevezhetek. Feltételezem a követség gondoskodik a szállásomról de amenyiben megoldható nem venném ezt igénybe, hanem egy vendégfogadóban bérelnék szobát hosszabb időre míg itt dolgozom. Természetesen a saját költségemre. Ennek -számomra- paraktikus okai vannak, a részletekkel nem untatnám. Ha megoldottam a saját problémám, természetesem azonnal átadom az elérhetőségemet, hogy hol rendezkedtem be, ha azonnal szükség lenne rám és épp munkaidő után. Köszönöm uram.

- Köszönöm a kitüntető bizalmát uram, de ha választanom lehet nekem teljesen megfelel a papírmunka és ahogy ön fogalmazott a "tapló" földijeimmel való foglalatoskodás, ugyanis ezért fizetnek és ez a kötelességem, amire büszke vagyok. Új Pyarron érdelkeit védeni. Ezért az eszméért semmi sem lehet alantas. A takarító munkája sem, aki miatt nem térdig szarban gázolva kellett most a hivatalába bejöjjek, ...uram. Ha ez a munka egy iszákos, züllöt és félőrült vadállat védelembe vételét jelenti akkor azt fogom csinálni teljes mellszélességgel és úgy mintha ez lenne a világ legfontosabb ügye, nem azért mert olyan jófiú vagyok, hanem mert hivatali esküt tettem, és egy gépezet csak annyira erős, amennyire a legkisebb láncszeme az. Egy évig törtem a követ a Larmanon bűntetőtelepén és Kyelnek hála volt időm és lehetőségem átértékelni az élet "nagy" dolgait, ahogy ön emlegette. Meglepődne ha tudná milyen gyorsan változik az ember értékrendje bilincsbe verve és a napi robotban egy köbányában, egy Kyel pap börtönlelkész mellett... 8), akinek köszönhetően van még esélyem bizonyítani, de nem önnek, hanem neki, Domingez atyának és apámnak, Deniel Bertramnak. Sajnálatos uram, ha csalatkoznia kell bennem, de nem szenvedek kihíváskényszerben és nem óhajtok nagyobb dolgot, mint például ezt az ominózus Arelitát kikaparni az Inkizíció karmai közűl. Azt hiszem ha ez sikerülne, akkor elégedett lennék ...uram. Egyébiránt meglep hogy ennyire elbagatelizája az Arel-pap esetét. Ha egy ilyen csipp-csupp ügyben vereséget szenved a pyarroni diplomácia, hogyan várhatnánk el a diplomatáinktól hogy háborút simítsanak el békévé? Vagy talán az a célunk hogy Shadon abban a hitben ringassa magát, hogy a mi diplomatáink töketlen balfékek, akik csak arra jók hogy a helyi kurtizánokat hozzák zavarba,... uram!? Nem szeretem a szentséggyalázókat bárki is kövesse el, de úgy vélem hiba lenne az arelitát a disznók közé vetni. Lehet hogy az arelita egy idióta vadbarom, de a MI vadbarmunk, a mi állampolgárunk, és a mi feladatunk megvédeni az állapolgáraink jogait! Már megbocsásson, de szarok rá hogy a királynő meddig jutott a gorvikiakkal, tölem akár a valagába is dughatják a ramireájukat; ezerszer jobban izgat hogy mi van a "tapló" földijeimmel! A saját honfitársaimért, az embereinkért és a hazámért érzek felelősséget, mert ezek számomra "nagy" dolgok, ezekért fog elszámoltatni a hazám, a saját lelkiismeretem, és az Úr Kyel! Tőlem akár Gorvik meg az egész istenverte shadoni udvar felfordulhat a saját mocskában, csak a saját állampolgárainkat mentsük ki előbb, aztán felőlem halálra is hághatja egymást Gorvik és Shadon,...uram!

-Oh még egy kérdés uram: mennyi lesz a Követségtől kapott havi juttatás összege? :roll:

(Amit mondtam komolyan gondoltam, de mivel én is csak fiatal férfi vagyok, azért rögtön megragad bennem Lyec megjegyzése:)

<Hmm...egyébként a kurtizánok itt tényleg nem csinálják szájjal? :roll: 8) Látom Lyec is tájékozódott már itt a kardinális kérdésekről...:D Bezzeg otthon...tudtam én hogy inkább az Emírségekbe kellett volna menjek...nem csoda hogy Lyec meg van őrülve...évek óta itt tengődik egy jó numera nélkül... 8) Carlos atyának pöttyet felszaladna a szemöldöke ha neki szegezném a kérdést: -És mondja Carlos Sacredos atya igaz a hír miszerint Shadonban a k*ák nem szopnak? 8) :lol: :lol: :lol: ...és a királynő sem szokott? :roll: Tudom...erről is kérdezzem inkább a követséget. >
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.02. 15:57

-Azt a betyár mindenit, milyen álmodozó fiatalembert kaptam ki! A nép és a haza szólamaival jön, tehát fogalmad sincs, mi itt a dolgunk elsősorban. A másodrangú feladatoddal tisztában van, de az elsővel nem. Biztosítani kell Pyarron és az Államközösség számára az előnyös viszonyt, ez pedig nagyobb súllyal esik odahaza latba, mint az, éppen milyen himpellér tör borsot az orrunk alá.
Belenézett az egyik csészébe, de üres volt:
-Hm, tehát az elmondások alapján kikaptam az elsőrangú bürokratikus aktakukacot, kollegáim álmát. Milyen rossz ez nekem. Viszont kiálltad a rohamom, ami dícséretes, bár kiderült, káromkodás dolgában tudsz mit a tejbe aprítani. Nem nagy dicsőség, de valahol le kell ereszteni a gőzt. Jó, egy magadfajtával is elbírok, az elődöd se volt különb, mégis megjárta-ezt nem hányavetin közölte, hangszíne szomorúban csengett. legyezgetett maga előtt valamit, mint aki felejteni akar.
-Folytatom: a kimenőt szállás és egyéb ügyében megkaphatod, szokjad a várost, holnap reggel viszont szükségem lenne rád. Jelenleg 12 komolyabb törvénysértési ügy van az ölünkben, ebből csak egy az ominózus papé. Az is csak azért kap ekkora visszhangot, mert nem tud viselkedni a vádlott. Szó mi szó, ezzel csak árt magának is, nekünk is. Védője már ott van, így erről az ügyről le kell mondanod. Rád itt van szükség, nem Shadlekben. itt a lista, kik miben köptek Shadon levesébe.
Volt ott azért más egyhézi ügy is: varázslótanonc nő, akit boszorkányság vádjával tart fogva az inkvizíció, tolvaj, aki ereklyét lopott, 3 kalandozó, aki az igazságszolgáltatással keveredett össze, és így szépen tovább, köztük az arelita pappal.
-Ezek közül, ahogy látod, 3 államokbeli, 7 pyar. Van bajunk bőven.
Végigsimított haján, meghallotta, hogy pénzről érdeklődtél.
-A szállásod 10%-át állja a követség, továbbá a napi főétkezés a követség konyháján ingyenes és jár neked. Fizetség? Van alapdíj és jutalék is. Havi 2 arany és 50 ezüst a fizetésed. Ezen felül pedig feladattól és annak eredményétől függően kaphatsz pluszt. Van, aki havi 3 arany 30 ezüstöt is megkeres. Jól fizetnek Shadonban a magunkfajtának.
kezedbe nyomta a menleveled és elküldött, menj utadra. Most már többen jártak a folyosón, a lépcsőfordulóban pedig nem állt ott az a debella állat.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.02. 17:02

(Shane Bertram)

Visszaveszem a pókerarcot, és kimérten mondom:

-Bocsánat uram, igaza van, többet nem fordul elő. -mondom enyhe pírral az arcomon. :oops:
<Nahát diplomata leszek, ehhez képest úgy beszélek mint a kocsis.>

Elveszem az ügy-listát, egy pillanatra átfutom. -majd összehajogatom és elteszem.

-Megengedi ugye?

-Értem, ha megoldható szeretném kikérni annak az ügynek az anyagát is amiben dolgom lesz, este a szállásomon átolvasnám, aztán már reggel úgy jönnék, hogy képben legyek az aktuális ügyről.

<Mit idealistát kicsit lelomboz, hogy Lyec Matter láthatóan nem lelkesedik olyan könnyen a magasztos eszmékéért mint én, és csalódottságom ki is ül az arcomra. -Remélem én nem leszek ilyen besavanyadott fószer 20 év múlva- Ellenben tökéletesen elégedett vagyok azzal hogy Lyec beskatulyázott, ugyanis stabil álcát ad ami elfedi Titkos Testőri mivoltomat, az eszményi az lenne ha tényleg senki nem tudná, mert ez fontos fegyvertény.>

-Köszönöm uram. Ha nincs más akkor én most elköszönnék.

Az ajtóból még visszafordulok egy pillanatra.

-Uram...hogy halt meg az elődöm és mi volt a neve?

A követség elé kiérve nagyot szusszanok.

-Pfhuuuh. Ezen is túlvagyok végre.>

Tájékozódok a helyi járókelőktől, hogy merre találom a székesváros fő piacterét. Kocsit bérelek (gondolom vannak bérkocsik) és elhajtatok oda. (Ha nincs akkor gyalog megyek.) A kocsistól megkérdem:

-Mondja jóember van itt Bank? <Biztosan kell lennie nyílvános pénzintézetnek. Valahol a shadoniak is tartják a vagyonukat.> Tudja ahová a kalmárok viszik a pénzt. Na oda hajtson kérem! ...És várjon meg a bank előtt!

A Bankfiókban:

Az "ügyfélszolgálatoshoz" lépek:

-Jó napot kívánok! Folyószámlát szeretnék nyitni a Bankjukban. Mondja kérem az probléma hogy nem vagyok shadoni állampolgár? (Ha nem nyithatok számlát akkor a következő utícél egy fogadó.)
-Értem nos, akkor nyitnék egyet. -felelek a hivatalnok kérdéseire, amire szükségük van.
-Ha már van számlám akkor be is tennék pénzt. -kiteszem elé a húsz pyarroni aranyam.
-Kérem váltsa át ezt az összeget shadoni pénznemre. 15 aranyat a számlámra 5 aranyat ezüstben kiveszek. (Egy ezüstöt rézben kérek kifizetni az apróságok vásárlására) KLöszönöm.

<Na mostmár a pénzem biztonságban van.>

Vissza a kocsishoz:

-Mondja kérem, van olyan fogadó ami közvetlenül a piactéren a legnyüzsgőbb helyen áll? Olyat keresek ahová sok kereskedő és kalmár jár. Van ilyen vendégfogadó? Na akkor ada vigyen! És ne hajtson gyorsan mert nézelődni akrok!

Menet közben érdeklődve tekergetem a nyakam és az emberekt, az utcákat, az épületeket nézegetem, próbálom felvenni a város "hangulatát."'

Mikor megérkezünk kifizetem a viteldíjat, (kétszer annyit adok mint amoenyit kér).

A fogadóban:

Egyenesen a fogadóshoz megyek.

-Jó napot kívánok uram. A nevem Shane Bertram. A pyarroni követségen dolgozom. Tetszik nekem ez a fogadó. Szeretnék itt hosszabb távara, akár évekre, szobát bérelni magamnak.
-Mondja kérem van padlásszobájuk? Egy jó világos, tiszta, tetőtéri manzárdszobát szeretnék, a piactérre néző ablakokkal.

A kezébe nyomok egy arany értékű ezüstöt.

-Remek, akkor be is költöznék. Mennyi ideig lakhatom itt ebből napi háromszori étkezés és a mosónő munkájának igénybevétele mellett?
A kosztom 10%-át a pyarroni követség állja.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.03. 17:40

-Tedd csak el, de először válassza ki, hogy melyik ügyben vennéd ki a részed. Amelyik név mellé jel került, azon már dolgozik valaki.
4 név volt szabad: a 3 kalandozóé és a tanonclányé. A 3 férfi ügyét egy kalap alatt tárgyalták, nem külön, azaz egy képviselő kellett nekik. Amit választottál, annak a paksamétáját nyújtotta át neked Lyc.
Távozásod előtt nehezen beszélt csak elődödről:

-Dargil Brataniinek hívták, és megfojtották.
*
A követség előtt átverekedhetted magad a munkásopkon, azon túl pedig elcsúsztatott szinten terecske várt rád. A terecske körül kocsik álltak, jobb, rosszabb, hogy vendégük akadjon. Virágárus lány akart szegfűt rádtukmálni, suhanc környékezett meg, hogy kocsikat ajánljon neked, amit bérelhetsz. Tört pyarsággal méltatta Biancot, aki az elmondottak alapján: "beszéli pyar, nem ráz kocsi, nem büdös a szája..."
Hogy ebből mi volt az igaz? Nos, valóban nem volt se büdös a szája, se nem rázott nyitott, kétlovas kis fogatja. De anyelvvel hadilábon állt. A "Jó napot kívánok", "legyen úgy", "még szép, hogy igen" és "szakramentumát"-on kívül nem telt többre a szókincse. ha egy átlag ember esrtében ez nyelvtudásnak fogható fel, nagyon is igaz az, hogy Shadonban csak a kiművelt egyének, vagy az alvilág beszéli a pyart :P
A bank szót csak azért értette, mert hasonlított az anyanyelvén valóhoz. A bank felé tartó úton elhaladtatok a piac mellett, keresztül egy hídon, így vethettél egy pillantást a Shadon folyóra, s a vizén úszó csónakokra, majd a híd túloldalán két utcát elhagyva egy hatalmas térre értél. A tér közepén park uralta a terepet, matuzsálemkorú fákkal, a koronán túl templom magasodott, amögött emelkedett a város dombja, hol a palotanegyed nyújtózott, jobbra a város legdrágább fogadója feszített oszlopos homlokzatával, balra pedig egy bank épülete fekete márványlapokkal burkolva. A kocsis nem hajtott be a térre, ahol jobb öltözetű népek korzóztak. Őrség vigyázta, senki be ne vágtasson oda, így le kellett szállnod. Kérésedre, hogy várjon rád, Bianco ennyit felelt:

-Legyen úgy :D
A bankba lépést diszkrét motozás előzte meg. Fegyert senki nem vihetett a falakon belülre. Ezen túljutva shadoniul elnézést kértek az esetleges kellemetlenségekért, és bebocsátást nyertél a bank nagy csarnokába. A bejárattal szemben, U alakban asztalok sorakoztak, a magasban vaskerekeken tengernyi gyertya ontotta a féányt, mivel a banképületnek egy fia ablaka sem volt. A márványborítás befolyt ide is, szórták tükörfényes felületükkel a fényt rendesen.
Egy azúrkék bársonykabátos, fürge ujjú férfihoz kerültél, aki korban apád lehetett volna, de olyan dús hajjal áldotta meg sitene, hogy a sűrű göndör fürtök egymással viaskodtak feje búbján. Ennek következtében szétállt a haja. Ajánlatos volt helyi nyelvtudásod csilogtatni.
A számlanyitásnak nem volt semmi akadálya. Kérték a neved, szüleid nevét, saccra születési időpontpod, de ha nem tudtad volna, a férfi saccol egyet :D Aláírást kértek tőled, amit a férfi memorizált. Lelkedre kötötte, ha bármikor visszatérnél pénzügyekben, csak őt keresd, azaz Lupus Peverrát. Leszámolt eléd 5 aranynak megfelelő ezüst és réz tantumot.
*
A kocsis a helyén volt, csak közben szóba elegyedett az egyik őrrel. Jöttödnek megörült:

-Még szép, hogy igen!
Bólogat, hogy visz, de hogy jó helyre-e...Shadoniul megért mindent, de ő is ragaszkodik hozzá, hogy pyarságát csillogtassa :)
Megindult visszafelé, hogy a folyó túloldalára vigyen a piachoz, de most jóval lassabban megy. Utad során a következőknek lehetsz tanúja: a híd felé tartó úton macskát kergető gyerekeket, félmeztelenül ablakban teregető nőt, aki meglátva téged felsikkantott és eltakarta magát, utcai borbélyt munka közben, árusokkal, akik a piac felé igyekeztek. A hídon át vándorzenész furulyált, elég ügyesen, szélben forgó papírdísz cserélt gazdát, négy díszes paplovag vonult el melletettek, hogy bezsebljenek pár ábrándos pillantást hajadonok felől, kikre szigorú nevelőnő ügyelt sétakor.
A híd túloldalán azonnal mellbevág a piac anyagvégeket kirakodó sarka, hogy aztán bőrneműsbe ütközzetek. Kitekeredve közülük papagály húzott el fejed fölött óbégató emberrel a nyomában, aki kalickát markolt. Áruja épp szökésben volt.
Virágokat áruló standok után Bianco megállította kocsiját a Szőlő és Róka előtt. A címeren fürtök között kitekintő rókafejet láthattál. Kő alapzatú, fában folytatódó fogadónak tűnt, valaki kiírta krétával egy táblára, hogy: "Ervűl és pyjarul értünnk!"
Vajon ugyan ebben a tájszólásban? :lol: (A kocsis 2 rezet lkért, te akkor ezt megfejelted, hogy 4 legyen.)
Sült illata keveredett fenyőgyantával belépésed után s egy cserepes tuja állt őrt az ajtóban. Alacsony mennyezetű, a sarokban kandeláberes alsó helyiség fogadott, a letakarított asztaloknál rögtön szemedbe tűnt egy dzsad-négyes, meg egy asztalra bukott, vértes férfi, akit társa böködött, hogy ezt nem itt kéne... :)
A fogadós (Ruszlan) szeplős volt, és vörösesszőke hajú, vastag pajesszel a füle előtt.

-Szükségem lenne a követség által kiállított papírosról, hogy ez valóban így van-e, azaz ki óhajtják fizetni azt a hányadot...
Jelenleg csak a menleveled volt meg, de hozzá külön papíros nem...Bár ha a menleveledért nyúlsz, azt kell tapasztalnod, Lyc mást adott vissza helyette, egy rövid jelentés nézett vissza rád, nem a menleveled.

"Lyc Matter saját kezébe!

A madárka már repül, de az íjászok észrevették. Ha a hó leesik, talán a fém fémet fial, de a kölyök megeszi nemzőit.

R."

Csodás. Vajon ez mi lehet? Eh, kit érdekel, majd visszaviszed Lycnek.
A fogadós egy kétszemélyes szobát tudott ajánlani neked, ami kritériumaidnak megfelelt. 3 hónapot fedezett a kért ellátással a letett összeg. Ha viszont ezt a 3 hónapot igénybe veszed, a következő fizetési alkalommal ama egy aranyért már 4 hónap jár...
Azonnal fel is vezetnek, a fogadós maga cipelte fel esetleges holmijaid. A 2 emelet tetőszobácskája lett a tiéd, ami igény szerint piacra nézett. Gyógyfüvekkel felszórt padló, illatozó fájú szoba, festett ablaktábla, jelenleg nyitva. Ablakban ibolyka (fokfoldi...), ablak egyik oldalán meg másik oldalán is 1-1 ágy, lábuknál nagy ládával, közöttük nagy asztal, 3 ágó gyertyatartóval, gyertyával.

-Ha bármire szüksége van, keresse Arlettet.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.03. 19:38

(Shane Bertram)

(Off: A karakter csak a követség dolgozóival és a földijeivel beszél pyarul, egyébkéánt minden
shadonival sahdoni nyelven beszél.)
Lyec Matternél:

-Azt hiszem uram kezdetnek bőven elegendő egy védenccel foglalkoznom, így ha nincs ellene
kifogása a varázslótanonc-leány ügye mellett kardoskodnék. ...és...szükségem lenne egy Shadoni bűntetőtörvénykönyvre. Nem igazán vagyok otthon a shadoni jogban...-mentegetőzök-
szeretném azt is átolvasni, hogy tudjam milyenek az esélyeink és mire hivatkozhatok. Tudna számomra kölécsönözni egy ilyen könyvet? Nem baj ha shadoni nyelvű, sőt az lenne a legjobb.
Köszönöm.

Megüti a fülem, hogy milyen nehezen beszél az elveszített elődömről. A Lélektan képzettségem
birtokában (4. szinten ismerem, ÚT 121-122. old) -mindenféle pszi diszciplina alkalmazása
nélkül- pusztán az ösztöneimre hagyatkozva próbálom kikövetkeztetni hogy milyen viszonyban
lehetett az elődömmel, és milyen érzések vannak Lyecben ezzel kapcsolatban.
Aztán az irat-paksamétákkal -és remélhetőleg a shadoni btk-val. (Remélem nem 10 kötetes...)
felszerelkezve indulok el.

A bankban:

A bankban a motozáskor maximum a kajáláshoz használt zsebkésemet vehetik el, egyéb fegyver
nincs nálam. Hasonlóképpen én is jól megjegyzem magamnak Lupus Peverra nevét és fiizimiskáját.

-Értem uram, tehát Lupus Peverra, rendben.

Besöpröm a pénzt, és irány a fogadó.

A kocsiban:

Teljesen elvarázsol Shadon forgataga, tetszik ez a korlátok közé szorított és visszatartott
vágyakozás, jót vigyorgok a szépleányok álmodozó piollantásain amikkel a fess paplovagokat
illetik. <Kíváncsi vagyok mit művelnének velük a gardedame nélkül. :) Na, azért itt is van élet
kérem szépen!>
Valósággal megnyugtat a piactér zsibongása, arra az időre emlékeztet, mikor a mesteremmel
hosszú sétákat tettünk a piacon az emberek auráját és a tömeg hangulatát figyelve, amolyan
gyakorlat, elmetorna gyanánt. Nosztalgikus érzések vannak bennem, kicsi de ja vu, és mégsem,
mert ez valahogy mégis más...
Roppant elégedett vagyok, hogy ilyen jó árban találtam szállást, attól már viszont kevésbé, mikor a menlevelem helyett, Lyec valami spiclijének kódolt üzenete akad a kezembe.

<Ezt most direkt csinálta, hogy teszteljen vagy tényleg ennyire szórakozott? Micsoda hülye egy
kódolást használnak ezek. Kamaszkoromban fantáziadúsabb voltam mint ezek a savanyú fafejek... Ehh...holnap majd visszadom neki...>

Felpillantok Ruszlanra:

-Oh, úgy látszik rossz iratot hoztam el a követségről...Mindegy holnap ha visszatértem a
munkából természetesen bepótolom és bemutatom önnek a menlevelem.

A szoba roppantmód tetszik és nagyon elégedett is vagyok vele:

-Ez tökéletes lesz Ruszlan úr, örülök hogy az ön fogadóját választottam és igen korrektek az árai, köszönöm.

Fáradtan biccentek az utolsó mondatára, majd mikor becsukódik mögötte a szobám ajtaja,
zsákot, iszákot, könyvet mindent levágok egy kupacba a sarokba, lerúgom magamról a csizmát
és belehuppanok úgy ruhástól a kétszemélyes ágyba.

-Ehhhhhh. Végre egy kicsit vízszinteben. -dünnyögöm.

Majd hagyom, hogy a piactérről felszüremlő zsongás álomba ringasson. Két óra hosszát
alszok, majd pszi "Ébresztés"-diszciplinával keltem magam, az idő letelte után.

Első nap mit csinálok:

Ébredés után nyomok pár fekvőtámaszt, pár felülést, nem komoly edzési céllal, inkább csak hogy feltámasszam a vérkeringésem.
<Nem szabad kiesenem a formából, azt hiszem hogy felkeresem majd a helyi zsoldosok gyakorlóterét, hogy kicsit fejleszzem az Öklözésemet. (Off: Ez az egyetlen harcmodor, amihez a karakter tisztességesen ért.) De nem ma.>
Kezembe veszem az egyetlen váltás tiszta ruhám amit hoztam. Keresek egy szolgálót.

-Fürödni szeretnék. -mondom- A szennyesemet a fürdőben hagynám, kérem gondoskodjék róla, hogy a mosónő elvigye és tisztítsák ki.
Megfürdük, megborotválkozok, egy váltás tiszta ruhát veszek fel, amit hoztam.

A Piacon:

Roppantmód izgat a sahdoni piac, rögtön kibújik belőlem az üzletember. Kimegyek a piactérre, és bejárom töviről hegyire az egészet, mindent megnézek és minden fontosabb árúcikkenk megjegyzem az eladási árát, hogy akár "Emlékfelidézéssel" is vissza tudjam keresnei.

<Lássuk csak nem rossz pénz amit a Követségtől kapok, de azt hiszem ki fogom váltani a shadoni kancelláriától az iparűzési engedélyt, hogy legyen egy kis mellékesem...nehogymár attól függjek kapok-e pénzt a Követségtől. Lyec a jutalékát meg feldughtaja valagába...No lássuk csak mire van itt kereslet...
(A karakter vonatkozó képzettségei: Iparűzés(Kereskedelem) 3, Pénzügyek 3, Értékbecslés 3, Számtan 3, szóval a gyerek profi "manager" :D)

<Nem is kell erről tudniuk. Tudtommal a munkaidőmön kívűl azt csinálok amit akarok, egy saját vállalkozás nem lenne rossz...ki tudja talán Ruszlanhoz beszállhatnék csendestársnak...na ezt majd később, haverkodni ráérek.>

<Hmm..hmm...a fegyverkereskedelemhez kicsi vagyok, megaztán késsel villával megennének a helyi cápák, aztán Lyec kereshetne megint másik segédet.....de azt hiszem az élelmiszer és pia kereskedelemből meg lehetne itt csípni valamit. Ahhoz tán még elegendő tőkém is van., hogy elkezdjek belőle valamit...>

Ígyaztán tételesen és minden részletre kiterjedően memorizálom a gabona, takarmány, zöldség-gyümölcs, hús-hentesárú, pékárú, vadhús, és égetett szeszesital -kereskedelem MINDEN egyes tételét.
Nem kis mutatvány, de képes vagyok rá, ha kell pszível vésem az agyamba a látottakat (A karinak 18-as Intelligenciája van.)

<Remélem a shadoni piac egy széles és reprezentatív minta, elvégre ez itt a főváros, és nem valami falusi piactér.>

Odamegyek a bőrösökhöz, megtapogatom, megszagolgatom a kínálatot, és alkudok egy elegáns, akár nemesi körökben is viselhető bőrkabátra, elvégre ősz jön, kell a melegebb ruházat. A gyümölcsösnél veszek egy pár szem almát, hogy elverjem az éhem, majd almát falatozgatva folytatom a shadoni piac felderítését.

Mikor a lacikonyháshoz érek rendelek egy szál sült kolbászt fehér kenyérrel és kovászos uborkával, és megeszegetem. Imádom ezt az egész kuplerájt amit egy jó piac jelent.
Roppantmód kibékülve a világgal tömöm a fejem, majd jólakottan a talponállóban elmerengve a tömegben, hirtelen tágra nyitom a "harmadik szemem" és megnézem az emberek auráját és elkezdem elemezgetni. (Auraérzékelés diszciplina) Ha valaki véletlenül hozzám ér, figyelek milyen benyomásaim támadnak arról az emberről, mindezt kiegészítem a Lélektan képzettségemmel. Próbálok belhallgatni, belelátni az emberek lelkébe, és ha sikerül értékelhető információt elcsípnem elégedett vagyok. Ezt az egészet tréning céljából végzem, hogy a pszí-érzékeim, és emberismeretem élesek és éberek maradjanak. (Ezt a tevékenységet a karakter naponta meg fogja ismételni, ezzel tréningezi a belső látását és a pszi képességeit.) Mi lehetne erre eszményibb hely mint egy piac ahol aztán tömegével vannak emberek és mindezt teljesen feltűnés neélkül végezhetem? A külső szemlélő csak annyit lát, hogy egy fiatal gyerek áldogáll egy talponállóban a sült kolbásza romjai felett és néz ki a fejéből bambulva.

Mikor már úgy érzem kezd sok lenni a pszichémre nehezedő nyomás, pillanatra behunyom a szemem, és lezárom a látásom erre a "láthatatlan" világra és egy pár körös siopa-meditációval visszanyerem a pszi pontjaim.

Egészen napnyugtáig kódorgok a piacon, -közben felveszem az új kabátomat.
Aztán hazasétálok.

Újra a fogadóban:

Három óra hosszát fordítok olvasásra. Két órát olvasom a perbe fogott varázslótanonc peranyagát, egy órát a shadoni bűntetőtörvénykönyvet bújom. Gondosan, figyelmesen olvasok, hogy Emlékfelidézéssel bármikor előhívhassam amit olvastam. A törvénykönyvet természetesen nem elejétől a végéig, elsősorban kifejezetten a boszorkányság, sarlatánság-fejezeteket.

Olyan éjfél fele, elfújom a gyertyát.

<Na jó, azt hiszem ennyi elég volt.>

Gatyára vetközöm és aludni térek.

Másnap reggel 7-kor ébresztem magam, hogy 8.-ra a munkahelyemre érhessek.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.04. 18:20

-Hm, én adhatok BTK-t, de egyházi kódexeket is keresnie kell: úgy tudom, átkerült az ügye Domvik szolgáinak kezei közé. S a papi kódexeket Lingua Domini-n írták, ahhoz nem ért az, aki nem pap...Kerítsen valakit, aki lefordítja önnek a papi blablát!
Lyc tájékoztat, a földszinten, a keleti szárnyban van a könyvtár, onnan kikérheted a jogi paksamétát. A lány holmija már önmagában fél arasznyi vastag kartoték, s a könyvtárban egy savanyú arcú könyvtáros eléd tesz dohszagú, kicsit poros halmot: bár csak 3 kötet, de minden kötet külön-külön jó 10 centis vastagságú. Karizomgyakorlat kilátásban :D
Lyc fájdalma nagy, temetni próbálja. Igen jó viszonyban lehetett elődöddel, mégha kissé fricskázta is kukacságát. Gyászán még nem tette túl magát.

*
Arra keltél 2 óra múlva, ablakod alatt zsivaj van. Pont a párkányodon ült egy papagáj, lentről páran kiabáltak:
-Mindjárt ott leszel, na még egy kicsit!
-Rövid ez a redves létra, nincs egy nagyobb?
-El fog repűni!
-Nem ér ez a madár annyit, meg se lehet enni a húsát!
-Tökfej, díszmadár ez uraknak, nem olyan, mint a csirke a ketrecedben! Ez visszaszól, hogy ökör vagy!
Nevetésbe fullad a madármentés. Egy szőrös mancs nyúlkál a madár után, ami benéz rád, borzol egyet a tollain, aztán huss...
A kéz tulajdonosa megremeg, aztán zrgés, puffanás. A létra eldőlhetett oldalra, aki meg rajta volt, leesett.
Alig lépsz ki a folyosóra, kuncogó szolgálólányok kettősébe botlasz, akik szétrebbennek nyomban. Asszonyok voltak már ezek, illedelmesen lesütötték szemeiket, kötényüket megigazították, az egyik hajtincsét főkötője alá dugdosta. Hallva kérésed, az egyik levágott egy pukedlit és intett, menj vele. A szint végén állt a fürdős szoba, dézsában töltögette rád a meleg vizet az asszony, mukkanás nélkül.
Mire végeztél és elhagytad a fogadót, már nyoma sem, volt annak, hogy ott papagájvadászatot tartottak.
A piacon érdemes szemfülesnek lenni: van, hogy egyik sorban még valaki ennyiér ad valamit, egy másikban pedig rátesznek pár rezet arcátlanul. A ruha, alapélelmiszer és piakereskedelem virágzik, a fegyver is, de azt tudod, hogy bejáratott kereskedők intézik. memorizálás közben eszedbe jut, lehet, iparűzési papír nélkül nem kéne fickósan belevágni bizniszbe, no de diplomataként hamarább kijárod érte a hivatali utat.
Kellemes tapintású, mégis erős anyagú, és mutatós kabátra tettél szert. Világosabb, mint ami praktikus lenne, de ez szinte kérte, hogy vedd meg :)
A lacikonyhásnál "bambulva" jó kis témára akadtál: két kifőzdés beszélgetett, és a dagibb úgy hülyítette a kollegáját, ahogy éppen nem szégyellte. Az meg itta a szavait, s bedőlt neki rendre. pedig az sem ma kezdhette az ipart, ám cimborája jóval dörzsöltebbnek mutatkozott. Bizony, egy átlag éleseszű polgárt jól kiforgathatott az ipse, de nem téged. Te átláttál rajta :) Az aurák kavalkádja egy idő után már egészen rádtelepedtek, jó is volt lerázni őket magadról.
Érintés és benyomások? Lássuk csak, egy piacon óhatatlanul is előfordulhat, hogy bőrödhöz ér valaki: a bőrösnél az eladó türelmes, nyugodt ember benyomását keltette, míg a lacikonyhás nőci, akinek elől két foga hiányzott, nem rejtette véka alá, hagyná, hogy megdöngesd, mert él-hal a fiatalokért...

*
A jogi zöveg barominehéz. Archaikus shadonitól a jogi szakzsargonig hemzseg benne az agy és nyelvtörő. Még neked is nehéz, hiába vet szét az ész :P Valljuk be, nem sokszor olvastál ilyen nehéz falatot. De a banyás fejezetnél gyakran jutottál ehhez a kijelentéshez: "Urunk kezébe tétetik s általa ítételtetik..." Hm. Papság. Lyc mondott valamit...Talán nem is hülyeséget.
A tanonc anyaga azért könnyebben emészthető. Egészen profán dolog miatt kapták végre: nyilvánosan lángot csiholt kezében, mégpedig:
"...3 disznó, 2 mosónő és egy pipafűárus előtt"
Taglalják még, hogy szóváltás után következett be az eset, miszerint egy lány ha egyedül kódorog, csak koldus lehet, vagy rosszféle. Azóta az egyik disznó halálát a lányra kenték, babonasággal karöltve, s hogy egy ragya nőtt ki az egyik asszony álla alatt, s a pipafűárus dereka is megfájdult amiről csakis a lány tehet szemel veréssel...A pipafűárus portékája pedig szintén kárt szenvedett.

*
7kor dúdolás jelezte, valaki súrolja a folyosót. Ablakodban kaparászás, a papgáj nézett vissza rád. A beste jószág ismét megjelent a színen.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.04. 18:47

(Shane Bertram)

A fürdésnél elhajtom a szolgálót.

-Köszönöm, asszonyom, de innentől magam is boldogulok, kérem hagyjon magamra.

A tanulságos piaci körutam után a jogi szöveg tanulmányozásakor ráébredek, hogy a sahdioni törvénykönyv írók sem szeretnek érthetőbben fogalmazni, mint a pyarroni kollégáik.
Úgy látszik ez nemzetközi vonás.

A periratot olvasva felvilágosult pyarroniként legszívesebben kockásra marnám magam a sötét babonaság és a legsötétebb korszakokat idéző primitív butaság ilyen intézményesült formája láttán.

<Krad atyám az égben! Oszlasd el a sötétséget a fejekből! És itt emiatt végeznek ki embereket te jó isten! És ezt itt hagyják! Három helyi kretén fújol egy idegenre és ezért perbe fogják! >

Bosszankodva a térdemre csapok.

-Megáll az eszem! Ez nevetséges! <Egy disznó mint jogi személy! Egy bibircsók, egy döglött sertés, meg egy derékfájás a bizonyíték! Hát odahaza a pyarroni Inkvizítorok szétrúgnák annak a baromnak a seggét aki ekkora gyökérséggel merné őket zaklatni! Nem a szívem csücske az otthoni Inkvvizítor bagázs sem, de azok az itteniekhez képest a józan megfontolás és korrekt ítélkezés glóriától övezett szentjei! És az itteni állam még lelkesen asszisztál ezekhez a sületlenségekhez!> -önkéntelen végigpörgetem a könyv lapjait-<És ahogy látom gond nélkül töltenek meg köteteket ennél jóval nagyobb ostobaságokkal!>

<Kábé három-négy ésszerű magyarázatot tudnék mondani ezekre a "bizonyítékokra"...a bibircsókos nézze meg ki után iszik, ne dugja a nyelvét minden jöttgment szájába, a mosonó feltételezem meglehetősen sokat emel a munkája során, az a disznó meg annyi kórságtól dögölhetett meg, hogy se szeri se száma...talán a szomszéd kevert patkánymérget a moslékjába, mert haragosa volt a gazdának...a dohány meg...gondolom a dohánylevélnek is vannak kártevő élősködői...primitív, sötét, iskolázatlan banda...ez még nem lenne bűn de az igen, hogy embereket ítálnek halálra semmiségekért! :evil: Nagyjából már körvonalazódik bennem mvel védem: lángteremtés? Mágia sem kell hozzá elég egy ügyes kezű vásári mutatványos, és egy gombostűnyi kéndarab, hiszen a kén akár magától is begyulldhat, elég egy kis dörzsölés, aztán bárkivel el lehet hitetni, hogy hű de nagy mágus. Talán még itt Sahdonban is van olyan csepűrágó aki képes egy ilyen hétköznapi trükkre...ettőkl eltekintve a lány lehet hogx mágustanonc, de ha sikerül bebizonyítanom, hogy efféle jelenséget mágia nélkül is el lehet érni, akkor ejteniük kell a vádat.>

A papagáj kaparászását nem veszem tudomásul, ha nem megy el és változatlanul ott vergődik nekem, akkor elúnom és résnyire megnyitom az ablakot, hogy elkaphassam.

<Nem hiányzik hogy komolyan megsérüljön emiatt a kakadu miatt valaki... vagy Arel tudja mi ez a színes tyúk...>

Ha nem túl ellenséges, és emberhez szokott jószág, akkor próbálom felültetni a felkaromra, mint ahogy azt még otthon az állatvásáron láttam egy dzsad árusnál.

(Ha nem ül meg és vergődik, akkor a lábait összefogom mint baromfinak.)

Kimegyek a foylosóra a dudorászó takarítóhoz.

-Elnézést de ez a repülő tyúk már egy negyed órája veri az ablakom, fogalmam sincs kié, de zavarja a nyugalmam, ha megkérhetném, hogy intézkedjék...-mondom és felé nyújtom a színes tollas jószágot.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.05. 22:05

A papagáj lát benned valamit, mert békésen megül rajtad, akár egy oda tervezett tárgy. Mivel néha pislog, nem felejted el, él :) Mikor viszont át akarod őt adni, éles hangot hallat, közel a füledhez, felszáll, tesz egy kört a fejetek felett, letojja a nőt, s visszaszállt hozzád, a válladra. Szemrehányó szemekkel nézett rád.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.06. 17:55

(Shane Bertram)

2. nap reggele:

(Off: Nava; ez aranyos volt: :D : Hogy tud egy nyamvadt papagáj "szemrehányóan" nézni? :D)

-Na még csak az kéne nekem, hogy veled menjek be a követségre!

Két marokra fogom a papagáj testét és leviszem Ruszlanhoz.

-Ruszlan, nem tudom kié ez az istencsapása, de adja vissza a gazdájának nem az enyém. Arra ébredtem, hogy veri az ablakom. De tegye valami fedeles kosárba, mert szökik!

Miután Ruszlannak leadtam az arapapagájt, gyalog indulok a követségre Lyechez.

<Jobb lesz gyalog, helyismeretet kell szerezzek.>
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
333 hozzászólás • Oldal: 7 / 23 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23

Vissza: Shadon tartomány