• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 62 / 153 • 1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.06. 22:07

Nibur!

Köszönöm! Végre egy reménysugár! Végre valaki, aki érti mire gondolok. (Mégha nem is az én reagomból hüvelyezte ki :roll: :oops: )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.02.06. 22:18

Nibur!

Én személy szerint örülök, hogy beleszóltál és leírtad a véleményed!
Ez egy ilyen topik, hogy mindenki kifejtheti a véleményét és nem "fű alatt dumál" csupán. Persze azt ott mindenkinek könnyebb. 8)
Köszönöm, hogy felvállaltad a véleményed, és hogy megosztottad velünk!

És az ügyhöz:
kezdem úgy érezni, hogy valamilyen szinten egyet fúj itt mindenki, csak más szögből és ez a kavar :roll:

Meg: le lehetne szállni Ralogról és a karakteréről - nem ő tehet arról, hogy ez itt kirobbant, hogy hirtelen paprika került a levegőbe - nem kellene meghurcolászni, mert az ügy már réges rég túllépett rajta. :roll:

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.02.06. 22:21

Köszönöm :D
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.02.06. 22:31

Ha kell, bemásolom én, mit írtam HM topicba :) Akkor még nem láttam, hogy itt is folyik párhuzamban a téma :)

HM topicból:
Az elején mi volt, lényegtelen, nem nyomom meg a History gombot OM esetében :) Viszont jelenleg a következő áll fenn:

1. kaszt jelenti
2. bíráló és HM no meg Jk megbeszélésének tárgyát képezi (kaszt válogatja)
3. kasztosodás kell

Hogy kéne? Az UT-ben nincsenek kasztok. Az a kari, ami a képzijei. És a mana meg pszí nem a kasztnak megfelelően emelkedik szintenként, hanem a növekedés képzihez kötött. (ergo ha van egy kari, aki varázslói és bm mágiát is űz, szintenként a magasabb manát kapja meg, jelen esetben a varázslóit)

A logikai baki az UT-ben: akkor is szintet lép az adott varázshasználói képzi, ha nem is használta. Úgy lenne rendjénvaló, ha csak akkor fejlődne valaki szintenként valamiből, ha műveli is. Amit az ember nem művel, elfelejti, így hülyeségnek tartom azt a megkövesedetten lefektetett szabályt, hogy a szintenkénti mana, pszí, stb akkor is jár, ha a kari semmit nem kezdett vele.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.02.06. 22:34

Alauron írta:Nagy szemeket meresztve olvasom, hogy megint ezen van vita. Megpróbálom hát leírni azt amit én gondolk, és akkor lehet ezzel is egyet érteni, vagy sem.
A kasztokról, és a képzettségekről való szemléletről át kellene lépni a karakteralapúra, vagyis a karakter legyen a központi figurája az egész koncepciónak. Nem azért lesz valaki mondjuk varázsló, mert ahoz a tipizált ideális varázslóhoz áll legközelebb, és nem is azért mert azt tanulta, hanem mert annak vallja magát, és a játékos úgy játszik vele, a karakter úgy gondol magára. Persze, ehez általában van is képzettsége, ha nincs akkor sarlatán, vagy bohóc, de nem a képzettség a lényeg. Például:
1. adott egy bárd, akit megfeleő módon megtanítanak a bárdmágia egy részére, és az összhangzatra is képes, mert eléggé művészlelkű ahoz, de beáll egy tolvajcéhhez, és tolvajként működik ott, akkor ő tolvaj, mert azt a szakmát űzi, ehez persze majd fejleszti a szükséges képzettségeit. Ha viszont nem nem gyakorol mint bárd nem fejlődnek mágikus képességei, vagyi nem kap több manát, nem emelhet képziszintet. A mana megállapítása attól függ hogy az adott szintlépések közti időszakban inkább volt e pusztán tolvaj, vagy sem.
2. adott bárd néha lop, mert van hozá képzettsége, de etől még bárd marad, és továbbra is sokat zenél, közönség előtt, tehát bárdoskodik, ekkor a karakter bárd, minden velejárójával.
3. adott egy tolvaj, aki esetleg zenél, vagy énekel, pl. hogy álcáza magát, de ettől nem lesz bárd, és nem is tanulhat semmilyen bárdmágiát, nem tud összhangzatot sem.

A mana pontokról és a képzettségekről azt gondolom, hogy megintcsak a játékstílus, és a képzettségek mhasználata döntse el, minek is számít a karakter. Például:
Legyen adott egy hölgy, aki első szinten felvette a boszorkánymágiát, és a bárdmágiát is, persze a hozzá tartozó zenével, vagy énekkel. Miért is ne? Bár ekkor elég kevés ideje marad másra, ami a kp alapokban is meg kell hogy nyilvánuljon, de sebaj, játékosunk bevállalta a dolgot. tegyük még hozzá, hogy a kari iq-ja 15. Ezek után:
1. A karakter Erion egyik nagy mulatójában mint bárd tevékenykedik, az ősi tanok tanulmányozására nem szán időt, és bosziként nem tesz semmit, amit tudna. Ekkor az első szinten kapott 8mp-hez(hisz ott a boszi volt a nagyobb ezért ezt kapta) második szintre lépéskor 5-öt adhat, mivel bárdként játszott. DE mivel megvan a megfelelő képzettsége, ezért az új manájából, ami 13, második szintű boszorkányként is gazdálkodhat, viszont ez elmarad a rendes második szintű boszik halatmától, ami 16 mp lenn. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy ekkor bárdként csak 5*szint manával tud biztonságosan bánni, és ha többet alkalmaz, akkor előfordulhat hogy a varázslata belebukik, vagy árt magának vele.
2. A kari ezúttal egy nagyhatalmú családnál áll be vajákosnak, és mindenféle gyógyfüveket kever, közben kikezd a legifijabb nemesúrfival, tehát boszorkányként játszik a játékos. Ekkor természetesen 8 manát kap másodki szintre is, így lesz neki 16, mivel mágikus hatalma több lett. De a bárdmágiát nemigen fejlesztette, így ott csak a szintjének megfelelő 10 manából gazdálkodhat biztonságosan.
3. A karakter Erion egyik profi prostija lesz, kamatoztatja boszorkányos tehetségét, és a luxuskupiban is sokat fellép, így mindkét képzit ki is használhatja, hol egyikkel, hol másikkal manipulál. Ekkor teljesen mindegy melyik kasztba soroljuk, lényegében, nem is kell vele foglalkozni szerintem, de mana dolgában a nagyobbat kapja, tehát 8-at. Ekkor második szinten
16 manája van mint minden jóravaló boszinak mert az a nagyobb, és bármágiát is ennyiből tud, de csak 10 manáig biztonságosan...
A fenti három lehetőségből jól látszik, hogy ilyen esetben logikus a 2. vagy harmadikat választani, ha valaki a hatalomra gyúr, mert ott jobban nő a mana, de persze a színesebb játék érdekében az elsőt is lehet. Mindez persze függ a karater helyzetétől, lehetőségeitől, így előfordulhat, hogy másképp játszik, más kasztot személyesít meg mondjuk az első négy, és az azt követő szinteken. Végezetül, megint más a helyzet ha a kari iq-ja 19.

Minden karakter az, aminek vallja magát, és ahogy tevékenykedik, legrosszabb esetben egy varázsló is beállhat az arénába harcolni, máskérdés hogy valószínűleg nem teszi, ha nem ért hozzá, és gyengus. De, ha egy megtermett, harchoz értő varázsló beáll egy arénába gladiátornak, mert valamilyen oknál fogva így dönt, akkor ő onnantól kezdve gladiátor. Más kérdés, hogy ekkor nem nő a manája, meg a pszije, hisz mindez arra is állhat.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.06. 22:35

Bocsánat Yvett de nekem éppen Ralog karakterének kapcsán volt a vitának értelme.

Mint az nyílvánvalóvá vált: csak akkor használhat bárdmágiát, ha a bárd kaszt tagja. Ugyanis mostmár hogy ez így kikristályosodott van rá alapom hogy miért követelek ilyet. (És Ralog az előtörijében épp azt fejtegette, hogy nem tagja a kasztnak. Emiatt vesztem össze Kasparral és mint kiderült nem alaptalan vádaskodás volt amin Ralog felhúzta magát, hanem helytálló megállapítás, ebben a kérdésben akartam tisztán látni és az jött ki, hogy mánpedig úgy nem tanulhat bárdmágiát, ha nem tagja a bárd kasztnak.)

Mint ahogy az is tisztává vált, hogy mindeféle vulgármágia alkalamzás megköveteli a felhasználótól hogy az adott kaszt tagja legyen.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.02.06. 22:54

Tényleg - mindig is tagadta, hogy bárd is lenne - hisz csak az szerepel a kasztnál felírva, hogy tolvaj.

És igen - csakis tápolni akart.
Ti tudjátok, ti beszélgettetek vele erről napokon keresztül, ti ismeritek a gondolatait az ügyről és a karakterről.

De ezt itt off topik, be is fejezem.

És köszönettel tartozom, hogy minden egyes User azonos elbírálásban részesül, azonos lehetőségekkel, feltételekkel.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.02.07. 1:39

Üdv!

Csiripelte egy pacsirta, hogy azt sütöttétek rám, hogy tápolni akarok. Csak tudnám, hogy ezt miből vontátok le. Kérdezni kellene és nem a háttérben szövögetni az agyrémet. Mert ez már az, amit műveltek velem. Ráadásul gerinctelen módon a hátam mögött (kinek nem inge nem veszi magára).

Egyszer sem állítottam, hogy nem bárd a karakter, nem szegültem ellent, nem kardoskodtam az mellett, hogy csak és kizárólag tolvaj lenne.
Igen, kimaradtak képzettségek, de nem azért, mert hűdefaszagyerek akarok lenni, hogy az én karimnak megy ez e nélkül is - egyszerűen nem vettük észre a hiányát - KETTEN!!! Gondoljon mindenki azt amit akar erről, nem tudjuk Yvettel jobban és érthetőbben leírni - nem vettük észre. Ha ez bűn, hát kövezzetek meg bennünket, de csak akkor, ha mindannyian makulátlanok vagytok.

Válaszoltam a felvetődött problémákra, de csak rágalmat és gúnyt kaptam. Leírtam bővebben a saját elképzelésemet, kérdeztem, hogy így elfogadjátok-e. Kaspar rábólintott, erre megint az van hogy nem jó.

Remélem többször nem fog módosulni a feltétel, mert már újra átgyúrtam a karaktert az eddig véglegesnek tűnő követelések szerint.

R.
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.02.07. 1:53

by Con
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.02.07. 2:13

:wtf:

Már megbocsáss, de nem védhetem meg magam az alaptalan rágalmak ellen?

És légyszíves tájékozódjál már mielőtt beleszólsz valamibe. Nem ismered részleteiben az ügyet, akkor nem kell beleszólni.

Yvett nem mondta hogy tápolnék. Egyszer sem. Már az ötlettől kezdve ismeri a gondolataimat. Ha ő úgy gondolta volna, hogy ezt csinálom hidd el nekem, hogy ő szólt volna - elmondhatom, hogy így is elég sok mindenben lehúzott és nem csak most. És mindig megmagyarázta a miérteket és nem kigúnyolt, hanem segített hogy játékba kerülhessek.
Castor is azt akarta hogy játszak. Természetesen. Firtattam? Nem. Csak reagáltam arra, ami menet közben ért engem és nem voltak hajlandóak a szemembe mondani, csak a hátam mögött. Kasparral beszéltem - bár igaz nem sokat messengeren, de nem monda ott, hogy ő így véli. Szép csendben annyit mondott ott, hogyha a kasztot átírom mehet a játék.
És akkor most én maradjak csendben szerinted?

Egyébként a kaszthoz ez volt írva: tolvaj-bárd
Nem / jellel, hogy ikerkasztúként hasson és nem csak tolvaj, hanem kötőjellel. Ami nállam annyit tesz, hogy egy olyan bárd (mivel elsajátíttota a mágiát), aki tolvajkodik aktívan.

R.
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.02.07. 2:38

//OFF

Pártatlanságom hiánya miatt inkább nem írok semmit.

Pedig lenne mit hozzáfűznöm Saggaras.

Rendezkedjen itt más (modi, admin), ha szükségét érzi (én nem érzem, hogy egyenlőre bele kellene avatkozni, de mondom nem vagyok pártatlan az ügyben).

Yvett

OFF vége//
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.07. 6:31

Üdv!

Sajnálatos módon túlszaladt a ló velünk. Mindenki mondta a magáét és nem kérdeztünk senkit semmiről. Aztán így a végére kiderül, hogy nagyjából ugyan arról beszéltünk csak mindenki a magáét fújta. Viszont ezt Ralog sínylette meg.

Kérném, ha még lehet, akkor itt álljunk meg.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.07. 7:14

Már elnézést Yvett, Ralog de eredetileg ezzel kardoskodtál:

Ralog Gebbro írta:Üdv Kaspar!
Úgy tudom UT szerint játszunk, ahol nincsenek, csak névleges kasztok.
Ez egy olyan tolvaj, aki valamilyen formában és szinten ért a bárdmágiához.

A bárd tanította, csak a nézetének átformálásában nem járt sikerrel.

A hangmágiához nem kell hangszer – az a dalmágiához kellene, de az nincs.
Ám igen, az összhangzatot már azon kellene megszólaltatni – majd meglátom, mit tehetek ennek érdekében.
...
A bárd mágiában már nem akar fejlődni, nem ez a fő profilja egyébként – ezt csak támogatásnak használja tevékenységéhez. Ha így nézem, nem osztja meg magát. Megtanulta örömmel, mert látta a lehetőséget, hogy könnyebb dolga lesz ezzel, de ennyi.

R.

Ezért mentem végig azon a vitán hogy lássuk, milyen feltételekkel használhat valki bárdmágiát. Épp az egyenlő elbírálás miatt, hogy ne az legyen hogy én egyszemélyben vétózok meg olyan momentumokat, hogy egy karakter mihez érthet és mihez nem.
Ennyi korrektséget én is elvárok másoktól.
Ezen nem megsértődni kéne, mert kértem egy állásfoglalást erre vonatkozóan, mert az jött ki, hogy az eredeti formában nem lehetséges amit Ralog szeretett volna.
Igen Ralog karijánál bukott ki mert a kasztmegjelölése erddetileg ez volt: tolvaj-bárd.
És arra én sem emlékszem hogy azt írtam volna hogy a karakter táp, ugyanis és a képzettség részét néztem előszőr és az alapján bíráltam el.
Egy kicsit tegyétek magasabbra a megsértődés ingerküszöbét, mert így naponta húzgálhatjuk a szánkat egymásra semmiségekért. :?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.02.07. 8:11

Sziasztok!

Az ügyet nem ismerem részleteiben, de amit castor bemásolt idézetet Ralogtól az úgy abban a formában nem működik. Ha egy kari bárdmágiáját akar használni akkor annak elengedhetetlen feltétele az zenélés ha minden egyebet félreteszek akkor az összhangzat miatt. Amit pedig félreteszek, hogy a bárd az kitűnik az egyszerű muzsikusok közül a mágiájával. Szerintem pedig nincs az az elvetemült hitehagyott bárd, aki a tanítványát ne tanítaná meg hangszeren játszani. (ez utóbbi két mondat személyes vélemény)
A kaszt szón kár lovagolni tény az UT szerint elvileg nincsenek kasztok gyakorlatilag azok körében, akik az ET-t használták úgy is kaszt néven fut a dolog. Az, hogy valaki iskolában vagy magányos mestertől tanult ilyen szempontból mindegy. Viszont pár kaszton kívűl (harcos, jó előtörivel gladiátor stb.) a különleges képzettségeket adó kasztok esetén az iskola elhagyása nem csak szabadságot ad, de hátrányokkal is jár és ezt illik figyelembe venni. (pl.: vadászat a kiugrott fejvadászra, tűzvarira stb)

Üdv

Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.02.07. 9:11

Egy valamit nem kéne szem előtt téveszteni:

-karit boncoltok, nem embert
-sose fojjon át személyes síkra a dolog. Se bírálóként (nem embert, hanem karaktert kell bírálni!) se fórumozóként, se játékosként nem kéne minden személyes támadásnak vélt beköpésre reagálni (mert akkor aztán elindul a szekér... Szép és jó kiállni a becsületért, miegymásért, de ennek itt nincs helye, pmben intézendő az érintettek között)
-egy bolhából elefánt lett, átírással máris másképp festett volna az adatlap és most nem lenne itt senki...

Azt veszem észre, legtöbb esetben nem tudtok elvonatkoztatni a karitól, és egyenlőségjelet tesztek közötte és a JK között. Le kéne erről szokni, ez játék, nem vizeslepedőhúzogató verseny. Milyen rágalmak vannak itt?! Jézusom, sok bába között elveszett a gyerek, és immár nem is egy tolvaj-bárd kariról van szó, hanem Ralogról? Na az viszont itt off topic. Sehol nem láttam a szabálykönyvekben Ralogot, így zavara sem lehet. Láttam, párak hevességükben fura hangnemet ütöttek meg (pl. apafej...) ezt azért nem kéne. Aki nem képes higgadtan, csak a kariról írni, elvonatkoztatva a készítőjétől (bírom, amikor egymás fejében kutakodnak az emberek, hogy ő ezt így akarhatta, csakis ez lehetett a szándéka vele, stb...) az inkább tartsa magában...

Yvettet eme ügyben most ne keresse meg senki, ellenben Quator, árnyékmodink Alauron, jómagam, magasabb szinten Con és Sion áll mindenki rendelkezésére, ha "visszaéléseket" tapasztal.

Végül: kiderült, az OM tele van (túl)érzékeny emberekkel, aminek valahol nem örülök, mert könnyen megy át vérre egy ártatlan megjegyzés is, viszont nem árt ezt sem észben tartani a későbbiekben!
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 62 / 153 • 1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 153

Vissza: Csevegõ