• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 112 / 201 • 1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 201

Re: Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.03.20. 20:17

Öhm...

A félreértések elkerülése végett!
Nem a HM/KM döntését megkritizálandó hagytam/tuk el a Kerinegyedet!
Jelen helyzetben a karaktereink nem tudnak mást csinálni, mint amit vázoltam. Castornak, PM-ben. Azt nem fogjátok látni a Kerinegyedben.

Nagyon szép és jó, hogy Castor demokratice közkérdéssé teszi a dolgot, de nem hiszem, hogy azért mert esetleg én/mi másként látjuk a dolgokat mint Ő, "meghurcoltatást" érdemlünk.

Részemről az ügy lezárva.

Sessaryen
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.03.20. 20:20

Nem is kritizálni akartam... :D
Mondjuk annyi igaz (Mégis átolvastam), hogy kicsit hírtelen történtek az események...kicsit több időt is hagyhatott volna a mesélő a karaktereknek a reakcióra...mert mire azok az események lezajlottak az elején, addigra a karik is reagáltak volna, és esetleg letesznek a tervükről. Ha nem tesznek le, akkor meg jogos a büntetés. Maga a bünti tény, hogy nem egy nagy dolog. Én KM-ként nagyobbat adtam volna...nyílt utcai, fegyveres rablási kísérlet. De ez csak személyes vélemény...senkit nem akarok megsérteni vele :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nibur Sakraf 2008.03.20. 20:36-kor.
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.20. 20:31

Elolvastam ami a kerinegyedben volt, a többi személyes pengeváltás pm-ben, egyéb úton nem érdekel, rátok tartozik. Kerinegyed alapján a véleményem:

Az őröket nem érdekelte, milyen okból támadtatok, részükről az tökmindegy, A támadás ténye az, ami tilos volt az adott helyszínen, abban követtek el a karik vétséget. Mindegy miért, az indok nem számít, támadásért az és annyi volt a bünti, amit ott bejelentettek.
Példa a saját karimon: ha megerőszakolnák/kirabolnák Erionban (mindegy milyen polgár, egy tag), és a karim később kivéreztetné/visszalopná tőle a cuccát és rajtakapnák, a karim hótziher hogy ülne, vagy bitóra kerülne, függetlenül, mért ölt/lopott, kit ölt/lopott meg, a gyilkosság/tolvajlás ténye elintézné, függetlenül hogy igaza volt vagy sem. A módszert büntetik nem az indokot.

A középkori büntetőjog meg aztán nagyon cifra, nem értem, 3 nap elzárásért mért kellett nagyhalált bevágni. Morogva leültem volna, fogadkozva, aztán újra elővettem volna a tapló tolvajt, de óvatosabban, nehogy az őrség rámtelepedjen. Itt nem a tolvajt védték, a rendet védték, és senkit nem érdekelt, milyen okból lett rendetlenség.

**

A demokrácia nem is arról szólna, hogy egy ember kimondja hogy úgy van, hanem hogy mindenkit meghallgatnak. Nem kell egymást meggyőzni, saját akarta hajlítani, csak megismertetni az álláspontokat. Egyáltalán nem tartom bajnak, hogy eme ügyben a különböző felek eltérően véleményezik az esetet, csak nem kéne összekapni. Úgy látom, mindenkiben pitbull bújik meg, mert ha csak a szele is megcsapja, hogy valahol esetleg igazságtalanságok vele, akkor máris ugrik. Nem kell ugrani, csak nyugi, ez játék. Legyen is már akkor játék.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.03.20. 23:09

Miután PM-ben kapom az ívet, hogy én most itten Togart meg Sesst jól meghurcoltam és most mennyire padlón vannak; segítsetek megérteni:

Ha egy ügyről kíváncsi vagyok más véleményére és ezt nyíltan kérdem, az miért fáj bárkinek? Azt kértem hogy nyílvánítsanak véleményt RÓLAM, az ÉN mesélésemről az ÉN hozzálálásomról az eseményekhez, mert kíváncsi voltam, hogy más szerint is én voltam-e a hibás; kilátásba helyezve hogy ha a többség szerint ez így van bocsánatot kérek. Akkor az tulajdonképpen miért is hurcolja meg őket? :roll: Nem gyaláztam őket, nem szidtam őket és nem bíráltam. A válasz PM-emben is csak annyit írtam nekik hogy tudomásul veszem a döntésük és kimesélem őket. Nem volt sem anyázás, sem "pengeváltás." Csak ennyit kértem: kiváncsi vagyok más objektív szemlélő véleményére, akinek van róla, azt meghallgatom, mondja el. Azt hiszem ez minden demokrácia alapja. Nem kezdtem el fröcsögni indulattal, hanem egyszerűen megkérdeztem másokat ők mit gondolnak. Tudtommal a "fórum" erre való. Ennyi történt. Muszáj ebbe többet magyarázni?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.21. 0:09

Sok Boldog Születésnapot Yvett!!!
:koccint: :koccint: :koccint:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.03.21. 0:22

Üdv!

Nem olvastam vissza az ominózus esetet a Kereskedő negyedben, de nekem asztali játék alkalmával már volt hasonló „élményem”.
Az mondjuk betöréses rablás volt Erionban, ahol még tettenérés is volt a Városi őrség részéről. Minket egy közeli bányába vittek kényszermunkára, amíg a keletkezett kárt le nem dolgoztuk (plusz még a nyakunkba varrtak egy másik betörést is).
Asszem két hónapig robotoltunk, amire sikerült meglépnünk. Erionba nem mehettünk vissza, mert a Városi bíróság örökös kitiltással is büntetett minket (igaz, hogy súlyos aranyakért ezt a kitiltást később feloldották)...

Amúgy Boldog Szülinapot Yvett! A Tavaszi Nap-Éj Egyenlőség napján születtél, tök jó lehet ilyen jeles napon születni...
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.21. 0:43

Itt nem volt semmi meghurcolás, csak ahogy látom, manapság mindenki felettébb nagyon érzékeny. Bár nekem is csak annyi bajom lenne, hogy egy szerepjátékos fórumon valami nem úgy sült el a karimmal, ahogy képzeltem. :? Mit mondjak, irigylem azokat, akiknek ez életük legmélyebb pontja. Komolyan mondom, ez nevetséges. Ezek nem problémák, ezek semmik. Fúj a képzeletbeli szél a képzeletbeli világban, és hánykolódik a képzeletbeli hajó a képzeletbeli tengeren a képzeletbeli viharban... Közben kíváncsi lennék rá, a való világban mennyire van romokban az élete, és ahelyett hogy ott rendbetenné, helyettesíti a való életet egy kitalálttal és ami itt történik, az olyan, mintha meghalt volna valaki nagyon kedves ismerőse. Nem érdekel ki veszi magára, az biztos, akinek nincs rendben a lelkiismerete.

Most szakadt el nálam a cérna. Sok kicsi sokra megy, szokták mondani. Nagyon igaz. Egy pontig lehet buddha fejjel ülni, amig ki nem csordul a pohár.

Nem először volt már itt ilyen, hogy valamelyik fórumozó azon akadt ki, ahogy a karijával valami volt, és valami miatt a határ egybemosódott karakter és játékos, játék és valóság között. Valaki mondja már meg nekem, mióta divat azt az élő valós embernek magára vennie, amit egy kitalált karakterrel történik?! De most komolyan, mi a fene folyik ebben a nyomi világban?! A beleélősdi átfut egy olyan szférába, ami már a határon lebeg?! Én ezen nem tudok megszeppenni, elérzékenyedni, meglágyulni, egyik vagy másik oldalon fejet simogatni, vigasztalni, megmondani a frankót, hogy igen, igazad volt, ő egy nagy személt állat, nesze, itt egy zsepi, fújd ki az orrod, vagy nem, most nem, de majd legközelebb! Nem tudom, mi az élvezet abban, ha marják egymást az emberek. Elmondjam nekem mi az élvezet, ha már szóba keült? Egy tartalmas regény, séta az erdőben, tartármártás sültburgonyával, csend, eprespuding, macskasimogatás, ha már ki kell emelnem pár dolgot!
Nem érdekel, ki mit fintorog most a monitor előtt, vagy hogy bólogat egyetértően, mit puffogok itt, egyik tábor se érdekel. Nem kellenek mögém szövetségesek, hittársak, akármik. Megvagyok így is, köszönöm.
Én ezt az egész sértődésesdit, visszasértődésesdit legszívesebben fognám, összegyűrném, és lehúznám a vécén. Nem tudom komolyan venni, gyerekes. Duzzogás a köbön, nyaggatás, hiszti, tisztára mint egy ovi. Meguntam az óvatoskodó, toleráns válaszokat, hogy folyton lábujjhegyen kell fogalmaznom, nehogy már valaki érzékeny tyúkszemére tapossak. Acélozza már meg magát az ember, ha már kinőtte a pelust! Nehogy már egy szerepjátékon egyen a fene mindenkit!

Egyre rájöttem: minél idősebb leszek, azt veszem észre, körülöttem egy halom felnőtt testbe bújt kisgyerek él. Semmi sem változik, csak ezek a nagy gyerekek szaporodnak, és szexelnek, és büntethetőek. És sajnos komolyan veszik őket. Anyám munkahelyén a kolleganők úgy ármánykodnak és fúrják egymást, mint én oviban, hogy ki játszik ma a szőke babával. Nem változik semmi, csak az évek, meg a ruhaméret száma, és a különféle pirulák fajtája, mennyisége. Ennyi. Tépjétek csak magatokat, van mellettem felmosórongy vödörrel, majd takarítok. Éljen a tavaszi napéjegyenlőség, ha nem városban laknék, kimennék mezőre táncot lejteni mint egy pogány...
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.03.21. 1:14

És az OM-óvoda beindult - Köszönjük Nava! ...

Chorax írta:Amúgy Boldog Szülinapot Yvett! A Tavaszi Nap-Éj Egyenlőség napján születtél, tök jó lehet ilyen jeles napon születni...

Köszönöm szépen!
Jó volt születni... Egyet sajnálok, hogy már egy kisnadrágban és trikóban nem szaladgálhatok az udvaron - már nincs olyan időjárás mint régebben, gyermekkoromban.
Bár... :D
Születésem napján nálunk 20-25 cm-es hó volt 80-ban :lol:

Quator!
Neked is köszönöm szépen! ^^

:koccint: Egészségetekre!
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.03.21. 5:15

Kedves egészségére minden ünneplőnek!!
Kiváltképp: Boldog Szülinapot Yvett!
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.03.21. 6:48

Isten éltessen Yv! :koccint:
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Catti Brie » 2008.03.21. 7:25

Sok boldogságot születésnapod alkalmából, Yvett!
Catti Brie
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 333
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.21. 9:22

Részemröl se sértődés semmi nincs a kerinegyedben történtek miatt.Egy apró megjegyzés nem egy cselekedetböl kell megítélni a törpéket ismerni is kell öket ha már mesélek nekik. Erre jó példa a Tooma pap aki ugye a harc istenének a papja és a legnagyobb dicsöség a harcba a családjáért és istenéért harcban meghalni.Neki a fegyvere a szent szimbóluma ezt tisztázzuk,elvették töle a goblinok ugye mert a km nem tudta hogy az a szent szimbólum. Utánna el kell menni egy olyan helyre ahol szintén vagy megválik töle vagy kinn marad. Könyörgöm próbáljon meg valaki ugy játszani papot hogy állandóan elveszik a szent szimbólumát vagy meg kell töle válnia ez elképzelhetetlen. Ugy mint hogy a dorani varászló megváljon a botjától.
Az erioni törvények értelmezése más tészta ezt mondjuk nem beszéltük meg, mert mi ugy értelmeztük Sessel hogy mivel nem károsítottuk magát eriont meg és nem erioni polgárt támadtunk meg így ök nem szolnak bele.Castor másként értelmezte ezt elfogadom, de mivel a törpém erioni ráadásul neki tudnia kellett volna és kiszurta volna a városöröket szerintem, de ez csak a támadás utén derült ki.A hm döntését elfogadtuk pm lerendeztük akkor nem étem miért kell ide írni.
Legközelebb ha valakihez megyek játszani meg kell gyözödnöm róla ismeri-e a papokat szerintem.

Sok Boldog szülinapot Yvett
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.03.21. 9:26

Nagyon boldog születésnapot Yvett!

:koccint: :koccint:
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.03.21. 9:40

:koccint: Boldog Szülinapot Yvett! :koccint:

Togarnak igaza van a szimbólumokat illetően. Ha egy papot megfosztanak tőle nem képes varázsolni. Az ETK szerint még minimálisan igen ha látja jobban ha csak a közelében van de nem látja kevésbé. De a PPL és a Sumi szerint már abszolút semmit sem tud kezdeni az istenétől kapott hatalommal. Ezért inkább hal meg egy pap a szent szimbólumával mint sem nélküle. Ez ilyen. Ennyi kockázat van a pap kasztban. És ezt a kiskaput gyakran ki is használják a Km-ek. Főleg harcias beállítottságú papoknál (Tooma, Darton, Arel).
Ha meg már elvették akkor nincs gond csak meg kell várni míg visszaadják vagy visszalopni vagy hasonlók.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.03.21. 10:02

Boldog Szülinapot Yvett.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 112 / 201 • 1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 201

Vissza: Archívált Fórumok