• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 66 / 153 • 1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.01. 14:30

LÁtod Con! Egyvalami a Te figyelmedet is elkerülte: azzal semmi bajomnem lenne, ha egy niarei szerzetes kapná ezeket a diszciplínákazt (shaolinok a Földön), de szerintem a pyarronita és a benignus-rendi szerzetesek inkább az európai kultúrák aszkéta vallásmagyarázóihoz hasonlítanak, hasonló élettel és inkább műveltek, mitn harcosak, de ez még nem jelnti azt, hogy ilyen pszijük kellene legyen Ynev világán. A butított, saját diszciplínák nem rossz ötlet, de akkor a szerkezet és a hatásfok sem egyezhet.

Anapol: a tanítványnak is abszolút látással kée rendelkeznie szerintem ahhoz, hogy gördülékeny legyen a tanulás. A vak karakterek mondjuk szerintem is tanulhatának vakharcot, de nem első szinten...

con Claudius: a fejsze és a balta között a legnagyobb küldönbség, hogy az egyik két, a másik egy kézzel használatos, de azt nem tudom, hogy ki hogy nevezi melyiket, tapasztalataim szerint ki így, ki úgy. A szekerce pedig azt hioszem formában más.

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.04.01. 14:35

Nem láttam még azta műsort, de elhiszem hogy vannak ilyen fejszék,DE ezek mint pontos mérések alapján legyártotta darabok és nemhiszem hogy a magus világában csinálnának ilyet. Ha meg igen akkor az ára veteszik egy mitrill csatabárdéval :) Nem tudom,. hogy a karakter milyen rétegből származik, de ha az alacsonyabbik rétegből, akkor bezony men hiszem hogy a fejszéje egyenértékű lesz egy csatabárdéval.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.01. 15:06

Üdv!

Anapol: a tanítványnak is abszolút látással kée rendelkeznie szerintem ahhoz, hogy gördülékeny legyen a tanulás. A vak karakterek mondjuk szerintem is tanulhatának vakharcot, de nem első szinten... Idézet Meridian

Meridian éppen ezért 25 éves a kari. Igen sok idő kell ahhoz hogy megtanulja de szentem 20 év erre bőven elég. Ha pedig nem első szinten tanulja meg a kari akkor mikor? Tudtommal ez az új "mágus" rendszer épp erre lett kitalálva hogy ne csak átlagos karikat dolgozzunk ki hanem (ha látunk erre lehetőséget, én pedig látok) olyan karikat is akik különlegesek és nem tartoznak az "átlagos" kalandozó kategóriába.

Szekerce: rövid nyelű, széles lapú (több funkciója legyen pl.: beépített szögkihúzó Lajos bácsinak van ilyen :) ) doborúan ívelt élű faragásra való eszköz

Balta: rövid nyelű egykezes fa aprítására szolgáló eszköz, kiszélesedő végén éles

Fejsze: hosszabb nyelű két kezes fa vágó eszköz kiszélesedő végén szintén éles
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: con Claudius » 2008.04.01. 15:16

Köszönöm

Ez esetben a balta érdekel.

Szerintem a vakharcot simán lehet 1. szinten tanulni.
A mi világunkban is gyerekkortól oktatták a nindzsákat erre de náluk kissé durvábban adták elő, sötétben kifeszített akadályokat kellett kerülgetni.
SImán el tudom képzelni egy kiépített pálya tervét ahol a kari szép lassan megérzi a távolságokat, érzékenyebb talpával visszatalál ugyanarra a göröngyre, egyszóval megtanulja a vakharcot.
Sőt! Tök sötétben ez a kari még bónuszt is kapna ha én lennék a KMje. Szív majd eleget az életben emiatt. Hány kocsmárost ismertek Yneven aki nem akarná átverni? :)
Si vis Pacem, para Bellum
con Claudius
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 182
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.01. 15:57

Meridian írta:Az megoldott probléma, hogy a Titkos pszitmeg ilyet hogy kapjon, satöbbi.

OK.

Meridian írta:A Nagy Arkánum-Kis arkánum dologról nem nyitok vitát, azt elfogadtam,

Nem vitát akartam vele nyitni, hanem analógiának hoztam. Mondjuk a Parancs papi mágiát minden bizonnyal Dreina papjai nem a Tharr-papoktól tanulták, hanem maguk dolgozták ki, vagy kapták valamikor régen Isteni Adományként, vagy más. Ennek ellenére ugyan az mind a kettőnek a neve a játékban.

Meridian írta:Itt a diszciplínákkal magukkal van a baj. Az Aranyharang és a Belső idő azért nem elfogadható szerintem, mert az egyszerűen TITKOS Slan tudás. NIAREI szerzetesek dolgozták ki anno, és nme hiszem, hogy annyi (vagy akár egy olyan) kardművész vagy harcművész jutott volna el délre, hogy a domvikánus és pyarronita szerzeteseket megtanítsa a titkos fogásokra, akár defenzív, akár nem.

Itt van az eb sírhantja. Szerinted TITKOS Slan tudás, engem pedig azért nem zavar, mert szerintem TITKOS tudás. Ők is kidolgoztak maguknak valamit, aztán játéktechnikailag ugyan az a neve. Tehát a lényeg: szerintem nem a harcművészektől tanulták.

Meridian írta:bár nekem az egész kaszt nem szimpatikus, véleményem szerint nem eléggé átgondolt.

Nekem viszont kimondottan szimpatikus, de hogy nem átgondolt, azt akár még támogathatom is. Lásd a Quator által felvetett javaslat a mágiájukkal kapcsolatban, amivel egyet is értettem.

Izé, OM-Szerzetes?
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.01. 16:18

Nos ok,a kompromisszum él ----> OM szerzetes :)

Itt van az eb sírhantja. Szerinted TITKOS Slan tudás, engem pedig azért nem zavar, mert szerintem TITKOS tudás. Ők is kidolgoztak maguknak valamit, aztán játéktechnikailag ugyan az a neve. Tehát a lényeg: szerintem nem a harcművészektől tanulták

Nos igen... attól még nekem akkor is furcsa... én nem adnék nekik olyan szintű tudást. Mittomén spec diszciplína pszi pontonként +VÉ avgy nem tudom, de hogy ennyire uralják a testüket, az azért... ...

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.01. 17:21

Akkor még egyszer elmondom szépen:

Induló karakter semmilyen Titkos képzettséggel nem rendelkezhet.
Ez alól nincs kivétel.
Tetszik, nem tetszik kivételezés nincs. Vitatkozni lehetne, hogy "de...", meg "izé..."

A Titkos képzettségek, szervezeti hagyományok pont azért TITKOSAK, hogy ne egy első szintű tojáshéjfenekű karakter ismerje, hanem csak az aki azt tetteivel, viselkedésével, az életvitelével kiérdemelje annak elsajátítását.
Egy első szintű karakter, vagyis még az sem - egy tanonc semmivel sem érdemli ki ezeket a dolgokat. Az, hogy a mester is az és elképzelhetőnek tartja, hogy a tanítványa is lesz olyan mint ő... vagy az, hogy miért ne? - nos ezek nem indokok az ismeretére.

Abszolult látás. megismerése, megtanulása csak olyan személynek lehetséges, aki a Titkos pszi képzettségben 4.fokon jártas :!:
Titkos pszi - Titkos Szervezeti Hagyomány. Lásd fentebb...
10 Pszi pontba kerül - mégis hogy tanulja meg a karakter, hogyan alkalmazza? - nem rendelkezik hozzá elegendő pszi ponttal...
(Arról nem beszélve, hogy az alkalmazása igen megterhelő - érdemes elolvasni azt a részt is ami taglalja, hogy alkalmanként mennyi ideig használható a diszciplína, és hogy ez az idő hogy növekszik. Viszont ilyenről nem beszélhetünk, mert Pszi pont hiányában ez nem járható út.)
Látás hiányában nem tanulsz meg kardművészeti stílust. Képtelenség.
Azt eltudom képzelni, hogy a karakter egészséges volt és valami miatt elvesztette a látását miután már fullra ismerte az alapfogásokat (értsd: első szintűvé vált...). Más megoldás nincs erre a koncepcióra.
Értem én, hogy különleges, nagyon egyedi, és biztos érdekes, élvezetes lenne vele a játék, de így ahogy te ezt felvázoltad lehetetlen megvalósítani.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.01. 17:36

Ez a titkos szervezeti hagyomány és titkos képzettség dolgot azért nem tartom túl reaálisnak. Bizonyos kasztoknak lehet titkos a pszi, de egy Slan vagy egy varázsló számára igenis fontosak, akár már első szinten is. Ezzel persze nem a vakharcost akarom alátámasztani, mert az egy kicsit más kalap alá tartozik.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.01. 17:41

Meridian!

Nem a pszi a titkos - hanem a Titkos Pszi képzettségbe (a Titkos pszi diszciplínákba) tartozik az Abszolult látás. Nem mindegy... Ettől a Slan pszit ismeri, alkalmazza, de a titkos pszi diszciplínákat nem ismerheti kezdőként.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.01. 17:45

Üdv!

Lehet most hogy ledobtok a honlapról meg minden de különösebben nem érdekel ezek után nem.

Először is Yvett nem tudom te hogy vagy vele de ezt a két írást hasonlítsd össze

Abszolult látás. megismerése, megtanulása csak olyan személynek lehetséges, aki a Titkos pszi képzettségben 4.fokon jártas
Titkos pszi - Titkos Szervezeti Hagyomány. Lásd fentebb...
10 Pszi pontba kerül - mégis hogy tanulja meg a karakter, hogyan alkalmazza? - nem rendelkezik hozzá elegendő pszi ponttal...
(Arról nem beszélve, hogy az alkalmazása igen megterhelő - érdemes elolvasni azt a részt is ami taglalja, hogy alkalmanként mennyi ideig használható a diszciplína, és hogy ez az idő hogy növekszik. Viszont ilyenről nem beszélhetünk, mert Pszi pont hiányában ez nem járható út.)
Látás hiányában nem tanulsz meg kardművészeti stílust. Képtelenség.
Ezt írtad te!!!!!!!!!!!!

Én ezt írtam egy reagomban az előtörténet rovatban:
-Abszulut látást nem alkalmazhatok hiszen ahhoz nem csak 4. fok pszi használat kell hanem 10 pszi pont is ami nincs a karkaternek, 5. fokú vakharcot pedig azért nem írtam (bár szerintem lehetne neki első szinten is) 19-es érzékelés kell hozzá.

Tehát nem akarok abszulut látást titkos pszit meg ilyesmit. Egyébként nem tudom honnan vetted ezt a baromságot na mind 1.

A másik pedig felhívnám a figyelmedet hogy már egyszer volt egy karakter aki vak volt történetesen egy harcművész a neve pedig Rayvanur (Az arctalan mester.)
Igen ő nem születésétől vak hanem 8 éves korától.

Kalmárfejedelem, Herold Bardelot, Quator ar Zaraquer akik akkor hozzászóltak semmi kivetni valót nem találtak benne. Akkor most miért engem kell cseszegetni?
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.01. 17:48

Vesd össze az általad elmondotakat Yvettével:

Yvett:
Azt eltudom képzelni, hogy a karakter egészséges volt és valami miatt elvesztette a látását miután már fullra ismerte az alapfogásokat (értsd: első szintűvé vált...). Más megoldás nincs erre a koncepcióra.

És te:
A másik pedig felhívnám a figyelmedet hogy már egyszer volt egy karakter aki vak volt történetesen egy harcművész a neve pedig Rayvanur (Az arctalan mester.)
Igen ő nem születésétől vak hanem 8 éves korától.

no comment.

M.

ui.: értemén, Yvett! Csak akkor a titkos diszciplínákat senki sem birtokolhatja egyes szinten. Szerintem legalábbis Te ezt állíottad. És erre mondtam, hogy pl varázslóknak és slaneknek szükségük vana képzettségre akár első szinten is.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.01. 18:01

Anapol!

Megkövetlek - félreolvastam, arról nem beszélve, hogy más írása maradt meg bennem. Bocsánat.

Igen, van olyan karakter, mely indult. Azonban ami nem derül ki semmiből, hogy ezt a kényszerű és egyébként széles körben elfogadott, nem vitatott szabályt mikor hoztuk be. Ama karakter rég játékban volt már... De ez is lényegtelen.

Amit még hozzátennék Anapol:
nem rád pikkelek, nem téged csesztetlek, csupán vázolom azt amihez igazodni kell, hogy játékba kerülhessen a karaktered. Ha nem derült volna ki eddig számodra segítenék, hogy játszhass, de ezt neked is hagynod kellene. Ha nem így lenne, hozzá sem szóltam volna a feltett kérdésedhez.

Meridian!
A Titkos pszi képzettség még a varázsló kasztúnak is TILTOTT első szinten!
A mágiaismeretek a mágiahasználóknak egyedüli kivétel ez alól, hisz enélkül nem rendelkeznének a saját szervezetük által biztosított mágiaformulákkal.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.01. 18:07

1.: szerintem nincs szükség abszolút látásra a tanítványnak, a mester pedig szerintem rendelkezhet vele. Ettől nem biztos, hogy átadja a tanítványnak, hisz tán ő sem publikus módon jutott hozzá. Tán ez egy sötét titka.
2.: a vakharc lehet, hogy titkos képzettség, ezért teszem azt, egy mezei harcosnak semmiképp sem adnám meg. De egy vak kardművész had rendelkezzen már vele! :lol: Ha bárki is ismerte, s tudta, hogy megvakult/vak, akkor szerintem nagyon erősen motivált, hogy segítsen rajta. (pl. ha kardművész az illető, s a harmóniát keresi, akkor segíteni szeretne az arra érdemeseken, nem hagyja ott, had szenvedjen. :) )
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Íme a vér, mit örömest hullatok a hazáért!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 165
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.01. 18:08

Igen, pont ezen akadtam fel én is :) Ez szerintem így illogikus, de mindegy, majd legfeljebb ne indítok varázslót meg harcművöt nyílt játékban, oszt részemről megoldva a dolog.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.01. 18:10

Üdv YVETT!

//off Tom hogy beszéltél Selmoval na mind 1. 8) //

-Semmi csak hogy őszinte legyek az az előbbi "lerohanásod" egy kicsit meglepett és nem tagadom felkaptam a vizet.-ezt szomorúan mondja a karakter.

-Mindenesetre hidd el szerintem -ezt te tudod a legjobban- hogy olyan karit amely nem "életképes" vagy nem megfelelő vagy tudom is én, úgy sem hagynak játszani. Ahhoz túl sok emberen kell a karinak átmenni.-nyugodt kissé mosolygós hangon fojtatja.

-És ne kérj bocsánatot mert azt nem szeretem eddig sem haragudtam (annyira :D ). tudom hogy csak jót akarsz.-lovagiasan hozzá fűzi.

Na akkor mi legyen a továbbiakban?
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 66 / 153 • 1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 153

Vissza: Csevegõ