• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 68 / 153 • 1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.04.01. 20:50

Én azt el tudom képzelni, hogy egy kardművész (aki lát) valami módon megvakul, majd kitanulja a Vakharcot (valakitől aki látja, hogy mit is csinál).
De hogy egy alapból vak ember kitanulja a kardművészséget és a Vakharcot egy szintén vak mestertől?! Valahogy nekem is elég elképzelhetetlen...
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.01. 20:58

Most ha nagon bele akarunk menni a filozófiába szerintem annyira nem elképzelhetetlen...legalábbis eszmeileg.

A buddhizmuus és a keleti vallások is azt tanítják, hogy a szemmel látható és érzékelhető világ csak káprázat, nem igaz. Az igazit a szemünkkel nem látjuk...:roll:

De mondom ez parttalan vita lenne, csak ez is eszembejutott mint szempont.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.01. 21:04

Üdv!

Előre bocsánatot kérek a szerzetesektől és baltás-fejszésektől. Ha utolérem magam nekik is kifejtem a véleményem. :oops:

Akkor lássuk a vak-kardművészt:

Először is a szóhasználat nem tetszik! Azt hiszem Anapol reagjában voltak eléggé bántó szavak megfogalmazva.

Emellett remélem nem akartátok elkezdeni a játékot teljes bírálat nélkül?!? (Lehet, hogy nem, de átolvasva van egy ilyen felhangja a dolognak, hogy "na már kezdjünk is".)

Maga a szabályrész: az általános OM-szabályok között ugyan az kifejezetten nem szerepel, hogy "titikos harci képzettségeket nem lehet felvenni KAP-ból", mint ahogy a versenykiírásban szerepelt, DE az oda van vésve, hogy ha valamire a HM/KM azt mondja nem akkor azt le kell húzni.

Képzettség mint olyan: Egyrészt Rayvanurra ne hivatkozzunk, mert azóta voltak szabálymegrendszabályozások és hasonlók.
Másrészt a vakharc nem auztomatikusan megtanulós dolog még egy vaknak sem.
Első szintre maximum 2.fokon engedélyezném még, ha az előtöriben meg van indokolva.

Koncepció: Akkor mégegyszer mondanám, hogy ne hasonlítsuk ezt az esetet az Arctalan Mesterhez. Ugyanis ott a kari ugyan vakoskodott, de gyík is volt harcművészetben. Csak az alapfogásokat sajátította el puszta kézzel és hosszúbottal.
Viszont itt kardművész képeződne. Nos alapvetően karddal vakon mesterré válni az nem az első szintet jelenti. Sokszor el lett mondva hogy hatalmas a szakadék, az "egy érdekes karaktert akartam, itt mindenki korlátozza a kreativitásom" és az "én vagyok a szuperman, mert itt mindent szabad, Szabad Rablás!" között.

Mentalitás: Ez már a magánvéleményem, az előtörténet és a jellemzés eldönthetné, hogy a karakter ide tartozik-e. Ha netán a karakter szamurájszerű lenne, mint ahogy én is jellemezném a kardművészeket, akkor szerintem a "mester" nem tanítgatni kezdi a vak srácot, hanem beadja az első kolostorba, hogy felmosásért adjanak neki kaját meg vigyázzanak rá.

ÖSszefoglalva a szabályozós részt: Vakharc max. 2.fok, Kardozás szintén, ha már elejétől vak. HA nem, akkor pedig először eléri azt a szintet amire fejlődni akart és utána vakul meg, ekkor a kardozás lehet nagyobb, de a vakharc inkább kisebb lesz, mivel azt ugyebár a kari nem oly rég kezdte tanulgatni. Vagy ekkor is marad a 2.fokú vakharc és a kari hirtelen öregedik egyet.

Összefoglalva a vitát: Megkérnék mégegyszer itt is mindenkit, hogy értem én a játék iránti lelkesedést, de ne kapkodjuk el. Én se tudok naphosszat mindig itt ülni, így a nagy játékbamenés lassabb is lehet/lesz.

A lekezelő, flegma hangnemet pedig ne használja senki, jelen esetben Anapol neked mondom főként ezt.

Most pedig a keverésről Yvett: Mivel kb 4 hónapig kénytelenek voltunk számolgatni, nézegetni, hogy a kedves szárnyaló játékosok betartsák a szerintem nem túl nehéz határokat én személy szerint nem csodálom, hogy kevered. Megmondom nekem is utánna kellett olvasnom, hogy a szabályzatba végülis egy-az-egyben átvettük vagy csak a reagom elején említett általános HM/KM-önt utalást hagytuk benne.

Tehát a további ilyetén félreértések elkerülése végett kérek mindenkit, hogy "normális", mások és a játékrendszer számára is elfogadható dolgokkal akarjanak játszani, ne azzal menjen az ideg, hogy kinek mi esik ki a fejáből. Ez egy igen nagy tér, a nyílt részleg. A nagyonegyedikspeciáliskülönlegesunikum karaktereket tartogassuk egy zárt kalandra, ahol a KM-nek elég a másik 3-4 JK-hoz igazítania a dolgot vagy az otthoni asztali társaságot ajándékozzuk meg vele, ha van rá lehetőségünk.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.01. 21:29

Először is nem akartam elkezdeni semmilyen játékot teljes körű felhatalmazás nélkül.

Elnézésedet kérem Quator ar Zaraquer de azt amit írtál "a lekezelő hangnemről" kikérem magamnak.
Már elnézést de nem én kezdtem el ezt az egész nagy vitatkozást. Én annyit tettem hogy véleményt kértem ki, normális hangnemben.

Utána kezdődött a vita amiben már én is részt vettem elismerem. De azt hiszem hogy ezt a flegma dolgot ugyan úgy mondhatod mindenkinek mint nekem. Ezért kérlek tisztelettel hogy ne emelj ki.

Aztán idézlek ha megengeded:

[color=#FFFFBF]Maga a szabályrész: az általános OM-szabályok között ugyan az kifejezetten nem szerepel, hogy "titikos harci képzettségeket nem lehet felvenni KAP-ból", mint ahogy a versenykiírásban szerepelt, DE az oda van vésve, hogy ha valamire a HM/KM azt mondja nem akkor azt le kell húzni.

Tudtommal a hm engedélyezte a karit. Ebben a szabályban nincs benne (ezek szerint) hogy annak is engedélyeznie kell aki bírálja az előtörit vagy aki elenőrzi a számítást jelen esetben te.

A többi mondatot pedig feltételes módban írtad ha jól elemeztem ki a szövegedet.

Mind 1 nem szeretnék új vitát nyitni bár úgy látszik, de nem.

Már kértem a karakter törlését.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.01. 21:39

Anapol!

Akkor idézzek?

Egyébként nem tudom honnan vetted ezt a baromságot na mind 1.

Akkor most miért engem kell cseszegetni?

Tehát szerinted ez a normális, nem flegma, lekezelő hangnem?

Egyébként meg én mint stat bíra HM/KM-ként vétózom a karaktert, ha úgy tetszik. Látom te is nagyon szereted a szókiforgatást, mint egysek. Csak ha ennyire nem akarsz vitát meg minden, akkor miért is csinálod?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.01. 21:41

Ha eddig normális hangnemben ment a "vita", akkor legyetek szívesek ezt tartani!!!

Anapol írta:Tudtommal a hm engedélyezte a karit. Ebben a szabályban nincs benne (ezek szerint) hogy annak is engedélyeznie kell aki bírálja az előtörit vagy aki elenőrzi a számítást jelen esetben te.

Tisztázzunk valamit, amit a szabályzatunk világosan leír:
Minden bírának engedélyeznie kell a karaktert, amíg ez nincs meg nem mehet játékba. Az engedélyezés mint olyan igen is állhat abból, hogy bármelyik HM megkérdezheti, hogy ez miért és az miért, majd ha számára nem tudsz elfogadható választ adni, akkor nem engedi a karaktert játékba.
Nem csak és kizárólag a helyszín HM-jének van vétójoga bármit is számonkérni, kérni a módosítását, hanem minden Bírálónak.

És Anapol, ezt javaslom a figyelmedbe, mielőtt meggondolatlanul döntessz (nem, nem az első pár mondat):

viewtopic.php?f=107&t=1005&p=3680351#p3680351
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.01. 21:45

Rendben van Yvett és Quator ar Zaraquer megértettem.

Légyszíves Yvett nézd meg a pm-edet és töröld a karaktert köszönöm
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.02. 5:32

Ok beismerem Quator tévedtem azzal kapcsolatban amikor azt írtam :

Tudtommal a hm engedélyezte a karit. Ebben a szabályban nincs benne (ezek szerint) hogy annak is engedélyeznie kell aki bírálja az előtörit vagy aki elenőrzi a számítást jelen esetben te.

Úgy hogy ezt tekintsd úgy ,mintha ott se lenne. Emiatt a mondat miatt ellnézéstt kéerk tőled

"Úgy érzem magam mint az a kardművész aki a saját kardjába dőlt bele." :)
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.02. 6:08

Kérdésem lenne Anapolhoz.

Akkor most kívánsz játszania a vak kardművészeddel vagy sem?
Addig nem folynék bele a vitába, bár nem tudom tart-e még.

Más

Kadal pap szimbóluma egy rubin(valamelyik Rúna tartalmazza a leírását) melyet láncon medálként a nyakukban hordanak.
A Tooma pap szimbóluma pedig a fegyverébe/nyelébe foglalt smaragd(nem a fegyver!)

Áldozni sztem a törpe papok számukra fontos dolgokat az istenség oltára helyezve szoktak. Gondolok itt ritka ékkö, ellenfél értékes fegyvere/ritka tárgya, esetleg levágott feje. Talán még az áldozatos munkát, vagy annak gyümölcsét egy remekbe készült fegyvert, gyűrűt is ajánlhatnak az isteneiknek. Nyílván a munkát nem az oltárra rakják :) .

Kaspar
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.02. 6:51

Igen kívánok a karakterrel játsszani. Yvettel egyeztettem és arra jutottam hogy találjak/junk ki valamit. Ami elfogadható lenne evvel kapcsolatban.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.02. 11:01

A Tooma pap fegyvert áldoz méghozzá a legyőzött ellenfele fegyverét ha többet is legyőzött akkor általában azét aki a legnagyobbat sebezte rajta legalábbis ugytudom én igy szoktam áldozni.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.02. 14:05

Üdv Togar!

A karakter egy Kadal pap.
Ők mit áldoznak nem tudnád elmondani.

Köszönöm
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.02. 14:13

Szia.
Utánna kell nézzek arra emlékszem hogy ékkövet áldoznak az biztos de nem csak azt, mert Tarinban sincs minden bokorban ékkő azt csak kivételes esetekben áldoznak.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.02. 15:11

Quator!

Nem, nem engedélyeztem a karakter játékba kerülését. Ide is írom, ahogy a HM-ek-hez is írtam:
Ha a Stat is el lesz bírálva, részemről rendben... ezt írtam. Ez azt jelenti, hogy ha te is bíráltad a karaktert, kezdhet. Ehhez hozzátartozik, hogy a bírálók elfogadják egymás döntéseit, tehát ha te azt mondod a vakharc nem lehet nagyobb kettesnél, én elfogadom. Hisz a statisztika még mindig a te reszortod, s jól végzed a munkád.
Azt hiszem, ehhez nem kell többet hozzáfűznöm.
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Íme a vér, mit örömest hullatok a hazáért!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 165
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.02. 15:40

Yvett!

Elnézést kérek azért, ha minden lében kanálnak tűntem, de ha az ember nem áll ki saját igaza mellett, akkor nagy esély van rá, hogy nem érvényesülhet soha az életben. Én is ezt tettem, s te is.
Én kérlek, hogy borítsunk fátylat a vitánkra, s ítélkezzen az a statisztikáról, kinek ez a feladata 8)
Ezt úgy vélem, mindenkinek elfogadható lenne.
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Íme a vér, mit örömest hullatok a hazáért!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 165
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 68 / 153 • 1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 153

Vissza: Csevegõ