De mond csak tudsz valamit, hogy varázslatok hogy sebesítik meg az élőhalottakat, ugy általában? Mert eddig csak leírásként nem találtam csak fizikai harcra vonatkozókat.
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.” Onion Ordan
Castor... alig fél oldallal ezelőtt nem tudom, miért kellett kigúnyolj, természetesen nem ilyen esetekre gondoltam, mint amiket leírtál. Megjegyzem a visszaszerzés jutott eszembe az első mondatnál, amit utóbb ti is megfogalmaztatok...
M.
ui.: ha jól gondolom, a testetlen élőholtakat a démonokhoz hasonlóan csak az elemi erő sebzi, esetleg, amelyek árnyékhoz, sötétséghez kötöttek, a vízalapú lények vs őstűzhöz hasonlóan talán a fény. A testtel rendelkező élőholtak teste pedig felteszem mágikus tűzzel is sebezhető, de ha az elemi erő kitörés százfelé dobálja, felteszem annak sem örül túlságosan...
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Mondjuk az is kicsit vicces, hogy ezt nem írták, le Mert azért zombik akárhol feltünhetnek. És a varázsló meg mit csináljon, fusson előlük, vagy bökdösse őket a tőrével, miközben kitekerik a nyakát. , mert az tényleg nagy botorság lenne ha nem tudnának rájuk hatni.
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.” Onion Ordan
Hát az elég lehetetlen ehyzet lenne az igazat megvallva. De ha egy egyszerű harcos tud rajtuk caspni kettőt, akkor olyan nincs, hogy egy képzett varázsló nem tud mit tenni. Pl dezintegráció-koponya . (Indok: elvileg maga a csont nem mágikus, lélek nuku, nicsn személyes aura se...)
M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Élőhalott - van lelke (kivéve a tudatlan élőholtakat), s az kiterjeszti a személyes aurát élettelen testére, mely ettől fogva mágikus (vagy esetleg mágkius anyagból is áll) ... (bestiárium 74.oldal). A legtöbb esetben csak és kizárólag fizikálisan sebezhetőek - hiába van meg az asztrál-mentál testük, ezek teljesen elkorcsosultak, leépültek, így hatni rájuk sok esetben képtelenség. Ahol mégis lehet jelzi a besti, hogy mit és hogyan esetleg... Ezért nincs leírás (vagy csak ritka), hogy fizikális ráhatáson kívül hogyan pusztítható el egy élőhalott...
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
Meridian írta:Castor... alig fél oldallal ezelőtt nem tudom, miért kellett kigúnyolj, természetesen nem ilyen esetekre gondoltam, mint amiket leírtál..
Viszont a HM ha olyan kedve van adhat olyan esetet, háromszor is egymás utáb....a szimpatikus mágiás nyílvessző akárhonnan nézem időzített bomba a hasznójára, óriási rizikója van, amit ha valóban yneven lennénk nem vállalna be egy mestermágius tárgyakat gyártó varázsló. Azzal a vesszővel BÁRMi megeshet, ha az ellenfélbe kell lődözni, azt minden Mágus baromságnak tartaná.
Gúnyolás: hm...akarsz róla beszélni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.04.08. 22:20-kor.
Akkro még mindig marad az elemi erő kitörés, az elég fizikális. De mivel ez élőhalottnak csak ÉP-je van így mennyit vesz le róla egy ilyen kitörés. Mert azért az nagyon könnyű dolog lenne ha egy 1 Ép-s zombit egy 'E-s kitörés padlóra küldene. Elvégre is az egy érző lénynél 1 Fp-t jelent.
Castor: jó persze., értem én az álláspontodat, csak azt nem értem, hogy miért nem tudtad leírni ezt előző alaklommal is...
Yvett: Hmm... akkor rosszul emlékeztem. De ha valamiből hiányzik az Élet Princípiuma, akkor az nem azt jelenti, hogy a lélek nem terjeszt személyes aurát? Vagy lehet, hogy a homonkulusznál írtak ilyet?
Ráadásul alig száz kör és megfelelő körülmények, felszerelés stb. esetén akármilyen élholtat el tudsz űzni...
M.
Csak mond addig nekik hoyg kártyázzanak egyet vagy igyanak egy kis bort, ja ők nem veszik hasznát, de mondjuk tekézhetnének, a , vagy gyilkolhatnák egymást Szerintrem nem Castor, ha megtudom, majd csinálni miért en csináljam meg, elvégre is a varázsló több mint egyszerű mozaikok külön külön vett felhasználója. Ha megvan a tudása, hozzá szerintem nem táp. Felteszem, ha megvan hozzá a megfelelő tudása Elvégre is egy varázsló, mozaikmágiájának határa a csillagos ég. Pontosabban addig amíg a az istenek(Km,Hm, Admin stb )nem mondják hoyg ezt azért nem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dunadan 2008.04.08. 22:28-kor.
De szoljatok le ha valakinek nem tetszik a felfogásom arról, hogy mi a táp és mi nem. És mikortól táp és mikortól nem.
Egyszerű példa: tudok ölni, ha kell. Mégsem teszem. Nem a törvények miatt. Mert nem akarok. Saját döntés. Az ember tud valamit, de nem feltétlenül ahhoz nyúl először ha baj van, "mert képes vagyok rá, szóval mért ne"-alapon. Minden hozzállás és "csak" kérdése.
Azért jó tudni, hogy első szinten valaki máris magas varázslatokat szeretne puffogtatni Szakbarbár