• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 82 / 153 • 1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.16. 15:23

Sztem személyes aura varázsjelnél a szimpátia átruházásnak egy módját tálalták volna fel... bár erre jobb a tárygszimpátia, ott nem kell a delikvenst meggyőzni megtanítani és veszélyeztetni sem
Megtanulás 3 hét alatt... egy Ereni kékvérű a saját kb 6 szótagos címeket és rangokat tartalmazó család, utó és mittomég milyen nevét ... nos lehet hogy nem vési le 3 év alatt sem... vagy vegyünk egy dzsadot ... vagy egy korgot a 23. ősapja nevének említésével, vagy a törpéket, azok is családfát sorolnak bemutatkozáskor.
Nah igen aki tömeggyárt akár hazudhat is a következményekről.

Mivel nem jelenik meg új Hsz-ként mert csak módoltam: megvan egy a témába vágó cikk a goldelf lapon, az előzö reagomat most nem ismételném meg.
Mindekit buzdítanék hogy mind a feltöltödést mind a szimp. viszonyt próbáljuk meg kezelhető mederbe tereleni, jah és azért legyen játszahtó is ne kelljen mindig Alyrnál kuncsorognom egy tőrért :D .
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.16. 15:45

Hogy kopnának le a rúnák egy harc alatt? Azokat szerintem direkt olyan helyre rakják ahol nem kopik a kard. Így pl egy pallosnál (és sztem minden pengénél) a közepére (vércsatorna) rjazolják fel a jeleket. És ott aztán mégha másik rúnakardosal harcol is az illető akkor is piszok nehéz meg karcolni. Akkor még nem is szóltunk arról hogy eggyáltalán nem kell a pengére tenni azt a rúnát.
Szóval belelehet vésni a markolatba is aztán betekered egy bőrszíjjal és akkor nem is látja senki hol van. Ugyanakkor írtátok hogy, 5. fok kellene ahoz hogy egyáltalán csinálhass. Nos ha jól tudom az 5. fok az mindig a nagyon mester-t jelenti. Most mégis nyíltban hol tanulna egy varázsló ilyen szinten mágiát? Mert hogy egy kaland alatt biztos nem... ahoz legalább vissza kell mennie az iskolájába (márha van neki) és akkor még kell hozzá az a 50 Kp is...

Kaspar a goldelflapon a nekromanciás-írás végén lévő rúnázásra gondolsz?
Az szerintem is használható. Kicsit persze alakítani kell rajta. Mert tényleg nem lenne jó ha 25 . Tsz-űnek kéne lennie egy varázslónak hogy csináljon egy egyszerű varázslattekercset.
Am meg a névnél nem az "igazi" nevet kellene bele írni? Elvégre ha ráirom hogy Kis Pista attól még nem lessz az általam sosem látott Kis Pistáér. Vagy igen?
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fra Celestius » 2008.04.16. 15:51

Igaz, a tárgyszimpátiáról meg is feledkeztem, az egész hathatós módja lehetne a szimpátia probléma kiküszöbölésenek (esetleg a lélekcsapda jel)
Utoljára: nem mondtam h lekopnak harc alatt, csak annyit h van rá sansz h sérülnek.
Fra Celestius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.16. 15:59

Értem...
Tegyük hozzá alapvetően kicsi az esélye hogy két rúnakard találkozzon. Legalábbis ha pl két sereg harcol egymásellen de amúgy sincs olyan sok rúnakard forgalomban szerintem.
Am lenne egy kérdésem a rúnát illetően.
Vegyünk egy teljesen alap kardot (hosszúkard) és abba akar a varázsló egy rúnát vésni mondjuk a markolat gombjára. (mert ott biztos nem karcolódik meg-véletlenül). Akkor megteheti-e azt hogy 3 manaért átformázza a kardot úgy hogy legyen benne egy jel (tegyük fel megvan neki az 5. fok és az ott leírnál megfelelően elég neki 1 jel hogy rúnázzon) és aztán azt feltölti energiával. Nos képes lehet erre? Mert elvileg ez idő megtakarítás és nem is kerülne nagy erőfeszítésbe.
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.04.16. 16:10

Hm, ha jól emlékszem Én teljessen használhatatlannak ítéltem azt az írást.... a goldelfen.
A szorzózás helyett: akkor legyen egy szép kerek szám mondjuk 50 mp az a rúna ami a szimp. viszonyt elnyomja, és persze nem tanítja boldog boldogtalan, tessék megküzdeni érte.
Végig gondolva, ez a személyes aura varázsjel jó lehet arra, hogy a többszemélyes szimp átruházás vagyis, hogy más legyen a "vonal másik végén" megvalósulhasson... de ahoz kell szegény vevő/vevők is... bár így viszont már mindjárt nem lessz annyira táp ... tényleg ahoz a manát ki adja, a vari? Csak rákarcolja Sam és már jó is?
Így még lvl 6 Táp Géza-űbermágus sem nyit rúnakard boltot Erionban.

A névről, a név viselőjének kell beleírnia a saját nevét ahoz, hogy a személyes aura varázsjel létrejöjjön. A mana viszont tuti nem tőle kell, hogy származzon! Ez varázsló esetében nem jelent különösebb gondot, de még egy "okosabb" korg is életveszélyes az első óra gyakorlás után. Pedig a csini mágikus pallost mind szereti...

Más: a feltöltődés eléggé elsikkadt, pedig így csak a legtöbb esetben egylövetű tárgyak készíthetők. Arra vkinek vmi ötlete?

Kaspar/Herold

ui: az új kérdéshez:
1.transzban írja, tehát az írás(ami jó hosszú idő) végéig ki kell tolja az átformázás hatását, energiagyűjtés nélkül
2. a kard utánna, vagy még közben mágikussá válik szal arra meg nem hat a TAM
Szum: szerintem nem tudja megcsinálni
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fra Celestius » 2008.04.16. 16:22

De amit Kaspar mondott a szimpátia jelhez nem kellene a vevő, vagy a lélekcsapda jelhez sem.
Fra Celestius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.16. 16:33

Akkor nem ugyanarról beszélünk.
(kár hogy a gépem nem nyitja meg a fájl-t, na majd otthon)

Azt az 50 manát akkor csak arra kellene elkölteni hogy egy Rúnakard azzal és csak azzal kerüljön szimp. kapcsolatba akivel a vari akarja ?
Az egy 63 Mp-os kardnál még mindig 113 MP ami 12-es szint. Érthető ha ez csak annyi hogy másnak akr adni a vari kardot, de ha magának csinál akkor nem kell ugye az a +50MP?
A feltöltést illetően.:
Eddig azt hittem hogy átlag rúnakardról beszélünk.
Ami levan irva az ETK-ba hogy ennyi meg ennyi harcértéket ad használójának és sebzi a csak mágikusan sebezhető lényeket.
Mert akkor nem kell töltögetni.
De ha egy olyan kardot akarunk csinálni amin Elemi Tűz lobban fel mikor harcolnak vele akkor az már más.
Ha jól emlékszem a botoknál (kigyóbot, utazóbot) van leírva hogy x szer lehet használni aztán lemerül. Szerintem ilyet lehetne itt is alkalmazni.
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fra Celestius » 2008.04.16. 16:45

Sztem az az 50 mana úgy lett értve h az csak a varázsló és az általa készített tárgy közti viszonyt szüntetné meg.
A botoknál tényleg ott van ETK ban h mennyiszer lehet használni, a tűzíjnál viszont fura mód nincs :?
Az újrafeltöltés meg végülis jó üzlet lenne a varázslónak. :)
Fra Celestius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.04.16. 16:49

Kaspar Otlokir= Herold Bardelot
Az elöbbi HM-i és bíráló account. 8) Az utóbbi a JK.

Lorin: nem, az 50 mp az ahoz kéne, hogy ne legyen szimp. viszonyban senkivel, vagyis inkább hogy elnyomja azt... a lényeg, hogy így ne lehessen az alkotóra visszahatni.
Ahoz, hogy Kis Bélával legyen szimp. viszonyban, vagy egy sima kaviccsal, vagy a lélekcsapdába zárt akármivel ahoz legalább 2E-s szimp. viszonyt kell garantálni a tárgy és Kis Béla vagy a kavics, vagy az akármi között.
Ekkor a szimp. támadás a legerösebb szálon fut le.

Kaspar/Herold
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.16. 16:56

Hehe. Nekem ez a megoldás tetszik, szerintem sikerült jól megoldanotok a problémát. Grat!

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fra Celestius » 2008.04.16. 17:00

Áhhá :)
szal akkor inkább Herold-ot fogok mondani ezentúl a Kaspar helyett mindig Kaspert írok véletlen.

Erősség csak a szimpátia jelnek van megadva. A lélekcsapdánál a beköltöztetett lélek sztem erősebb "szál" mint a varázslóval való szimpátiája a tárgynak.
Fra Celestius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.04.16. 17:05

Nem gond elírásra nem harapok csak ha már értelmezhetetlen az írás.

Szal: lélekcsapda, mivel jelmágia áll rá a szimpatikus az alkotóval elv.
A fegyvert mágikussá tevő jelek is megmaradnak, a lélek a személyes auráját terjeszti ki rá, az pedig a szimpatikus viszonyt hozza létre és a TAM elleni védetséget garantálja, semmi mást.
Egy varázslatmozaik erőssége akkor egy E ha az a cél teljes egészére hat:lásd teleport vagy az anyagátalakító mágiák. Ezen elven a dupla Mp-ért írt tárgyszimpátia jelpár, vagy a lélekcsapda jel az 2E-s míg a sima az 1 E-s.

Kaspar /Herold
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fra Celestius » 2008.04.16. 17:22

Azért gondoltam a lélekcsapdára mint megoldásra, mert az UT ben ott van az a vérrel írt rúna dolog, hogy he egy értelmes lény vérével írjuk a róná(ka)t és a lelkét hozzákötjük akkor probléma megoldva.
Feltételeztem h a lélekcsapda voltaképp ugyanezt csinálná.
Csak eszembe sem jutott h maga a jel megint szimpátiás viszonyt jelentene :)
Nyavajás UT
Fra Celestius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.16. 17:27

Hehe azért azt a vérmágiát még a doraniak sem fehérítik ki, :D annak meg vannak szép módosítói ha vki nem halál jellemmel feketemágiázik :D .
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.16. 17:55

Az az értelmes lény vérével dolgo az asszem a dőltbetűs részben van, ergo a 6. fok leírását taglalja. Ott pedig le van írva, hogy szimbólummágia 6. fok és Élettan 4. fok szükséges hozzá, illetve a dorani Belső Archívumban van. Nomármost, ide kalandozó varázsló (JK) valszeg sosem fog bejutást nyerni, úgyh ezt az eshetőséget kizárhatjuk :)

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 82 / 153 • 1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 153

Vissza: Csevegõ