• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 158 / 338 • 1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.03. 6:12

SK

Nava pont erről szól a jellem, ha egy Rend jellemű kari keveredik harcba és elájul az ellenfél akkor otthagyja és később foglalkozik vele. A káosz jellem eldöntheti megöli vagy hagyja magára.A harc nem egyenlő a halál sohasem de mindez JK függő.És ráadásul kaszt is mert egy fejvadász vagy egy boszorkánymester nem fogja élve hagyni az úgymond gondot okozható személyt megöli és kész.Egy kyel pap meg mondjuk harc végeztével még gyógyít is a haldokló ellenfelen hogy ha lehetősége lesz rá bíróság elé állíthassa.De vannak dolgok amiket nem lehet harc nélkül lerendezni csak a kérdés élve marad e az ellen vagy meghal....
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.06.03. 6:26

Szia Nava!

Mivel a Sherali kalandok fedőnév alá írtad le gondolataid, úgy vélem kicsiny kis csapatunk munkássága kapcsán jutottak eszedbe.
Én még le vagyok kicsit maradva a történésektől, nem olvastam át a tegnapi "termést", így inkább általánosságban írok pár sort, ha nem gond.

Morál pro és kontra.
Amit felvetettél az igaz, a jellem nem köpeny és hathatós indok, aminek a nevében bármit elkövethet a JK. A KM feladata azt eldönteni, hogy a JK tettei megfelelnek e a jellemének, és ha nem, akkor a jellemtorzulást jelezni, esetlegesen büntetni. Gondolok itt a varázslók Rend, Élet jellemi megkötöttségére, a harcművészeknél szintúgy. A NJK-k további kapcsolatát a JK-kal is a JK-k cselekedetei határozzák meg, itt is lehet jó visszajelzéseket adni az ügyben, hogy a JK a "Sötét Oldal" útját járja...

Az is igaz, hogy a kalandozók nagy ívben tesznek néha a törvényre, a morálra. Épp ezért nem szívlelheti őket az egyszerű köznép, és tekinti őket inkébb csapásnak, mint fényes kardú hősnek.

Summázva igazad van, de ez igazán JK és KM függő. Mennyire tudják kijátszani a karit, és beleélni magukat a világba. Ki így - ki úgy.

S.

EDIT

Ja és még valami: ha a KM nem ad visszajelzést az NJK állapotáról, hanem csak annyit mond: "eltaláltad, sebezzed", akkor elég nehéz megállapítani, meddig üthetek valakit anélkül, hogy belehaljon. És itt NEM az SK-ra célzok.

Az általad elmondottak nem mindenhol valósulnak meg, egy jó ellenpélda a "hentes" JK-ra pl. az enoszukei csata: ott senki nem halt meg, bár volt vér és "csontzene".
Kicsit hazabeszélek tudom, de hát a JK-tól függött itt is, mit tesz... és én csak ezt látom napi szinten... :D
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.06.03. 7:44

Érdekes téma, talán már nem is fér be ide :D .

Az átgázolás a népen/NJk-n nos nem csak a kalandozók hanem néhány vallás/felekzet sajátja is, és itt a rend jellem nem biztos, hogy azt képet nyújtja amit az ember elvárna tőle, hisz épp ezért nem szerepel mellette az élet aspektus.
Gondolok itt Adron, Uwel, Kyel, Ranagol híveire. Ezen vallások hívei az isteni igazságoságot/célokat tekintik mérvadónak, nem a világi hatalom által megszabottakat(az Dreina). Ez jó esetben(Pyar Államszövetség), többnyire a hívők tömegének/nagy részének megfelelő, és a Kyel papokat tisztelet övezi. De az Uwel rendházakhoz kizárólag adakozni meg panaszkodni jár a pyar, míg Adron papjait nagyjából annyira félik mint a dzsadok a jannokat, bár életükre nem törnének.
Ranagol. Ha megnézzük Kránt ott mindekinek nagyon is megfelel az az életforma amitől domvik és a pyar istencsalád hívei borzadva fordulnak el. Évszázadok óta remekül működik.
Arra, hogy miért nem kötnek gúzsba kalandozók lépten nyomon rendbontókat/nem szimpi Njk-kat... nos mert így kényelmesebb. Nem kell elszállítani, a rend őreit meggyőzni, hogy igenis mi vagyunk a jó fiúk. Nekem jött... megvédtem magam.
Az hogy a környzete erre hogy reagál, az már igazán nem a Jk feladata, ha felelőségre vonják majd magyarázkodhat. De általában ez elmarad.

Herold

ui:ha másik topicba került a a beszélgetés bocsi, vki tegye át.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.06.03. 10:43

Sessaryen: bármelyik kaland adhatta volna az ötletet, hogy felvessem, de jelenleg a Sheralban játszom :) Bár mivel nyíltban mesélek, ott is erősen felülbírálom innentől magam...
Mondjuk úgy, ezen most gondolkoztam el először, hogy mi a szitu a gyilkolással, satöbbivel, és gondoltam megkérdezem tőletek, ti erről mit gondoltok? Egyáltalán senkit se akarok kritizálni, csak érdekelt, csak engem piszkál ez a dolog, vagy mást is? Igen, a morált fontosnak tartom, ki könnyebben, ki nehezebben tud élni vele kijátszás szempontjából, no meg ahogy te is írtad, KM, Jk banda függvénye, mire hogy van inger. :)

Iymer: Én még nem láttam, a csapatunkban ki hogyan viszonyul az élet szentségéhez, vagy kioltásának könnyedségéhez, még kiderül, friss a banda, és sok minden nem az, aminek látszik, de azért érdekel, hogy offban erről ki hogyan vélekedik.

Togar: jó, ez igaz, attól, hogy harc alakul ki, nem biztos, hogy egyből halálos lesz egy döfés, csak sajnos gyakran előfordul, hogyha lendül mondjuk egy buzogányütés, nem mindig macerálnak vele, fejet vagy vállat érjen. Tudom, szitufüggő is, de ha lehet választani, gyakran nem a károkozó nyer a halálhozó helyett. És ezt saját karijaim példáján vettem észre sajnálattal (máshol, nem Sheralban) :(
Igen, a kaszt választása már ad egy utalást arra, az illető hogyan fog bánni ellenfeleivel, aláírom :)

Herold: hű, na igen, a sima rend is alkot cifrákat, a JK háta mögött egy istennel könnyen ragadtatja el magát és képzeli isteni igazságosztónak önhittségében. Mit mondjak, ynevi körülmények között sem veszem százasra, hogy valaki tutira vágja, mit akar az istene, mi a célja, max azon mérheti le, legközelebb kap manát, vagy sem :P
És igen, egészen el tudom képzelni, hogy valahol abszolúte nem rajonganak a kalandozókért (akár el is kergetik), mert amit tesznek, az néha olyan törvénybe ütköző, hogy szökött fegyencnek is beillenek :P Az NJK köznép reakciója gyakran kiaknázatlan téma, pedig azzal is lehet csúfakat alkotni, nehezítés képp a bandának. No meg mért nem áll alkalmanként a bagázs elé a törvény? Mert ők a JK-k :lol: A küldit hátráltatná a folyamatos abajgatás :P És: "Mi vagyunk a csapat, szóval aki belénk köt, tuti a sötét oldalhoz tartozik" :P :D
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.06.04. 17:54

ÁK

Cadoras visszalépett a kalandtól, mivel előrébb hozta az utazását.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.06.05. 7:42

ÁK
Akkor újból 4-en vagyunk?
Na hogy én is hozzászóljak a dolgokhoz én fejvadászt hozok, de lenne neki ereni háza (elég borsos árat perkáltam érte :D)+előtöriben ki van magyarázva, h hogy vehette meg. Persze nem abban a városban, ahol a kaland játszódik. Ez nem lenne gond? Ja és még az is kérdés lenne-lehet már kérdezték-, hogy a közös nyelvet megkapja a kari alapból, vagy csak az anyanyelvét?
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.06.05. 9:39

Nem baj ha van házad. a közös nyelvet nem kapja me az anyanyelv mellé, de ha megmagyarázod miért lett az anyanyelved a pyar az erv helyett felőlem oké....

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.06.05. 15:48

Nibur Sakraf írta:ÁK
Akkor újból 4-en vagyunk?

Nem, hatan voltunk, most vagyunk öten. 8)

Herold
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.06.06. 5:14

Értem. Nemsokára kész az előtöri és átküldöm. Utánna Bánzáááj. Amúgy gondolkodtam, h Masgarba vegyek e házat :D És újból elhagyjam Masgart!!! A szép emlékek :)
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.06.06. 11:17

ÁK

Mikor kezdünk? 8)
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.06.06. 11:45

ÁK

Nos megkaptam a karaktert Heroldtól és Quatortól, a többiekre várunk. Ja és Enriquel lépett Cadoras helyére :)

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.06.09. 12:20

ÁK

Aki nincs kész a karakterével az siemmsen vele, mert lassan szeretném már elkezdeni a kalandot

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.06.09. 17:21

ÁK

Időközben hazaértem, így én csak most tudom átvezetni az általad kért javításokat a karakteren, ai holnap este előtt biztosan nem lesz meg. Egyébként feltétlen egyszerre kell elkezdeni? Legfeljebb azok, akik nincsenek ott az ereni határvidéken, és elküldték már a karakterüket, lassan jutnak el oda, akik meg későn küldik el, gyorsan.
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.06.09. 19:38

Armageddon

A kalandot érdeklődés hiányában -Yvettet nem számítva- befejezem.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.06.09. 21:33

Nagy sóhaj - kifújjuk a levegőt ...

Ez van sajnos.

Én azért köszönöm a lehetőséget, mégha nem is kóstolhattam bele nagyon. ^^
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 158 / 338 • 1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 338

Vissza: Csevegõ