• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 15 / 54 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.07.24. 20:41

Sess!

Ebben is van valami, de akkor a mondat következő része értelmetlenné válik - nekem legalább is. ^^

Gyanítom egyébként, hogy úgy akarták ezt leírni, hogy egy tánc egy feltöltés - következő feltöltő táncnál, ha nem is használta fel addig a mágiákat a boszi, akkor elvesznek. És ezért kell újra az újabb sikeres táncpróba számának megfelelő mágiák össz Mp-ját letárolni.

Vagyis nem lehet mágia-tuningboltot csinálni a fátylakból :mrgreen:

Maradhatunk ennél az értelmezésnél?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.07.24. 20:46

Szia!

Tőlem nyugodtan. De mi van akkor, ha kevesebbel van meg a próbád, mint amennyi eddig tárolva volt? Vagy ezt úgy képzeljük el, mint egy varázstárat, amiben a tánccal lehet a varázslatokat letárolni, és minden próbánál a boszi "beállítja" milyen varázslatokat akar letárolni?

S
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.07.24. 20:55

A fel nem használt mágiák egyszerűen eltűnnek a fátylakból.
Ha kevesebbel van meg a próba, akkor értelemszerűen kevesebbet tudsz letárolni.
Az viszont egyértelmű számomra, hogy a boszi dönti el mely mágiákat akarja betárazni a fátyolba (természetesen figyelembe véve az adott Akt. Mp értékét, mert ugye az összes mágiáért egyszerre kell kifizetni a manát). Ezt azzal magyarázom, hogy a boszi így előre felkészülhet várható helyzetekre; nem mindegy, hogy magától betárazódik mondjuk az őrjítő pillantás de nekem épp pont a rovarfelhőre lenne szükségem... :roll:
Vagyis a boszorkány a számításainak megfelelően előre fel tud készülni bizonyos helyzetekre ezáltal, és így neki kell hogy kiválogassa a betárazni kívánt mágiákat.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.07.24. 20:59

Nekem így tetszik a dolog.
Egyetlen nyitott kérdés marad: ha egyenlőt dobsz a próbánál. Akkor egyetlen egy mágiát sem tudsz eltárolni? Mintha buktad volna?

És a bukásnál mi alapján vonod le a manapontot? Előre be kell jelenteni, hogy milyen mágiákat akarsz letárolni? És ha igen, mi van akkor, ha csak kevesebbet tudsz, mint amit bejelentettél? A túlcsorduló mana elvész? Vagy megmarad?

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.07.24. 21:20

Nem. Ha egyenlő az új táncpróba eredménye mint az előző volt, akkor is felszabadulnak a régi mágiák a fátyolból és üres fátyolba töltöd a mágiákat. Mintha kicserélnél egy korsóban a vizet - addig nem tudsz inni belőle tiszta vizet, amíg a poshadt benne van...
Viszont - akkor ezt egyszerűbben meg lehet oldani.
Megdobom a táncpróbámat - siker 4-gyel. 4 mágiát tudok eltárolni, el is tárolom őket. Az idő haladtával felhasználok két mágiát.
Igen ám, de új a helyzet, más mágiákkal kell felszerelnem magam előre láthatólag - így leveszem a fátylat, hogy a benne tárolt mágiák kiszabaduljanak (igen, ilyenkor bukta a boszi azt a mana mennyiséget) és tiszta/üres fátyolba jöhet az új mágiák feltöltése.
Így ki van védve az az értelmezési probléma, hogy mi lesz a régi mágiákkal - még talán ez tűnik a leglogikusabbnak.

A Mp levonás bukásnál szerintem úgy történik, hogy előre bejelentei a boszi, hogy mely mágiákat akarja letárolni - fontossági sorrendben.
Tehát, ha van 16-os ügyességem és 3.fokú képzettségem, akkor 7 mágiát sorolok fel. Első amit nagyon szeretnék, stb.
Fontos, hogy ezeknek a varázslatoknak az össz Mp igénye nem haladhatja meg a boszorkány Aktuális Mp-ját! (Azért írom, hogy aktuális, mert bár lehet nekem max 80 is, de ha nem rendelkezem csak 20-szal, akkor hiába ha a varázslatok össz Mp igénye 30 - legfeljebb bukom azt a huszat is - ilyen bakit azonban szerintem nem igen csinál egy boszi :roll: )

A fátyolban pedig csak annyi mágia tárolódik amennyivel megvan a próba.
Mivel a mágia felsorolásnál fontossági sorrendet állítottam fel, így azokat táncolom bele a fátylakba, melyeket elsőként jelöltem meg. Szerintem és mondom, szerintem a boszi érzi, ha a tánca nem volt elég hatékony - tehát, hogy mennyi varázslatot képes elrejteni és egyszerűen lezárja a fátyolt, nem táncolja tovább a többi mágiáját is tárazáshoz.

Yv
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.07.25. 6:08

Ez a probléma hasonló a hatalom amulettéhez abban ugye a max manát tárolja a kari, de hány lehet belőle nála?
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.07.25. 13:19

Togar!

Szerintem ez nem lehet probléma, mivel egyszerre csak egy fátyolkollekció lehet a boszin. Tök mindegy hány fátylat aggat magára, a tárolás szempontjából mindenképpen egynek minősül...

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ataros Tellakyr » 2008.08.18. 21:33

Bennem egyetlen fontos kérdés merült fel az UTK-val kapcsolatban, amire nem kaptam választ a könyvben. A Dorani varázsló hogy játszik a botjával? Teljesen úgy, mintha ez neki valami második karaktere lenne?
Ataros Tellakyr

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.18. 21:54

Üdv!

Igen, valahogy úgy kellene elképzelni.
Mivel a lelke egy darabja van abban a botban - adhat neki tul., Pszi, Mana-pontokat így szerintem olyan mintha duplán játszana önmagával - hisz a bot valamennyire önmaga.

Van ÚTK-s dorani varázslóm. A KM-mel azonban úgy egyeztünk meg, hogy én csak instrukciókat adok meg, ő pedig majdan kisakozza, hogy a bot ténylegesen mit "cselekedett". Így kb. úgy fog kinézni a helyzet, hogy az én döntésem fog érvényesülni (mivel a részem), de mégis egy saját akarat nyilvánul meg a bot részéről.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ataros Tellakyr » 2008.08.19. 12:43

Köszi, én is valahogy így terveztem, bár lehet, hogy úgy csináljuk, hoy mindkettő nevében a játékos nyilatkozik...
Másik a kommunikáció. Hogy kommunikál a bot és a gazdája? Egyszerűen, gondolati úton, mivel a lelkének része, vagy kell hozzá pl. telepátia diszciplína, vagy a bot eredendő formájában is tud beszélni?
Ataros Tellakyr

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.08.19. 15:27

A bot valamilyen szinten a varázsló személyes aurájának a része így én úgy gondolom telepatikus úton minden további nélkül tudnak kommunikálni.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.19. 15:37

Szétnéztem egy kicsit a Tuan fórumán, de erre nem kaptam ott választ.

Saját kútfőből pedig a következőket gondolom: a bot csak akkor képes kommunikálni gazdájával, ha bír a Pszi képzettség Telepátia diszciplína használatával. Fordítva is ugyan ez áll fenn - mivel a botnak nincs füle/szája, csak "lát" a Tudatnyitás diszciplína hatásához hasonlóan.

Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy valamiféle asztrális érzékenység van köztük. Szabállyal nem igazán írható le - de megérzik a másik nyugodtságát, dühét, félelmét, stb.

Erről nem értekeztem a KM-emmel. De mihelyst vissza tér a szabadságáról kifaggatom a véleményéről. :)

Közben befutott Thor véleménye. ^^
Hm... végül is. Kérdés, hogy ezért kell-e áldozniuk Pszi pontot, vagy anélkül is megy bármikor, bármeddig?
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.08.19. 16:40

Nekem ezzel a csak akkor tudja bot használni a pszit és a mágiát ha... dologgal az a bajom, ismeri minden szakértelmét a karakternek.
De mivel le van írva hogy nem kell képesség követelmény, "csak" plusz kp a megtanuláshoz--->akkor elvileg hasznáni is tudom nem? Különben miért, és hogyan tanulnám meg?
Na már most a bot megtanulta velem együtt használni a mágiát és a pszit, vagy...
Akkor most hogy is van ez?

Nem igazán tiszta, olvashatom így is úgy is.

Sher
Malor Dein Árnyjáték nirmajéban
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ataros Tellakyr » 2008.08.19. 17:43

Az én személyes véleményem az, hogy - mivel a kettőjük Lelke közös (pontosabban a botban születik meg a Lélek egy része) - ezért akármikor tudnak egymással kommunikálni, gondolati úton, Pszi pont elköltése nélkül. Elméleti szempontból mondjuk a két lélekdarab közt természetes csatorna van, amit lehallgatni, beleszólni, megszüntetni lehetetlen, csak a bot vagy a varázsló halálakor szűnik meg.
Ataros Tellakyr

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.09.26. 15:33

26. oldal.
Kyr faj különleges képességek:
"Birodalomépítő őseiktől örökölt képességeik miatt, a kyr származékoknak ösztönös tehetsége van a Szociális képzettségekhez. Ezeket úgy tanulják mintha 4. fokú oktatótól sajátítanák el (a képzettségek minden szintje 2 kp-val olcsóbb a képzettség 4. fokáig, de legalább 1; ez a bónusz nem adódik össze az oktatás képzettség nyújtotta előnyökkel)

32. oldal

Nemesi vér
"... További előnye, hogy ha gyermekkorában nemesi udvarban nevelkedett, vagy később nemesi körökben forgolódik, a Szociális képzettségeket úgy tanulhatja, mintha 4. fokú oktatótól sajátítaná el, ez az előny nem adódik össze oktatás képzettség nyújtotta előnyökkel, ellenben a karakter faja által biztosítottakkal igen.
..."

Jól értelmezem ebben az esetben 4 kp-val olcsóbb minden szociális képzettség, de min 1?

Sher
Malor Dein Árnyjáték nirmajéban
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 273
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 15 / 54 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 54

Vissza: Csevegõ