• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Ser dolan(Rien on-Ers)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
23 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Ser dolan(Rien on-Ers)

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.08.13. 15:01

I. Gyermekkor:

1. Milyen nemzetiségű a karakter és hol született?
Toroni Yankarban született Psz. 3678-ban
2. Kik voltak a szülei? Mi a foglalkozásuk/vagy kasztjuk?
Apja Klad on-Ers, Anyja Iwien on-Willarin Apja a Hyasc'la család egyik kapcsolattartója (Ő tárgyal a petorokkal, sedularokkal, ura nevében. Persze a kiemelten fontos ügyekben nem)
3. Milyen társadalmi pozíciót és vagyoni helyzetben volt a család? (gazdagok, szegények, megbecsültek, számkivetettek, stb)
Száműzött toroni nemes a on-Ers család tagja.A Hyasc'la család vazallusa.
4. Hol és milyen formában végezte tanoncéveit a karakter? (Céh, iskola, magányos mester, szülők okítása)
Fegyverforgatásra, egy erre a célra bérelt oktató tanította, többi képzettségeit a családtagoktól tanulta/leste el.
5. Gyeremkkorban történt jelentős családi tragédiék (ha voltak ilyenek)
Nagybátyját meggyilkolták, az ágyában fekve.
6. Gyermekkorban történ jelentős -a karakter életútját befolyásoló- örömteli események (ha voltak ilyenek)
Nem volt
7. Miért azt tanulta a karakter amit? (a képzettségek megindoklása; pl.: a Céhben tanulata, az apja kovács volt, stb.)
A család ezeket tartotta fontosnak
8. Mi az amihez a karakter különösen jól ért és miért sikerült ilyen magas szintre jutnia benne? (Értsd a karinak mely képzettségei vannak 3. fok fölött és miért?)
Sokat gyakorolta a szablyával történő vívást.
9. Ha karakter családi kapcsolatrendszerének vázolása. (Pl: van egy fogadós nagybátyám Erionban)
Van egy Timon nevű bátyja.
És van neki egy Raim -om Merra navű gyerekkori barátja aki szintén a Hyasc'la családnál vazallus

10. Mi volt a karakter "hobby"-ja? (Olyan képzettségek -ésszerű- megindoklása amik szorosan nem következnének a kasztból.)

II. Ifjúkor

1. Szerelmek és barátok (ha voltak/vannak)
Szerelme amit titokban tartanak mind a ketten Rialee Sibassin.
2. Pártfogók és ellenségek (ha vannak ilyenek azokra hogyan milyen körülmények között tett szert a karakter?)

3. Jelentős ifjúkori életesemények (leégett a házuk, elutazott Beriquelre a mestere kíséretében, első csata átélése, stb)
Az első párbaj amit megnyert eléggé megviselte azóta is kerüli ha lehet a párbajokat
4. A tanulóévek vége (Mi volt a karakter "mestervizsgája" azaz mi volt az a momentum amikortól az adott Kaszt tagjának számított?)
5. Mit vár el tőle az iskoljája/céhe/rendje/mestere?
A család elvárja, hogy segítse azt munkát amit ők elkezdtek.
6. Mi a karakter célja most hogy az lett aki?
Felemelkedni erről a fokról ahol most van a családja
7. Kihez hű a karakter? (Kiért érez felelősséget? Kinek hajlandó szívességet tenni/engedelmeskedni és miért?)
Hyasc'la családhoz hű, nem tenne ellenük semmit.

III. Személyiség

1. Van a karakternek jellegzetes szokása? (rágja a száját, káromkodik, fütyörészik, mindig zabál valamit, stb)
2. Miben rejlik a karakter kiválósága? (Pl: kiváló tőrdobó)
Kiváló vívó, Ezt tudja is magáról, de nem él vissza vele feleslegesen nem harcol
3. Mi a karakter gyengéje? (Pl. női társaságban annyira zavarban van, hogy nem bír kinyögni egy épkézláb mondatot)
4. Mi a karakter kedvence? (Pl: Imád meztelen talppal sétálgatni a fűben, imádja a törpe pálinkát; stb) A teliholdat bámulni
5. Mi az amit szívből utál? (pl: a fűzős ruhákat, a füstös kocsmákat, az izzadtságszagot, stb)
A felesleges kitérőket, mindig céltudatosan csinálja amit éppen csinál. Ha muszály perzse megcsinálja az általa feleslegesenk ítélt dolgokat, de próbál egyszerüsíteni minnél kevesebb energiát emésszen fel a helybenjárás
6. Mi a karakter legnagyobb félelme? (ez lehet irracionális is) (pl: élve eltemetve lenni, víziszony, stb)
Az orvgyilkosoktól fél a legjobban hogy ő is ádozatuk lesz
7. Mi akarakter legmerészebb álma? Mire vágyik a legjobban?
Hogy egy dinasztiát alapítson
8. Vannak-e a karakternek előítéletei? (nem szükséges ésszerű magyarázatot adni rá, elég hogy a karakter úgy véli ő megfelelő indokkal rendelkezik; Pl: utálom a gorvikiakat, mert egytől egyig aljas gyikos az összes)
9. Vallásos a karakter? (Ha igen mennyire? Mekkora áldozatot lenne képes hozni a hitéért?)
Névleg vallásos. Eljár a kötelező szertartásokra, de ennyi. Tőle mondhatnak a papok amit akarnak, csak hagyják őt békén.
10. Mit tart a karakter a mágiáról és a használóiról?
Ha muszály szóba áll velük, de nem kedveli őket.
11. Ha egy mottóval kellene kifejezned a karakter személyiségét mi lenne az? Pl.:
"Más szemében a szálkát is meglátja, magáéban a gerendát sem veszi észre."
"A harc káosz, a káosz halál"
Wedge
Ha teheti elkerüli a harcot, ha nem megy akkor gyorsan akarja befelyezni
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára Yvett de Crei 2008.08.16. 8:30-kor.
Ok: Kérésre topikcím változtatás történt.
Malor Dein Árnyjáték nirmajéban
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 273
Vissza a tetejére

Re: Sher Dolan(Hial Hyasc’la)

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.08.13. 15:02

Név: Rien on-Ers
Kor: 23 év
Nem: Hím
Faj: Kyr
Kaszt: Harcos

Erő 15 15 KAP
Gyorsaság 16 17 KAP
Ügyesség 16 15 KAP 15+1(fegyverhasználat)
Állóképesség 15 15 KAP
Egészség 15 15 KAP
Szépség 14 14 KAP
Intelligencia 14 14 KAP
Akaraterő 14 14 KAP
Asztrál 14 14 KAP
Érzékelés 13 13 KAP
Összesen: 146 KAP

Képzettség neve: KAP: Kpból szint:
Fegverhasználat szabja 4 KAP 4
Fegverhasználat tőr 3 KAP 3
Fegyverhasználat háromágú hárítőtór 3 KAP 3
Kétkezesharc 3 KAP 3
Nyelvismeret toroni 3
Helyismeret Yankar 3
Kúltúra Yankari (toroni) 3
Nyelvismeret Kyr 3 KAP 3
Nyelvismeret közös 4 Kp 3
Szexuális kúltúra 2 Kp 2
Lovaglás 3 KAP 3
Párbaj 3 KAP 3
Udvari etikett 3 KAP 3
Solymászat 9 Kp 3
Vadászat 8 Kp 2
Tánc 3 KAP 3
Méregkezelés 3 KAP 3
Írás/olvasás 3 KAP 3
Jog/törvénykezés 3 KAP 3
Politika/diplomácia (Yankar) 3 KAP 3

Felhasznált: 40 KAP 23 Kp

ügyi iq összes kp
KP: 6 4 23
Maradék KP: 0 Kp

KAP számolás: => MAX: Felhasznált: Marad:
375 KAP 375 KAP 0 KAP

PONT: Számolt KAP alap HM
KÉ 10 10 KAP 129 KAP => KÉ: 24 2
TÉ 20 20 KAP TÉ: 39 3
VÉ 75 75 KAP VÉ: 90 3
CÉ 0 KAP CÉ: 6
HM/szint 8 24 KAP sebzés -

ÉP alap 6 12 KAP 39 KAP => ÉP: 11
FP alap 6 6 KAP FP: 22
FP/szint 7 21 KAP

KP alap 5 5 KAP 21 KAP
KP/szint 8 16 KAP

MP:
MP/szint:

Pszi-vel:
AME: 14
MME: 14

Szablya
KÉ: 36
TÉ: 64
VÉ: 117
Sebzés K6+2

Háromágú hárítótőr
KÉ: 32
TÉ: 41
VÉ: 110
sebzés K6-1

Tőr
KÉ: 34
TÉ: 47
VÉ: 92
sebzés: k6

Általában csizmában, fekete nadrágban és sötétkék középkék ingben jár. Mivel otthon lakik nem írnám le hány váltás ruhája van. Valamint még két köpenye a hidegebb időszakokra.
Van két féle báli ruhája ne mindig ugyanabban jelenjen meg
A tőrét nappal a csizmaszárban éjjel mint említettem, a párnája alatt tartja.
Ékszereket nem hord. A láncinget sem hordja, csak ha olyan a szituáció akkor jelzem hogy rajta van.
Fegyvereit mindig magával viszi ha elmegy otthonról.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Sher Dolan 2008.09.14. 10:19-kor.
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.13. 16:35

Szia!

Ahogy látom egyenlőre csak a statisztikai rész van meg, az előtörténeti meglehetősen hiányos.

Lehetsz Yankarban született, toroni anyanyelvű nemesenszületett, de nem olyan családé akinek vagyona és hatalma van.
Azért mert ha ezt engedném a háttérből következően óhatatlanul sok erőforrásra tennél szert, ami egy 1 TSZ.-ű karakternél nem szerencsés.
(Pl: szolgák, testőrök, fejvadászok anyagi és egyéb források)

Ne haragudj de a játékegyensúly miatt nem engedem hogy olyan családból származzakinek pénze, hatalma és befolyása van.
Legalábbis a játék elején ebből biztos nem tudsz profitálni.

Arról nem beszélve hogy egy famor élete nem a sajátja, hanem a Házé a Családé, a dinasztiáé. Például feleséget már gyakran gyerekkorban választanak neki akit el kell majd vennie.

Ezen indokok miatt csak olyan családból származhatsz, akinek lehet patinás neve és születési előjogod alapján tán szóba is állnak veled a kasztbéliek, de vagyona, befolyása igen csekély. Talán nem is önálló család, hanem egy másik család vazallusa akiknek karddal szolgálnak.

Amolyan "hétszilvavás" nemes kinek nevén és kardján kívűl egyebe sincs.

Szolgahadra, fejvadászokra, méregkeverő boszorkánymesterekre nem számíts.

Természetesen a karakternek lehet célja hogy a dinasztia fényét, vagyonát és befolyását visszaállítsa, de ez nem az 1. TSZ-en fog bekövetkezni.

Ezen a linken találod a Yankart irányító családok leírását. Te melyik érdekcsoportot szolgálod?

viewtopic.php?f=101&t=1082&p=3682264#p3682264

Az előtörténetben láttam, hogy a Hyasc’la Család-ot válaszottad; maradjuk annyiban hogy nem családtag, hanem nemesi vazallusuk vagy, ha ez megfelel. Státuszod alig lehet több, mint egy nemesi származású fegyverforgatóé.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 341
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.08.13. 17:23

Rendben van átírom a neveket. Nem gondoltam bele, mekkora háttere van egy ilyen karakternek. Modosítom.
És természetesen megfelel.
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.13. 18:14

Egy kicsit nem eresztenéd bővebb lére az előtörit? :roll:
Az nagyon jó hogy a kérdésekre válaszoltál, de szeretném egyben egy kis -nem kell hosszú- előtörténetben elolvasni, hogy kicsida-micsoda a karakter aki jön. Meg látnám hogy milyen stílusod van.

Kicsit meséljél erről a koncepcióról amit kigondoltál, mik a karakter céljai és vágyai, ki ez a barát, ki a szerelme, miért lett a család mások vazallusa, miért szegényedett el, miért vesztette el a hatalmát, stb.

Kösz.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.08.13. 18:31

Folyamatban van, csak közben elmentem a géptől és lementettem, men tudom mikor olvastad, de ez a véglegesnek mondtható kérdezz felelek, A "kisregényt" írom
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.13. 20:25

Ok, várom a kis szösszenetet. :)
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.08.13. 20:30

Rien on-Ers

Psz. 3678-ban születtem Yankarban. Gyermekkorom egy mesevilágnak tűnt egészen addig amíg, a nagybátyámat, egy reggelen átvágott torokkal találták az ágyában. Azóta mindig bereteszelem az ajtókat, ablakokat lefekvés előtt, nehogy én is így járjak. Anyámék először nevettek ezen majd kinövi, később már mindenféle szakértőket hívtak, hogy segítsenek rajtam, de nem változott semmi csak annyi, most már tőr is van a párnám alatt. Talán Raim segített a legtöbbet akkoriban, neki köszönhetem, hogy nem csak 5-10 percekre hunyom le a szemem, hanem át tudom aludni az éjszakákat, bár nagyon éberen. Ő egy hasonló sorsú család egyetlen gyermeke mint a miénk, bár az ő sztoriukat nem ismerem, nem mintha a mineket ismerném. Csak annyit mondtak el még gyerekkoromban Hyasc'la családdal buktunk mi is, és velük jöttek ide dédapáink. Hogy azóta miért nem emelkedtünk feljebb nem tudom, de majd én! Amióta az eszemet tudom készülök a pillanatra, amit még nem tudom mikor lesz, de érezni fogom amikor eljő (legalábbis remélem). Most kell cselekedni, hogy kikerüljek ebből a helybejárásból amiben a családom van századok óta, és végre ne egy tucat nemes legyek akit, csak megtűrnek a nagyok, hanem nekem is legyen szavam amire hallgatnak.
Visszatérve a fiatal koromhoz, a Nagybátyám halála utáni sokk elmúltával visszatértek a dolgok eredeti medrükbe. Cseperedtem, cseperedtem, de soha nem leszek az a gondtalan ember, mint aki előtte voltam. Amikor a korom engedte bálozásokkal, vívóleckékkel, és a (ezt már korábban is) felnőttek kihallgatásával töltöttem időmet. Így szép lassan megismertem a helyi viszonyokat, és amikor apám elkezdett okítani ki kicsoda mire kell figyeljek, kinek mit mondhatok nagyon meglepődött mennyire tájékozott vagyok.
Raimmal a barátságunk töretlen azóta is, ő a palotaőrség kapitányának a fia, valószínűleg apja örökébe lép majd egyszer. Vele járok a bálokba, vele vadászom, ha időnk engedi, és ő az egyetlen, aki tud Rialeeról. Segíteni is szokott, hogy tudjunk találkozni.
Rialee szintén nemesen született, családja egyetlen gyermekeként a széltől is óvják. Nem is merek belegondolni mi lenne a következménye, ha a szüleinek a tudomására jutna a mi kis románcunk. Az ő apja a Hyasc'la család tanácsosa -Rialee mesélte egyszer, amikor kérdeztem. Mit csinál? - rendszeresen jelen van a döntések meghozatalánál.
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.13. 20:39

Rendben köszönöm, megírom a bemesélő reagodat.

A statisztikát most nem kezdem el külön számolgatni, feltételezem, odafigyeltél a számolásra, -annál is inkább mivel van karigen ami segít- meg nem feltételezem senkiről, hogy ezen akar "nyerészkedni".

Ha meg véletlenül elszámoltál 1-2 pontot, attól még nem megyek a falnak. :)
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.08.13. 20:41

Köszönöm!

A progit használtam, én se számolgattam át minden, arra van az excel :)
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.13. 20:42

Az induló pénzed a MAGUS ETK-ban a harcosnál leírt metódus szerint dobd ki. Plusz van egy alap harcos felszerelésed, a fegyverzet (hárítótőr, szablya) egy sofdroinying ; ezért nem kell külön fizessél.

Apró kérdés: A képzettségek közűü a méregkezelést, mikor, kitől és milyen megfontolásból tanulta a karakter?

UI: És Yankar egyébként nem Toronban van, ott ugyanis hivatalosan a létezését sem ismerik el. A Quiron tenger déli partján van.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.08.13. 21:07

Erról jut eszembe felszerelést nem írtam :wink:
Általában csizmában, fekete nadrágban és sötétkék középkék ingben jár. Mivel otthon lakik a szüleinél nem írnám le hány vátás ruhája van :wink:
Van két féle báli ruhálya ne mindíg ugyanabban jelenjen meg :wink:
A tőrét nappal a csizmaszárban éjjel mint említettem, a párnája alatt tartja.
Ékszereket nem hord. A láncinget sem hordja, csak ha olyan a szituáció akkor jelzem hogy rajta van.
A pénz ügyében nem tudom mennyi az annyi mert az én etk-ban nincs leírva iil ha levan nam tudom hol, és most a kockadobáló progi sincs ha jól tudom :(

Más:
Már akartam kérdezni a 16-os ÜGY, GYO ebben a rendszerben is (OM-UT) 2 támadást biztosít körönként 1-t támadó fegyverrel?

Méregkezelés:
Úgy gondoltam a toroni nemsi környezetben bevett szokás mérgezni a fegyvereket, ékszerekbe rejtett tűket ha éppen arra van szükség. Ebből az indíttatásból vettem fel a képzettséget. Ha te nem így gondolod felveszek helyette egy másik képzettséget.

Tudom, hogy nem toronban van ha az kultúrára céloztál gondoltam ua.
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.08.13. 21:14

A pénzról jut eszebbe még valami, ha te is beleegyezel vegyünk átlagot k6=3,5 k10=5,5.
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.13. 21:29

Yankar Céh-negyedébe, a Városháza-kerületbe írtam a reagod.
A pénz, az ok.

Ami a méreghasználatot illeti: ez főleg a fejvadászok sajátja, igazából izlés és világnézet dolga, de elfogadom; Toronban valóban nem mennek a falnak tőle, ha egy harcos mérget ken a fegyverre.
Kérdés: nemesként ezt te ízlésesnek tartod-e?
Amiről te beszélsz az a gorviki nemesi réteg sajátja.

A 16-Ügy-Gyors- 2-szer támadoo kkérdést nem tudom. megkérdezem.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.08.14. 5:49

Zsoldoskapitány írta:
Kérdés: nemesként ezt te ízlésesnek tartod-e?

Nem izlésesnek, szükségesnek. Eddig nem használtam, lehet soha nem is fogom, bár ez nem valószínű.
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
23 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Temetõ