• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 30 / 200 • 1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.09.25. 13:06

Arnoil írta:
Castor de Vinter írta:Nem vitatom, de az Arelita is óriási hátrányba kerül ha nem veszi fel az Iskola hátteret. Nincs képzicsomag, vagyél meg mindent Kp-ból.
Egyébként meg az Arelita-külön alkaszt a könyvben, ki van dolgozva. Csupáncsak azoktól a képziktől esel, el ha nem veszed fel a Háttérnek az iskolát.
Nekem jó. 8)

Neked is mondom hogy nagyon nem mindegy hogy az iskola előnyeit nem kapod meg vagy a kasztot nem veheted fel iskola nélkül.

Kasztod lehet iskola nélkül is és a kaszthoz leírt általános skilleket - szerintem - megkapod, csak semmi többet...

Na erre gondoltam én is :)

Más: ahogy emlékszem az embervadászoknál megint nem irták h mi a trad fegyverük. elviekben nekik is lagoss-pugoss lenne, mert ugye egy toroni renegát csinálta az klánt, de sajnos megint nem emlitik a könyvben és megint vita téma lesz...
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.25. 13:11

Arnoil

Azt eddig is értettem, hogy pusztán a táptóbiás karakterkifacsarás miatt értelmezed direkt félre a könyvben lévőket. Ezért mondtam, hogy a szókiforgatást hagyjuk inkább, mert eléggé visszatetsző dolog.

Ha már mindenki más sikeresen megtalálta és kiolvasta a könyvből az "iskola kötelező, ha van intézmény, ha csak mesterről van szó" részt, akkor valószínűleg sikerült érthetően leírniuk a szerkesztőknek. 8)

Egyébként meg a varidat is szinesítheted, sőt akár harcművészetet is tudsz vele tanulni csak akkor nem lesz MP-d. Ami reális is, hiszen vagy a botos-süveges-sokMP-s "sablon varászló"-t alkotod vagy egy színes-harcművész-kevésMP-s "egyéni varázsló"-t.
Az viszont nem lenne reális, amit eddig is csinálni akartál, hogy mondvacsinált indokkal mindent egyszerre felhalmozol a kezdő karakternek, mert nehogymár ne ő legyen a legszebb-legokosabb-legerősebb-legyjobb-legstb...

Ha sokmindenben nem is értünk egyet Togarral abban nagyon igaza van, hogy pont elegendő visszafogó erő, hogy az MP-t is venni kell nem csak grátisz jár egy fix magas szám szintenként.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.25. 13:27

Arnoil írta:
Neked is mondom hogy nagyon nem mindegy hogy az iskola előnyeit nem kapod meg vagy a kasztot nem veheted fel iskola nélkül.

Kasztod lehet iskola nélkül is és a kaszthoz leírt általános skilleket - szerintem - megkapod, csak semmi többet...

Arnoil!

Egyet nem látsz: Az ÚTK-ban NINCSEN kaszt. :) 8) A szabálykönyv nem ismeri ezt a fogalmat. Mi van helyette?
Klánok, Rendek és Iskolák vannak, amelyekhez csatlakozhat a karakter KAP-ért. Az ott leírt képzettségcsomagot csak akkor kapod meg, ha felveszed Háttérnek az Iskolát.
Arnoil írta:Kasztod lehet iskola nélkül is és a kaszthoz leírt általános skilleket - szerintem - megkapod, csak semmi többet...

PONT ez az amire nincs lehetőséged az ÚTK-ban. Hál istennek ez kategorikusan és félreérthetőség nélkül szigorúan le van szabályozva a könyvben, gondoltak az olyan mentalitású emberekre, mint te vagy... 8)
Az adott Iskolához, Rendhez leírt képzettségeket EGY és csakis EGY esetben kapod meg: ha felveszed Háttérként.

Mégis hogy gondoltad a KM-nek majd beadni?

Figyelj, én felveszem azt a képzettségcsomagot ami ott le van írva, de Háttérnek nem veszem fel az adott Iskolát? :D

Nincs ingyenebéd Arnoil, a képzicsomagot csak akkor kapod meg ha felveszed a Háttérnek az adott Iskolát, különben mindent a Kp-ból kell megvegyél.

Azért írtam hogy névleges a kasztnélküliség, mert ha becsatlakozol egy iskolába, akkor az olyan releváns, meghatározó profilt ad a karakter képzettségeinek, mintha kaszthoz tartozó lenne.
De ezt a "kapok képzettségcsomagot "-előnyt kizárólag egy esetben élvezheted a szabályok szerint: ha KAP-pal kifizeted az Iskola árát. Más út nincs.

Tudom szar érzés, hogy nem lehet benne Mekk Elekeket alkotni, dehát ez van... 8)
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.09.25. 13:45-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.25. 13:34

Quator ar Zaraquer írta:Arnoil

Azt eddig is értettem, hogy pusztán a táptóbiás karakterkifacsarás miatt értelmezed direkt félre a könyvben lévőket. Ezért mondtam, hogy a szókiforgatást hagyjuk inkább, mert eléggé visszatetsző dolog.

Ha már mindenki más sikeresen megtalálta és kiolvasta a könyvből az "iskola kötelező, ha van intézmény, ha csak mesterről van szó" részt, akkor valószínűleg sikerült érthetően leírniuk a szerkesztőknek. 8)

Egyébként meg a varidat is szinesítheted, sőt akár harcművészetet is tudsz vele tanulni csak akkor nem lesz MP-d. Ami reális is, hiszen vagy a botos-süveges-sokMP-s "sablon varászló"-t alkotod vagy egy színes-harcművész-kevésMP-s "egyéni varázsló"-t.
Az viszont nem lenne reális, amit eddig is csinálni akartál, hogy mondvacsinált indokkal mindent egyszerre felhalmozol a kezdő karakternek, mert nehogymár ne ő legyen a legszebb-legokosabb-legerősebb-legyjobb-legstb...

Ha sokmindenben nem is értünk egyet Togarral abban nagyon igaza van, hogy pont elegendő visszafogó erő, hogy az MP-t is venni kell nem csak grátisz jár egy fix magas szám szintenként.

Igazából mindegy a dolog mert asszed hogy tápra megy a dolog.
Ha az ÚTK által sugalmazott úton halad valaki akkor sokkal tápabb karaktert lehet összerakni "gazdaságosan", csak nem mindenki arra vágyik.

Ha teszem azt nem veszek csak 6 Mp-t (ami kb tűznyílban már olyan mintha első szintű lenne),
de ahhoz még kell 20 KAP kp-re hogy meg is tudja csinálni akkor a maradék 9 KAP-ból mit szinesítesz? Esélytelen...
Varinak most több skill kellene mint az ETK-ban kapott és kevesebbet kap alapképzettségben is meg kp-ban is. Viszont kötelezően jónak mondható harcértékei lesznek, mivel csak tulajdonság függő a HM meg bazi drága a 2KAP/1HM áron így a harcos kasztok sem tudnak messzire menni tőle.

Majd a későbbi szinteken visszajön ez, mert ha szabályosan iskola szerint "tápolom" a karit akkor lehet hogy 4 szinttől válik brutál erőssé. Egy iskolát felvesz az inteligenciakp-ből és egyébként meg még ami odafér 11-12 Mp-t még lazán vehet is +1 a magasmágiából.
Lehet hogy csak 1 iskola lesz meg neki, de azzal már megél nem gyengén.
3 szintre ősszerak a 12-13Mp/szint mellett egy másik iskolát is, közben a botja is varázsol már 1tsz-en neki meg ugye lassan 40Mp-je van...

Na majd hétvégén újragenerálom Erresyrt ÚTK szerint (harcművészet nékül), dorani botos varázslónak (süvege nem lesz és punktum), azt akkor kiderül hogy mennyire fogtok vagy fogok én anyázni :lol:

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.25. 13:57

Castor de Vinter írta:
Arnoil!

Egyet nem látsz: Az ÚTK-ban NINCSEN kaszt. :) 8) A szabálykönyv nem ismeri ezt a fogalmat. Mi van helyette?
Klánok, Rendek és Iskolák vannak, amelyekhez csatlakozhat a karakter KAP-ért. Az ott leírt képzettségcsomagot csak akkor kapod meg, ha felveszed Háttérnek az Iskolát.

PONT ez az amire nincs lehetőséged az ÚTK-ban. Hál istennek ez kategorikusan és félreérthetőség nélkül szigorúan le van szabályozva a könyvben, gondoltak az olyan mentalitású emberekre, mint te vagy... 8)
Az adott Iskolához, Rendhez leírt képzettségeket EGY és csakis EGY esetben kapod meg: ha felveszed Háttérként.

Mégis hogy gondoltad a KM-nek majd beadni?

Figyelj, én felveszem azt a képzettségcsomagot ami ott le van írva, de Háttérnek nem veszem fel az adott Iskolát? :D

Nincs ingyenebéd Arnoil, a képzicsomagot csak akkor kapod meg ha felveszed a Háttérnek az adott Iskolát, különben mindent a Kp-ból kell megvegyél.

Azért írtam hogy névleges a kasztnélküliség, mert ha becsatlakozol egy iskolába, akkor az olyan releváns, meghatározó profilt ad a karakter képzettségeinek, mintha kaszthoz tartozó lenne.
De ezt a "kapok képzettségcsomagot "-előnyt kizárólag egy esetben élvezheted a szabályok szerint: ha KAP-pal kifizeted az Iskola árát. Más út nincs.

Tudom szar érzés, hogy nem lehet benne Mekk Elekeket alkotni, dehát ez van... 8)

:lol:
Először is a stílusodról:
Úgy gondolom hogy a másik fél "alázása" nélkül is lehet vitatkozni egy témában.
Engem nem zavar, mert nem érint meg a dolog (mondhatnám durvábban én is alázva téged, de nem teszem).
Az egész téged minősít nem engem.
A fent írottak vonatkoznak Quatorra is.

Én szeretem ha egy karakter életképes, mondjuk relatív a dolog mert ugye a legtápabb karit is kordában lehet tartani jó mesével, csak minek...
Quatornak válaszolva leírtam hogy a iskolás úton haladva _sokkal_ erősebb karik jönnek ki mint amik voltak anno ETK-ban. Persze nem csak Mp-ben mérjük az erősséget, de a mágikus hatalom egy vari esetében kulcsfontosságú.

Egyébként én az élet legtöbb területén ilyen hacker szemléletű vagyok, szal itt sem fogok másképpen viselkedni. Magyarországon ráadásul még ez ki is fizetődő. :)

A varikkal a fő gond az az hogy nincs egy magányos mester lehetőség mondjuk 6-8 KAP-ért csak a 3 legelitebb varázslórend. Feketemágussal nem tudsz játszani (tudom az a boszmester...).

Mindegy össze lesz rakva egy korrekt dorani vari azt lehet az asztalt kaparni... :lol:

utóirat:
eddig minden rendszerben megjelentek az übertáp kiegek. Lesz itt McElekezés, csak várni kell egy pár hónapot...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Arnoil 2008.09.25. 14:02-kor.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.25. 13:59

Arnoil!

Idéznéd azt a részt amit megalázónak tartasz? Tudtommal nem voltam sem trágár, sem gyalázkodó, nem szidalmaztalak, és gúnyoltalak.
Jó lenne ha konkrétumot írnál amivel aláztalak.

Arnoil írta:Majd a későbbi szinteken visszajön ez, mert ha szabályosan iskola szerint "tápolom" a karit akkor lehet hogy 4 szinttől válik brutál erőssé. Egy iskolát felvesz az inteligenciakp-ből és egyébként meg még ami odafér 11-12 Mp-t még lazán vehet is +1 a magasmágiából.
Lehet hogy csak 1 iskola lesz meg neki, de azzal már megél nem gyengén.
3 szintre ősszerak a 12-13Mp/szint mellett egy másik iskolát is, közben a botja is varázsol már 1tsz-en neki meg ugye lassan 40Mp-je van...

Látszik hogy nem ismered a szabálykönyvet.
Az ÚTK -számomra- egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy korántsem lehet benne tápolni.
Szintenként 50 KAP-ot kapsz amit a karakter fejleszhetésére fordíthatsz, és ha majd szintet lépsz ÚTK rendszer szerint tapasztalni fogod, hogy tipikusan azzal az érzéssel fogsz küzdeni, hogy melyik ujjadba harapjál.
Ugyanis az égvilágon MINDENT ebből az 50 KAp-ból kell kigazdálkodjál szintenként. Ebből veszel manát, fpt, HM-et, Kp-t, kegy-pontot.

Ami a totális tápolás vizíódat illeti: Minden képzettség csak akkora lehet, amennyi a képzettséghez rendelt tulajdonság 10 feletti része.
Mit tudom én ha 3. szintű Kocsmai verekedést szeretnél, az csak akkor lehet ha az Ügy és Erő és Gyors. tulajdonságod legalább 13.-as.
A mágia használat és a pszi ráadásul Háttérhez kötöttek, ami a további szinteken permanensen csökkenti az elkölthető KAP-jaid számát.
A tulajdonságok átlaga 13,5, egy ponttal fejleszteni 20 KAP-ba kerül, tehét muszáj egy irányba elfordulni és specializálódni.
Nem vetted figyelembe a képzettségek tanulhatóságát és a képzettségek elsajátításához szükséges időt sem.
majd játék közben látni fogod, hogy egyáltalán nem úgy müködik ahogy itt felvezetted. :D
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.25. 14:07

Arnoil írta:Feketemágussal nem tudsz játszani.

Definiálnád hogy mit értesz ez alatt? Számodra mi jelenti a "feketemágus" amit alakítani szerertnél?
Nem kötözködésből. Csak érdekel.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.25. 14:16

Castor de Vinter írta:Arnoil!

Idéznéd azt a részt amit megalázónak tartasz? Tudtommal nem voltam sem trágár, sem gyalázkodó, nem szidalmaztalak, és gúnyoltalak.
Jó lenne ha konkrétumot írnál amivel aláztalak.

"gondoltak az olyan mentalitású emberekre, mint te vagy... 8)"
"Tudom szar érzés, hogy nem lehet benne Mekk Elekeket alkotni, dehát ez van... 8)"

Volt asszem más is ami nem itt hangzott el.
Mindegy a dolog, mert engem nem sért.

Viszont ha ezeket mondjuk nem nekem mondod akkor lehet hogy az illető megsértődik, amire szintén most volt példa 2 is (más topicban).
A stílus maga az ember és ha sokan orrolnak meg rád akkor már lehet hogy nem másokban van a hiba. Ez akkor is így van ha nem érdekel.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.25. 14:24

És konkrétan miért is tartod sértőnek ezeket a mondatokat? :D
Az iróniát ne keved össze a sértéssel.
Ha azt írtam volna, hogy egy szarrágó buzi vagy, na látod az sértés.

Ugye érzed a különbséget?

szarrágó buzi vs. ..olyan mentalitású

Remélem így már sikerült kialakítani benned az irónia iránti érzékenységet.

Hm, igazad van, valóban nem érdekel.
Egyébként ha meg annyira szellőzteted hogy mit csinálok más topicban: ha ott nem állok neki úgymond sértegetni akkor most nincs miről vitáznunk.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.25. 14:25

Castor de Vinter írta:Látszik hogy nem ismered a szabálykönyvet.
Az ÚTK -számomra- egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy korántsem lehet benne tápolni.
Szintenként 50 KAP-ot kapsz amit a karakter fejleszhetésére fordíthatsz, és ha majd szintet lépsz ÚTK rendszer szerint tapasztalni fogod, hogy tipikusan azzal az érzéssel fogsz küzdeni, hogy melyik ujjadba harapjál.
Ugyanis az égvilágon MINDENT ebből az 50 KAp-ból kell kigazdálkodjál szintenként. Ebből veszel manát, fpt, HM-et, Kp-t, kegy-pontot.

Ami a totális tápolás vizíódat illeti: Minden képzettség csak akkora lehet, amennyi a képzettséghez rendelt tulajdonság 10 feletti része.
Mit tudom én ha 3. szintű Kocsmai verekedést szeretnél, az csak akkor lehet ha az Ügy és Erő és Gyors. tulajdonságod legalább 13.-as.
A mágia használat és a pszi ráadásul Háttérhez kötöttek, ami a további szinteken permanensen csökkenti az elkölthető KAP-jaid számát.
A tulajdonságok átlaga 13,5, egy ponttal fejleszteni 20 KAP-ba kerül, tehét muszáj egy irányba elfordulni és specializálódni.
Nem vetted figyelembe a képzettségek tanulhatóságát és a képzettségek elsajátításához szükséges időt sem.
majd játék közben látni fogod, hogy egyáltalán nem úgy müködik ahogy itt felvezetted. :D

Mint írtam hacker szemléletem van :villas:

Van egy olyan előny hogy adottság 1 KAP-ért
Egy tulajdonság növelés meg ugye 20KAP lesz később.
Azaz az elvesztett szintenkénti KAP 20 szintlépés után lenne veszteség.

Milyen előnyök jönnek egy adottságból még?
Ugye minden ami az adott tulajdonsághoz kötődik -> azaz HM-ek, Yp-ok, Kp-k

Azaz az induló karakterrel 10 KAP iskola és akár 5 KAP adottság mondjuk IQ-ra
Azaz rögtön indulásból van +5Yp-om és +5Kp-m. Szintenként lesz kb 5kp véve és a többi 30 megy Mp-re. Első szinten rögtön magasmágia 4-es fok azaz +2 Mp. 3 szintenként meg egy iskola felugorhat 3-as fokra,de ha megelégszem 10Mp/szinttel akkor lényegesen könnyebben megoldható minden.

Feketemágus:
igazából az a fajta varázshasználó aki feketemágiát használ, azaz öncélúan másokon átgázolva.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.25. 14:33

Castor de Vinter írta:És konkrétan miért is tartod sértőnek ezeket a mondatokat? :D
Az iróniát ne keved össze a sértéssel.
Ha azt írtam volna, hogy egy szarrágó buzi vagy, na látod az sértés.

Ugye érzed a különbséget?

szarrágó buzi vs. ..olyan mentalitású

Remélem így már sikerült kialakítani benned az irónia iránti érzékenységet.

Hm, igazad van, valóban nem érdekel.
Egyébként ha meg annyira szellőzteted hogy mit csinálok más topicban: ha ott nem állok neki úgymond sértegetni akkor most nincs miről vitáznunk.

Az irónia és a gyunyoros célozgatás az nem ugyanaz.
Tudok a sorok között is olvasni, és ezért feltűnik ha valaki célozgat. Egyes vitakultúrákban az ilyen jellegű célzások már sértésnek minősülnek. Tudom Te ilyen társaságban nem forogsz, remélem érted az iróniát... 8)

A szellőztetett topicról pedig:
Ügyesen meglovagoltál egy szituációt (amit többek között én teremtettem) és mint elefánt a porcelánboltban keresztülcsörtettél másik vastagbőrű társaddal hogy véghezvidd amit szerettél volna. Jelzem hogy ezt kevesebb töréssel is keresztülvihető lett volna, valahol írtam is hogy már megvan amit akartok, talán le kéne higgadni, hogy több áldozat ne legyen...

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.25. 14:46

Tökéletesen.
Csak nekem elég vastag a pofámon a bőr -jó meglátás valóban- hogy be is nyeljem. :D
Amúgy a "gunyoros célozgatás" tudtommal nem sérti a fórumszabályzatot.
Minden szó igaz rám, amit írtál, ami -részemről- abból az ellenszevből fakad, hogy olyan vagy te is, mint a többi "újító hacker" -nehogy azt hidd hogy te vagy az első aki csillogtatni akarja a zsenialitását- akik egy dolgoban voltak borzaszó sablonosak: mind azt akarta megmutatni milyen hibák kihasználásával lehet táp karaktert csinálni. Mind jól meg akarta mutatni a "rezsimnek" hogy milyen szánalmasan konvencionálisak, egysíkúak és korlátoltak vagyunk. Sok olyan volt már itt mint te, tizenkettő egy tucat.
Nehogy azt hidd, hogy a fene nagy hacker szemléleteddel, meg az "én majd megmutatom ennek a korlátolt bandának" mentalitással népszerű leszel.
A gondok ott fognak kezdődni, mikor mesélőt kell találjál a karakterednek. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.09.25. 15:19-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.25. 15:08

Arnoil írta:Azaz rögtön indulásból van +5Yp-om és +5Kp-m.

Nos nem tudom ezt mire érted, de felhívnám a figyelmed, hogy az Adottság-háttér többszöri bevetésével se mehetsz 20 fölé.
Ezenkívűl a szintlépéskor nincsenek bónusz +pontok magas Iq miatt. (Modosítót a képzettség foka ad például a PSzi pontok esetében.) Az van amit KAP ból veszel. Nincsenek benne permanens bónuszok a magas tulajdonságérték miatt. :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.25. 15:12

Castor de Vinter írta:Tökéletesen.
Csak nekem elég vastag a pofámon a bőr -jó meglátás valóban- hogy be is nyeljem. :D

Minden szó igaz rám, amit írtál, ami -részemről- abból az ellenszevből fakad, hogy olyan vagy te is, mint a többi "újító hacker" -nehogy azt hidd hogy te vagy az első aki csillogtatni akarja a zsenialitását- akik egy dolgoban voltak borzaszó sablonosak: mind azt akarta megmutatni milyen hibák kihasználásával lehet táp karaktert csinálni. Mind jól meg akarta mutatni a "rezsimnek" hogy milyen szánalmasan konvencionálisak, egysíkúak és korlátoltak vagyunk. Sok olyan volt már itt mint te, tizenkettő egy tucat.
Nehogy azt hidd, hogy a fene nagy hacker szemléleteddel, meg az "én majd megmutatom ennek a korlátolt bandának" mentalitással népszerű leszel.
A gondok ott fognak kezdődni, mikor mesélőt kell találjál a karakterednek. :D

Az a baj hogy nem a tápról van szó, sokadszor mondom.

Indíts el egy karaktert ha gondolod abasziszban és megmutatom hogy egy értékbecslés hiánnyal mekkorákat lehet pl szívni, de asszem van még pár alapvető skill ami kalandozónak kötelező lenne...
A mesélés közben sokminden elsikkad, és nincs jelentőssége. Pedig lehetne.

Ezért mondom mindig, ha valakinek az az öröme hogy táp karaktert tesz össze az tegye, utána már úgyis játszani kénytelen vele, és az sem mindegy hogy hogyan teszi...
Egy sima tolvajjal is lehet ötletes jó játékkal brillírozni, és varázsló is lehet egy tökfej sok manával ha az illető nem tudja mit kezdjen a "hatalommal".

Én nem villantok semmit, ebben tévedsz. Viszont valóban szeretnék már végre játszani is.
Önmagában ha valaki nem mer mesélni nekem az csak növeli az amúgy sem kicsi önbizalmam.
8)
Legrosszabb esetben meg nem mesél nekem senki, akkor majd mesélek. ;)

Ezt a korlátolt bandát mint fogalmat IRL ismerem, nyálazzák az IRL törvényeket és én meg megtalálom a kiskapukat. Viszont egy nagy különbség van. Én nem nézlek le téged, sem mást. Ebből kifolyólag azt nem is érzékeltetem, és nem akarom minden hozzászólásban iróniának nevezett szurkálással bebizonyítani hogy mekkora farkam van.

Esetünkben nem veérpistike áll veled szemben, hanem egy sok rendszert játszott és élettapasztalatokkal is rendelkező egykori játékos. Akiről semmit nem tudsz, csak az előítéleteitedet puffogtatod.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.25. 15:14

Azért annyiba beleszólnék ha 13 manát veszel szintenként akkor elmegy az összes kapod és se kpt se hm semmit nem kapsz szintenként. És azt értsf meg ha megveszed az adottságot véglegesen levonódik a kapjaidból. A másik dolog hogy nézd meg milyen képzik kellenek a magasmágia negyedik fokhoz és azokat is vedd meg szépen hozzá és ugy számold ki az olyan 30kpba kerül kb. A másik dolog nincs olyan tulajdonság ami hmet ad neked sem olyan ami fpt csak az alapot kapod meg és kész.

Ergo te amit leírtál az annyi hogy első szinten elköltöttél 15 Kapot háttérre és ezután szintenként már csak 35 kapból vásárolhatsz magadnak kpt fpt pszit manát és hmet. MErt ez nem ETK itt szintenként semmit nem kapsz csak amit veszel. Ha viszont veszel 5 kpt szintenként abból jó idő míg összegyűjtesz egy képzettségre valót egyáltalán és megveszed a kapcsolódó képziket is mert itt olyanok is vannak nem lehet ám egyből negyedik fokon megvenni a harcművészetet tessék megvenni a hozzá szükséges képziket is. Így lesz egy negyedik szintű varid 40 mpontal és kb 26 fpvel nah most egy hosszúkard sebzése 2k6 egy kétkezes csatabárdé 5k6 26 fp nagyon kevés.

Szerintem olvasd még el azt a könyvet párszor, csinálj pár karit és rájössz nem olyan egyszerű az mint látszik.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva