• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 97 / 153 • 1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.22. 7:22

Üdv!

Togar

Neked is a 97-es könyv van ezek alapján, amire az van írva, hogy Első Törvénykönyv. Ami kissé vicces, mivel előtte volt 3-4 kiadása. 8) :)

Az enyémre az van írva, hogy Kézikönyv Kalandozóknak és Útmutató Kalandmestereknek.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torof Oggi » 2008.09.22. 8:03

Az enyém belső oldalára az van írva első kiadás de az elejét most nem tudom megnézni.De ez a keményfedeles az tutti mert öszehasonlítottam a másikkal és különböznek.Ugyanis a keményfedelesben le van írva melyik bot mit tud miből készül a vari kkasztnál, a puha fedelesben ami a bővített abban már csak annyi van hogy kap botot és kész semmi más nincs róla leírva.Szóval tutti nem egyforma a két könyv csak a kiadás dátumát nem néztem meg de ha hazamegyek megnézem.De továbbra is ott a probléma hogy akkor most melyik kiadás szabályai szerint játszunk? Mert ugye csak a legelsőben van ez a szabály én elhiszem neked de nekem kettő kiadás van meg és abban egyikben sincs ilyen megkötés.Ilyenkor mi a helyzet? Ráadásul az ittjátszó emberek nagy többségének csak a bővitett kiadás van meg emiatt is érdekes a helyzet és van sok szabályvita mert a kiadások sem egyeznek és a szabályok is változnak.Még jó hogy az útkból csak egy kiadás van. Mert az UTból is van kettő ha jól tudom.
III. Vörös Hadúr
Vörös lobogó hordozója
Torof Oggi
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 269
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.22. 9:08

Togar

Kézikönyv Kalandozóknak és Útmutató Kalandmestereknek címen nekem a 3. kiadás van meg. 8)

Ami neked keményfedeles az már a sietve összeszerkesztett Első Törvénykönyv első kiadása, ami igazából a 4. kiadás összesen. Aztán ugyan azt mégegyszer puhafedéllel is kiadták mégkisebb költség, mégnagyobb árbevétel alapon.

Én ezesetben ismételten azt mondom, mivel a kezdő felszerelésre van szabályozás és annak nem is mond ellent utóbb kijött ETK, így az használatos. Mert ismétetlen ott tartanánk, hogy a kiadók nemtörődömsége miatt egy értékes információt hordozó táblázatról "felejtkeznénk meg" nagyvonalúan.

Ezért is mondom, hogy az újabbnál újabb utánnyomások és rohamtempóban összedobott rendszerek már csak satnya árnyékai a régi, rendesen kiadásba került magusnak.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torof Oggi » 2008.09.22. 10:37

Én meg erre annyit tudok mondani igaszság szerint hogy azt a könyvet használjuk ami mindenkinek megvan. Mert most vannak olyan dolgok amiket egyik könyvben megkap másikban nem. Erre pl jó példa a Tooma pap az egyik kiegben 8 manát kap a másik könyvben 7et a harmadikban 6ot. Értem én az összecsapás miatt maradtak ki dolgok. De ez a könyv neked van meg és rajtad kívül még max 2 embernek. Mert az enyémet pl nem hozták vissza. De akkor azt használjuk már ami mindenkinek megvan.Ne a kiadások közül mindből használjuk a szabályokat. Nem kötekedni akarok mert nyílt karim nincs csak ez így gáz kicsit, mert ezen vitatkoztunk anno más ügyben. A te könyvedben benne van az enyémben nincs.Tehát ha hm ként bírálok az én könyvem alapján teszem és mivel abban nem szerepel ilyen kikötés tőlem lehet első szinten botja. És a jk is a saját könyve alapján csinálja a karit és így nem fogja érteni miért is nem lehet neki ha a könyvében nincs tiltva.
III. Vörös Hadúr
Vörös lobogó hordozója
Torof Oggi
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 269
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.09.22. 20:05

Wolftern írta:
Akkor ha nem akarsz belém kötni, mond már el hogy a karakternek honnan volt annyi pénze,hogy vegyen egy nyílpuskát. Mert nem hinném, hogy valaki megsajnálta volna. Vagy össze gyűjtötte volna rá a kari a pénzt, illetve a renegát gorviki boszorkány ezt mondta volna:
-Tessék lányom, itt van egy nyílpuska, hogy meg tudd védeni magad, hisz elég csúnya vagy ahhoz, hogy használd a csókmágiádat.

Nem tudom mennyit olvastál az előtörténetemből, de ha megtetted akkor láthattad, hogy hogyan került hozzá.

Egyébként emberek, nagyon szépen kérem: Értsétek meg, hogy a boszorkány aki nevelte NEM RENEGÁT GORVIKI!!!!!!!!!!!!
Nézzétek már meg az előtörténetet! Írom én valahol? Egyetlen egyszer jött szóba. Akkor is Torozon írta. ÉN NEM. Sőt...Már egyszer rácáfoltam. Azt hittem, hogy sikerült megértenetek.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 279
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.09.23. 14:50

Sziasztok!

Nos a kahrei nyílpuska és boszi kérdéséhez én is hozzászolnék.
A nyílpuska tényleg nem feltétlenül táp ha a hátrányait rendesen kijátsza valaki.
Ami kahrei kereskedelmet illeti most nem fogom előkeresni a regényt, de emlékeim szerint Tier kapta valamelyik kahrei mestertől.
Ami a játékot és a regényeket illeti. Mivel a regényírók sosem foglalkoztak különösebben a szabályokkal ezért a Tuan kiadó hivatalos álláspontja is az, hogy a regények nem tekinthetőek mérvadónak a játékban.
Ami pedig az első szintű karit és a nyílpuskát illeti. Ha ellopja ám tegye, de játszátok le és ne előtöriből adjunk bárkinek ekkora értéket még ha üldözik is érte. Leginkább azért mert innentől kezdve fognak jönni az olyan karakterek akik innen onnan előtöriből mindenféle 657 k6-ot sebző mágikus fegyvereket és 389 SFÉ -vel rendelkező vértekben fognak rohangálni csak mert az előtöribe azt írták. Az előtöri nem mentesít senkit az alól hogy ésszel adjon a karakterének felszerelést. Én is találkoztam már a Quator által emlegetett táblázattal, de ezt elkerülendő akkor a továbbiakra vonatkozóan meg kell határozni, hogy melyik karakter milyen kezdő felszereléssel és mennyi arannyal indul függetlenül előtöritől és minden mástól.

Üdv

Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.09.25. 18:19

Üdv!

Egy paplovagnak fel kell vennie a nemesi vér hátteret???
Garvel
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 184
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.25. 18:24

Nem kötelező feltétel.
Az Iskola-hátterek felvételében -az ár- tartalmazza tagsághoz szükséges feltétel Háttereket. Jelen esetben a paplovagénál a kegyelt-hátteret.
A többit fel LEHET venni, de nem kötelező. Ahol, amelyik rendnél igen, ott erre külön kitérnek a leírásban. (De asszem nincs ilyen.)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.09.25. 18:40

Na még egy kérdés:

A fegyverhasználatnak az összes fegyvernél 4 képességkövetelménye(Erő, ügyesség, gyorsaság, érzékelés asszem.) van?? Ha esetleg nem, akkor merre találom, hogy melyiknek mi?
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.25. 18:43

Nem, nem; a képzettség leírásánál fel van tűntetve hogy melyik fegyverkategőriának milyen tul. követelményei vannak. (136.old)
*,**,*** -száma jelöli a különbözőségeket a fegyverleírásoknál. (úgy értem még ott a 135. oldalon a leírásban találod hogyan osztották fel.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsoldoskapitány 2008.09.25. 18:49-kor.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 341
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.09.25. 18:44

köszi. na ezt nem vettem észre :p
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.09.25. 19:07

Na záporoztatom további számomra nem egyértelmű kérdéseimet. Ha egy iskolának van egy harmadik szintű fegyverhasználata az azt jelenti, hogy van egy teszem azt 3. szintű lovagi kard, plusz egy 2.szintű nagy kardok(vagy mi a szösz?) használata??
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.09.25. 19:11

Nem. Ha van egy 2. szintű fegyverhasználatod akkor ugye egy fegyvercsoportot tudsz használni. pl szúró-vágófegyverek. Ha harmadik szintre fejleszted, akkor egy fegyverre specializálódsz és kapsz rá bónuszokat, de a többi fegyvert már nem tudod használni. Tudom furcsa de ez van :?
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.09.25. 19:24

Na idebiggyeztem a számomra másként értelmezett mondatot:

A képzettség alacsonyabb szintjein(1. 2. fok) a karakter még csak egy fegyvercsalád technikáit sajátítja el,(...) azaz képessé válik a csatabárdok... stb. forgatására. Magasabb szinteken, a 3. foktól kezdve a képzettség egy adott harci eszköz használatának titkaiba, trükkjeibe avatja be a karaktert, aki az innen számított bónuszokat már csak a kiválasztott fegyverre kapja meg.

ezt én akár hányszor elolvastam, az én agyam úgy fordítja, hogy ismerem az eddigieket is, de a 3., 4., 5. szint bónuszát csak arra az egyre kapom meg.

Azért kérdeztem meg, mert a kasztleírásoknál csak a 3.fokú fegyverhasználat van feltüntetve.
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.25. 19:28

Azért van csak az feltűntetve mert te választhatod meg de ha megnézed pl a fejvadászt ha jól tudom ott már fel van tüntetve a fegyver is. Ahol csak fegyverhasználat van ott válasz fegyvert és az lesz 3ik fok.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése