• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Pajkos Póni átka <ETK>

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
73 hozzászólás • Oldal: 2 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Re: A Pajkos Póni átka <ETK>

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.01.15. 9:39

KM esemény [Noryella]: A fogadóban
Helyszín: Erion, kereskedő negyed / Pajkos Póni fogadó
Időpont: A Zivatar havának 1. napja, délelőtt 10 óra 20 perc
Résztvevők: Mindenki
NJK: -

Most, hogy mindenki így együtt van és egyedül maradtatok, van egy kis időtök, hogy jobban szemügyre vegyétek az épületet. Első ránézésre olyan mint mindig. Ha viszont jobban megnézitek, valami igen furcsát fedeztek fel rajta.

Az már elsőre is feltűnt, hogy bár nem hajnal van, de mégis egy teremtett lelket se látni a fogadóban. A zenészek sincsenek itt, a hangszerük meg pláne. Pedig azok a pernahajderek mindig itt lebzselnek némi ingyen ital reményében, ha csak tehetik... A vendégekről márcsak nem is beszélve, ugyanis rajtatok kívül senki sincs az épületben. Teljesen kihalt az épület és valami rossz érzés kerít lassan hatalmába mindnyájotokat.

//Kéretik érzékelés próbát dobni -2vel mindenkinek!
Hogy mire jöttök rá, azt csak ezután tudatom. :wink: //

//A Pajkos Póni fogadó leírása:

Az épület kőből és fából készült két elemeletes épület, fehérre festett falakkal és hatalmas cégérrel melyen a "Fogadó a Pajkos Pónihoz" áll. A fogadó a kereskedő negyed szívében található már 150 éve. Méltán Erion büszkesége, az építő mesterek munkájának gyümölcse.
Mégis a berendezés igen egyszerű. A fal mellett kialakított hangulatos kis bokszok találhatók, míg a terem közepén egyszerű fa asztalok és padok helyezkednek el. A falat mindenféle trófeák díszítik a szarvasagancstól az oroszlánbőrig, izlésesen elrendezve.
A földszinten található a Vendéglő. Ide az ül be, aki nem szereti a felhajtást, és egy kis nyugalomra vágyik. Itt Erion összes ételéből, italából választhat a vendég. A sörök, borok, és pálinkák kavalkádja mellett az enni vágyó főleg sülteket rendelhet.
Az egyik sarokból halk muzsika szól, általában csak ének és egy lant.
Az első és második emeleten találhatóak a szobák, körülbelül 30 szobával rendelkezik a fogadó. Míg az első emelten az egyágyas, kétágyas és háromágyas, a második emeleten találhatók a lakosztályok.//
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Noryella » 2009.01.15. 9:49

Sango

Kicsit összerezzenek.
<Mi a fészkes fene folyik itt??? Futkosik a hideg a hátamon. Brrr...>
Majd körbevizslatom a termet.
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára Noryella 2009.01.15. 14:51-kor.
"Aki a gombát szereti, rossz ember nem lehet... sokáig..." /Besenyő Pista bácsi/
Noryella
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 273
ZK Karakter: Ariel /Intrikák Hálójában/
Karakter: Dorien /Shadon, Ronella tartomány (Tengerkapu)/
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.01.15. 10:03

(Ieldan)

*Látva az érkező Ervant és Gart elmosolyodik. Különösen amikor a bárd elkapja a fogadóst.

<Tartok tőle, nem tart sokáig ez a jókedv...>

*A fogadós szomorú "élménybeszámolója és távozása után az újonnan érkezőkhöz fordul.

-Bizony, barátaim, ma semmi reggeli, és semmi sör... és engedelmetekkel fényt derítenék arra a "jó hírre" is, amiről Gil barátunk beszélt. Megígértük neki, hogy kihúzzuk a csávából... de utána egy hétig ingyen sörözünk jutalomból!!

*Majd előrébb lép és körbenéz a fogadóban.

-Hova tűntek azok a nyavalyás muzsikusok? Bár nem mintha olyan nagy lenne a forgalom ezen a reggelen...

//huppsz én is beleestem abba a hibába, mint Noryella, h rossz helyen vontam ki a kettőt... mindegy, a dobás 9 volt, igaz -2-vel amúgy se sok esélyem lett volna...//
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Noryella » 2009.01.15. 10:27

Sango

-Ieldan, az ingyen lakhatást a lakosztályban se felejtsd el! :roll: :wink: -Szólok közbe.
"Aki a gombát szereti, rossz ember nem lehet... sokáig..." /Besenyő Pista bácsi/
Noryella
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Noryella » 2009.01.15. 14:48

// Nekirugaszkodok újra:
1k10 = 8 [8]
Érzékelés: 14es //
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Noryella 2009.01.16. 12:46-kor.
Noryella
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aramet » 2009.01.15. 16:52

(Moroden)

-Na, megjött a mi nőcsábász barátunk is!- fordulok Ervanhoz és egy bólintással üdvözlöm miközben beszélek-Míg te vígan szórakoztál és aludtál, én keményen dolgoztam, hogy a ma reggeli italt én állhassam. Rovom meg tettetett haraggal a bárdot, majd előveszem az alig fertályórája zsákmányolt erszényt, néhányszor a levegőbe dobom és örömmel hallgatom, ahogy az érmék csörögnek benne.

-És itt van az én legkedvesebb munkatársam is! Jó reggel neked is Gar! Majd egy laza biccentéssel üdvözlöm őt is.
Mint ahogy azt Gil is elmondta, ha nem tudjuk sürgősen megoldani a problémáját, új törzshely után nézhetünk, amihez nekem egyáltalán nincs kedvem. Aligha találnánk a Pajkos Póninál jobbat.
Él valahol egy úr
Csizmáján porszem a jövő
Trónusa csupán sejtelem
Csak halk sóhaj ő
Úgy hívják:félelem.

Ryan Hawkwood:Éjvarázs
Aramet
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 69
ZK Karakter: Eleron el'Sarion - Ork vadászat
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aramet » 2009.01.15. 16:53

//Érzékelés:16-2=>14
1k10 = 5 [5] //
Él valahol egy úr
Csizmáján porszem a jövő
Trónusa csupán sejtelem
Csak halk sóhaj ő
Úgy hívják:félelem.

Ryan Hawkwood:Éjvarázs
Aramet
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 69
ZK Karakter: Eleron el'Sarion - Ork vadászat
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.01.15. 18:34

Ervan

Mikor meghallom Gil kérdését az éjszakámra vonatkozólag, elnevetem magam:
-Jajj Gil, te tréfamester. :lol: Ismerhetsz már eléggé. Nem emlékszel arra a csinos hölgyikére tegnap? Tudhatnád barátom, hogy olyan szép hölgyek társaságában, mint ő, nem szoktam aludni... Apropó, miről is maradtam le? Úgy hallom a töbiek is mintha valami olyasmiről pusmognak, hogy nincs söröd, illetve nincs számunkra valami jó reggelid. Pedig számítottam rád. Elhiheted, kimerítő éjszakám volt.-Elvigyorodom, és pár pillanatig visszaemlékezek az éjszaka eseményeire.-Na de visszatérve, tudod, hogy rám számíthatsz. Ha tudok segíteni, csak szólj...Aztán csak okosan az asszonnyal... :D -megveregetem a vállát, majd hagyom, had menjen útjára.

Visszamegyek a többiekhez.
-Nade Moroden, ki beszél itt alvásról? :lol: ...Pontosan tudatná velem valaki, mi történik? Azt hiszem valamiről lemaradtam. Az előbb vettem csak észre, hogy a szokottnál kevesebben vagyunk...sokkal kevesebben.-Nézek körbe, miközben beszélek. Az előbbi pénzcsörgésre elmosolyodom.-Hallom megint kivételes szerencsével jártál. Jajj, te öreg róka.-Veregetem meg Moroden vállát.-Inkább valami kaját szereztél volna. Meglehetősen hosszú volt az éjszakám...Vagy inkább túl rövid? Hmmm...<Eltudtam volna viselni még pár órácskát.>...Megéheztem.

//Érzékelés: 13
[dice]1k10+2[dice]//

//Bocsi, a gépem egymás után két dice-ot írt ki, és valahogy töröltem azt, amiben van 1 "/" jel is. Így nem számolta ki. Szerekesztésnél se fogja. Ezért megcsináltam kockagenerátorral, ami 1-et dobott ki.//
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 279
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.01.16. 9:53

Időpont: A Zivatar havának 1. napja, délelőtt 10 óra 30 perc
NJK: -

(Ervan)
Neked eszedbe jut, hogy mindaz, amit a társaid elmondtak neked nem lehet véletlen egybeesés, valami szörnyű átok súlythatja legjobb barátotokat. Határozottan úgy érzed, hogy ez a hely megváltozott: már nappal is hallani véled az esti furcsa zajokat.
Emlékezni próbálsz:
Valami kicsit dereng is az éjszaka hallott furcs és rémisztőnek mondott zajról, viszont a hosszúcombú szőke szépség annnyira lekötötte a figyelmedet hogy ezzel akkor nem is foglalkoztál.
Csendre inted társaid, majd fülelsz pár percig és kaparászást hallasz több irányból is a falakon túlról. Eszedbe jut, hogy ez csakis a termeszek műve lehet. A dolgozók ügyködése most éppen a ház fő tartógerendája irányából jön... szóval nem túl rózsás a helyzet.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Noryella » 2009.01.16. 10:11

Sango

-Akkor szerintem mehetnénk is...-Kezdek bele a mondandómba.
Értetlenül nézek Ervanra, amikor csendre int és fülelni kezd.

<Mit akarhat ezzel??? Én semmit se hallok.>
Amint befejezte megköszörülöm a torkom és folytatom:
-Szóval szerintem mehetnénk is reggelizni, mert lassan én is éhen halok. Meg aztán üres hassal nem megy jó a munka...
Azután megindulok az ajtó felé, hogy elköszönjek Giltől.
Noryella
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.01.16. 10:50

Időpont: A Zivatar havának 1. napja, délelőtt 10 óra 40 perc
NJK: Pajkos Gilgebruck

Már épp az ajtóhoz ért Sango, amikor Gil rohan ki rajta, majd fellökve a lányt.
-Jaj, jaj, szegénykém! Nagy baj történt: az imént jártam a feleségemnél a konyhába és ájultan feküdt a földön. Hiába élesztgettem, nem ébredt fel. Legfektettem. Gyorsan papot kell hívni hozzá!-Jajgatja és szipogva kirohan az istálló felé.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.01.16. 12:29

<Hmm...Mi lehet ez a hang? Nem hallom jól.>
-Psszt. Maradjatok egy kicsit csendben? Ti nem halljátok ezt a hangot?... Kaparászás...
Megpróbálom megkeresni a hang forrását.
<Tegnap is hasonló hangot hallottam, bár azt hittem, hogy esik az eső. Akkor még valahogy másabbnak tűnt...>
Közben megtalálom a hang fő forrását. A főgerenda felé nézek, majd rámutatok.
-Onnan hallom a legerősebben. Figyeljétek csak!... Halk kis kaparászások... Biztos termeszek lehetnek...
<Különös...Valami nagyon nincsen rendben. Olyan kihalt lett az idáig nyüzsgő fogadó...Lehet Gil ellenlábasai tették ilyenné? Megátkozták volna?...Hmm.. Nem is annyira elképzelhetlen...Elég rendesen jövedelmezett már jó ideje a Póni.>
-Barátaim. Ti nem találjátok ezt különösnek? Hogy a friss áruk pont most romlanak meg? Most lepték el valószínűleg termeszek a fogadót, és mindennek tetejében a vendégek is eltűntek?...Elég jövedelmező a Póni, ahogy idáig észrevettem. Nem lehet szerintetek, hogy Gil ellenlábasainak szúrta a szemét a fogadó forgalma? A sikere?...Szerintetek nem lehet ez egyfajta átok?
-Mindjárt megyünk mi is Sango,...
-Na szóval, én erre a következtetésre jutottam. De lehet, csak eltúlzom a dolgokat...

Ekkor robban ki Gil, és elüti tűzvarázslónőnket, miközben kiabál, hogy rosszul van Trudi.
-Na...ez is bizonyítja meglátásomat.
-Gil, nyugodj meg. Lehet, hogy csak terhes, ahogy ismerlek elég nagy kópé vagy.
-Próbálom felvidítani.-Nem kell papot hívtni. Hidd el, bizonyára mindjárt felkel, és jobban lesz, mint idáig volt.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Noryella » 2009.01.16. 12:35

Sango

Félfüllel hallom Ervan szavait.
-A mai nap után már bármi lehetséges... :? Akár még a termeszek és az átok is.
Derítsük ki, hogy mi folyik itt!!!
-Állok meg és fordulok vissza válaszolni.
Ezután már csak akkor kapcsolok, amikor Gil elviharzik mellettem. Meglepetésemben nem sikerül elég gyorsan ellépnem és fellök az öreg, így hátraesem. Viszont sikerül a kezemmel megtámaszkodnom.
Amikor az öreg kirohan, otthagyom a férfinépet, és bemegyek Trudihoz és megnézem mi baja.

//Gyorsaság:12 1k10 = 6 [6]
Ügyesség: 13 1k10 = 3 [3]//
Noryella
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.01.16. 19:15

(Ieldan)

*Noha nem hall semmit, csöndben marad, amikor a bárd egy intéssel elnémítja a társaságot. Pár másodpercig hallgatózik, de csak tanácstalanul megvonja a vállát. Sango közben elindul reggeliért, amely ötletet messzemenőkig pártolja, de furdalja az oldalát a kíváncsiság ezért egyelőre nem szól.
Mikor Ervan előterjeszti elméletét egy kicsit meglepődik.

<Aha... szóval termeszek... érdekes legalábbis.... ha ezek a dögök szétzabálták már a fogadót itt suttyomban akkor örülhetünk ha nem szakad a fejünkre az egész kóceráj :S>

*Körülbelül ekkor ront be Gil nagy sápítozással, Sant eltaszítva az útjából.

-Hát, barátom... én papnak pap vagyok, noha nem sokat foglalkoztam efféle "gyógyító" módszerekkel, megnézem a feleséged, hátha tudok valamit segíteni..

*Azzal a termeszek problémáját egy időre feledve elindul a távozó fogadós és tűzvarázslónő után. Az ajtóból még visszaszól:

-És szerintetek hogy purgáljuk ki ezeket a kis disznókat?

*Majd választ sem várva távozik.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.01.16. 23:06

-Hmm... Hogyan takaríthatnánk el őket? 8)
Látszik, hogy az agyamon átvillanó gondolat ha lehet még jobb kedvre derít.
-Szerintetek a füst nem lehet hatásos?-vigyorodok el gonoszan.
-És nekünk van egy nagyon ügyes és bájos tűzvarázslónőnk.-mosolygok Sango felé, beajánlva tudását a közvéleménynek.

-Na emberek, nekem most azt hiszem sürgősen kaját kell szereznem. Kilyukad a gyomrom, aztán meg nem tudok segíteni felgöngyölíteni az ügyet. Moroden, Gart, esetleg nincs kedvetek velem jönni?... Túladhatnánk a kemény munkád gyümölcsén, Moroden.:)
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
73 hozzászólás • Oldal: 2 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Vissza: Régi Kalandok...