• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

I. Csapat

Moderátor: Admin

Téma lezárva
130 hozzászólás • Oldal: 4 / 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9

Re: I. Csapat

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2009.01.12. 13:24

Üdv!

Na, akkor eddig: egy tűzvari, egy bárd, egy arelita, egy udvari ork, és egy kardművész.

Nos, én személy szerint arra gondoltam, hogy egy harcművésszel is ellennék. Azoknál nagyobb a választék. De még szentem így sem nagyon okés a dolog.

Vélemények az eddigi csapat összeállításról?

Maradok: Vyan lefydd Gianag hercege

Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2009.01.12. 17:28

Egy kissé szedett-vedettnek tűnik, de milyen legyen egy kalandozócsapat? :D

Ha jól össze tudjuk hozni őket csak nem kötnek bele. Remélem...
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.01.15. 22:18

Hát ha kalandozó csapat akkor előbb utóbb úgy is oda lyukadunk ki h valami nem stimmel.
Szerintem ez így annyira nem gázos.
Egyedül persze az Arelita meg a Sogronita ugorhatnának egymásnak de ha nekem nem lesz rá okom akkor miért tenném?
Elfogadom a tényt h akár h is próbálkoztam nem sikerült elfogadtatnom vele Arel szent tanait így meg hagyom had bizakodjon még abban ami nem is létezik. 8) . Hogy Ruyan karija miért nem fog Sogron lángjaival emészteni azt majd ő megírja... tőlem am lehetünk akár valami nagyon távoli ágon rokonok ( éppenséggel nem vérrokonságra csak famíliák közöttire gondoltam). Igazából én ennek így nem látom akadályát. Sőt így van egy elég erős varázshasználónk és mégsem kell varinak lennie. Szal nem olyan kötött. (Nem hiszem hogy egy 10. Tsz-ű tűzvari kezét megkötné Ordan. Ha őt elküldik valahova akk biztos akkora a galiba hogy szabad kezet kapjon, ha meg csak úgy járja a világot - teszem azt Ő is azt a sogronita tőt keresi- akk meg am sem fogja érdekelni mások véleménye).
Bár am szerintem lehetünk akár egyszerűen csak régi barátok is. Egyszer volt egy kalandunk, és kölcsönösen segítettük egymás azóta komák vagyunk, és nem merülnek fel köztünk az eltérő vallási nézetekből adódó atrocitások.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2009.01.16. 20:34

Üdv!

Rendben akkor minden "okés" ennek örülök. Akkor el is kezdem a karakterem kidolgozását.

Nem lesz egyszerű...
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2009.02.01. 19:31

Üdv! :)

Előtörténet tekintetében, ki szeretné megírni?

Jó lenne már valamit kezdeni, a csapattal, mivel két hétig csak ültünk a fenekünkön. (én is :D )

Maradok: VYan Lefydd Gianag hercege
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2009.02.01. 19:54

Vyan
én azt mondom, hogy egy napot még várhatunk(asszem holnap lesz Km sorsolás) megkapjuk a Km-et és ha ő áldását adta a koncepcióra akkor nekiláthatunk. Egyébiránt én rád Lorinra vagyRuyanra szavazok a csapatelősztori megírásával kapcsolatban. Esetleg msnen megbeszéljük a főbb pontokat és majd valaki letisztázza.
Lernun Shovilan-Vérszín hold alatt(zárt)
Ronin wri Cossagor-Szövetség(zárt)
Lernun
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 368
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2009.02.01. 21:06

Mindegy csak ne te írdd meg, igaz Lernun? :D

Annyiban viszont igaza van, hogy várjuk meg, hogy ki lesz a Km, mert lenne pár dolog amit meg akarok kérdezni és inkább karialkotás előtt, mint után.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.02.02. 7:17

Szerintem az lenne alegjobb ha egy megbeszélt időpontban mindenki fenn lenne MSN-en és ott megbeszélnénk a főbb pontokat.
Aztán valaki hármonk közül majd leírja normálisan. Persze előbb várjuk meg a KM-sorsolást.

Amúgy a két hétig tartó pihi alatt am sem tudtunk volna sokat csinálni emrt én csak hébe hóba vagyok, és akkor is keveset.
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2009.02.03. 19:50

Üdv!

Rendben van értem,. Az msn jó ötlet, pm-ben elküldhetnénk majd egy másnak a címünket.

A km dolga nos... várunk...

Maradok: VYan
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.04. 1:46

Sziasztok!

Győzött az érzelem felett a seggberúgás... Itt vagyok, s leszek Nektek!

Február 20-ig tudok a karikkal foglalkozni, utána már nem legalább egy hónapig - szal, az meg túúlmegy márc.1-n... Szóval, nekem addigra (febr.20) kellene a csapatot rendbe tenni. Ugye megoldható skacok?

Yv
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.02.04. 8:26

Yvett de Crei írta:Sziasztok!

Győzött az érzelem felett a seggberúgás... Itt vagyok, s leszek Nektek!

Február 20-ig tudok a karikkal foglalkozni, utána már nem legalább egy hónapig - szal, az meg túúlmegy márc.1-n... Szóval, nekem addigra (febr.20) kellene a csapatot rendbe tenni. Ugye megoldható skacok?

Yv

Az elég rázós lesz de összekapjuk magunkat. Vyanon kivűl segbetudok rugdalni mindenkit hátha nálluk is mükszik a dolog :)

A legelső kérdés.:
Van ugyebár a vagyon háttér, ha egy kari felveszi és igazából nem volna semmiféle vagyonforrása, (kocsma, fogadó, bánya, birtok) és csak anynit mond hogy "apám vagyonát örököltem" az úgy elfogadható-e? Valamint hogy hogyan kell kiszámolni a vagyonnal kapott aranyakat? Már az alapérték is elég ingadozó (3 Pontos háttérnél nézve legalábbis) és erre még évenként jön valamennyi. Szóval akkor mennyivel lehet számolni?

2.
Én nem találtam az UTK-ba semmilyen yneven felllehhető speciális fémet (leszámítva a lunirt , de azt is csak a Crantai Kóborlónál írják, és az sem lehet JK-nál...) szóval ha én akarok venni egy abit sodronyinget (ETK szerint villám-immun-t ad és erősebb mint az acél) akkor ezzel mi legyen? Felejtős vagy megoldható hogy esetleg valamiféle szorzóval (mitomén az alap láncing 3X árán -60 arany ETK szerint 40- megvehetném). Ha nem lehet venni és nem is ad semmit akkor esetleg csak ilyen tipikus szerepjátékosi kelléknek megvehetem az alap acél láncing értékeivel? (ár, STP)

3.
A papoknál van "gyógyital limit" ami engem nem érint annyit ugyse hurcolászok magamnál sose, de másfajta italokat lehet csinálni? Szóval gondoltam egy Bátorság italára (nem mintha Arel papjai hijján lennének a bátorságnak). Ilyet lehet-e csinálni és ha igen akkor megengedett-e 3-4 db?

Egyenlőre enyi, aszem ma megcsinálom a karit, és hétvége tájékon elküldöm.

Edit:

A legfontosabb kérdés:
A csapat koncepció jó-e így?
Alapjában véve egy egyszerű kalnadozó társaság ami ilyen meg olyan úton verbuválódott.
Tagjai:
- Bárd -Syris
- Harcművész-Vyan
- Udvari ork, harcos-Lernun
-Ordani tűzvarázsló-Lernun
- Yllinori Arel-pap (sólyamszív)-jómagam

Az előtörténetet mihamarabb megcsináljuk de ahhoz tudnunk kéne hogy elfogadod-e ezeket a karikat vagy csináljunk másik koncepciót?
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2009.02.04. 16:35

Hali mindekinek
Yvett most jól megfogtad a csapatot,mert a naygrész az Á úgyis van még egy nap kategóriába tartozik(jómagam is :D ), de majd igekszünk a karival. Ja és Lorin én szívesen jövök udvariork harcos tűzvarival, de a tűzvari részét átadom inkább Ruyannak :lol:
Lernun Shovilan-Vérszín hold alatt(zárt)
Ronin wri Cossagor-Szövetség(zárt)
Lernun
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 368
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2009.02.04. 18:30

Üdv!

Rajtam kívül eső dolgok miatt csak a jövőhéten tom elkezdeni a kari alkotást. Remélem a koncepció megfelel így.

Maradok: VYan
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2009.02.04. 18:40

Először is, örülök hogy vállalod a mesélést Yvett. Ahogy Lernun mondta, a csapatban többen szeretnek halogatni, én is. De szerintem nem lesz gond elkészíteni a karit február 20.-áig, az előtörit is csak összedobjuk valahogyan addigra.

Remélem a koncepcióval nem lesz baj, mert már van pár ötletem, amit kipróbálnék :)
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.04. 20:00

Sziasztok!

Vagyonháttér:
Én átlagot veszek indulásnak, majd a következő lép életbe: 5 évnyi átlagértéket kap meg és ezzel gazdálkodhat. Egyetlen magyarázatom van erre - a karakter él, vannak szükségletei és egy ilyen körben mozgó illető szükséglete még havi szinten sem csupán rézben mérendő (ja, a 10.Tsz elérésekor a kari nem 22 éves... legalább 35-40 körül van...)
Tehát:
  • 1 pontos Vagyon háttér: 30 arany kezdőpénz, plussz 5X7,5 arany = 67,5 arany
  • 2 pontos Vagyon háttér: 75 arany kezdőpénz, plussz 5X18,5 arany = 167,5 arany
  • 3 pontos Vagyon háttér: 250 arany kezdőpénz, plussz 5X62,5 arany = 562,5 arany

Spec. fémek:

Mivel a könyv nem rendelkezik erre vonatkozóan ... nem akarok akadály lenni... :P
Abbit vásárolható 5X áron mint az acél fegyverek, vértek.
Fegyverek esetében +5 STP-t kap a fegyver, valamint +1 Sp-t sebez az eredeti fegyversebzésen felül. Vért esetében az MGT nem változik, de az SFÉ érték egyel megnő mint az azonos acélból készült vértnél; valamint +5 STP-t kap plusszba.
Egyéb különleges képessége nincs az abbitnak - magyarán nem lesz mágikus tulajdonsága, hacsak egyéb módon nem gondoskodtok erről.
Más fémet (mithrill, lunir) vétele nem lehetséges.

Mágikus italok:
A gyógyitalok külön vannak kezelve minden másfajta mágikus tulajdonsággal felruházott italtól, ezért lett rá külön szabály hozva.
A többi mágikus ital limitjét az határozza meg, hogy a 140 Mp-ból szeretnéd-e megkapni "ingyen" - mert ez esetben alig tudsz valamihez hozzáférni :P
Viszont, ha kiadod a 1,5XMp aranyárban az árát, akkor annyi lesz nálad amennyit ki tudsz fizetni ... csak ugye ezek nagyon-nagggyon törékenyek ...
Ha viszont készíti valaki a csapatból (pl. az Arel pap :)), akkor lehet akár 3-4 db is nála... de ha sok a jóból úgyis lehúzatom :P Ezt majd akkor, ha ténylegesen látom, hogy mennyit írtatok össze mondván "a pap csinálta". :P

Itt tenném a dologhoz, hogy arra ügyeljetek, hogy aki varázstárgyat, italt szeretne csinálni (mert képes rá kasztjából fakadóan) legyen elég Mp-ja, Kegy pontja erre.... :P
Egyébként ilyen esetben nincs limit, csak a józan ész...

A csapat koncepció:
Nem szólok bele addig abba, hogy ki milyen karakterrel játszik (amivel szeretnétek ti játszani!), amíg arra értelmes, logikus magyarázatotok van, hogy miért vagytok együtt, mi tart össze benneteket.
Jelen esetben kíváncsi vagyok, hogy az ordani, a hm és az ork miért van együtt és a kompániával, de ez majd kiderül a közös előtörténetből :D

Na, asszem megválaszoltam az eddig felmerült kérdéseket. :)

Vyan és persze mindenki
Nekem mindegy, hogy mikor kezditek el megcsinálni a karikat, de ha mennem kell én már 20-tól nem tudok lenni netközelben - és ha hazajöttünk, akkor pedig erőm nem lesz feljárni és foglalkozni ezzel legalább egy hónapig, amíg a rendes kerékvágásba vissza nem rázódunk. Utána meg a modult kell nyálaznom, hogy felkészüljek belőle rendesen :) ^^

Yv
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva