• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

IV. Csapat

Moderátor: Admin

Téma lezárva
232 hozzászólás • Oldal: 10 / 16 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16

Re: IV. Csapat

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2009.02.14. 18:40

Dreemer...egy olyan kérdésem lenne, h a rúnapajzs és rúnavért stb... szóval a védelmet szolgáló rúnacuccoknál a rúnázás hol van (mennyire sérülékeny?) Sztem a védett felület belső felén, tehát 0% a sérülés esélye, kivéve törésnél, de mágikus mivolta miatt ez eleve lehetetlen. Erről mi a véleményed? Valamint a gondolatátviteles gyűrűvel mi a helyzet?
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.02.15. 11:16

Mindenki:

Belefutottam töbszrö abba hogy az UTK ban teljesen vagy ráészben átvannak irva dolgok, ezért mindenkinek javaslom a karakterére vagy tevékenységére voantkozó szabályok egyszeri átolvasását ha eddig nem tetétek volna meg... Engem is megtréfált párszor a könyv. Arról nem is beszélve hogy sokhelyen szétvannak szorva al ényeges informáciok tehát tanácsos lenne elvielg minden helyet átfutni ahol a kérdésées dologgal foglalkoznak/foglalkozhatnak. Sok felyfályásom volt már ezek miatt...

Anathor,Nibur Sakraf:

köszönöm a részletes Nöi karakter leirásokat :) Amint lessz idöm és eröm kiértékelem az adatokat... és megalkotom a ... <igen ide mindenki olyan kifejezést gondol amimet akar :) > nőét.

Szinte teljesen biztos leszek benne hoyg mindenki elégedett lesz az eredménnyel :twsied:

Nibur Sakraf:
Dreemer...egy olyan kérdésem lenne, h a rúnapajzs és rúnavért stb... szóval a védelmet szolgáló rúnacuccoknál a rúnázás hol van (mennyire sérülékeny?) Sztem a védett felület belső felén, tehát 0% a sérülés esélye, kivéve törésnél, de mágikus mivolta miatt ez eleve lehetetlen. Erről mi a véleményed?

Ami azt illeti ez egy nagyon jó kérdés :) Értelem szerűen a leehtö legvédettebb helyen lessznek. Logiksunak az tünik hogy a védö felszerelés STP inek megközelitöleg 75% elvesztése esetén van esély a runák rongálodására... de ennek még utána kell néznem. Azt hiszem az irány adó szabályozás szerint 0 STP nél a tárgy megsemisül véglegesen, 50% elvesztése esetén használhatatlan lesz... valami ilyesmi van.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.02.15. 21:00

Herold Bardelot írta:
Thor írta:Szép napot mindenkinek.

Nemsokára pár infót megosztunk minden csapattal a modullal kapcsolatban.

Sziasztok!

Kedves Km-ek!

Thor ezt a csapatához írta a csapatszervezőbe.
Nem gondoljátok hogy ha van ilyen info ideje lenne megosztani velünk?

Holnap estével véglegesítem a karim és jó lenne nem utána megtudni, hogy ha pl az Elátkozott Vidéken fogunk játszani :roll:

Erre a kérdésre adott választól függően lehet hogy csúszni fogok a leadással.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.02.15. 21:41

Hejhó mindenki!

Nem akarunk majd tartani egy msn-es megbeszélést valamelyik nap, és akkor tudnánk intézkedni egyes kérdésekben, bármiben ami felmerül?

Mellesleg elkészültem a kari stat részével, az előtörténetet valószínűleg holnap délután meg tudom írni, így lehet este el is küldöm a karit Quatornak, vagy kedden ha csúszik egy kicsit. Mondjuk lehet még átvariálom a számokat, mert így néznek ki az értékek, de erre még alszok egyet (lovagkard nélkül, amit 4. fokon forgatok):
TÉ: 100
VÉ: 128 + pajzs
KÉ: 36
Fp: 83
Kegypont: 43
Igazából a TÉ-re még gyúrni akarok, csak nem tudom mit kéne feláldozni érte, mert talán varázslatokból (Hősi lélek, stb.) fel tudnám húzni, csak azért na... Valaki valami tipp?
"Mivel szegény vagyok álmom van csupán.
Álmaim lábad elé terítem,
Finoman lépj: mert álmaimon gázolsz." - W. B. Yeats

"Az írek közt az a homoszexuális, aki jobban szereti a nőket a piánál."

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Rye'tel Assumpta (Tharr-pap) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1179
"Fivér" (Gorviki Vértestvér) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1442
Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 586
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.02.15. 22:36

Anathor!

Té-re akarsz gyúrni és nem akarsz beáldozni semmit? Kis mohó :D .
Esetleg a 140 Mp-os ajándéknak a 136 Mp-os +4 es rúnakardhoz mit szólnál?
Ha lesz a kalandban egy kovácsműhely akár csinálhatok egy +2 est. Tényleg, anyagmágusként kell ehhez kovácsműhely?
Vagy azt kapsz nászajándékba :D .

Msn: 3 ra érek haza, kivéve most hétfőt. Hétvégéken ha szóltok megoldom.
Egyébként a fenti időintervallumban akkor leszek/fent tudok lenni msn-n, csak tudjak róla.
Úgy egyébként mit is akarunk megbeszélni?

Más, komlink: vannak gondok, Dreemernek az első verzió nem tetszik, most az egyszer még megpróbálom bevédeni résznél tartunk.
Lehet ötletelni ha van rá valakinek kapacitása, mert az a verzió amit én írtam úgy tűnik meg fog bukni :( .

Más, csak most jutott eszembe, gondoltam szólok: a karim több mint ezer éves :D
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.02.16. 10:48

Na igen, az lenne a legjobb megoldás ha nem kéne feláldoznom semmit.:D Bár a rúnakard nem rossz megoldás, inkább a +2-es tetszik, mert még szeretnék rúnákat a vértre és a pajzsra is. Vagy ez a 140 Mp-s ajándék az "alap" varázstárgyakon kívül lenne?

Msn: Nem tudom, bármi ami felmerül, csak hogy ne terheljük Dreemer pm ládáját. :)

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2009.02.16. 11:18

vazz herold...és még én agyaltam a 75 éves kyremen :))))))

Más: Majd írd már meg, h mi lesz a komlink gyűrűvel, mert azt megvárom addig nem adom le a lapot.
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.02.16. 16:47

Oks Nibur, mihelyst szorít neki helyet, időt és válaszol Dreemer szólok.

Dreemer

Vihetek nászajándékba Anathor lovagjának egy +2-es egykezes rúnakardot?

A kaland tényleg télen játszódik?

Van-e esetleg olyan info ami alapjaiban változtathatja meg a karik viszonyulását a kaland elejéhez?
Vagy teljesen váratlan fordulattal keveredünk zűrbe?

A karim immár több mint 800 éve az Északi Titkosszolgálat oszlopos végrehajtója.
Ez kijátszható lesz vagy sem?
Mint az elf faj tagja, az állatokra gyakorolt pozitív "nyugtató" jelenléte kijátszható lesz-e? Mert a könyv csak említi de nem formázza keretek közé mindössze utalás van rá.

A karim rögtön átküldöm Q-nak de ez a hála teljes hallgatásnak ami tapasztalható a Km oldalon erőssen béta változat.

EDIT:
Elküldve
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.02.16. 17:37

Kedves mindenki:

Com link:

Még megg kel emésztenem a működési elvet.. és megértenem hoyg is megy... utána döntés születik a sorsa felöl... Megjegyzem "elvileg" erre van egy egyszerübb megoldás is, legalábbis elképzelhető... Mentál szimbolumok csodákra képesek :) élö videó és egyéb közvetités is megoldható a csatagok közt... Egyedüli probléma hogy macerás az adás szünetet elő idézni... bár eltudom képzelni hogy vallaki az eredeti runa rajzolat modositot változatát feltalálja... a szükséges tudás birtokában :wink:

MSN: 5 és 6 között vagyok othon. Kivéve péntek akkor korábban. Egyik nap tényleg jót tenne... gyorsabb lene az információ áramlás... Másrészt e-mailt is küldjetek nyugodtan ha betelene a PM ládám... csak pls midnenki irja alá az itteni nevét ha levelet küld... és azt a nevet tüntesse fel amivel a forumba ír... Erre azért lenne szükség mert kronikus név memoria zavarban szenvedek... gyakorlatilag jó ha a történetekben szereplö NJK közül 1-2 nevét tudom fejböl. JK neveiröl nem is beszélve...

Kaland infok:

Az általam felvetett helyszín ötlet a hó határ felett van.. emiatt az évszak gyakorlatilag mindegy :) Mellesleg az idöjárási dolgokkal még nem foglalkoztam... A kaland többi dolgával kapcsolatban pedig csak akkor tudok bármit is mondani ha a KM és modul iró tanács kitalálta mi és hogyan legyen...

Egyéb dolgok:

Kezdek szemebsülni a felválalt és rám helyezett dolgok össz terhével. Kicsit rossz rá gondolni mi mindent kéne megcsinálni... Azt hiszem lekell majd dobnom páér terhet :(
Érsd: Nem tudok érdemben besegiteni a varázsaltok kidolgozásában, egyenlröe ugy néz ki...

Karaktered különelges dolgainak kijátszhatóságáig még nem tudtam eljutni....

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.02.16. 18:01

Köszi a válaszokat.

Oké, teljes ruhatár csere, meleg cuccra.

A síeléshez milyen képzi kell?

A lovak maradnak, olyan magasföldön úgyse érnek semmit, a lovasharc sem.

A jéggyűrűm viszont lehet tápolni, ha már úgyis hideg van kevesebbet kell rajta hűtenem.

Zóna varázsjelek: alig 1000 év alatt mi az a helyszín amit NEM engedélyezel egy ilyen kis meglepetés elhelyezésére?
Példák: nyílván nem bankházak vagy a Dorani felsőtanács ülésterme érdekel, de pl egy földalatti lávafolyamtól 15 m-re, vagy egy tenger fenekére(konkrétan a haonwelli gleccsertó mélyére), a klasszikus NAGY sziklafalra, egy szakadék pereme alá 19 m-re, Erion és Ordan közt álló fogadó mellé olyan fél órai járásra, egy Nardael ligetében. nos nagyjából látható hogy használható és nem elsősorban értékes vagy stratégiai helyek a célpontok.

Jó lenne ha a kis csapat megosztaná a magas hegység kapcsán felmerülő aggályait, mert biztos vagyok benne hogy nem gondoltam mindenre.

komlink: mentálbélyegek, hiába rajzolom a lovagra pl a gondolatolvasás másik felét ha még pszije sincs nem fogja tudni használni, így meg csak gondolati parancs, kívánt közlendő szöveg, inaktiváló gondolati parancs. Ehhez nem kell előképzettség.

EDIT:

Nos nincs általános tájékoztató, így a kari mondjuk úgy nem releváns.
Gyakorlatilag egy szimpla esküvőre induló kari és egy a "hóhatár főlé" tartó kari között nem csak a ruhatárban vannak különbségek. Gondolom pl ha lesz is lehetőség nem fogunk úszni... stb.
Egy kis egyensúlyérzék vagy mászás , mindjárt hasznosabbnak tűnik mit Erigow környékén.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.02.16. 18:30

Herold Bardelot:

Amint módom lesz részletes adatokat közölni megteszem... sok minden még kidolgozás alatt áll... ami direktbe titek érint...

Meleg ruha kimondottan jó ötlet :) Ezek szerint a hegyi levegő ellen senki nem emelt kifogást :)

Sielés:
Jó kérdés.. foglalam nincsen mikora tehető hogy feltalálták, de nem az biztos :) Szerintem Yneven ismerni fogják... UTK eggyik hiányosága hogy eféle képzetség nincsen :( Sebaj.. akkor nem is lesz egyszerüen ha a karakter elötörténetében szerepel hoyg megtanulta akkor tudja és kész :) KP és adminisztráció takarékos megoldás :)

Zóna varázsjelek: alig 1000 év alatt mi az a helyszín amit NEM engedélyezel egy ilyen kis meglepetés elhelyezésére?

Kérlek az ötletet magát legyél olyan kedves és részletezd mert igy nem értem meg mit szeretnél kifejezni... Selytek vlalamit hoyg a vlágba esetleg szétszornál ennyi idö alat zona varázsjeleket... a többi nem világos. :(

komlink: mentálbélyegek, hiába rajzolom a lovagra pl a gondolatolvasás másik felét ha még pszije sincs nem fogja tudni használni, így meg csak gondolati parancs, kívánt közlendő szöveg, inaktiváló gondolati parancs. Ehhez nem kell előképzettség.

Ez egy érdekes kérdés kör... mgé utáan nézek ha less zidöm. Azt tudom hogy te tudsz olvasni másokban. Lehet feltaláltuk az üzenet rögzitő és telefon központ Ynevi megfelelöjét :?: XD A varázsló aki olvasa gondolatokat és alátot képet aztán iluzíó irással továbitja az üzenetet :)

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.02.16. 18:39

Dreemer írta:

Kérlek az ötletet magát legyél olyan kedves és részletezd mert így nem értem meg mit szeretnél kifejezni... Sejtek valamit hogy a világba esetleg szétszórnál ennyi idő alatt zóna varázsjeleket... a többi nem világos. :(

Dreemer

Akkor egyszerűsítem, írok egy listát, azokról a helyekről ahova fontosnak/használhatónak tartom egy zóna varázsjel elhelyezését.
Ezekből kéne kirostálnod amit túlzásnak tartasz.

A további részletekkel megvárom a "Bejelentést". Addig lehet a béta kari lesz leadva, de a taliig ugye nyugodtan lehet módosítani, csak leadási határidő van, befejezési nincs.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.02.16. 18:45

Teszem azt kötél sem ártana, meg csomózás képzettség valakinek...:D Vadonjárás (hóhatár felett), állatismeret (jeti), stb. :D

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.02.16. 18:48

Emberek MSN re aki tud és van ekdve jöjjön fel mert most a kedvetekért vagyok :)

A Yeti és csomozásos akasztásos sielsö dolgokat gyorsabban tudjuk ott rendezni :)

Azt hiszem még Herold varázs tárgyának müködési elvét is megtudnátok magyarázni... XD :) :D 8)

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.02.16. 19:08

Üdv!

Nos első az msn-kérdés megválaszolása, ami erősen egybefügg az itteni reaggyakoriságommal: Sajnos én jelenleg nem tudok ennyit aktívan fent lenni, még utánatok olvasni se könnyű. (Azért próbálom tartani a lépést, ha tudom.)
Ennek köszönhetően eléggé összefolynak a közlések, ha lehet időnként írja meg valaki, hogy mik merültek fel kulcsszavakkal, hogy eszembe jusson minden, amire reagálni kell. :oops:

Msn-en egyébként hétfő-csütörtök között csak igen korlátozottan és csak előre tudva a pontos időpontot tudok lenni. (Személy szerint fél7-7 között érek a géphez és reggelente fél5-kor kelek, így valamikor pihentetnem is kell az agyamat.)
Péntek barátibb, akkor olyan 4-5 körül már itthon vagyok és jobban tudok sokáig maradni. A szombat kora délutánig jó, utána asztalizok. Vasárnap képlékeny valamikor fel szoktam nézni valamikor meg nem.

Nos amikre így hirtelen emlékszem és reagálni is tudok:

Herold

Megkaptam a karaktert köszönöm a pontosságot!

Láttam még reggel a Thor által írtak idézetét. Maradjunk annyiban, hogy majd a pm-re válaszolva megírom a véleményemet, ha gondoljátok. Zanzásítva: Nem örülök az ismételt elcsúszásoknak.

Dreemer

Herold zónázós trükktára: Azt hiszem nem árulok el nagy titkot, hogy mindegyik helyszíne a térmágia alapvarázslataihoz kell. 8)

Comlink erről én meg is feledkeztem, hogy beszéltük, hogy lesz, de bízom Heroldban. (Tudtommal jó sokszor bogarászta a könyvet. :) )

Mindenki:

Én személy szerint nem módosítom a karakteremet. Ennek két oka van.
1, Mi egy esküvőn fogunk találkozni, ahol egy 10.TSZ-es! paplovag és násznépe rajol tehát biztosan gondoltak a vendégekre és olyan helyen rendezik, ami mindenkinek megefelel. Illetve biztosítják a szükséges cuccost minden érkező vendégnek.
2, A karakteremet a kiírás szerint készítettem el. Abban ez a tél dolog nem szerepel és semmi más ilyesmi, amit egyébként már a kiírásban meg szokás említeni, mint kiinduló körülményt és nem a beadás előtt hirtelen benyögni. (Kb 2 hónapot készültünk vakon, nulla információval!)

Kolbászolás a vadonban: Vadonjárás (magashegyi erdő), nyomolvasás, herbalizmus, stb... Nos igen a karakterem határvadász. 8)

Sajnos hirtelen a többi dologra, ha volt is nem emlékszem és most nem is szeretném visszakeresgetni, így ha valami felett elsiklottam elnézést és szóljatok.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
232 hozzászólás • Oldal: 10 / 16 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16

Vissza: Csapatszervezés