Jellem: Rend-Halál
Kaszt: Ranagol pap
Faj: Ember
Kor: 23
Az Úr Ranagol 2213-ik évében(P.sz. 3678) láttam meg a napvilágot, Rontás Rahwn havának 8ik napján, Waquere városában (Kis-Gorvik). Apám Amado Goravik a város egyik megbecsült kereskedő családjának feje, édesanyám pedig Gina Adarick a város egy másik kereskedő famíliájának leánya. A házasságukat nem titkoltan, az árnyékháború egyik titkos szövetségének a biztosítékaként köttetett a két család között, mikor még fiatalok voltak. Meglepő módon, bár kényszer házasságnak indult, szüleim kapcsolata szinte példaértékű. Ennek bizonyítéka, hogy két testvérem van még, Raquo bátyám aki 5 évvel idősebb nálam, és Losero öcsém, aki 3 évvel fiatalabb.
Családunk főleg a Gorvikból a Kereskedő Hercegségek felé folytat kereskedelmet, elsősorban természetesen az ottani gorviki diaszpórákkal, az Adarick család pedig a Waquere városa környéki és az ide irányuló karavánokat felügyeli, így kereskedelemben nem váltak egymás riválisaivá, szövetségük pedig mindkét családnak hasznára vált. Természetesen kérdéses meddig marad ez így, de egyenlőre erősnek tűnnek még a szálak.
Másodszülöttként nem sok választásom maradt a boldogulásra. Mivel a családfői szerep Raquora vár, én pedig nem vagyok egy harcias alkat, ezért már ifjú koromban is egyházi pálya felé tekintgettem, amit szüleim nagy örömmel fogadtak. Tanulmányaimat kitűnően végeztem és immáron a Kosfejes Nagyúr felszentelt papjaként tértem meg a szülői házba.
Szüleim még mindketten jó egészségnek örvendenek, Raquo szorgosan készül a családfői kötelességekre, talán kicsit túl buzgón is, remélem nem mocskolja lelkét valamiféle alantas érzelem. Viszont sokkal inkább aggódik az egész család az öcsémért. Ő maga mindig is nagyon ragaszkodott hozzám, talán mert én közelebb álltam korban hozzá, mint Raquo. Azt hiszem ezért állt a Lélekösvény paplovagjai közé, hogy megszabaduljon érzelmei koloncától, de ugyanakkor számíthatott az is, hogy a példámat kövesse, és életét Ranagol Úrnak szentelje. Aggodalmunk legfőbb oka azonban nem ez. Testvéremről az utóbbi hónapokban semmiféle hír sem érkezett, a rendházban csak annyit mondtak küldetésre indult, de eddig semmiféle egyéb támpontot nem közöltek velünk.
Hosszas gondolkodás után úgy ítéltem meg, kötelességem, hogy testvéremről hírt szerezzek, élve vagy holtan, de haza hozzam. Döntésem végleges és megmásíthatatlan, ezt szüleim is belátták és áldásukat adták utamra. Az utat egy kis lelkipásztori feladat betöltésére is felhasználom. A sok shadoni a korcs istenével, el sem tudom képzelni mennyire elferdíthette némely falusi együgyű eszét. A rendház valahol a Rawaka hegyei közt található úgy tudom, Ranagol tudja merre. De biztos vezet arra út, mert a szolgák és futárok valahogy eljutottak arra, majd megtudakolom őket.
III. Személyiség
1. Van a karakternek jellegzetes szokása? (rágja a száját, káromkodik, fütyörészik, mindig zabál valamit, stb)
Önkéntelenül is a szakállával babrál.
2. Miben rejlik a karakter kiválósága? (Pl: kiváló tőrdobó)
A ranagolita vallás kiváló ismerője, még kezdő társai közül is kiemelkedik.
3. Mi a karakter gyengéje? (Pl. női társaságban annyira zavarban van, hogy nem bír kinyögni egy épkézláb mondatot)
Mindig ügyetlenül bánt a korabeli nőkkel, ezért inkább meg sem szólal, kifejezetten kerüli társaságukat.
4. Mi a karakter kedvence? (Pl: Imád meztelen talppal sétálgatni a fűben, imádja a törpe pálinkát; stb)
Esténként a csillagos ég alatt imádkozni.
5. Mi az amit szívből utál? (pl: a fűzős ruhákat, a füstös kocsmákat, az izzadtságszagot, stb)
Bár az erős érzelmeket, mint egy jó ranagolita, távol tartja magától, de Domvik papjait és hittérítőit ki nem állhatja, legszívesebben mindet halálra korbácsolná a Kosfejes Nagyúr oltárán. Majd ha lesz rá alkalma.
6. Mi a karakter legnagyobb félelme? (ez lehet irracionális is) (pl: élve eltemetve lenni, víziszony, stb)
Középszerűnek maradni, nem kiemelkedni a tömegből.
7. Mi a karakter legmerészebb álma? Mire vágyik a legjobban?
Felkapaszkodni a klérus ranglétrájának tetejére, vagy eljutni Kránba és visszatérni valamely szent irat, egy eddig ismeretlen passzusával.
8. Vannak-e a karakternek előítéletei? (nem szükséges ésszerű magyarázatot adni rá, elég hogy a karakter úgy véli ő megfelelő indokkal rendelkezik; Pl: utálom a gorvikiakat, mert egytől egyig aljas gyilkos az összes)
Shadoniak, dzsadok és összességében aki nem ember, csak mint egy átlag gorvikinak.
9. Vallásos a karakter? (Ha igen mennyire? Mekkora áldozatot lenne képes hozni a hitéért?)
Mélyen, és teljes mértékben.
10. Mit tart a karakter a mágiáról és a használóiról?
A vulgáris mágiát tiszteli és ismeri a képességeit, a szakrális mágia, pedig az élete része.
11. Ha egy mottóval kellene kifejezned a karakter személyiségét mi lenne az?
„Hány pondró eltiprása ér fel egy oroszlán elejtésével?” – Rayvanhur Katekizmusa.

Magas, szikár alkatú egyértelmű gorviki vonásokkal. Kreol bőr, hosszú enyhén göndör fekete haj arca két oldalán kissé hosszabb barkó, és egy apró kecskeszakállal. Kifejezetten jóképűnek lehet mondani, de fekete szemeiben van valami, ami a kívülállóknak a romlottság érzését sugallja. Homlokára tetováltatta Szent Szimbólumát, Ranagol kosfejét, ám ha külföldre vezetne útja nem habozik kendőjével takarni. Ha még nem került emiatt összetűzésbe Warque városában shadoniakkal, akkor a természetesen büszkén és nyíltan viseli. Általában fekete nadrágot, fehér inget és hosszú bőrkabátot hord, övébe tűzve áldozótőre. Nem piperkőc, de gondosan és alaposan ügyel a tisztaságra és jó megjelenésre.
Számító, rideg gondolkodású ember, igyekszik kiemelkedése érdekében a lehető legtöbb érzelemtől megszabadulni. Ha esetleg mégsem sikerül egyet-egyet elrejteni, vagy elfojtani, akkor azt rabszolgákon, és olykor saját magán korbácsolja le.