• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 45 / 54 • 1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.04. 11:54

Bocsánat, nem derült ki, de lentebb volt egy eszmecsere arról, hogy a tűzvarázsló 5. Tsz-en megállja-e harcban a helyét egy lovaggal szemben, addig, míg a fémizzítás hat. a számolás eleje a tűzvarázslóra vonatkozott. a TÉ-s rász vonatkozott a másikra. Amúgy meg, bár egész körös cselekedet a védekező harc, de mi úgy játszunk, hogy ha védekezel, akkor minden tudásodat latba veted, nem csak hadonászol... Lehet, hogy ezt másképp kell számolni, de mi ugrálhatunk védekező harcban... :)

Köszi az infot, hogy szabály szerint nem lehet ugrálni védekező harcban. Megjegyezném, hogy harc közben 1s-est varázsolni is lehet, és miért pont védekező harcban ne lehetne....? így már bukott, hogy a védekező harc egész körös cselekedet.

A harcművészről 1- 2 kérdés: hányadik szintű? shien-su -val számoltad-e?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Anhorienn 2009.08.04. 12:15-kor.
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.04. 12:14

Egy kör 10s a kezdeményező dönti el ki jön először, így ha te kezdesz és mágiázol akkor a 4 szegmenses mágia is megelőzi az 5 szegmenses kardcsapást. Ás utánna nem támad karddal hanem véd és ujra mágiázhatsz. A védekező harc 10 segmenses cselekedet ha mágiázol közben akkor nem védekező harc már hisz nem csak a védekezésre koncentrálsz. Különben a kari ereje a játékostól függ aki játszik vele ez rég kiderült. Lehet neked baromi nagy támadód egy ugyanolyan szintű karival akinek több képzije van simán meglehet szivatni az ellent.

Ráadásul 5ik szintű tűzvarival már tudok idézni lényt így azt küldöm rád 5k6os tőzsebzéssel nem állok le kardozni.Ráadásul a lénynek célzót kell dobni és mivel repül így max lőni tudod, simáns szétszed elemi tűzzel. ami ugye 4 fpként 1 ép. A célzás ellen meg semmit nem ér sem a védekezőharc sem az akrobatika. De mint mondtam játékos kérdése a franc se áll le fémet izzítani.

A háziszabályokat nem használjuk itt ez megint egy másik kérdés :D
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.04. 12:24

Köszi a magyarázatot a védekező harcra.

Volt két kérdésem a kardművészre, az előzőben: szintje? Shien-su?.
Lénnyel csak az a baj, hogy ha te most a sárkányra gondolsz, ami nem jön közel és CÉ-vel támad, attól még ha fúj is rám, 5K6 egyszer nem biztos, hogy megöl, de nem állja a lény az utam, így harcossal odamegyek a tűzvarázslóhoz, és miközben koncentrál a lényére, kettécsapom, mert még alap VÉ-je sincs....
Házi szabály: én így értettem, ezek szerint félre.... :)
Abban pedig igazad van, hogy nem a szinttől, hanem a játékos IQ-jától, és a karakter lehetőségeinek ismeretétől függ, hogy melyik győz, vagy marad alul. Pl Bátyám nagyon szerette a tűzvarázslót, nagyon jól ismerte, és mindenre tudta a mágikus ellenszert, így nem igazán lehetett megfogni, akárhányadik szinten is volt. Én a Boszmestert szerettem nagyon, de a házi szabályok miatt nem lehetett jól kijátszani. most nincs házi szabály, most aprítok vele ... :)

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.04. 12:40

Mondom idézés nem figyelsz. Nem kell a lényt irányítani megidézem rád mutatok támad én meg védekezőharcba vonulok míg megsüt téged. Szóval teljes védőm van és még pajzsot is használhatok, így nehéz lesz kettécsapni egyből. :lol: Úrákat beszélgettünk át ki ellen mivel hogyan ölöm meg, a lényeg az ki kezd. Ha te halott a tűzvari, ha ő te vagy halott.Ráadásul tapasztalati mágia 5fokkal csúnya dolgokat lehet létrehozni hátha még veszek neki kis drágakömágiát akkor főleg. Mivel belerakja az idézést a drágaköbe és előhívja ellened 1s alatt utánna még a saját mágiájából bőven mágiázhat ellened. Mire te odaérsz kapásból 3 mágiát tud megidézni drágakövekből max manáért és ha ez sem elég bevonul védekezőharcba és megvárja mi lesz és még a saját manapontjaiból nem használt semmit. Szóval nem minden a támadó meg a védő, ha jól összekombinálod a képzettségeket akkor erősebb vagy mint 150es támadóval.

Ott a bárd pl, elnyom egy vakítást egy szegmens 5 körig tart ellenállás nincs rá. Mindjárt lejön minusz hatvan minden értékedből. Van neki kis lopózása mögédkerül, mindjárt alapvédőre támad amiből lejönnek a minuszaid, vesz kis orvtámadást és hátbaszúr. Olyan kicsi a védőd hogy nem tudsz csinálni semmit simán túlüt. a sebzés meg ugye fegyvetől függ plusz az orvtámadás amit ad. 5 kör alatt szétszed, mivel a mágiára nincs ellenállás és 20 lábon belül csak rád kell mutasson. Ez csak egy pár példa képzihasználatra.

Igen shien shu a kardművész plusz pár képzi mellé, meg felnyomott tulajdonságok, a szintet nem tudom megmondom őszintén hazudni meg nem akarok.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.04. 13:45

Yvett

Köszönöm! Így már okés. :bow:

Togar

Vagy félreértettél valamit vagy olvass visszább. :) A TV vs. Lovag kérdés: Anhorienn azzal jött, hogy egy tűzvari 1s alatt hevít 1k6-nyit a lovag vértjén aztán védekezőharcolna a következő körig és megint 1s alatt 1k6-nyi hevítés... ezt 7 körig. Én erre mondtam, hogy az első 1k6 után odaér a rohamozó lovag és elsöpri a TV-t... :D

Bocs, de a bárdos példádra válaszolok, emrt nem tudom kihagyni: Elnyomja a vakságot... aztán az íjász kari agyonlövi, mert van vakharca mondjuk 3.fokon. 8) Közelharcos vakarcost meg még negatívum se sújtja. Tudom ez csak egy példa és a válasz is csak egy kiragadott példa. Én általában az anti-varázslós "trükköket" részesítem előnyben pont azért, hogy ne egy hátulrólbökős bárd öljön már meg. :lol:

Anhorienn

Azt hiszem Togar rávilágított, hogy miért is írtam, hogy nem olyan rossz az a lovag, ha te nem tudsz ugrálni varázslás és védekezőharc mellett.
Egyébként tegyük fel, hogy 180-as a VÉ-d és a lovag alap támadója karddal 95, amit írtál is. Nos, amiért írtam, hogy rosszul van megcsinálva a lovag:
TÉ 95
roham +20
hit hatalma +17 (feltételezve , hogy 18-as erőről indulunk) vagy psziroham +30 (15 pszipontot feltételezve)
összesen 132-145

A lovagoknak a vallási vagy épp világi pallérozás adja az igazi ütőerőt, mint látható. Azért, mert te ezt nem veszed figyelembe még a TV elhalálozik egész könnyen. 8) :)
A sokak által emlegetett nem minden a TÉ, hanem képzettségekre kell gyúrni. Lehet, hogy egy "átlag" lovagnak csak 95 van a TÉ rubrikában, de az a lényeg mennyivel tudja megnyomni, ha szükségét látja.

EDIT: Mégegy dologra felhívnám a figyelmed a számításodban: 4. fokú lovagkard ellen a 4. fokú hárítótőr VÉ-je 0. Ugyanis effektív méretkategóriában magasabban van a lovagé.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.04. 14:27

Quator ar Zaraquer írta:
Anhorienn

Azt hiszem Togar rávilágított, hogy miért is írtam, hogy nem olyan rossz az a lovag, ha te nem tudsz ugrálni varázslás és védekezőharc mellett.
Egyébként tegyük fel, hogy 180-as a VÉ-d és a lovag alap támadója karddal 95, amit írtál is. Nos, amiért írtam, hogy rosszul van megcsinálva a lovag:
TÉ 95
roham +20
hit hatalma +17 (feltételezve , hogy 18-as erőről indulunk) vagy psziroham +30 (15 pszipontot feltételezve)
összesen 132-145

A lovagoknak a vallási vagy épp világi pallérozás adja az igazi ütőerőt, mint látható. Azért, mert te ezt nem veszed figyelembe még a TV elhalálozik egész könnyen. 8) :)
A sokak által emlegetett nem minden a TÉ, hanem képzettségekre kell gyúrni. Lehet, hogy egy "átlag" lovagnak csak 95 van a TÉ rubrikában, de az a lényeg mennyivel tudja megnyomni, ha szükségét látja.

EDIT: Mégegy dologra felhívnám a figyelmed a számításodban: 4. fokú lovagkard ellen a 4. fokú hárítótőr VÉ-je 0. Ugyanis effektív méretkategóriában magasabban van a lovagé.

visszafelé haladva:
egy részt, az, hogy a lovag kard 4. a ht 3. méretkategória, és 4. fokon 3. méretkategória tudja hárítani a 4. kat-ás fegyvert, kivéve, ha harcművészetként tanulta, mert egyedül az növeli a méretkategóriát, a fegyverhasználat, csak a védekezés szerint "növeli" :) szóval 4. fokú ht hárítja a 4. fokú lovagkardot.

Lovag nem alapból pszi érzékeny, hanem választható háttér, szóval azt felejtsük el, nem képzettség függő, így már csak 95+ roham 20...
Llovag nem egyenlő paplovag, így hit hatalma sincs.
Hit hatalma: emlékeim szerint azt nem csak úgy bármikor alkalmazzák a Paplovagok, hanem kitüntetett harcok esetén, amikor a "gonosszal" küzdenek.
Tény, hogy a védekezőharcnál félreértettem, mint korábban írtam is, így azt normál harcnak tekintettem, ugrással, és 1s-es varázslatokkal. Felvilágosultam, hogy rosszul értelmeztem. :) de jó, már érdemes volt ez a nap :)

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.04. 15:02

Anhorienn

A hárítótőr a valóságban kiegészítőfegyver valami mellé használja az illető sosem önállóan. Tehát ha 4. fokon forgatod a hárítótőrt akkor illik még egy fegyvert és a kétkezes harcot is felvenned negyedik fokra. Természetesen ez alaposan megnyomja a VÉ-d de ez már lényegtelen.
Ahogy hozzátenném, hogy sem az ilyen szintű fegyverhasználat sem az akrobatika ilyen szintű ismerete nem illik a karakterhez.
A játszunk vérpistikéset cimű mókát ne nevezzük már szerepjátéknak. Mellékesen a számításodból hiányzik az elosztott HM.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.04. 15:38

Quator

Ez is azt mutatja a Magusban minden kaszt annyira gyenge mint az aki játszik vele, minden karit meg lehet ölni bárhogy tápolod, inkább ez a példa is azt mutatja mennyire fontos a képzi nem csak a TÉ és a VÉ. :lol:

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.04. 18:48

Nyah kicsit visszakanyarodva a tűztetkókhoz:

A példa, hogy megértettem-e, de azt hiszem igen hála Yvettnek:

Tűznyíl tetkó
Tetkó 1 MP
MAV 13 MP
Tűznyíl (1E alaperősítés) 4 MP
Körönként ellőhető 12 MP
Gondolati aktiválás 10 MP
Összesen: 40 MP

Tehát 40 MP-ért egy tetszetős lángcsóva van mondjuk a mutatóujjára tetoválva, amivel körönként 1-szer lőhet 1E-s tűznyilat. Illetve ezt a saját "szabad" manájából 4 MP-nként erősítheti is utólag, de a gondolati aktiválással egyidőben.

Viszont mi a helyzet a folyamatos fenntartással? Pl.:

Sárkány pikkelye tetkó
Tetkó 1 MP
MAV 13 MP
Sárkány pikkelye (1E alaperősítés) 4 MP
Folyamatosan töltődik 24 MP
Összesen: 52 MP

Ha ezt a rajzot aktiválja a karakter és belefeccöli az 52 MP-jéből (ennyi biztos kell legyen neki, hisz felrajzolta a cuccot) elérhető +13E-s (52MP) erősítést, akkor amíg nem gondol arra, hogy jó lenne megszüntetni a hatást, addig "permanensen" 14E-nyi védelmet élvez minden tűz- és hőhatás ellen?
(A Sárkány pikkelye varázslat alapvetően 6 körig hatna, de a folyamatosság fenntartja, ha jól értettem.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.08.04. 20:35

Quator ar Zaraquer írta:Tűznyíl tetkó
Tetkó 1 MP
MAV 13 MP
Tűznyíl (1E alaperősítés) 4 MP
Körönként ellőhető 12 MP
Összesen: 40 MP

Tehát 40 MP-ért egy tetszetős lángcsóva van mondjuk a mutatóujjára tetoválva, amivel körönként 1-szer lőhet 1E-s tűznyilat. Illetve ezt a saját "szabad" manájából 4 MP-nként erősítheti is utólag, de a gondolati aktiválással egyidőben.

Igen, így van.

Quator ar Zaraquer írta:Sárkány pikkelye tetkó
Tetkó 1 MP
MAV 13 MP
Sárkány pikkelye (1E alaperősítés) 4 MP
Folyamatosan töltődik 24 MP
Összesen: 52 MP

Ha ezt a rajzot aktiválja a karakter és belefeccöli az 52 MP-jéből (ennyi biztos kell legyen neki, hisz felrajzolta a cuccot) elérhető +13E-s (52MP) erősítést, akkor amíg nem gondol arra, hogy jó lenne megszüntetni a hatást, addig "permanensen" 14E-nyi védelmet élvez minden tűz- és hőhatás ellen?
(A Sárkány pikkelye varázslat alapvetően 6 körig hatna, de a folyamatosság fenntartja, ha jól értettem.)

Ez viszont nem helytálló.
A folyamatosság csak arra vonatkozik, amit a bélyegbe írtál. Vagyis ha 1E-jű Sárkánypikkelyt írtál rúnákba tetoválással, akkor csak ez az 1E lesz addig aktív, amíg te meg nem szünteted a bélyeg hatását.
Ha belefecolod az össz. manádat, hogy létrehozasd az 1+13 Erősítésű védelmet, akkor az csak addig a 6 körig tart, amíg a saját manádból nyert plussz védelem hatóideje tart. Folyamatossá ezt nem tudod tenni.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.08.05. 2:15

Yvett de Crei írta:A Tapasztalati mágia használói is csak akkor tudják létrehozni a Végrehajtó varázskört, ha a Rúnamágia képzettségüket felfejlesztették 4.fokra; a Kisugárzó varázsjelet pedig akkor, ha 5.fokra.
A 3.fok az asztrál-mentál bélyegekre és egyéb formulákra vonatkozik.
Itt is bugzik a könyv - mint sok helyen.
Véleményem szerint itt kivételesen nem bugzik, csak "jóindulatúan" kell értelmezni az ott leírtakat, mert olyan mondat- és szövegszerkezetet használnak, amit többféleképp lehet érteni. Egyébként ez a kérdés korábban (1-2 oldallal) is felmerült, és ugyanezt mondtam akkor is:

Martos col Legium írta:Szerintem a képzettség leírásánál nem azt mondja, hogy 3. fokon megkapja a végrehajtó varázsjelet és a kisugárzó varázskört, csak összegyűjti, hogy abban az esetben, ha az illető a mágiaformák közül egyedül a tapasztalati (egyébként szerintem ebből a szempontból idesorolnám a szakrális mágiát is, de ez szó szerint nincs a könyvben) mágiában járatos, akkor csak ezeket tudja használni, hogy ne kelljen az összes foknál külön leírni, hogy a tapasztalati mágiánál mit jelent.

Most nem védeni akarom az UTK-t, tényleg van benne hiba, nem is egy, csak az a szemlélet nem tetszik nekem, hogy "juhé, még egy hibát találtam a szabálykönyvben!". Sokszor talán csak nem a legmegfelelőbb szavakat használták, de nem kell rögtön a hibát keresni benne: ha két (legalábbis látszólag) egymásnak ellent mondó infót találunk, akkor először meg kéne vizsgálni, hogy vajon mit is akarhattak a szerkesztők, és lehet, hogy ez egyik szabálynak úgy is van értelme, még ha egyedül abból a részből nem is ez jönne le egyből.

Ilyen például a harcművész és a pszi esete is. A 76. oldalon azt írja, hogy "Szintenként a Pszi képzettségük fokának megfelelő mennyiségű Pszi pontot kapnak." Ez ugyebár első olvasatra azt jelenti, hogy az első fok után egyet, a második után kettőt, stb, ami kitolás a többi pszihasználóval, mert ők csak a harmadik szint után kapnak grátiszpontokat. De ha jobban belegondolunk, akkor az idézett szövegben nem az szerepel, hogy a képzettség fokával megegyező mennyiséget kapna, csak az annak megfelelőt. Amit viszont simán lehet úgy venni, hogy a 3. foknak megfelelő az 1 Yp szintenként, stb.

Mint már említettem, csak egy kis jóindulat szükségeltetik. És elnézést ezért a kirohanásért, nem elsősorban Yvett a célpont, csak rajta csattant az ostorom, amiért sokan oly gyakran szidják ezt a véleményem szerint alapvetően jól játszható rendszert. Tény, hogy van némi hibája, de senki és semmi nem tökéletes (most vallási vitákba inkább nem mennék bele), és ugye az vesse az első követ...

U.i: Félreértés ne essék, ismét hangsúlyoznám: nem védeni akarom a könyvet, vannak benne egyértelmű hibák, pl a Quator által említett rövid bot és annak időigénye, amit asszem már ki is tárgyaltunk a topicban.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.08.05. 7:14

Martos col Legium írta:Véleményem szerint itt kivételesen nem bugzik, csak "jóindulatúan" kell értelmezni az ott leírtakat, mert olyan mondat- és szövegszerkezetet használnak, amit többféleképp lehet érteni. Egyébként ez a kérdés korábban (1-2 oldallal) is felmerült, és ugyanezt mondtam akkor is:

Azt nem értem, hogy miért probléma, hogy leírtam még egyszer ... :roll:
A könyv meg igen is bugzik és nem tudok jóindulatúan olvasni akkor, hogyha valami tényként van benne. Értsd úgy, hogy nem lehet beleolvasni olyat, ami még csak említés szintén sincs benne. Ez esetben a MAV-ról beszélek.
A Rúnamágia 3.fokánál csak a Végrehajtó varázskörről, a Kisugárzó varázsjelről és az Asztrál-Mentál bélyegekről ejt szót. Ennyi. Erre írtam, hogy bugzik, mert pont azt hagyták ki a felsorolásból ami az egész Rúnamágiának az alapja - a MAV!
Arról nem beszélve, hogy eme hiányosságot a kedves készítők is beismerték.

Azt meg pláne nem tudom, hogy én hol szidtam a rendszert :P
Leírtam, hogy bugzik. Ezzel azt hiszem nem állítottam valótlant, és azt hiszem nem is szidalmazás, főleg úgy, hogy a készítők is tisztában vannak ezzel a ténnyel - beismerik és korrigálnak. :roll:
:D Gondolod, ha nagyon a bögyömben lenne a rendszer, akkor játszanék 3 karakterrel és mesélnék 6 embernek szabályai szerint? :wink:

Az, hogy kimondjuk a véleményünket, észrevételünket, meglátásunkat valamiről, és ha ez a vélemény esetleg kritika, hibára való rámutatás, nem feltétlenül azt jelenti, hogy az adott dolog ellen vagyunk teljes mellszélességgel. Jelentheti azt is, hogy próbáljuk ezt a valamit megérteni, jobbá tenni meglátásainkkal, észrevételeinkkel, mert a közös szórakozásunk alapja :wink:

(Ugye :) édes magyar anyanyelvünk... Meg a non-verbális kommunikáció hiánya :wink: )
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.05. 7:53

Togar írta:Quator

Ez is azt mutatja a Magusban minden kaszt annyira gyenge mint az aki játszik vele, minden karit meg lehet ölni bárhogy tápolod, inkább ez a példa is azt mutatja mennyire fontos a képzi nem csak a TÉ és a VÉ. :lol:

Igen, fontos, de ami bármely csak kaszt háttérrel rendelkező karinak lehetséges dolog, és buffként használható harcban, az nem a mágia, és nem a pszi. Értem a példát, csak a számítást e kettő nem befolyásolja, lévén, hogy a kasztnak nem sajátja.

Garma!
Az, hogy nem illik a kaszthoz, és a meg akarja magát védeni, mert józan ésszel gondolkozik, két külön dolog. amúgy is a leg harciasabb varázsló ez a kaszt, így talán nem beteges, ha van harci képzettsége.. :) HM: nem maradt le. Szerintem érted. 3HM=2Mp :) ha már számolgatunk :) szóval nem a könyv szerinti elosztást vettem alapul, mint ahogy fegyverhasználat Kp-t költök, mert a 4. fok kerül x KAP-ba, de kapok érte 5*2+10*2+10*2 KAP-ot, ha átszámolom Hm-re. :)
Én amúgy nem csak azért vagyok itt, mert haverok messze vannak, hanem hogy szerepjátékot is kipróbáljam. és amiket itt olvasok az tetszik, és próbálom otthon meghonosítani. alakul, úgyhogy köszönöm a kritikákat, és az iránymutatást. és ez most komoly, nem ironikus.

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.05. 8:35

Anhorienn

Pont azért irogatom ezeket a kritikákat neked címezve mert úgy látom, hogy értelme van. A 4. fokú fegyverhasználat és a nem veszek HM-et megint egy csúnyán visszás dolog, hisz ha valaki mester akar lenni egy fegyver forgatásában akkor ahhoz rengeteget gyakorolnia. Az viszont a harcértékek növekedésével jár.
Én is tudom, hogy mi mindent lehet csak statból kihozni, de az matek és nem szerepjáték.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.07. 8:34

Az én felfogásom szerint, viszont, mivel a képzettség tanulásával és gyakorlásával töltöm az időt, azért kapom a képzettségből járó "bónuszokat" az adott fegyverrel (mivel azzal gyakoroltam), és amikor élesben, valóban harcolok sokat 2 szint között, akkor "veszek" HM-et, mert a valódi küzdelmet akkor gyakorlom, nem amikor a fegyver forgatási technikáját tanulmányozom. Ahogy a harctéri gyakorlat is általánosan HM-et ad, úgy a harctéren szerzett tapasztalat is, de a fegyverhasználat képzettség az adott fegyver forgatásának ismeretét adja, nem harctéri jártasságot. De ez csak egy felfogás a sokból...

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 45 / 54 • 1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 54

Vissza: Csevegõ