(Nazaro Goravik)
Lenyelem a falat savanyúságot, amit épp a számba vettem. Hiába az etikett, hiába a gorviki vér... de sosem tudom eltalálni a falatok és beszélgetés ritmusát. Valahogy mindig a kérdés első szavával kerül az étel a számba, hogy utána kínos csöndben próbáljam a legkulturáltabban, leggyorsabban lenyelni. Főleg, ha nők vannak a közelben. Legalább nem egy fiatal lány, Ranagol tudja, de egy szót sem szólnék akkor inkább.
-Nem egy könnyű történet, egy nagyon fontos családi, és épp ezért személyes, ügy miatt járok erre. Egy kocsi volt olyan jó, és tett egy kitérőt számomra. Sajnos egy saját lovat nem tudnék megfizetni.-megköszörülöm torkomat iszom egy kortyot a felszolgált borból.
<...Vén némber, meg sem szólal, de még így is zavar... Ranagol figyelje álmaidat, ha engem bámulsz most...>, még egy kis korty és folytatom mondandómat.
-Úgy tudom, valahol a Rawaka hegyei közt található egy lovag rendház, őket kell felkeresnem. Úgyhogy a mise után a hegyek felé vezet utam, bár sem a pontos helyet, sem az utat nem ismerem. Nem tud esetleg valaki megbízhatót, aki jól ismeri Rawaka-t és el tudna kísérni az utamon?