• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Ferventon Zedor (Shadon/Zedor)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
15 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Ferventon Zedor (Shadon/Zedor)

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.07.15. 21:50

Erigowban születem, anyám születésemkor meghalt, apám meg a király seregében dolgozott, mint számszeríjász. Hosszú évek folyamán meg tanítót, harcolni és a túlélésre. Apám barátja szintén a Erigowi számszeríjászokhoz tartozott, bemutatta a Fiát Kyote, később barátság is kialakult, ám sok tanulás mellet nem marad idő a szórakozásra annyira. 8 év telt el és bevettek az Erigowini számszeríjászokhoz és apám örült neki, büszke volt rám, de ahogy bekerültem rögtön feladat is volt. Apám rajtam kívül még 9 társamnak is közölte a feladatot, hogy az erdőn keresztül próbál behatolni Erigowin falain keresztül egy csapat és nekünk kell megállítanunk bármi áron. Haladva a védelmi ponthoz észrevettem, hogy egyre kevesebben lettünk. Megkérdeztem a mellettem lévő személyt Arkon, hogy hol vannak ketten a csapatból, válaszként mondta biztosan lemaradtak. Odaérve csak 5-en maradtunk ˝itt valami nem stimmel˝ és egyszer hirtelen íjjak találták el még három társamat. Láttam az egyik katona társam még életben van, eldobtam a kezemből a számszeríjamat és mentem segíteni rajta, ahogy segítettem neki, oldalról valami erős tárgyal csaptak oda és a karom teljesen eltörött. Odanéztem, buzogány a kezében Arkon volt és rájöttem elárult minket, de miért azt nem tudom. – Mondd miért árultad el Erigowindot? Mondja Arkon – Egyszerű, pénzért, sok pénzért. Ugyanis most raboltuk el a királynak a lányát és magunkkal visszük Shadonba, mivel az egyik alak jó pénzt ígért érte és meg is éri a kicsike a pénzét, mert ezzel sakkban lehet tartani a királyt. – Te mocskos áruló, ha egyszer elkaplak a két kezemmel végzek veled. Elmosolyog és nevet rajtam. – Te akarsz elintézni, még ahhoz sincs erőd, hogy felállj, viszlát keselyű maradék. Erre elment és elvesztettem az eszméletemet. Álmomban egy nőt láttam és megmutatta a múltamat, a jelenemet és a jövőmet is, ami nem szép látvány volt, de mondott valamit az ismeretlen nő. – Múlton és jelenen nem tudsz változtatni Zehor, de a jövőn tudsz még változtatni. Utána magamhoz tértem a korházban, apám volt az ágynál és nem kellet semmit mondani mindenről tudott, csalódott bennem, hogy letudtak győzni, de ezt a csalódott képet mutatta az ismeretlen nő az álmomban, így nem lepett meg. 1-2 hónappal később, amikor felépültem oda mentem apámhoz, akit leváltottak 3 hete az incidens után, így nemigen érdekelte semmi. Mondtam apámnak – Elmegyek és vissza hozom Irén hercegnőt és végzek az árulóval, meg akinek a keze benne van a dologban. Apám erre elmosolyodott egy kicsit és mondta tedd azt fiam amit jónak vélsz. Erre összeszedtem a felszerelésemet és elindultam Shadonba.

I. Gyermekkor:
1. Milyen nemzetiségű a karakter és hol született?

Kry származású, Erigowi városában születem.

2. Kik voltak a szülei? Mi a foglalkozásuk/vagy kasztjuk?

Apám Erigowi számszeríjászok parancsnoka

3. Milyen társadalmi pozíciót és vagyoni helyzetben volt a család? (gazdagok, szegények, megbecsültek, számkivetettek, stb)

Kry kis nemesi család.

4. Hol és milyen formában végezte tanoncéveit a karakter? (Céh, iskola, magányos mester, szülők okítása)

Erigowiban harcképző iskolában.

5. Gyermekkorban történt jelentős családi tragédiék (ha voltak ilyenek)

nincs.

6. Gyermekkorban történ jelentős -a karakter életútját befolyásoló- örömteli események (ha voltak ilyenek)

Nem volt.

7. Miért azt tanulta a karakter amit? (a képzettségek megindoklása; pl.: a Céhben tanulata, az apja kovács volt, stb.)

Apja is Erigowi számszeríjászoknál volt fia is követte.

8. Mi az amihez a karakter különösen jól ért és miért sikerült ilyen magas szintre jutnia benne? (Értsd a karinak mely képzettségei vannak 3. fok fölött és miért?)

Számszeríjaszathoz, mivel sokat gyakorolta és a kardforgatáshoz.

9. Ha karakter családi kapcsolatrendszerének vázolása. (Pl: van egy fogadós nagybátyám Erionban)

Erigowiban Ferventon Rajgekon Kry közép nemesi családból.

10. Mi volt a karakter "hobby"-ja? (Olyan képzettségek -ésszerű- megindoklása amik szorosan nem következnének a kasztból.)

Olvasás, Fára mászás.

II. Ifjúkor

1. Szerelmek és barátok (ha voltak/vannak)

Harcos klánból Kyote és Arkon egyben barátai és társai.

2. Pártfogók és ellenségek (ha vannak ilyenek azokra hogyan milyen körülmények között tett szert a karakter?)

Arkon, Erigowint elárulta és elrabolta Írént.

3. Jelentős ifjúkori életesemények (leégett a házuk, elutazott Beriquelre a mestere kíséretében, első csata átélése, stb)

Arkon árulása és Kyote halála.

4. A tanulóévek vége (Mi volt a karakter "mestervizsgája" azaz mi volt az a momentum amikortól az adott Kaszt tagjának számított?)

100 harcosból 60-nak sikeres volt a vizsgája köztük az enyém is. Vizsgák az erőlétünket, pontosság, túlélés, taktika volt.

5. Mit vár el tőle az iskoljája/céhe/rendje/mestere?

Kötelességet.

6. Mi a karakter célja most hogy az lett aki?

Arkon árulóval végezni és a megbízóval, Írént hercegnőt megmenteni. Nagy nemesi raghoz jutni.

7. Kihez hű a karakter? (Kiért érez felelősséget? Kinek hajlandó szívességet tenni/engedelmeskedni és miért?)

Arkon: Erigowi áruló
Harcos klán: Engedelmesség.
Ferventon Rajgekon Kry közép nemesi családból: szívesség.
Ferventon Trenok: Engedelmesség, felelőség, szívesség.

III. Személyiség

1. Van a karakternek jellegzetes szokása? (rágja a száját, káromkodik, fütyörészik, mindig zabál valamit, stb)

Fütyörészik

2. Miben rejlik a karakter kiválósága? (Pl: kiváló tőrdobó)

Számszeríjaszat és kardforgatásban.

3. Mi a karakter gyengéje? (Pl. női társaságban annyira zavarban van, hogy nem bír kinyögni egy épkézláb mondatot)

Csinos nő társasága.

4. Mi a karakter kedvence? (Pl: Imád meztelen talppal sétálgatni a fűben, imádja a törpe pálinkát; stb)

Imádja a bort.

5. Mi az amit szívből utál? (pl: a fűzős ruhákat, a füstös kocsmákat, az izzadtságszagot, stb)

Romlót ételt.

6. Mi a karakter legnagyobb félelme? (ez lehet irracionális is) (pl: élve eltemetve lenni, víziszony, stb)

Hogy nem éli el céljait.

7. Mi akarakter legmerészebb álma? Mire vágyik a legjobban?

Uralkodó Erigowinban.

8. Vannak-e a karakternek előítéletei? (nem szükséges ésszerű magyarázatot adni rá, elég hogy a karakter úgy véli ő megfelelő indokkal rendelkezik; Pl: utálom a gorvikiakat, mert egytől egyig aljas gyikos az összes)

Nincs

9. Vallásos a karakter? (Ha igen mennyire? Mekkora áldozatot lenne képes hozni a hitéért?)

Nem vallásos.

10. Mit tart a karakter a mágiáról és a használóiról?

Emberfeletti és elképesztő.

11. Ha egy mottóval kellene kifejezned a karakter személyiségét mi lenne az? Pl.:
"Más szemében a szálkát is meglátja, magáéban a gerendát sem veszi észre."

Az élet hosszú és nehéz kaland, tőled függ milyen lesz a jelen és a jövő, de éld minden napodat, mint ha az utolsó lenne.
A hozzászólást 13 alkalommal szerkesztették, utoljára Gordon 2010.03.02. 15:02-kor.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 389
ZK Karakter: Arhtas Rheonark - A Fergeteg átvonul
ZK Karakter: Rasint Raynor-Razim - Manifesztációs Háború
Vissza a tetejére

Re: Ferventon Zedor (Shadon/Zedor)

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.07.15. 21:56

Kinézete: Erős arcvonású. barna szemű, hosszú sötét barna haj. Felsőtestén hosszúújas szegecselt bőrvért, hátán meg a számszeríja és a nehézkardja. Vászonnadrágot visel, amit egy szürke öv szorít a hasához, övhöz rögzítve egy kardhüvely van, amiben rövidkardja található. Még egy pár bakancs is a lábán.

Jellemrajz: Igazságos és bosszúvágyó mely előtte a választ alkarja tudni aztán úgy hoz ítéletet, de mindig vigyázott soha ne mutasson gyengeséget, mit ellenségeinek és szeretteinek egyaránt. Határozót és emberséges, de ha kell képes gondolkodás nélkül harcolni és akár ölni is, hogy elérje céljait.

Név: Ferventon Zedor
Nem: Férfi
Faj: Kyr
Kor: 26
Kaszt: Harcos (Erigowi számszeríjász)
Születési hely: Erigowi
Jellem: Rend-Halál
Rend: Erigowi számszeríjászok.
Nyelv: Erv, közös.

Tulajdonság:
Erő 15
Gyorsaság 15 (14 +1 harctéri gyakorlat)
Ügyesség 14
Állóképeség 14
Egészség 14
Karizma 13
Inteligencia 14
Akaraterő 12
Asztrál 12
Érzékelés 13

össz: 136

Háttér:
Iskola: 5 (harcos)
Vagyon: 1

költöt: 6 kap háttér

Allapharcérték:

KÉ:27
TÉ:45 (43 + 2 HM)
VÉ:103 (88+15 vért)
CÉ:27

Fegyveresharcértékek:

Rövidkard/Másfélkezeskard/Mester számszeríjat(Táv: 150 láb)/
KÉ:32/33/34/
TÉ:55/65/nincs/
VÉ:111/119/nincs/
CÉ:nincs/nincs/47/
Tám:1k10+1/3k6/3k6/
Időigény:5/5/10/

Rajta lévő szegecselt bőrvért:

SFÉ: 1
MGH: 0
VÉ+15

Ellenállások:

(Akaraterő) MME: 12
(Asztrál) AME: 12

Életerő, fájdalom-alap/KAP költség

FP 26 /26
ÉP 14 /14
M Fp: 26
A Fp: 26
M Ép: 14
A Ép: 14

Képeségek:

Nyelvtudás (erv) 3.fok
Kultura (Erigowi) 3.fok
Helyismeret (Erigowi) 3.fok

Fegyverhasználat (számszeríj) 3.fok
Fegyverhasználat (egykezes kardok) 2.fok
Fegyverismeret 2.fok
Csapdaállítás 1.fok
Futás 2.fok
Úszás 2.fok
Vadonjárás 2.fok
Nyomolvasás 2.fok
Kocsmai verekedés 1.fok
Jelbeszéd 1.fok
Lópódzás + 25% (alap 25% + ügyesség 14 = 39 % a teljesérték)
Rejtözködés +25% (alap 25% + ügyesség 14 = 39 % a teljesérték)

Vásárolt képeségek:

Nyelvtudás (közös) 2 fok=3 kp
Vértviselet 2 fok=5 kp
fegyver használat (Nehézkardok) 3 fok=10 kp
harctéri gyakolat 4 fok=13 kp
Lélektan 2 fok=5 kp
Esés 20%=4kp (alap 20% + ügyesség 14 = 34 % a teljesérték)
Akrobatika 20%=4kp (alap 20% + ügyesség 14 = 34 % a teljesérték)

költöt: 44 kp=kap

Felszerelés:
Tűzszerszám,
Kenderkötél,
Takaró,
Fáklya,
kulacs víz,
Ásó,
Kalapács,
Sátor,
Tarisznya,
Ruházat,
Szegecselt Bőrvért és fegyverei.
Erszény: 27 arany 9 ezüst

Össz kap (50) - Háttér 6 kap, - 44 kap vásárolt képességek.
A hozzászólást 28 alkalommal szerkesztették, utoljára Gordon 2010.03.02. 18:16-kor.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2009.07.17. 19:15

Hali!

Átnéztem a karaktert. Néhány megjegyzésem lenne az előtörivel kapcsolatban, de alakulni fog ez. ;)

Miért lettek kitaszítva a szülők, és mi miatt ölhették meg őket? A kyr fajt nem tartom előnyösnek, mivel kyrek főként északon találhatóak. De maradhat ha gondolod, csak akkor kérnék egy rövid leírást a felmenők miért telepedtek le Shadonban, és mivel érdemelték ki a "nemesi rangot" az országban.

Hogy került egy fejvadászklánba? Hogy szerzett tudomást a mesterről, és miért tanította meg a fiúnak azt ami most tud? Ezek azért fontosak, mert Shadonban tilos a mágiahasználat, másrészt nem bővelkednek fejvadászklánok az országban, mivel nem jelentősek (talán nincsenek is...) az árnyékháborúk a nemesek között, mint pl. Gorvikban vagy Kránban.

Jól értem, hogy elsősorban boszorkánymester?

A fejvadászklán tud a mesteredről?

Továbbá a karakternek számolnia kell azzal, hogy ha nyílt mágiahasználaton kapják, akkor keményen megbüntetik... akár az életével is fizethet...

A statisztika részét kicsit át kell alakítani az "ikerkasztúság" miatt. A "másodrendű" kaszt képzettségeit kp-ból kell megvenni. De ennek még utánajárok, mert kicsit összekuszálódtak a dolgok amióta én is alkottam egy ikerkasztú karit.
A vagyon háttér megléte nem indokolt, a faj hátteret nem vetted fel. Háttérnek csak az elsődleges kaszt KAP pontja vonódik le, és nem mindkettő. Kérlek majd tüntesd fel, hogy a maradék KAPjaidat hogy osztottad el. Meg szerintem elírás, de képzettségeket kp-ból veszel és nem KAP-ból, csak kicsit zavaró.

Most egyelőre ennyi, kérlek egészítsd ki vagy módosítsd a dolgokat, ahol kell, aztán megint átnézem. Ha bármi kérdésed van fordulj nyugodtan pm-ban hozzám, ahol tudok segítek.

Üdv: Lianna
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.07.17. 20:32

Nem fejeztem be az előtörténetet és száraz is szerintem, idáig leírt előtöri, csinálok részletesebbet. Mágiát, tudom, nem lehet használni, talonba jó lesz, mivel szakadék szélén hozzá kell nyúlni a mágiához, mert akkor mindekét leesek, csak nem mindegy hogyan.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2009.07.17. 20:38

Rendben van, kíváncsian várom! ;)
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2009.07.30. 17:54

Hali!

Az előtörténet rövidke, de nem találtam benne nagy vétéseket, mondhatni lényegretörő. :) Annyi kérdésem lenne, hogy miért pont Shadonba vitték a király lányát? A karakternek nem kell ezt tudnia, csak kíváncsiság mégis kinek dolgozott az áruló, mi volt a kitervelő indítéka, hiszen Erigow messze van Shadontól.

Stat: Amint hiányolok az az, hogy hogyan osztottad el a maradék 44 KAPodat. Mennyit áldoztál HM-re, Fp-re, kp-ra, stb. Meg javasolnék egy nyelvismeretet legalább közösre, mert ervül nem fogsz boldogulni Shadonban. Esetleg egy kultúra 1.fokot maximum, és akkor pár napja Domvik birodalmában van. Viszont ha most szeretnél érkezni, akkor az előző kijelentésem sztornózva van.

Ha a kiegészítések megejtésre kerültek, mégegyszer átnézem, és ha rendben lesz mihamarabb megírom a bemesélőreagot. ;)

Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.07.30. 19:40

Hello

44 kap-ot képességeket vettem belőle, javitotam és feltüntetem. 8)
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2009.08.03. 14:55

Hali!

Az előtörténet rendben találtatott, tetszik az emberrablás előzménye.

Statisztika:

Képzettséget csak kp-ból (képzettség pontból) lehet vásárolni, KAP-ból (karakter alkotó pontból) nem. Ezt kérlek javítsd, meg a kp költségek is rosszul vannak néhol kiszámolva. Pl. a fegyverhasználat 3. fokához csupán 5 kp szükségeltetik. A bőrvértnek csupán 1-es SFÉje van, ami a vértviseletnek köszönhetően 2-re emelkedik, és 0-s MGTje.

Lianna
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.08.03. 15:28

Statisztika:

Bocs a kp (képességpontot) keverem a kap (karakteralkotó ponttal), de csak azért van 1 kap = 1kp-pontal ér fel. Számításoknál lehet elrontok egy két dolgot átnézem és javítom. Amit ingyen megkapja a karim Vadász számszeríjat, Rövid kardot és Szegecselt bőrvértet, de Szegecselt bőrvért nincs a fegyver és felszerelés részeben, akkor vagy bőrpáncél lehet vagy bőrvért. Én a bőrvértre tippeltem. Kérdés: akkor a Szegecselt bőrvértet az bőrpáncél (SFÉ-je 1 + 1 vértviselet módosító)?
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2009.08.03. 15:46

Hali!

Igen. Annyi különbséggel, hogy +15 VÉ-t biztosít, mintha alkarvédő lenne. Ezt majd írd hozzá az értékeidhez.

Lianna
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.08.05. 13:06

Fegyverhasználat 3. fokához csupán 5 kp szükségeltetik.

Ez a előző hibás szerintem ugyan is 3 fok fegyverhasználat 15kp-ot, de a iskola véget fokonként 2 bonusszal csőken ez a összeg, 3 fok így nekem 15-6=9.

Összes többit javítottam és átnéztem.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2009.08.06. 14:28

Hali!

Igazad van, azt néztem, hogy 2.fokról 3.fokra fejleszteni mennyibe kerül, de rájöttem, hogy az egészet megveszed. Viszont akkor is elszámoltad a kp költséget, mert 10 kp-ba kerül, mivel min. 1 kp-t fizetni kell az első fokért is. Ahogy számoltad, az az jelentette volna, hogy ingyenesen kaptad volna meg az 1. fokot. Javaslom fokonként számoltad, és ne az összes kp költségből vond ki az oktatási bónuszt. Csak úgy mint a harctéri gyakorlátnál:
1. fok: min. 1 kp
2. fok: 5-1=4 - 2kp (oktatási bónusz) = 2kp
3. fok: 10-5=5 -2kp (okt. b.) = 3kp
4. fok: 20-10=10 -2kp (okt. b.) = 8kp
Összesen: 14kp
Valamint kérném feltüntetni mire áldoztad a két HM-et amit a harctéri gyak. miatt kapsz. (Bár furcsállom, hogy egy harcosnak nem adtál HM-et, de a te karaktered.)
Az új kp költségek miatt számold át kérlek még egyszer hány kp-t költöttél. Nem szőrözésként írok ennyit, elnézést, ha így tűnik.

Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.08.11. 11:17

Bocs csak elég zavaró darabokban számolni a fokot, így egybe szoktam, de észre vettem így egyel kevesebbet számolok akkor.
+2 HM a TÉ-hez adtam.
Szőrözés szint úgy a KM feladata, mint a mesélés. :) 8)
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2009.08.13. 9:49

Hali!

Rendben van, a karaktert elfogadtam. Kérlek majd dobj magadnak kezdőpénzt itt a kockagenerátorral a vagyon hátterednek megfelelően. Továbbá harcos mivoltod miatt engedélyezek neked egy mestermunka számszeríjat, amit apád adott neked. Ez számodra +2 KÉ-t és +5 CÉ-t jelent. A bemesélőreagot hamarosan megírom.

Lianna
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2009.08.17. 11:35

Hali!

A bemesélőreagot megírtam a Ronella tartomány - A Gályát Tengerén hánykódva... c. topicba. Jó játékot és szórakozást kívánok! ;)

Domvik hozott: Lianna
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
15 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Temetõ