Nah, megvan ki lesz a KM-ünk, megint Thort dobta ki a generátor. Ha jól számolom, ez lesz a 3. alkalom, hogy az V. csapatnak mesél. Én mindenesetre örülök neki nagyon Üdv itt nálunk Thor!
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Nos igen, ez elég vicces. Úgy látom Lau nem szabadulsz tőlem. Na de ha a Toroni számmisztikát nézzük, akkor az 5-ös az jó szám, és a 3-as is. És én is nagyon örülök, hogy neked/nektek mesélhetek. Remélem majd nem okozok csalódást nektek.
Amint lehet átfutom a csapat karaktereit, és megbeszéljük a kérdéseket.
Nekem majd igazából a legfontosabb a karakterek érzelmi világa. Bizonyos dolgokra miképpen reagálnak. És nem csak annyit, hogy rend, káosz stb. Bár a kalózokra a rend jellem nem igazán jellemző. Hanem, hogy gyilkosok, vagy az ártatlanok védelmezői, mert ez befolyásolja a kaland menetét. Bár lehet ezt már leírtátok, csak még nem olvastam el a topicot, de ígérem jövő héten átolvasom.
Üdv: Thor
Ui:
Rannyen
Megígérhetem, hogy azért nem csak én, hanem ti is izzadni fogtok.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.”Aruth Dyn-Dayaell
Még nem írtam meg az előtörit, csak a statot dobtam fel, de majd igyekszem egy-két napon belül, most hogy már van KM bácsi Majd megpróbálom rendesen érzékeltetni a jellemét, mert nem tudnám beleskatulyázni a szabályrendszer által adott kategóriákba csak úgy. Ami meg a mesélést illeti, eddig minden alkalommal nagyon jó volt, szóval most is várom már
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Én is örülök a szerencsének, hogy megint együtt játszhatunk, a II. talit jó szívvel őrzöm emlékezetemben (és nem csak azért, mert nyertünk )
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem és a karakteremnek nem áll szándékunkban izzadni, nem abból a fajta fából vagyunk. Magam részéről csak megpróbálom jól érezni magamat az adott körülmények között, és ha emellett a versenyt is megnyerjük, hát üsse kagyló A karakterem részéről elöljáróban meg annyit, hogy megpróbálja jól érezni magát az adott körülmények között, és ha mégis balhéba keveredik, azt igyekszik másra kenni (csak Thornak: ezt nyugodtan veheted egy kezdetleges és elnagyolt jellemrajznak )
U.i: Van valami különleges kérésed-óhajod-sóhajod, hogy milyen formátumban küldjük el a teljesen kidolgozott karikat?
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél. "A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Még nem tudom. Ez a hét elég sűrű nekem, így még egyelőre próbálom az írásaitokat el olvasgatni. Ha minden jól megy csütörtökön sok időm lesz, és akkor majd nekifeszülök a dolognak. Egyébként ti is rá értek még, hisz kettő hónapunk van a találkozóig. Addig még lehet, hogy ork barbárok lesztek, és nem kalózok.
Thor
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.”Aruth Dyn-Dayaell
Örülők hogy te leszel a KM-ünk Thor, veled még amúgy sem volt szerencsém játszani ám csak jót hallani felőled. Az én karakteremről elöljáróban annyit.: feltehetően egy vidám kedélyű bevállalós kalandot és izgalmat hajkurászó bárd lesz. Többet nem tudok mondani mert még nem írtam semmit sem hozzá, ellenben annak nagyon örülök hogy érdekel a kari érzelmi világa, a többi km eddig nem sokat törődött ezzel és hiába mondta nekik hogy nem rég halt meg a karihoz hatalmas érzelmi szálakkal kötődő szerelme, akkor is mindenáron rám erőszakolták hogy erőszakoljam meg az ő női NJK-jukat.
Majd felteszem karit mihelyst elkészül, csak sajna szeptemberig nem lesz sok szabadidőm. Üdv.: Lorin
Nem tudom, ki hogy van ezzel, de a magam részéről általában meglehetősen bajban vagyok a karakter nevének kitalálásakor. Viszont most találtam egy oldalt, ami segíthet, ha valaki hasonló problémával küzd: http://gangstaname.com/pirate_name.php
Persze használni senkinek nem kötelező, csak gondoltam hasznos lehet
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél. "A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Átolvastam a topicot, és úgy látom már kapitány is van. Ennek azért örülök, mert nagyon sok játéknál pont az hozta a karakterek halálát, hogy nem volt vezető, és állandóan csak vitatkoztak. Természetesen mindenki más irányba indult, és egyenként a vérengző KM(én) legyilkoltam őket. Remélhetőleg a játék során is hallgatni fogtok a kapitányotokra.
A karakterek érzelmei nagyon fontosak. Például a második találkozón Castornak is meséltem, és egy ork harcossal volt. Sajnos nem tudtam milyen viselkedése lesz, és a végén majdnem kivégezték a nemesi palotában, mert nem úgy viselkedett a nemessel, ahogy kellett volna. A társainak köszönheti, hogy utána még a modul résztvevője volt.
A kérésem a karakter lapokról annyi, hogy könnyen értelmezhető legyen. Más nincs.
Így futtába átnézve a karaktereket.
Az egyik, hogy Martos karakterénél 3 5-ös fokú képzettséget látok. Ez elég komoly dolog, hisz az már azt jelenti, hogy a mesterek mestere vagy. Többet tudsz, mint a tanitód, vagy más féléket. Te magad találod ki a harci stílusodat. Bár tudom 10. szintűek vagytok, de nekem a 3 db 5-ös fokú képzettség eléggé soknak tűnik. Még kettő talán, bár én igazából az egynek örülnék. Ha viszont minden áron mind a három 5-ös fok kell, akkor az életkorod igen csak öregedő félben van. Persze lehet az előtörténetbe fiatalság italát írni, de akkor annak az előtörténetnek nagyon jónak kell lennie.
Természetesen demokrácia van bizonyos szinten. Ha megtudtok győzni, akkor lehet mind a 3 5-ös szinten.
Amit észre vettem, hogy csak Launak van legenda ismerete. Szerintem egy 10.es szintű kalóz bandának minden tagja ismeri a világ, híresebb legendáit, főleg a tengeriket.
Egyébként első ránézésre más különlegeset nem találok. Számolás ügyileg, majd ha kész a karakter teljesen, akkor foglalkozok vele.
A hajó csavart csak akkor engedem, ha 4-es fokú számtan/mértanotok, és 4-es fokú mechanikátok(fizika) van. Egyébként nincs engedélyezve, mert nem is tudtok ilyesféléről.
A szél gyűrű jó találmány, de azt tényleg csak akkor érdemes használni, ha hajó csatánál egy extra manővert akartok, hisz nem működik napokig a tárgy.
A statot teljesen szintekre lebontva kéred, vagy elég annyi, hogy átlagosan miből mennyi volt elosztva, és ahol számít, (harctéri gyak, vallásismeret, fájdalomtűrés; szóval amik szinthez kötött bónuszt adnak) ott van csak feltűtntetve, hogy melyik szinten hanyas fok?
Meg jó, ha ide felrakom, ha kész az előtöri, meg a részletesebb stat, vagy küldjem el?
Elég, ha felírod melyik képzettségre mennyi pontot áldoztatok. Nem fontos elküldeni, ide is nyugodtan lehet rakni, max kimásolom, ha külön akarom nézni.
Hmmm... Asszem nem gondoltam alapvetően bele, hogy mit is jelent az az 5. fok, és így ahogy mondod, tényleg soknak tűnik. De. Arról nem tehetek, hogy ahhoz, hogy a kétkezes harcot ilyen szinten tudjam űzni, a szabályok szerint a fegyverhasználatot is hasonló fokra kell fejleszteni. Mert úgy gondoltam egy kalózhoz jobban illik a kétkezes harc, mint a pajzshasználat. A harmadik képzi meg szintén egy fegyverhasználat, és nem hinném, hogy egy kalóznak a szemére lehetne vetni, hogy jól ért a választott fegyvereihez. Ismétlem: egy kalóznak, akinek a fegyverein sokszor az élete múlhat, mert alapvetően szemtől szemben, erőszakkal szerzi meg a másik javait, másrészről meg ha valaki (pl a hatóság) vadászik rá, szintén rákényszerülhet, hogy vérrel és vassal óvja meg életét.
Azonban ha azt mondod, hogy húzzak le pár 5-öd fokot, akkor megteszem. Legalább lesz KP-m más képzikre Mivel azonban ez viszonylag jelentős változtatás a karakteren, remélem nem bánod, hogy kicsit akkor átalakul maga a karakter is.
A tisztelt modulírók kiszivárogtattak egy kis infót a közös előtörihez. Namármost az én ötletem: mi lenne, ha úgy kerülnénk a Narválra, hogy megcsáklyáznánk? Illetve ehhez a KM bácsinak is áldását kell adnia, mert nem tudom, ez mennyire rondítana bele a dolgokba.
Egy másik javaslat, ha az előző nem bizonyulna működőképesnek: a hajót Caedonban javítják, mert a sok csata után már nagyon ráfért, addig egy kis mellékesért elszegődtünk a Narválra, és most megyünk vissza a saját hajónkért.
Persze ha valakinek nem tetszenek a fentiek és van egyéb ötlete, akkor szívesen venném azt is.
Jelenleg Thor nem tud információkat a modulról, így arról sem tud érdemben nyilatkozni, hogy megcsáklyázható-e általatok a Narvál, vagy hogy el tudtok-e szegődni rá mellékes munkaként.
Két eshetőség van: - vagy megvárjátok, míg Thor is készhez kapja a modult és kitaláljátok ezt a részt az előtörténethez vele közösen - vagy egyeztettek velem erről
Hogy tudjatok dönteni: a modul előreláthatólag szeptember végére lesz kész.
Yv
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
Nekem mindkét általad említett megoldás megfelel. Csak nem tudom, hogy a veled való egyeztetést hogyan gondoltad: csapatszinten eldöntjük itt a topikban, hogy melyik verziót szeretnénk az előtörire, és írunk neked egy PM-et? Vagy szerintem az is működőképes lehet, ha ide megírod, hogy lehetséges-e a csáklyázás, vagy befulladna tőle a kaland.