• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 130 / 153 • 1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.27. 14:39

A vita, beszélgetés abból indult ki, hogy segítséget kértem, hogy hogyan lehet a lefegyverzés túlzó következményeit, és túl könnyű megvalósítását szabályrendszer szerint orvosolni.

Ha olyan értékekből indulunk ki ahol az ember saját VÉ-jét túl tudja alapból ütni, tehát a különbség 50 alatt van TÉ és VÉ között, még kényesebb a dolog, csak nincs értelme a lefegyverzésnek, hanem inkább pusztításnak 4. fokon, és így 70 felett túlütöm.... nem sokáig tarthatnak a harcok... :(
Tehát mi, ahelyett, hogy értelmetlenné tesszük a képzettséget, hozzátok hasonlóan, inkább eltöröltük, mint házi szabály, de enzeknél jobb szabályrendszeri megoldást ezekszerint ti sem tudtok...
Köszi
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.27. 14:54

A játékosok önmérsékletével... nomeg a KM saját hatáskörben a már felsorolt ötleteket használva példásan rávezeti pár partyhalál révén a lefegyverzésmánisáokat. 8)

EDIT: A lefegyverzés nem értelmetlen dolog. Ld.: Garma is írta, hogy ha az a célod, hogy elfogd és ne öld meg az ellenfelet, akkor hasznos. Viszont nyílt csatában, amiket te emlegetsz semmi értelme.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.08.27. 15:12

Anhorienn

Szerintem rossz oldalról nézed a problémát. Mert a lefegyverzés igenis hatásos dolog, hisz egy fegyveres összecsapásban megfosztva lenni a fegyveredtől valóban óriási hátrányt jelent. Csak annyira kell figyelni, hogy tényleg nem sűrűn fordul elő ilyesmi, és a KM-nek egyéni belátása alapján kell rávezetnie a JK-t, hogy ne használja ilyen sűrűn ezt a tudományát. Erre az előttem szólók adtak egy csomó jó megoldást: sokan támadnak, így az, ha egyet megfosztasz a fegyverétől nem egy életképes stratégia, mert ott van másik öt, aki tovább püföl téged, míg a hatodik megkeresi a fegyverét, te meg lényegében elvesztegettél egy támadást, mert sebzést nem okoztál. Vagy téged is ugyan olyan jól lefegyverezhetnek, hisz, mint szintén említve volt, nem csak a JK-knak lehetnek képzettségei.

Ami viszont szemet szúrt, miközben ezt a vitát olvasgattam: miért csak a lefegyverzéssel van problémád? A fegyvertörés lényegében ugyanazt az eredményt adja, és az ellen mégsem emeltél szót.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.08.27. 15:26

Annyira nem akartam beleszólni, de ...
Anhorienn írta:A vita, beszélgetés abból indult ki, hogy segítséget kértem, hogy hogyan lehet a lefegyverzés túlzó következményeit, és túl könnyű megvalósítását szabályrendszer szerint orvosolni.
A segítséget megkaptad, egy dolog, hogy nem akarod elfogadni.
Egyébként sehogy, szabályrendszerileg. Ahogy a többiek írták és Quator tömören írta: önmérséklettel JK részről, egyéb ötletek bevetésével KM részről.

A lefegyverzés/fegyvertörés nem értelmetlen képzettség, csupán a megfelelő helyzetben és oknál fogva kell alkalmazni (lásd: pl. élve elfogás).
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.27. 15:29

Martos col Legium írta:Anhorienn

Szerintem rossz oldalról nézed a problémát. Mert a lefegyverzés igenis hatásos dolog, hisz egy fegyveres összecsapásban megfosztva lenni a fegyveredtől valóban óriási hátrányt jelent. Csak annyira kell figyelni, hogy tényleg nem sűrűn fordul elő ilyesmi, és a KM-nek egyéni belátása alapján kell rávezetnie a JK-t, hogy ne használja ilyen sűrűn ezt a tudományát. Erre az előttem szólók adtak egy csomó jó megoldást: sokan támadnak, így az, ha egyet megfosztasz a fegyverétől nem egy életképes stratégia, mert ott van másik öt, aki tovább püföl téged, míg a hatodik megkeresi a fegyverét, te meg lényegében elvesztegettél egy támadást, mert sebzést nem okoztál. Vagy téged is ugyan olyan jól lefegyverezhetnek, hisz, mint szintén említve volt, nem csak a JK-knak lehetnek képzettségei.

Ami viszont szemet szúrt, miközben ezt a vitát olvasgattam: miért csak a lefegyverzéssel van problémád? A fegyvertörés lényegében ugyanazt az eredményt adja, és az ellen mégsem emeltél szót.

A fegyvertöréssel is bajom van, csak nem akartam mindenre ugyanazt kétszer leírni. és a lefegyverzés több minden esetben, több fegyver ellen használható, és gyorsabb fegyvervesztést eredményez.
Yvett de Crei írta:
A lefegyverzés/fegyvertörés nem értelmetlen képzettség, csupán a megfelelő helyzetben és oknál fogva kell alkalmazni (lásd: pl. élve elfogás).

Ha harc az ellenség elfogásáért módban küzdess, nem tudsz ÉP-t sebezni, és akárhányas fokon van a fegyvered mindenképp csak -10 jár a TÉ re, ezért nem látom értelmét, ha amúgy túl tudnám ütni.
Ha meg akarom ölni, de nagyon nehezen, lassan megy, ha csak karcolgatom, akkor egy karcolásomat feláldozom, és utána túlütöm a fegyver nélküli ellenséget.

Sokan támadnak, és csak egynek vettem el a fegyverét: ha támadni tudtam volna rá (mert elérem), és a körben az első támadásommal megfosztom egyetlen fegyverétől, a kör második felére nem tud beállni védekezőharcba sem a szabályok szerint, akkor a második támadásomat is az ellen intézem, és egy ütéssel meghal, vagy ártalmatlan lesz. ha karcolgatnám lefegyverzés helyett, akkor annyi lenne a különbség, hogy nem csak 5en, hanem 6an támadnak rám, és egyet sem viszek magammal a sírba... nem győzni jöttem, pusztítani... :) legalábbis egy lapvetően vesztes csatában.... a 20 alabárdos vs 1JK, ha még az NJK-k magasabb szintűek is, akkor alapból vesztett csata, nem azon múlik, hogy az egyiket lefegyverzem, vagy épp megkarcolom....

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.08.27. 15:54

Anhorienn!

Szerintem olvasd vissza azt amit a srácok és jómagam írtunk és elemezd ki, aztán fuss neki még egyszer :wink:
Mindaddig meddő egyhelybentopogás, amíg nem fogod fel a dolgok értelmét.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.27. 16:02

De viszont neki van 5 segmense cselekedni míg a többiek téged támadnak ergo akár el is futhat másik fegyverért a szabályok szerint, nem vagyok köteles teljes támadást végrehajtani. Szóval mozoghatok is, neked meg necces onnan kimozogni utána. Ezt mondom km kérdés.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.08.27. 16:39

Egyébként meg ha a KM 6 (vagy mivel nyeles fegyverről van szó) 8 alabárdost küld rád, nem feltétlenül az a célja, hogy egyáltalán felvedd a küzdelmet, valószínűleg csak erőteljesen rá akar beszélni, hogy menj el valahová. Ha meg ezt nem látod be, és mégis felveszed a kesztyűt, elkezdesz lefegyverezgetni... hát, akkor magadra vess, hogy súlyosan el leszel gyepálva vagy meghalsz :twisted:

Az meg a másik fele a szitunak, hogy ha akár csak ketten-hárman jönnek ellened, talán még jó stratégia lenne, hogy az egyiknek mindig kiütöd a kezéből a fegyvert, és így míg az a harci eszköze után szaladgál (hisz, mint Togar is írta, neki nem kell azt az 5 szegmenst azzal töltenie, hogy a te csapásaidra vár) teneked eggyel kevesebb ellenféllel van dolgod. De ne feledd, egy ilyen kiegyenlítetlen küzdelemnél a túlerőben lévők sokkal kevésbé fáradnak, mint azok, akiknek több ellenfélre is kell egy időben figyelniük...
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.08.27. 16:50

Addig amíg a kocka és a számok bűvöletében forog nem tudjátok meggyőzni...
Igazából ha sok ellenfeled van és egyedül vagy öngyilkosság felvenni a harcot egyesével az ellenfelekkel.
Vagy elijeszted, harcképtelenné teszed mindet mielőtt elérnek, vagy megadod magad holmi becsületkódexben bízva, vagy toroni vagy és marad a torokmetszés...
Arról vitázni hogy vajon a rakás városőr agyonver-e ... nézz meg egy rendőrt... vajh mit csinál a többi ha elveszed az egyik gumibotját?...

Lefegyverzés...
-használod ha meg akarod kímélni ellenfeled életét
-használod ha meg akarod alázni, leckéztetni
az összes többi esetben inkább nem a fegyverrel vacakol az ember, pláne hogy nem nagyon van olyan fegyver ami megakadályozná hogy legyőzz valakit...

Játéktechnikailag csinálhatja egy barbár is... de miért is tenné?
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.28. 6:50

Kedves Yvett!

Végigolvastam, elemeztem, és még mindig az jött ki belőle, amit egyszer már leírtam veled egyetemben mint konklúziót, hogy szabályrendszer szerint nincs rá megoldás, és meg is köszöntem a segítséget. :)

Ja, és még egyszer köszönöm!

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.08.28. 9:38

Igen, a konklúziód hibátlan, de ennek ellenére nem helyes, mert már a kérdés feltevéssel volt probléma. Nem az a lényeg, hogy van-e rá megoldás, hanem hogy egyáltalán kell-e, és erre - csakúgy, mint az eredeti kérdésedre - tagadólag kell válaszolni. És igazából ez az, amire mind megpróbáltunk rámutatni ki-ki a maga eszközével, csak elfelejtettük felhívni a figyelmedet, így egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett ;)
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.08.28. 9:44

Szvsz mindenki ért mindenkit, csak mindenki másképp áll a játékhoz. Valakit a szerepjáték, valakit az optimalizáció érdekel inkább. :idea:
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.28. 11:30

Anhorienn bocsánat de tényleg nem érted amit írunk. Szerepjátékot játszál és ne statisztikázz. Szabályrendszeri megkötések minden apró hülyeségre a vérpistikéknek kellenek és nem a szerepjátékosoknak.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.08.28. 11:37

Garma, szerintem ezt már lefutottátok párszor Anhoriennel, egyikőtök sem tudta meggyőzni a másikat. Azt javaslom, hogy mindketten játszatok a saját stílusotokban, és ha majd véletlenül egy kalandba keverednétek, ráértek akkor győzködni a másikat. Mert az egy játék, az első és legfontosabb szabálya az, hogy mindenki érezze jól magát, és ehhez mindenkinek megvan a maga útja-módja, nem kell támadni egymást, amíg közvetlen konfrontációra nem kerül a sor emiatt.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torof Oggi » 2009.08.28. 11:59

Én egyet tudok tenni mivel teljesen más a szemléletünk így nem válaszolok az itt feltett kérdéseire, nem személyes ok miatt csak teljesen más stílusban játszunk, így az általam alkalmazott szabályok és meglátások nekik nem jók.
III. Vörös Hadúr
Vörös lobogó hordozója
Torof Oggi
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 269
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 130 / 153 • 1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 153

Vissza: Csevegõ