• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 229 / 338 • 1 ... 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.10.12. 20:45

Iymer, ha ez nekem szólt, akkor felhívom figyelmed, hogy már az előző postban is írtam, hogy most már reagképes vagyok.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.10.16. 8:48

Üdv!

Vampire

A kalandot temetőztetem az inaktivitás miatt. Azt hiszem eleget vártam a szó nélkül elmaradó játékosokra.

Meridian köszönöm a kitartásodat.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.10.16. 17:12

Üdv!

Vampire: Quator, én köszönöm a mesét, de már írtam pmet ;)

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.10.17. 11:47

Üdv!

Meridian, Herold

Akkor folytassuk itt a megbeszélést, mert szerintem a Szabályzavarosból jobb esetben ide lesz áttéve a reagotok, rosszabban törlik. 8) :D

Egyenlőre akkor a királypárt a valószínű. Nekem megfelel az, hogy mi megcsináljuk a karikat és még ketten csatlakoznak hozzánk.

Varázsló biztos nem leszek. Papból meg királypártit, aki gyógyítani is tud elég nehéz lesz keríteni. 8)

Bár nagyon rákattantam erre az orkolásra, de ezek szerint mégsem leszek most ork, mert mint írtam ők nem férnek bele az Otlokir-konceptbe. Max, ha valami teljesen külhoni törzsből jönnének, de azok emg mit keresnének Ifinben?

Így valszeg összehozom (legalábbis megpróbálom) a falanxharcost meg a pallosost és a Tharr-papot papíron és utána meglátjuk, de szegény ork akkor is jó lenne.

A Hadurunkat kérdezném, hogy miért biztos, hogy a Függetlenek Ligájában elbuknánk?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.10.17. 12:06

Csak tudnám hogy kerültünk a szabályzavarba? :D

Igen némileg magas az elvárás egy Tharr papnak hogy gyógytíson... a többinek meg hogy királypárti legyen.
Ez legyen annak a gondja aki pappal jön...

Valahogy nem találom maga a játék hol folyik... de még dolgozok a problémán.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tomar Jardechias » 2009.10.17. 12:18

Üdv

Herold!
Rendben, akkor mindjárt meg is nézem a karaktert, aztán ha készen álltok és a többi hadúr is engedélyezi, akkor kezdődhet a játék. Hát igen :? (első szinten ősi nyelv? az necces, de úgy gondoltam, hogy inkább valami tudósszerűség, és csak mérvadónak írtam le. Ugyanis nekem az is megfelel, ha egy krad pap jön, aki érti a kyr ősnyelvet. Egyébként egy varázsló, a ti javatokra válna, de lehet rosszul gondolom)

Quator!
A válasz egyszerű. Mert a befejezésnél a megbízó további feladatokkal fog ellátni titeket, (ha persze elfogadjátok, de mint Torof a ZH szabályzatánál, vagy hol írta, lehet oldalt váltani...idővel) aki a Királyi Liga elkötelezett híve. A feladatok nagy valószínűséggel a hercegkapitányok csapatainak meggyengítését szolgálják majd, és arra gondoltam jobb ha nem kell azon gondolkodnom, hogyan kerül vki a fekete oldalhoz. És még nem terveztem el, pontosan, hogyan is fog becsatlakozni a háborúba az Abasziszi birodalom, de valószínűleg Wayne Chapman: Észak Lángjaiban leírtak szerint (még nem olvastam végig)

Viszont az orkod (lévén ha a többiek is engedélyezik a ZH-ban) egy jó előtörténettel, mivel mégiscsak a zászlóháborúban vagyunk jöhet... a többit meg kigondolom 8)

Meridian!
Igaz, hogy nem feltétlen kell "királypártinak" lenni, csak a függetlenek ligája (legalábbis sztem, hogy a vörösoldal gyengítse a feketeoldalt) minden segítséget megkap a szövetségtől, akik a legkönnyebben gyengíthetik ellenségeiket lsd: Calyd Karnélian szövetségre lépése az északi szövetséggel. És úgy gondolom, hogy a 2 oldalon lévő KM-k inkább a saját oldalának meséljen...de mint ahogy írtad, akár az is szóba jöhet, hogy eláruljátok a királyt és blablabla... (részletkérdés)

A feladat nehezebb lesz (megérzésem szerint) mint akárki gondolná, és lehet nem 1.TSZ-ű karaktereknek való, (semmi démonölés, vagy stb) de megoldható.

UI: Kezdő KM vagyok, és bár már egyeztettem a terveket, de azért ha valami nem tetszik szóljatok, mert még sokat kell tanulnom a modulkészítésről.

Üdv
Tomar Jardechias, a III. fekete lobogó hordozója
A Vérkehely boszorkánymesteri rend nagymestere.
III. Fekete hadúr
A fekete lobogó hordozója
Tomar Jardechias
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 53
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.10.17. 12:55

Woops, nektek van igazatok. Valamiért én erigow csillagának néztem :D :D

Én még gondolkodom továbbra is boszorkánymester és fejvadász között.

Üdv!

Akkor a Zászlóháborús megbeszéléseket tegyük át ide, ne a PM-milliók röpködjenek :)

Nem feltétlenül kell nyíltan lázadóknak lennünk, lehet azt is, hogy nemes egyszerűséggel egy alkalmas pillanatban árulunk :) Mivel a parti első szintű lesz, nem gondolom, hogy olyan feladatot kapnánk, ami komolyan befolyásolhatja a háború kimenetelét, ezért nem kell feltétlenül tanoncként árulásba bocsátkoznunk. Másrészt meg ha csak egy kicsit is másképp végezzük el a feladatokat mint kérik, már jók vagyunk :D

Lehet mondjuk, hogy a hosszútávú és konkrét tervezgetéssel meg kéne várnunk a maradék két jelentkezőt :)

(Csak hogy inkább itt legyen) :)

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.10.17. 14:51

Wolftern

Szeretnék kérni tőled/tőletek némi helyzetismertetést a jelenleg Abasziszban uralkodó helyzetről.
Természetesen a zászlóháborúval kapcsolatos dolgok érdekelnének elsősorban.

Van-e sorozás, egyáltalán mely lobogók léptek be, és melyek maradtak távol?
Eddigi hadi sikerek és kudarcok, ha voltak...?
Abaszisz jelenlegi státusza hozzáállása mind toron mind az északi szövetség irányába....?
A Nagykirály mennyire ül biztosan a trónján, a hercegkapitányok mennyire erősödtek meg a legutóbbi megtorlások óta?
A hátország, a quiron déli partján uralkodó állapotok stb...?

Persze csak amit úgy ítélsz meg, hogy tudható...

Mindez a kari környezetének valószerű felméréséhez , az előtörténethez kéne.
Hogy ne lőjünk túl nagy bakot.....
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tomar Jardechias » 2009.10.17. 16:21

Rendben.

"P.sz. 3690-ben Abasziszban éppen súlyos politikai válság van kibontakozóban. A dal Rasis-családból való XV. (Kegyelmes) Hiere Otlokir, a hajlott korú, szadista hajlamait joviális álca mögé rejtő uralkodó sokak szerint alkalmatlan magas tisztsége betöltésére, ezért még a Királyi Liga tagjai közül is sokan várják kiskorú fia, Kaspar trónraléptét. Ha atyja – ne adják az istenek – idő előtt halálozna el, úgy régenst kellene kinevezni, ami hosszú évekre véres hatalmi harcok színterévé változtatná az ifini udvart, de talán még magát az országot is."

1. Van-e sorozás, egyáltalán mely lobogók léptek be, és melyek maradtak távol?
Nos a helyzet az, hogy a toroni hadak most indultak el, a Dwyll Unio felé. Jelenleg csak az Unio és Toron áll háborúban. Mivel Gro-Ugon, Alidax, és a Keleti barbároknak nincs haduruk (KM-jük) egyenlőre a két ország áll háborúban, a többiekben az előkészületek folynak...
Továbbiakban 3 zászló hol léte ismeretlen:
-Tiadlanban belső viszály dúl az új Dorcha kinevezése miatt, a lobogónak egyenlőre nincs hordozója.
- Tarinba aquirok törnek be és elrabolják majd Ediomadba viszik a törpék lobogóját.
- Eligor a kék herceg eltűnik és jelenleg senki sem találja, sem őt sem a lobogóját.

A királyi testület, a Karnelianok árulásától tartva, és egy estleges polgárháborútól, Abaszisz seregeinek nagy részét a főváros vonzáskörzetébe rendeli. A király dandárokba, nincs sorozás (árulók hadától tartva), viszont a hercegkapitányok seregeiket fegyverezik, váraik élelmiszerkészleteit töltik. Az idézet értelmében a leszámolások ideje hamarosan eljön, és akkor vérbe borulnak a hegyek lejtői, pusztaságok, várak udvarai.

2. Eddigi hadi sikerek és kudarcok, ha voltak...?
Az igazi hatalmat Tomar Jardechias, a vérkelyhes boszorkánymesteri rend nagymestere birtokolja, aki mindenáron próbálja életben tartani a királyt, ugyanis amíg az idézetben említett Hiere Otlokoir uralkodik, feltétel nélküli bizalmat kap Torontól, és csatlósaitól. A királyi udvar, a vérkelyhes rend megbízásából, kémek, fejvadászok, gyilkosok hadait fizeti az álca fentartására. Közben a háttérben, a Királyi Liga (amit többségben a boszorkánymesteri rend vezetői tesznek ki) a hercegkapitányok végleges eltűntetésén, hatalmának meggyengítésén dolgoznak...több kevesebb sikerrel. A tengermelléken történt, már pár incidens, mikor a Toronnak szállító kereskedőhajókat állítólag, smaragd színű, közepén egy ezüsthajójú zászlós (a Karnelianok zászlaja) karavellák támadták és küldték a tenger fenekére, szállítmányaikkal együtt.

3. Abasziszról:
Amíg belső politikai viszályok nem rendeződnek, addig a birodalom nem avatkozik aktívan a háborúba, viszont passzívan segíti Toront és a többi feketehadurat.

4.A Nagykirály mennyire ül biztosan a trónján, a hercegkapitányok mennyire erősödtek meg a legutóbbi megtorlások óta?
A boszorkánymesteri rend nagymestere az oszd meg és uralkodj elv alapján dönt. Amíg a király által sakkban képes tartani a hercegkapitányokat, addig a trónon biztos a helye. Viszont, ha a saját pártján belül, nem képes megfékezni az indulatokat, és a hatalmi harcok kiéleződnek, a király letaszíttatik és helyébe a tanácsosa és bizalmasa, Tomar Jardechias ül, amíg Kaspar nagykorúvá nem válik.

A hercegkapitányok helyzete: (vannak néhányan akik megerősödtek, mások csak támogatják az erősebbeket)
1.számú ellenség: Calyd Karnelian - a tenger mellék kormányzója (veszélyes lehet a birodalomra kb: 17 hűbérúr)
2.számú ellenség Ardo dul Mordak - az északi Rak Narval tartomány kormányzója (birtokaik és befolyásuk miatt akár, veszélyes is lehet kb: 31 hűbérúr)
3. a Függetlenek Ligájába tartózkodó kisnemesi családok

5. A hátország, a quiron déli partján uralkodó állapotok stb...?
A P.e 3609-es vereséggel, (az abbit flotta elvesztésével) Abaszisz meggyengült ahhoz, hogy a
Quiron-tengert teljes biztonságban ellenőrizni tudja, ráadásul erőit leköti a Karnelianok esetleges árulása.

Remélem sikerült, pontosabb képet adnom a harci helyzetről, és ha valamit nem jól mondtam előre elnézést, mármint ami a többi HM területét illeti :)
A Vérkehely boszorkánymesteri rend nagymestere.
III. Fekete hadúr
A fekete lobogó hordozója
Tomar Jardechias
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 53
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.10.17. 17:01

Kis helyzetjelentés részemről:

Az ork sámán és énekmondó "be lett adva". Ha az előzetesnek megfelelően engedélyezve lesz, akkor azt még alkotok. Egyébként kettőre csökkent az egyéb ötleteim száma, ami nagyban függ a pénztől, mert drága a pallos meg a vért a mezei zsoldosoknak. 8) :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.10.17. 17:13

Miért érzem úgy, hogy erős elhajlásunk lesz a királyi regimenttől?
Vagy az ork csak epizód-szerepre készül?
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.10.17. 17:40

Alapvetően a sorkatonáskodás nem nagyon életszerű ilyen kicsi és vegyes társaságban, ezért is tettem le a falanxharcosról, mert annak onnantól van értelme, ha van még legalább 2 másik falanxharcos, akikkel formációzhat.

Egyébként az orkot nem epizód szereplőnek szánom, bár az eredetijének megfelelően most se lenne túl nagy védője, így lehet hamar megszabadultok tőle, mert legyűrik az ellenfelek. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.10.18. 8:37

Abaszisz-XIV Zászlóháború

A helyszínen csapatnak lett meghirdetve a hely, Wolftern is említette, hogy a "feladat" után a megbízó a háborúval kapcsolatos történésekbe fog minket belekeverni. Egyenlőre a királypárti oldalon.

1., Legyen közös előtöri, vagy csak mindenki leírja a saját szemszögéből a "feladatot"?
2., Mi legyen az ominózus "feladat", ami egy vágányra sodor minket?
3., A két másik/még titkos Jk milyen minőségben lesz szerepeltetve, ha lesz?

Részemről:
-jelenleg az Ifin mellett állomásozó csapatoknál szolgáló járőr parancsnokként formálódik a kari.
-esetleg az Amalli-ház megbízásából egy tartományi csapat(max 4 fő) élén, de szintén Ifin mellett.
-a két később érkezőre: eddig úgy néz ki, hogy a pap és a mágiahasználó lesznek Ők, ezért összekötő és/vagy a feladat végcéljai lehetnének szvsz.

Wolftern: van valamilyen elvárás-akár helyszín akár személy vagy üldözők/üldözöttek az előtörivel szemben?

Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.10.18. 9:18

Abaszisz-i Zászlóháború

Részemről szinte biztos, hogy külhoni zsoldosként kerülök oda. Hogy ez ork vagy ember lesz, meg a pontos kasztja még kérdéses, de alapvetően valami ilyesmi lenne az ötletem.
A Tharr-papom nem teljesíti a kritériumot, hogy gyógyítson, így a kiírásnak megfelelően kiesett. (Az ork sámán se fogja teljesíteni, ha azzal leszek, de szerintem az én ork sámánomat inkább a "zsoldoskatona" kategóriába lehet majd sorolni, mintsem "szakrális vezető". 8) :lol: Viszont jó hír lehet, hogy valszeg mégse annyira az idegbeteg kategória lesz, köszönhetően a Vallásismeret hülye asztrál követelményének. :P )

1, Ha jól vettem ki a kiírásból, alapvetően a nemesi származású harcos (Herold) lesz a csapatvezető, mi meg a katonái/tanácsadói?
2, Az általános leírrásban szerepelt, hogy a királyi csapatokba nincs toborzás a beszivárgás elkerülése érdekében. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy valahogy be lehet kerülni zsoldért?
3, Vannak "szabadcsapatok" vagy csak a reguláris fegyvernemek?
4, Abaszisz a városállamok közül melyikkel áll ellentétben és melyikkel "szövetséges"?
5, A "kalandozócsapat" mennyire áll katonai befolyás alatt? Vagy csak valami titkos különítmény leszünk a nemesházak egyikénél?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.10.18. 9:32

Quator ar Zaraquer írta:

1, Ha jól vettem ki a kiírásból, alapvetően a nemesi származású harcos (Herold) lesz a csapatvezető, mi meg a katonái/tanácsadói?
2, Az általános leírrásban szerepelt, hogy a királyi csapatokba nincs toborzás a beszivárgás elkerülése érdekében. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy valahogy be lehet kerülni zsoldért?
3, Vannak "szabadcsapatok" vagy csak a reguláris fegyvernemek?
4, Abaszisz a városállamok közül melyikkel áll ellentétben és melyikkel "szövetséges"?
5, A "kalandozócsapat" mennyire áll katonai befolyás alatt? Vagy csak valami titkos különítmény leszünk a nemesházak egyikénél?

1,. Nem feltétlenül, lehetek épp már csapat nélküli is... a sorkatona fogyó eszköz. A fejvadász és az ork sámán "vezetés" meg nem épp a kiképzés része.

2,. Passzol az előzőhöz, nyomolvasóként vagy valamilyen "szakértőként" ha maga a nemes ház nem is de pl az akció vezetője igénybe veheti szolgáltatásaidat, az meg, hogy a végére mennyire lesz megbecsült tagja a csapatnak az ork igazából rajta múlik(bár lehet ez a kérdés a hm nek szólt :D )
3,. A karim hűbéreskü köti az Amalli-házhoz, akár tőlük is származhat a megbízás ez csak rajtunk múlik. A ház ura most váltott pártot ergo épp királypárti... még.
4., Ez tényleg nem az Én hatásköröm :D .
5,. Sztem a csapat nem, csak Én állok befolyás alatt...
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 229 / 338 • 1 ... 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232 ... 338

Vissza: Csevegõ