• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 245 / 338 • 1 ... 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.02.28. 10:38

Akkor csak hogy segítsek: a full plate teljes vértet jelent ;) Nem mintha olyan jó lennék angolból, hogy okoskodnom kéne, és magam is szívesebben veszem a magyar kifejezéseket (a világ legszebb nyelve - aki mást mond, az hazudik :)), de játszottam annyit különböző számítógépes játékokkal - elsősorban a Diablo II-re gondolok -, hogy egy-két ilyen jellengű kifejezést megértsek.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.02.28. 10:53

CFRK

Nyelvek:

FR-ben is létezik közös nyelv. Úgyhogy ha valaki felveszi azzal már el lehet bóklászni bármerre.
Hál istennek a "Nyelv beszélése" nevű képzettség (JKK 72. old) nem úgy működik mint a mágusban hogy szintezve van, aztán kettesnél nekiállunk írásban törni a magyart; itt vagy ismersz egy nyelvet vagy nem.
A régió nyelve a "CHONDATHI"; ez a szomszédos Völgyvidék nyelve is. Nem kötelező mindenáron felvenni, a közös tökéletesen jó lesz, de ha valaki tartós politikai karriert szeretne a környéken, esetleg valami érdekeltséget, karriert akar itt, annak nem árt beszélni a helyiek nyelvét.
(Egyenlőre tartósan Cormyrban fogunk játszani, Cormyr maga is akkora, hogy akár egy évre is bőven elegendő felfedeznivalót kínál, nincs értelme össze-vissza ugrálni a Birodalmakban, Cormyrban se fogtok unatkozni ebben biztos vagyok. -Arról nem beszélve hogy van egy külön Cormyr kiegészítőm. :) )
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.02.28. 10:54

Togar

Én direkt nem is néztem a papot, mint kasztlehetőséget, meg a törpét sem, mint fajt rád való tekintettel. :)

Nava, Martos

Elnézéseteket kérem az angol szavakkal dobálózásért. :? Sajnos/szerencsére nálunk az angol könyvből játszottunk anno, illetve az angol nyelvű Spellfire kártyából ismergetem, amit ismerek Faerűnnel kapcsolatban. Ebből adódik, hogy hamarabb eszembe jutnak az angol megfelelők, mint a magyar fordítás. (Arról nem beszélve, hogy a magyar szabálykönyvek sok helyen nem is hangolják össze a fordításokat, így ami az egyik helyen "alma" az a másik helyen már "körte".)

Castor (illetve a rendszert jobban ismerők, pl Togar :) )

Első "bejáratós" próbálkozásnak az elsőre egyszerűnek tűnő ember-harcost próbálnám megalkotni. Nos kátkezes fegyverrel az erő bónusz 1,5-szerese adódik a sebzéshez. +3-as bónusznál ez +4 vagy +5? Merre kerekít a rendszer lefelé vagy felfelé?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.02.28. 11:04

CFRK

Külön Cormyr-kieg, figyelitek? :D Gnómom Völgyvidéki lesz (azon belül Magasvölgy) tehát ez a nyelv nekem még el fog kélni, amit a vidékről írtál -amit nem tudom, hol olvastál, de én a földrajzleírásban nem leltem, tuti rossz helyen kerestem :P.
Én nem játszom számítógépes játékokkal, angol nyelvet így nem tartom se szinten, se nem ragadt rám szerepjátékos kifejezések írmagja sem.
Amúgy nem gond, van internetes angol szótár, majd azt segítségül hívom, vagy szemem se rebbenve átugrom, amit nem értek, remélve, nem lényeges... 8)
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.02.28. 12:47

Nava!

A karakter területek felsorolása az FR világleírás 30. oldalától van. Az:
első oszlop tartalmazza a terület nevét ahonnét származik a kari.
a
második oszlop mutatja milyen nyelvet kap alapból
a
harmadik oszlop mutatja a választható bónusz nyelveket, azaz ahanyas az INT bónuszod (nem az INT értéke, hanem a BÓNUSZA) annyi + nyelvet vehetsz fel az itt leírtak közül.
a
negyedik oszlop a VÁLASZTHATÓ, hozzáférhető, speciális területi képességeket taglalja, amikhez máshol nem férhetsz hozzá
az
ötödik oszlop azt a plusz bónuszfelszerelést mutatja, amit a választott kasztod nyújtotta felszerelésen kívül még kapsz, azért mert innét jöttél.

Feltűnhet, hogy van külön Völgyvidék (FR 30. old.), és van külön sziklagnóm (31.old) származási terület. A te esetedben a Völgyvidék az érvényes, mert a sziklagnóm otthonterület a misztikus Lantan-sziget, a gnóm őshaza. És, az a leírás akkor érvényes, ha onnét származol. (Annyi engedményt teszek, hogy ellenben a kapható bónuszfelszerelést nem a Völgyvidéki, hanem a sziklagnóm oszlopból kell nézzed. Logikus, hogy a gnómok ápolják a saját kulturális vívmányaikat az őshazán kívül. A speciális tárgyaikat a mesterembereik a kolóniákon is elő tudják állítani, mert megvan a szaktudásuk hozzá. )

Igen van Cormyr kiegészítőm. (Többek között.)
http://home.flash.net/~brenfrow/fr/cormyr.jpg

Mondjuk ebben még nem foglalják el a gonosz humanoidok Arabelt, de teljes full országleírás. Azt hiszem a lila sárkány miatt tetszik... :D A lila azért nem szokványos. Azért ez Cormyr címerállata, mert a legenda szerint még mindig kószál egy lila Cormyrban, ami kicsit olyan, mint a népi mesék garabonciás diája, megjelenik-eltűnik, néha áldás, néha átok. (Jelen történelmi időszakban van most egy vörös is, de az éppen az országot prédálja... 8) )

Quator!

5-ig lefelé
6-tól felfelé
tehát +4

Honnét van a karidnak +-os kardja? :roll: Vagy a kérdés hipotetikus és arra az esetre vonatkozik mikortól lesz?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2010.02.28. 13:30

Castor

Az enyémnek is +os fegyvere van, nem mágikus egyszerű mestermunka, azok is pluszokat adnak, csak többe kerülnek :D Amúgy ŰQuator itt az erőmódosítóra gondolt ami nála +3 az ugye a sebzésre alapból rájön és kétkezes fegyvernél szorozni kell. Egy szót sem ejtett plusszos fegyverről, de ha már felvetetted én leírtam. Gondolom mestermunkás cuccom lehet, mert az nem mágikus :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Togar 2010.02.28. 13:32-kor.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.02.28. 13:31

Castor de Vinter írta:Quator!

5-ig lefelé
6-tól felfelé
tehát +4

Honnét van a karidnak +-os kardja? :roll: Vagy a kérdés hipotetikus és arra az esetre vonatkozik mikortól lesz?

Ööö. Pluszos kard?
Az Erő, mint tulajdonság leírásában olvastam, hogy a közelharci fegyvereknél az alap sebzéshez (nálam 2d6) hozzáadódik az erőbónusz (nálam +3), illetve az erőbónusz másfélszerese a kétkézzel forgatott fegyvereknél (nálam kétkezes kard).
Tehát a kérdésem nem hipotetikus, csak nem találtam meg a +3-as erőbónusz másfélszerezésének kerekítésére vonatkozó megjegyzést. :wink:
Így a 16-os erejű harcos a pallossal 2d6+4-et sebez az általad írt ekrekítés alapján. :)

Köszönöm a segítséget!

EDIT: Togar

A mestermunka fegyverek csak támadásra adnak pluszt nem? :?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2010.02.28. 13:33

Attól függ milyen mestermunka van amelyik a sebzésre ad pluszt, viszont akkor a támadóra nem. Legalábbis valahol olvastam, bár lehet ez már 3.5:D Mondjuk én a támadóra írtam fel a plusz 1 et a mestermunka miatt, ahogy a 3.0-ban van.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.02.28. 13:42

Ok. Akkor jól olvastam, hogy +1 támadót felírhatok. A sebzéssel sezrintem nem nagyon lennének gondok. :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.02.28. 14:52

CFRK

Castor: mire birtokomba került volna a világleírás és a Km kézikönyv, az elvarázsolódott... :roll: A választható nyelveket az általad rendelkezésre bocsátott játékosok kézikönyve fajleírásban láttam először. Már gőzöm sincs, ami fénymásolatom van Földrajzról, melyik szabálykönyvből származik, de úgy érzem, arra utalva maradtam. Nekem Völgyvidék leírása a 123. oldalon indul, onnan szúrtam ki, a lakosság 10%-a Magasvölgynél odatelepült gnóm (a lantani eredettel tisztában voltam), ezért választottam azt (meg nem akartam az istenek háta mögül jönni :D ) Az összes nyomi országot végignyálaztam, mire tisztába jöttem, egyáltalán hol jöhet szóba gnóm.
Az engedményt köszi, elébb meg kell találnom :D :D

Lila sárkány. Aha. Nagyon emlegeted, azon túl is, hogy az Cormyr címerállata. Meg a vöröst is. Settenkedsz valamiben. Egészséges paranoia? 8)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.02.28. 15:21

Quator, Togar!

Ja, igen, ok, én lenni hülye.
Igen, ha +3-as Erőbónuszod van a sebzésre, az 1,5-szeres szorzó mellett 4.
Azt most nem tudom fejből hogy a mestermunkás fegyverek a sebzésre, vagy a támadóra adnak-e +1-et, de elhiszem Togarnak, és igen lehet a birtokotokban, mert nem mágikus.

Nava!
PM ment.
Sárkány téma:
Fantasy-t játszunk nem? Akkor legyen fantasy és durranjon. 8) Különös de még sose játszottam a hobby pályafutásom alatt olyan kalandban amiben valóban feltűnt volna egy, mert mindig kicsik voltunk hozzá, (mármint szintben) de tetszik a beholder, és tulajdonképpen még van egy pár fő szörny- amire kivácsian várnám, milyen stratégiát állítanátok fel ha ki kell nyírni. 8)
(A fejvesztett, sikoltozós-karlengetős menekülést nem tekintem stratégiának... :lol:)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.02.28. 15:31

DnD-s stratégia: Becsukjuk a szemünket és mindannyian üvöltve rávetjük magunkat a főszörnyre. Hátha megijed és csáplengetve elszalad. :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2010.02.28. 15:57

Attól függ ha van varázslónk akkor csukott szemmel támadunk, ha ni8ncs akkor stratégiai visszavonulást hajtunk végre :lol:

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.02.28. 16:57

CFRK

Castor: értem én... ha fantasy akkor sex and axe and dragon-hall :lol: Mindez "castorizálva" :twisted: Pm megkapva és a becsült idő -idézem: "Ki tudja mennyi idő van hátra...".

UI: megvilágosodtam. A Világleírás földrajz blokkja van meg nekem kifénymásolva :D Felismertem a hasonlóságot! Ezért szintlépés való életben jár? Buksi-simivel is beérem.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.02.28. 17:23

Sex?
Ugyan már...nem olyan családból származom én.

Bár most hogy mondod; azt ismered mikor az ogre szopatja a beholdert...?

Na jó csak vicceltem. 8)

Efféle életképekbe nem fogtok botlani mikor beléptek egy kis tisztásra...mert még a végén zavartan vissza kéne hajtani az útból félrehajtott leveles ágakat és az ajkatokra szorított mutatóujjal egy "Sssss..." kíséretében magukra kell hagyjátok a fiatalokat. :D

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 245 / 338 • 1 ... 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248 ... 338

Vissza: Csevegõ