• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 264 / 338 • 1 ... 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.15. 20:26

Igen ez a helyzet, de ő azzal kezdte az egész jelenetet, hogy fejest ugrott közéjük.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.15. 20:38

Azért azt a reggelit én más csapattársaktól szedtem:
Togar írta:Békésen üldögélve eszegetek tovább, nem zavartatva magam, [...]
Quator ar Zaraquer írta:[...] közelíti meg a szalonnát, hogy egyen pár falatot indulás előtt. Amíg kétpofára tömi magába az ételt, nagy nyelések közepette figyeli öreg hadnagyukat, hogy vajon milyen mókák várnak ma rájuk.*

Castor
Semmi baj, csak azt furcsálltam, hogy miután többször is írtam, hogy sem a félelf, sem a farkas nem szándékozik nagyon elkeveredni a másiktól, mégis Alauron szabadult fel amiatt, hogy jó néhány kobold Argent után szaladt.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.03.15. 21:06

A franc se gondolta hogy van olyan ostoba teremtmény faerűnőn aki az út közepére ahol kocsik stb közlekednek. Gödröt ás és elbújik benne nagy számban. Arra számítottam, hogy lesz ott egy max kettő azzal jó eséllyel elbírok és ha a fák között vagy más rejtekhelyen van is valaki akkor én védve vagyok a távolsági fegyverektől és nyugodtan lövöldözgethetek :)
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.15. 21:49

Martos col Legium írta:
Castor
Semmi baj, csak azt furcsálltam, hogy miután többször is írtam, hogy sem a félelf, sem a farkas nem szándékozik nagyon elkeveredni a másiktól, mégis Alauron szabadult fel amiatt, hogy jó néhány kobold Argent után szaladt.

Én azt hittem a farkasnak kell a tér a harchoz és lejön a szekérről a talajra, ahol ugrani és rugaszkodni tud; ugrik-szökell, ide-oda cikázik, megmondanád hogy hogy csinálja ezt melletted a szekéren?
Nem távolodott el tőled nagyon vissza tudod hívni magadhoz, de nincs a sarkadban. Egy négylábú állat nem tud "fedezni" úgy mint egy humanoid.
Csak tudod nem mindegy, hogy -mivel az Argentet üldöző koboldok előbb jönnek- hogy engedelmeskedik a parancsnak és elszenvedi és az esetleges sikeres támadókat, amibe bele is halhat, vagy engeded győzni az életösztönt és 50% sebesüléssel inkább elhúz a francba. Te döntesz. Mi legyen?
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2010.03.15. 22:00-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.15. 21:53

Garmacor írta:// off Támadni nem is akartam nem is csináltam támadó dobást csak azt írtam, hogy azzal folytatom a harcot, mert gondoltam azért a 18-as ügyesség ilyen tekintetben nyújt némi előnyt (fegyverváltás).

2 Életponttal az ájulás előtt? Azon is gondolkodtam, hogy az ugrás manőver után ne dobassak-e veled Szívósság mentőt, hogy nem esel-e össze, pihegve mint egy agyonvet liba...
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.15. 22:33

Ja, hogy szerinted még a szekéren vagyok? Akkor ez lehet a félreértések oka :lol: Nekem az volt az első teendőm, hogy Argent mellé álljak a harcban.
Martos col Legium írta:A sebbel nem törődve ugrok Argent mellé, [...]

Egyébként azt nem is igazán vártam, hogy Argent fedezne engem, az én elképzelésem inkább az lett volna, hogy én fedezem őt (ezért is furcsálltam, hogy egyáltalán be tudták keríteni a farkast úgy, hogy abba nekem nem volt beleszólásom...)

És még egy megjegyzés a margó szélére: a farkasok általában falkában támadnak, úgyhogy annyira nem idegen tőlük a csapatmunka...
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.03.15. 22:34

Az egy másik kérdés az jogos is lenne de nem azt hoztad fel érvként és vívóként és íjászként tudom mi mennyi idő, de mindegy ezen nem fogunk vitázni.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.03.15. 22:36

NK

Ave

Jelentem megküldtem első körös véleményezésre a karakter kezdeményemet a Mesélőnek.

Enor ak Mverrys veled pedig szeretnék konzultálni a "megálmodott" nemesi házadról és családodról a későbbiekben, mert akkor a karakterem sorsát hozzá kötöm a nemesi házhoz.

Tiszteletem
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 333
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.03.15. 22:42

Saggaras Zenir írta:KV=kakasviadal

Ha jól emlékszem egy harci fázis 5 másodperc, de javítsatok ki ha tévednék.
A szakértelmekről pedig van egy két oldalas rész ami taglalja, hogy melyik szint mit takar, de úgy 5-6 az már átlag felettinek számít. 3-4 az átlag. 10+ az szaktekintély, de kezdő karakter 6-nál magasabb szakértelemmel nem rendelkezhet, és 7-esnél magasabb specializációja sem lehet.

Tehat a magus (bocs hogy ezt hozom fel mindig alapnak de elso szerepjatekent kb ugyanazt jelenti nekem mint az SR vilaganak az ember) 2ese szintje az kb itt harmas. A M*3as az Sr 4-5. A tizenplussz Sr pedig az otos Magus ugye?
Igazam van ha azt allitom, hogy az adaeptusi kepesseg pontjaim amiket az elejen szet kell osztani azok megegyeznek a Magic kepesegemmel?
Tevedek-e velven a Combat Turn=Harci fazis?
Tudom hogy a kerdeseim nagy resze hulyeseg raadasul az olyanfajtabol ami ketoldalanket haromszor van leirva de eleg logikatlanul illetve levegosen neztem at konyvet raadasul meg nem is vagyok a vegen szoval orulnek ha meg egy kicsit kitartana a turelmetek. :angel:
p.s. Egy kerdes Dierolnak. Thomas Stonewood korulbelul oltonye mennyibe kerul?
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.15. 23:54

Martos!

Argentet nem bekerítették hanem közrefogták.
Tudtommal nincs olyan anatómiád mint egy farkasnak tehát kb annyi a hasznod is a számára.
Mégegyszer kiemelem: nem káptalan a fejem; igen, sajnos elsiklok néha infók felett, abban a tömény halmazban amit a harc kapcsán kezelnem kell. Nincs előttem ábra, és nincs lehetőség a játékostól azonnali válasz reflexióra ha hibáznék, nem kapok azonnali korrigálást szóban, hogy "Hé én lejöttem a szekérről nézd a bábum se ott áll!", mert ez nem asztali.
Én tudom hogy frusztráló, de ez van.
Neked csak a saját dolgodra kell figyelned Argenttal, nekem legalább hétfelé.
Ha ettől boldognak érzed magad vegyük úgy hogy nem sérült meg a farkasod. Így már helyreáll az igazságérzeted?

Garma!

A D&D-t nem a te tapasztalataid alapján, hanem azok alapján a szabályok alapján játszuk amit a könyvben leírtak. Akkor is ha ez szerinted nem reális.
Felteszem ha ingatlangynök lennél és Monopoyznánk és XY- utcára az van írva hogy 40.000 Ft-ba kerül, akkor ne mondanád hogy ez hülyeség, egy utcát nem lehet ennyiért megvenni, legyen tízmillió.
Szeretném ha egy vastag éles határvonalat húznál a D&D mint játékrendszer meg a saját íjászos-kardozós tapasztalataid közé. A hagyományörző-szerepjátékosok egyszerűen képtelenek rá hogy ne a valódi harcot akarják ráerőltetni mindenáron egy egyszerű társasjáték harci szabályrendszerére. Egyszerűen nem vesz be a gyomruk hogy ez csak olyan szabály mint a Gazdálékodj Okosonban az, hogy 6-os dobással mehetsz tovább... :roll: Egyszerűen képtelenek belátni hogy itt erről szól a történet.
Egy körben annyit fogsz cselekedni amennyit a szabályok megengednek.
Nem azért mert ez reális, hanem azért mert ez van a könyvben leírva.
Az hogy ez szerinted jól van-e így, az mellékes, mert a szabályoknak nem az az elsődleges célja hogy fedésben legyenek az edzéseiden tapsztaltakkal, hanem hogy egységes keretet adjanak, függetlenül attól hogy az szerinted megfelel-e a valóságnak vagy sem.

Martos, Garma!

De ha gondoljátok megadom a Mesemondó jelszavát nekem óriási könnyebbséget jelentene ha a csatát valaki más lemesélné helyettem. Komolyan. Nem viccelek ezt szívesen rábízom akármelyikőtökre, aztán majd meglátjátok hogy mennyi energiába kerül -írásban és precízen- 34 kobold, 1 kobold főnök, 1 kobold sámán, 1 NPC szövetséges katona, 1 NPC farkas, meg 6 JK csatáját lenyomni.
Garma, Martos? Melyikőtök vállalja?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2010.03.16. 0:16

FV

Hétvégén már biztos írok, de nyugodtan előtte is mehet akár tovább a dolog, ami lényegit csinálnék (terv elmondása a grófnak) már úgy is benne volt az előző reagban.
Elnézést mindenkitől a hosszas csendért.
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.16. 1:06

Castor

Először is bocsi, ezt a közrefogásos dolgot én értettem félre :oops:
Másodszor. Nem az a problémám, hogy megsérült a farkas, ez benne volt a pakliban, amikor ránk támadtak, és mi felvettük a harcot. És amit mondok pont azért mondom, mert tudom, hogy mindenki elfelejthet dolgokat (velem is megtörténik, napi rendszerességgel ;)), de ezt csak úgy lehet orvosolni, ha szólnak az illetőnek, hogy "Figyu, ezt meg ezt elfelejtetted." Ezt ne a személyed elleni támadásnak vedd, komolyan. A félreértéseket általában beszélgetéses alapon szokás tisztázni, tehát ha valami problémám van, azon a magam részéről csak úgy tudok javítani, ha szólok neked, mi miért nem tetszik. És itt jön az, hogy észérvekkel próbáljuk egymást meggyőzni, és a végén valamilyen konszenzusra jutunk.

Ha tényleg nagyon eleged van a harc lemeséléséből, akkor szívesen átvállalnám (még csak a jelszót sem kell megadnod, mert nekem is megvan ;)), ennek csak két akadályát látom: 1) még csak tanulgatom a szabályrendszert, és ezért a harci szabályok sincsenek meg mind eléggé 2) nem tudom a többiek mit szólnának, hogy az egyik JK, aki érdekelt a mesében, mondaná, hogy mi-merre-hogyan.

U.i.: Tényleg sajnálom, ha a kérdéseim/értetlenkedéseim ennyire zavarnak, nem akartalak megbántani, a jövőben megpróbálom visszafogni magam.

FIGYELEM! Ha nagyon ki van már a t*köd a vitatkozásommal, akkor NE olvass tovább, mert most kötözködő módba váltok :P Illetve lehet, hogy ez nem a megfelelő kifejezés, mert nem a kötözködés kedvéért csinálom, csak a véleményemet szeretném elmondani, és lehet, hogy ez már téged kiborít.
Nem tudom pontosan mi játszódhat le egy farkas fejében ilyenkor, de szerintem valamilyen szinten igenis elfogad fajtársának. Azt tudom, hogy kutyakölykökkel folytatott vizsgálatok szerint egy kutya inkább az emberrel tartja magát egy fajba tartozónak, mint egy másik kutyával - hogy ezt miből szűrték le a nagy tudósok, arra már nem emlékszem, valamelyik ismeretterjesztő csatornán láttam néhány éve -, és ez gondolom valahogy a háziasítás során alakult ki. Tudom, hogy most egy vad farkasról beszélünk, de azért valamilyen szinten már megszelídítette a druida. És ha Argent úgy "gondol" Heianra, mint falkatársra, sőt, mint falkavezérre (elvégre engedelmeskedik neki), akkor valószínűleg úgy is viselkedik vele, anatómia ide vagy oda.
Mellesleg nem vagyok benne biztos, hogy egy sérült, alapvetően ragadozó (!) beállítottságú állat elszalad-e, vagy inkább visszatámad.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.03.16. 6:12

Üdv!

CFRK

Én annyit fűznék az elmúlt másfél oldalnyi reagváltásokhoz, hogy a DnD egy táblás játék. Tehát tényleg olyan, mint a Gazdálkodj Okosan. Csak itt az ÉP-del gazdálkodsz okosan és ap-t meg xp-t kapsz kp helyett. 8)
Már a mókus is tábla nélküli "világközpontú" szerepjáték, de az ADnD és a DnD ezzel szemben "dungeon központú". (Ezért van, hogy lehet mindkettőt világkönyv nélkül "általános világon" játszani.)
Tehát, aki nem egy jó kis társasjátékot szeretne, az melléfogott.

Ez az én tömör meglátásom a rendszerről.

A mesélésre mg annyit, hogay részemről örülök, hogy Castor (mint talán Togaron kívül egyetlen, aki ismeri az összes szabályt) fejben tartja a dolgokat és szól, hogy mit nem használtunk, amit lehetett volna.

Pl.: Nava még mindig a szekéren kuporogna és böködnék a koboldok, ha nem szól Castor, hogy "van közrefogás is".

Martos

A kötözködésre: A farkas lehet, hogy falkatársnak tekinti a druidát, de egy farkasfalka nem úgy harcol, hogy beállnak egymás mellé és előre harapdálnak. Ez a kiképzett kutyáknál is emberi behatás, hogy a gazda elvárja, hogy a kutya mellette legyen. A falkák taktikája pontosan abban erős, hogy jelen szituban Argent elfut, majd visszajön "fejjel feléd" és máris megoldotta a közrefogást. Ő erre fog törekedni, ha nem idomítottad be a természetes harcmodorával ellentétes viselkedésre.

Na písz emberek! :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2010.03.16. 6:16

Martos

Egyszerű a dolog, te mondod meg mit csinál a farkas, nem a km, ha azt mondod elfut akkor elszalad, ha elbújik akkor azt csinálja. Ez társasjáték. Vagy felvállalod hogy harcol és ha meghal te szívsz, vagy elmenekül és a harc végén viszatér. Másrészt a farkas mikor a társad lesz hozzádkötődik, nem elfogad, olyan mintha a részed lenne, épp ezért, ha megsebzik neked is fáj, nem fizikailag, lelkileg, ha meghal akkor letargikus leszel, és olyan levonásokat kapsz, hogy csak na, sőt még a mágiáidat is elveszítheted, míg ki nem engeszteled a természet isteneit a hibád miatt. Viszont ezek már nem az alapkönyvben vannak.....

A másik dologban meg egyetértek Cstorral, ez is ritka, egy társasjátékban nem a valóságot modellezzük szabályokkal. Ez kb olyan lenne mint ha én a shadowrunban a dekással, leíratnám a programot amivel fel akarja törni a hálózatot, mert én rendszergazda vagyok. Lehet kb annyi köze van hozzá a játékosnak, mint nekem az íjászathoz, láttam párszor mikor lőnek íjal....
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.16. 6:36

Castor
Van egy javaslatom, ami most jutott eszem be (kvázi) kipihent fejjel, és talán számodra is megfelel. Ha nem túl nagy feladat, akkor szépen megkérlek, hogy vázold fel, hogy akkor most a te elképzelésedben ki hol is van, és akkor én azt további kérdés és vita nélkül elfogadom. (Elég annyi, hogy teszem azt a farkas 15 lábnyira balra van a szekértől, a koboldok körülötte, Heian a szekér elején a bakon, meg ilyesmik) Csak mert akkor meg tudom mondani, hogy mit csinálok. Mert abból csak még több félreértés lesz, ha én elképzelek valamit te másvalamit, és mindketten ahhoz próbáljuk igazítani azt, amit a másik mondott. Ezt elfogadod?
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 264 / 338 • 1 ... 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267 ... 338

Vissza: Csevegõ