• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 271 / 338 • 1 ... 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.03.22. 18:15

Kezdem visszsirni a Magus targyrendszeret amiben megvettem a cuccott es sanyi. :? Na mindegy ez persze azt is jelenti hogy a felszerelesen kivul mar minden kesz papiron (ehez mondjuk kellet hogy nehany dolgot mint a dekkeles, a magia es harcrendszer (felig mert hogy a kozepenel untam meg. De igy legalabb nem lehet tapolassal vadolni :D ) meg a jarmuvek leirasa) mondjuk igaz hogy a felszereles lista egy eleg "szorakoztato" menet lesz egy olyan karakterrel aki alapvetoen szeret nagylabon elni es "D" mennyisegu penzzel :lol:
Edit Ja hogy en milyen hulye vagyok a legfontosabbat kihagyom miszerint hetvegen szerintem felteszem a karaktert
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.23. 19:32

Garma vetette fel hogy mi a túró az a Műveltség szakértelem, nem találta nyomát a könyvben. Ezért nem:

Castor de Vinter írta:CFRK

Az Ismeret képzettség használatáról (JK. 69. old.)

Kicsit összevonok benne pár dolgot, mert túl sok al-ismeretre bontják; és csinálok egy új kategóriát.
Csak azt írom le ami változik!

-a történelem, földrajz, helyismeret, nemesség -ismeretek összevonódik egy képzettség alá: Műveltség címszóval.

-a Természetrajz, képzetlenül is tanulható!!!!
(Int. helyett lehet Böl.-t is használni módosítónak.Ugyanis az efféle ismeretekkel, primitív természeti népek és a parasztok is rendelkeznek- hozzáteszem magasabb fokon mint a szobatudós könyvből.)

Új, speciális ismeret:

-természetrajz (szörnyek, bestiák) /Int vagy Böl./
Szörnyek azonosítására, képességeinek megbecslésére vonatkozó ismeret.
Gyűjteményes, leíró tudományos munkákból is fejleszthető, de kalandozással, személyes tapasztalással is fejlődhet.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.23. 19:38

Köszi, megvilágosodtam, épp az imént nyálaztam a kézikönyvet és anyáztam, ez meg mi :D
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.23. 20:35

CFRK

Ide írom, mert nem akarom szétoffolni a ZK-s topicot.

Garma, én megtenném, hogy a játékban figyelmeztetlek, de mivel ki lett kötve, hogy két Mesemondói hsz között csak egy reag/fő lehet, így nem tehetem meg :?

Mindenki:
Nem akarjuk megszavazni, hogy a jelenlegi túlbuzgókat megregulázó szabály helyett legyen egy olyan, hogy max 2-3 naponta lehet reag? Nem jelentene nagy változást, mert akkora "időzárral" sem tudjuk teleírni a mesét, hogy mások ne juthassanak szóhoz, de nem kéne mindenki hsz-ét megvárnom, hogy megmondhassam Garma karijának, hogy ne várjuk meg a többieket :lol:
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.23. 20:45

CFRK

Martos: ha 2-3 naponta írnánk, még ennyire se haladnánk, ahogy most. Nem értem, ez mért lenne jó. Nekem már a mostani korlátozás is kihívás :)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.23. 20:52

CFRK

Természetesen úgy gondoltam, hogy ha mindenki írt, akkor lehetne gyakrabban. Csak ha most Alauron nemtommeddig nem ír, nekem akkor is meg kell várnom, amíg leírja visszatérését (gondolom el fog jutni a reagjában eddig, mert nem hiszem, hogy csinálna/csinálhatna bármi izgalmasat közben), hogy azt írhassam, hogy ne várjuk meg. Érted a problémámat?

Egyébként én is be tudnám jelenleg vállalni a napi egy reagot (vagy akár többet is), azért írtam 2-3-at, hogy mindenkinek jó legyen: pl Togar írta asszem, hogy még a napi reag sem megy neki mindig, hát még amikor azt látja, hogy ketten-hárman telebeszélünk több oldalt...
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.23. 20:59

Alauron tervezi, hogy ír, de jelenleg Quator szabadságon van, szerdánál előbb egy fia sort se fog írni :P ezért nem iparkodik.

A napi több reag nekem is menne, ha van mire, de akkor se vinném úgy túlzásba, mint azelőtt volt, hogy Castor meghozta a reaggyakoriság szabályt.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.23. 21:12

Most nem Alauront akartam sürgetni, hanem a jelenlegi rendszer hibájára rámutatni: amikor két (vagy több) részre oszlik a csapat, előfordulhat, hogy egy kis időeltolódásba kerül a két fél, és valamelyik tag még szeretne és tudna (mert van rá ideje) interakciózni, mielőtt újra összekerülnek, az erősen hátráltatva van most ebben.

Vagy mondok egy másik, még meg nem történt példát is: tegyük fel, hogy Téged előreküldünk felderíteni, és ezt két reagban letudod (zanzásítva: 1, odamész és körülnézel, Castor megmondja mit látsz; 2, visszajössz a csapathoz jelenteni), viszont ez órákat is igénybe vehet, mi pedig ezalatt egy rendes párbeszédet sem tudunk lejátszani, mert ehhez két hsz nem elég.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.23. 22:01

Tőlem rendben lenne, de mind Togar, mind Quator egyre fokozódó frusztráltság érzését fejezte ki amiatt, hogy ezekbe az interakciókba nem tudnak bekapcsolódni. És míg két karakter játssza a személyiségét, ők nem tudják megmutatni mit tudnak domborítani, mert a többiek túlírják őket és ez elveszi a játékkedvüket.
Én ezt akartam megengedni az elején: hogy az egymás közti párbeszédeket tőlem nyugodtan reagolhatjátok különösebb korlátozások nélkül, csak mikor én is kapom a sokadik olyan off üzenetet, hogy a sok reag miatt "most akkor ki mellett állok", meg "én nem is a szekéren vagyok", "nem tudom mi van most", "meg különben is mindjárt kiszállok" akkor szerinted mégis mit kellene tegyek? :roll:
Időt kell hagyjak rá hogy a usereknek legyen idejük reagálni más karakterek beszélgetéseire is, mert lehet be akarnak kapcsolódni, megjegyzést akar hozzáfűzni vagy hasonló.
De ha folyamatosan azt érzitek hogy volt egy csomó kihagyott magas labdátok amibe bele tudtatok volna ütni, csak már rég nem aktuális, mert nem ott tart már a reagfolyam, nos megértem, hogy elkedvetlenítő. Én nekem az jött le hogy ha nem várok be mindenkit a reagokkal akkor nem tudjátok követni az eseményeket és állandóan magyarázó reagokat kell közbevessek, mert lehet a JK nem úgy elemezte a reagfolyamot mint te vagy én. Aztán pislognak rám hogy ez meg az az esemény most akkor hogy....:roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.23. 22:18

Egy szó mint száz, más nem ér rá annyira, mint mondjuk én, ennek ellenére megértem őket, nem akarnak kimaradni a "buliból" :) Én is szivesen megismerném jobban ama játékosok kariját, akik ritkábban tudnak írni, és csak azért nem szívesen maradnék le "róluk", mert ritkábban tudnak válaszolni.
Le nem ütött labdák: Alauronnál a koboldvallatós résznél tudok egy ilyen kihagyott szituról. Mire beesett meló után, én már kész tények elé állítottam: "mindenki írt, a KM is...", nem csodálom, hogy benyomott egy grimaszt.
Magyarázás: az elkél :D Nem mindegy, ki merre hol/hogy van néha, vicces és kevésbé vicces félreértések adódhatnak.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.23. 22:25

Értem én, Alauron, Quator és Togar az egyik véglet, Nava meg én a másik, Garma meg nem nyilatkozott még ez ügyben, bár úgy sejtem valahol a kettő között lesz, és valahogy igazságot kéne tenni, ez nem egyszerű. Épp ezért javasoltam gey kompromisszum-féleségként ezt az "időzárat", azaz hogy (mondjuk) 2 naponta lehessen akkor is reagálni, ha még nem válaszolt mindenki. Így a nagyon ráérőknek sem kellene annyit várniuk, és a csak időnként fellépni tudóknak sem eredményez akkora hátrányt. Persze ezt a 2 napot igény szerint meg lehetne szavazni, hogy csak 24 órá legyen, vagy akár 3 napnak is, meg ilyesmik, a csapat igénye szerint, ezért szólt "Mindenki"-nek azon része a mondandómnak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Martos col Legium 2010.03.23. 22:27-kor.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.23. 22:27

Martos: ezekkel az időintervalumokkal elvesztettem a fonalat. A valós IQ-m napszaktól függően 6 és 11 között mözög :lol: Most mélyrepülésem van...
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.23. 22:32

Annyiról van szó, hogy most ugye ha egyszer írtál, csak akkor küldheted a következő postot, ha már mindenki más, és a Mesemondó is írt. Ehhez képest annyi változtatást javaslok, hogy akkor is válaszolhass a közben megérkezett hsz-ekre, ha ugyan még nem írt mindenki, de vártál x időt.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.03.23. 22:58

Kene csinalni egy kalandot a nagyon raero forumtagoknak Nava Martos es en is szivesen vennenk :lol:
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.23. 23:36

Ezzel a tervvel csak az a baj, hogy ehhez kéne egy nagyon-nagyon-nagyon ráérő KM, mert (immáron tapasztalatból tudom) ahhoz sokkal több idő kell, mint egy JK-nak.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 271 / 338 • 1 ... 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274 ... 338

Vissza: Csevegõ