• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 272 / 338 • 1 ... 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Togar » 2010.03.24. 6:42

Nos nekem nem az interakciózással van problémám, beszélgetni lehet tőlem, nekem azzal van a gondom, ha cselekszel is a reagban, pl meggyógyítod a farkasod utánna Navát és üldözöd a szekeret, míg én egy reagot sem íírok, nekem az ilyennel van gondom, nem azzal ha visszafelé úton beszélgetsz. Hogy amikor többször írtatok cselekdtetek is közben, és arra meg más nem tudott reagálni, mert mire felnéztem lezajlott az esemény, olyanok is ami nem csak téged hanem mindenkit érintettek.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.03.24. 11:18

Laokoon írta:Kene csinalni egy kalandot a nagyon raero forumtagoknak Nava Martos es en is szivesen vennenk :lol:

Martos col Legium írta:Ezzel a tervvel csak az a baj, hogy ehhez kéne egy nagyon-nagyon-nagyon ráérő KM, mert (immáron tapasztalatból tudom) ahhoz sokkal több idő kell, mint egy JK-nak.

Ave

Például az egyik nagyon-nagyon ráérő jelenleg Játékos is felvállalhatja a mesélést és mint Mesélő már egyből nem fog annyira ráérni amikor 3-4 ráérős játékosnak kell reagálnia zsinórban 8) (Játszani mindig kényelmesebb mint mesélni, tudom tapasztalat, örök igazság a Mesélőnek sokkal több mindent kell figyelnie valamint észben tartania)

Tiszteletem.
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 333
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.03.24. 13:11

Martos alapjáraton napi 9 órát vagyok net előtt csak a munkámból fakadóan. Szóval én tudok reagokat ontani azzal nincs gond, de jogos volt anno a szabályozás Castor részéről és fórumos keretek között nem tudok jobbat én se. Az időzáras megoldás amit mondtál ha az időzár nagyobb mint a megbeszélt reaggyakoriság akkor értelmét veszti. Mert elvileg reagál mindenki mint, hogy életbe lépne a dolog. Ha kisebb akkor meg a korlátozás válik értelmetlenné.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.24. 13:25

Még a végén úgy járunk, cselekvésnél bevárás, szövegelésnél ami belefér :P (frászt)
Az tuti, ha nekem valami hosszú távon szünetként közbejönne - nem látok rá esélyt, de fene tudja a jövőt -, mondanám a KM-nek, addig legyek NJK, miattam ne álljon senki.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.24. 14:33

Garmacor írta:Ha kisebb akkor meg a korlátozás válik értelmetlenné.

Én pont a korlátozás felváltására javasoltam, mint egy alternatívát.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.24. 15:31

Maros én egyenlőre meghagynám az egy JK- egy reag korlátozást, mert hosszú távon ezt tartom célravezetőnek.
Őszintén szólva személy szerint én nem megyek a falnak tőle ha egy játékos pár napos elfoglaltsága miatt áll a kaland. Na, bumm, akkor kicsit állunk; tudtommal nincs semmi okunk rá hogy siettetni kellene.
Az meg hogy te közölni szeretnél valamit a JK-val de az egy reagos korlátozás miatt nem lehet, nyugodj meg, olvastam az off-ot, olvastam az erre irányuló szándékot, a következő reagot úgy fogom írni hogy tisztában vagyok vele hogy a karakter közölte ezt a lényeges információt, mert ezt követeli meg az életszerűség.
Ha valakinek hosszabb idős elfoglaltsága van -ahogy Nava is említette- legfeljebb szól hogy vigyem addig NJK-ként.
Maradjunk meg továbbra is ennél az egy reagos rendszernél, mert lehet hogy -a te szavaiddal élve- a rendszer "hibás" csakhogy a játékosoknak igen nagy szükségük van erre a "hibára", hogy ne érezzék magukat úgy mint akik folyamatosan lemaradnak a mese történéseiről. Engem nem zavar ha emiatt lassabb a mese irama, mivel én hosszabb távban gondoltam el ezt a kampányt, szeretném eljuttatni a karaktereket oda hogy presztizs kasztot tudjanak választani, vagy hogy epikus szintre tudják felfejlesztetni ugyanazt a karatert. (Feltéve ha addig meg nem hal a karakter.)
Őszintén szólva én valós időben éves periódusokig elhúzódó kampányra gondoltam, ha végigkalandoztuk Cormyrt átvezetném a történetet a Birodalmak más országaiba, esetleg Mélysötétre is. Így különösebben nem vagyok tőle kétségbeesve hogy áll a kaland, nagy ügy, akkor pár nap múlva folytatódik, én itt leszek a jövő héten, jövő hónapban és a jövő évben is, különösebben nem rohanok sehová, lehet az folyatatni pár nap szünettel is ha valaki valamiért nem ér rá. A reagok nem szaladnak el, vissza lehet olvasni mi történt.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.24. 15:46

Engem nem zavar ha emiatt lassabb a mese irama, mivel én hosszabb távban gondoltam el ezt a kampányt, szeretném eljuttatni a karaktereket oda hogy presztizs kasztot tudjanak választani, vagy hogy epikus szintre tudják felfejlesztetni ugyanazt a karatert. (Feltéve ha addig meg nem hal a karakter.)
Őszintén szólva én valós időben éves periódusokig elhúzódó kampányra gondoltam, ha végigkalandoztuk Cormyrt átvezetném a történetet a Birodalmak más országaiba, esetleg Mélysötétre is. Így különösebben nem vagyok tőle kétségbeesve hogy áll a kaland, nagy ügy, akkor pár nap múlva folytatódik, én itt leszek a jövő héten, jövő hónapban és a jövő évben is, különösebben nem rohanok sehová, lehet az folyatatni pár nap szünettel is ha valaki valamiért nem ér rá. A reagok nem szaladnak el, vissza lehet olvasni mi történt.

...elakadt a szavam :D Még úgy is, hogy nem tudom, hanyadik szinten lehet presztízs kasztot választani. Az esetleg Mélysötéti résznél tótágast állt a világ.
Remélem ezt tényleg meg tudjuk valósítani (részben vagy egészben), közben senki se purcan/betegszik meg (se a játékban a karija, se a valóságban...), vagy ha közbejön egyéb életesemény (barátnő/házasság/gyermekáldás/elszáll a net/temetés gyásszal/stb) vesszük az akadályt. No és a lelkesedés, érdeklődés sem kallódik el út közben :), mert hiába ideális minden, ha ez nincs.

Amúgy Togar törpje meglehetősen világlátott :D Mithrill csarnoktól Cormyrig elvergődni nem piskóta... Meg is kérdem már majd Banyekon át, honnan jött, és ha elárulja, hogyan történt mindez... :lol:
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.03.24. 15:57

Castor roppant módon örülnék ha ez összejönne. Végre meglenne az első karim az OM-en ami szintet lép egyáltalán. :)

Nava részemről a lelkesedésből nem lesz hiány, a problémákat meg mindig is csak megoldandó feladatoknak tekintettem. Szóval jöhet asszony és egy focicsapatnyi gyerek reag attól még lesz részemről :lol:
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2010.03.24. 17:35

Igazából kitartás kell mert az én jkim már fél éve megvannak és a második modult játsza, igaz van aki kiesett jöttek helyettük mások, de akit érdekel kivárja a dolgot, én is írok ahogy tudok. Én is egésznap a net előtt ülök csak épp dolgozom és munka közben nincs időm azon gondolkodni milyen választ írjak. Este leülök végigolvasom nyugodtan és válaszolok rá.

Amúgy meg ha valami lemaradt lehet szerkeszteni a reagot és max beírod az offba hogy átírtad ennyi, nem nagy tragédia. Én próbáltam az általad felvázolt módszert de az meg azért nem jó mert ha valaki bele akar kérdezni a beszélgetésbe lehet mire gép elé jut már teljesen másról folyik a társalgás, én emiatt támogatom a bevárást, egy jó kaland nem attól jó hogy hamar lejátszuk hanem attól hogy élvezzük a játékot.

Nava

Vannak kiemelt kasztok azok már 5-ik 6-ik szinttől elérhetőek ezekben 10 szintet tudsz lépni, és a kalandmesterek könyvében van rá pár példa. Pl: törpe védelmező :lol: . A presztizskasztok nagy része viszont 19-20 szint körül elérhető, viszont ha olyat akarsz akkor célszerű előre kinézni, mert vannak követelmények hozzá, képességek, szakértelmek, amiket addigra nem árt összegyűjteni. Ezekből is van példa a kalandmesterek és a Forgotten Realms könyvben. Továbbá a kiegészítőkben, amik jelenleg angol nyelven elérhetőek. A kalandoroknak is van ilyen könyve és egy csomó kiemelt és presztizskaszt található benne :D
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.24. 19:27

Abba a kalandorosba belenéznék, ha meglenne 8)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.03.25. 16:18

Üdv!

Van, ahova még tartozom reaggal?

CFRK

Azért megnézném én is a barbár presztízs kasztokat. 8) :D

KV

Miújság kedves JK-im? Hogy álltok? :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.25. 16:21

CFRK

Quator: Castor írt reagot, tehát oda tudsz újra írni, ha akarsz :D
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.03.25. 16:31

Nava

Mivel ismét semmi reakciót nem váltott ki a hangoskodás a kb 5m-es körzetben állókból, így megvárom Alauront, hátha ő még ír valamit Holgnak. 8) :lol:

Szerintem sokkal jobban járnék, ha lenne egy sablon "Megyek velük..." 8-10 soros reagom, amit csak másolok, amíg el nem érünk a kövi öldöklős részhez, mikor mindenki hirtelen számolni kezd a félork barbárral, mint bevethető "nehézfegyver". :P
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.25. 16:42

Q (ejha, de rövid lett a neved :lol: ): á, nyugi, nem úszod meg... Csak huzamosabb időre kerülj Banyek mellé. Na majd ő teletűzdél rövid ám mennyiségben sok kérdéssel. Tervbe van véve, készülj 8)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2010.03.25. 17:58

CFRK

Dobtam műveltséget, trutyi lett. inkább kértem volna átlagot. Gondolok Castor akkor nekem erről most már nem is írsz pm-et.(?)
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 272 / 338 • 1 ... 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275 ... 338

Vissza: Csevegõ