• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 283 / 338 • 1 ... 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Alauron » 2010.04.17. 11:09

CFRK

:D Hát igen, Holg nagyon tud ütni, mondjuk most a bagolymaci még viszonozhatja a félork kedvességét, az se támad rosszul a karmaival.

Az igazán veszélyes ellenfelek azok lesznek amik Fear vagy főleg Charm típusú varázslatokat fordítanak Holg ellen, nem is tudjuk majd megállítani, és rövid idő alatt kinyírhatja a csapatát. Holg egy időzített bomba, figyelni kell rá, hogy hol robban...érdekes lesz a vele való csámborgás. :D
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.04.17. 13:32

Navaratna írta:Amúgy: Martossal mi van?! Játszik még?

Nem tudom, én írtam neki a legutolsó reagjára, mikor keresni kezdte Argentet de nem válaszolt.
Nem tudom mi van vele, írtam neki tudakozódó PM-et.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2010.04.17. 17:48

Intrikák hálójában
Vasárnap este köv reag, aki nem tud addig reagolni, írjon.
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.04.17. 21:41

NK - Ave

Kimondottan technikai jellegű részemről saját magamat megalázó LÁMA kérdés (mivel még soha nem játszottam Belső Erős mágiahasználóval)

A Grimo azt írja hogy a mágia erőssége 71o varázslat ereje = varázsló pillanatnyi Aurája

Ám a Belső Erős varázsló a varázslat manaigényét is a Aurájából vonja le Grimo 27o varázsló Aurája - varázslat Manaigénye

Nos a kérdésem az hogy melyik verzió érvényesül a példáimból:
- Van 30 manapontom
- Az Aurám kiterjesztés miatt aktuálisan 25
- Egy 10 manapontos varázslatot akarok ellőni

1. verzió a varázslat erőssége 25 mivel a varázslat pillanatában még 25-ős az Aurám.

2. verzió a varázslat erőssége 15 mivel 25-10 (mivel a Belső Erős varázsló a Aurájából vonja le a manapontot és a kimerülés utáni Aura értéke számít a varázslat erejének)

Nos kérdezem a tisztelt Kalandmestert Ő melyik számolási módszert vagy szellemiséget használja Belső Erős varázsló esetén?

Tiszteletem
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 333
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.04.17. 22:25

NK

Jó kérdéseid vannak :)
Szóval alapkönyv 168. oldal. Belső erő.
"Aki ugyanis Belső Erőből varázsol, mágikus akaratát emészti fel a varázslat felidézésével. A varázslat manaigényét egy az egyben le kell vonni a a Aurából.
Mivel a varázslat már elve csökkenti az aurát, a varázstudó sokkal kisebb eséllyel győzi le a kiszemelt áldozatok mágiaellenállását."

Szerintem a költség levonása után a maradék belső erő az erőssége a varázslatnak. Ha az ellenfélre akarsz hatni, akkor nagy szerencse kell hozzá, hogy átüsd rajta.
Viszont addig hatnak a varik, amíg koncentrálsz.
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.04.18. 8:13

Dierol írta:NK

Jó kérdéseid vannak :)
Szóval alapkönyv 168. oldal. Belső erő.
"Aki ugyanis Belső Erőből varázsol, mágikus akaratát emészti fel a varázslat felidézésével. A varázslat manaigényét egy az egyben le kell vonni a a Aurából.
Mivel a varázslat már elve csökkenti az aurát, a varázstudó sokkal kisebb eséllyel győzi le a kiszemelt áldozatok mágiaellenállását."

Szerintem a költség levonása után a maradék belső erő az erőssége a varázslatnak. Ha az ellenfélre akarsz hatni, akkor nagy szerencse kell hozzá, hogy átüsd rajta.
Viszont addig hatnak a varik, amíg koncentrálsz.

NK - Ave

Köszönöm a választ. Vajon miért is hittem, hogy valami hasonlót kapok :lol: :lol:
De azért próbálkozni ér :angel:
Délután - Este terveim szerint lökök reagot ám jelzem nem lesz túl hosszú most a TÚLÉLÉSRE hajtok (a karakterem pikk-pakk összecsinálta magát na jó nem de dübörög benne az adrenalin, felébredek oszt egyből életveszélyben vagyok :lol: ) :lol: :lol: :lol:
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.04.18. 9:26

Üdv!

NK

Nekem annyi kérdésem lenne, hogy van értelme "ugrálni" vagy ezt a mentisünk meg az izé még azelőtt lerendezi, hogy a többiek megmoccannának? :)
Gondolok én itt arra, hogy ha a mentist támadja a szörnyedvény, akkor mi kihasználhatjuk a félhátul/hátul előnyeit és agyonverhetjük közös erővel "orvul"? :D

(Azt mondtátok, hogy egy Codex karakter első szinten ne akarjon harcolni, de azért csak meg kéne próbálni ügyködni valamit. 8) )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.04.18. 9:35

NK

Nos, az ellenfelet feltehetőleg együtt fogjátok leütni, mert egyedül azért még szerintem vékony hozzá a mentis. Bár okozhat meglepetést :) S tényleg félhátulról, falkában érdemes támadni. Kb. a következő kör elejére fog odaérni - ennyi kedvezmény van a távolság miatt.
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.04.18. 10:07

NK

Én már csak annyit kérdeznék, hogy Abryss varázslatos világában, hogy szoktak káromkodni :lol:
És mindenki türelmét kérem előre is, első codex kalandom, és nagy valószínűséggel el fogok hibázni néhány dobást, de igyekszem minden szabályt észben tartani.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.04.18. 10:22

Dierol írta:NK

Nos, az ellenfelet feltehetőleg együtt fogjátok leütni, mert egyedül azért még szerintem vékony hozzá a mentis. Bár okozhat meglepetést :) S tényleg félhátulról, falkában érdemes támadni. Kb. a következő kör elejére fog odaérni - ennyi kedvezmény van a távolság miatt.

NK - Ave

A mentis tuti hogy vékony ehhez a harchoz :lol: :lol: :lol: de nagyon :lol:
Amúgy valószínűleg Harci Transz lesz a lelke csak hogy megtapasztaljam az Auráját és közben védekező taktika és védekező harc ezerrel :lol: :lol: :lol:
Varázslás szóban sem jöhet mivel csirke varázsló vagyok meg sem nyikkanhatnék már halott is lennék de nagyon (Rítus+Beleélés+satöbbi igen sok idő harcban :lol: s beleim már ki is ontattak :lol: )
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.04.18. 10:28

NK

Enor szerintem nincs, nem lesz miért elnézést kérned. Nekem már az is nagy lapozgatást jelent majd, hogy összeszedjem az összes helyzetmódosítót. :)
(Arról nem is beszélve, hogy elvileg majd a KM-et kell kérdeznem minden ütés előtt, hogy "na most már megölhetem..." 8) Legalábbis ilyesmit olvastam a nador vallásgyakorlatok között, ha jól rémlik. :lol:

Nagyon kíváncsian várom, hogy mit alkotunk Codexezés közben. :D

CFRK

Na most volt időm megnézni a presztízs kasztokat. Már meg is van Holg "jövője". Frenzied Berserker a nyerő! :D Ahogy olvastam ha kinövi magát, akkor vidáman fog ellenféltől ellenfélig szökdécselni, amíg meg tudja őket ölni egy-egy ütésből, miközben 1d12+"csitrillió" lesz a sebzése. :lol:
Csak sajna kicsit csúszni fog a felvétele, mert már el kellett volna kezdeni az alapozását az "xy rage" featek felvételével. 8) (Amik egyébként is durvák szerintem és ha tudom, hogy vannak 1-2-t már felvettem volna belőlük. :) )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.04.18. 10:41

Quator ar Zaraquer írta:
CFRK

Csak sajna kicsit csúszni fog a felvétele, mert már el kellett volna kezdeni az alapozását az "xy rage" featek felvételével. 8) (Amik egyébként is durvák szerintem és ha tudom, hogy vannak 1-2-t már felvettem volna belőlük. :) )

Mert most amúgy annyikat sebzel, mint egy éti csiga az üveglapon ugye? :D
Szörnyű ez hogy pár szinttel később lehetsz csak egy véres szájú állat, a mostani baltás gyilkos helyett.
Pedig bíztam benne hogy mint "igazzy" szerepjátékos a fazekasságra vagy keresztszemes kézimunkára gyúrsz, de ha neked a táp kelll... :? 8)
Csalódtam benned Quator. 8) :lol:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.04.18. 10:42

Quator ar Zaraquer írta:NK

Enor szerintem nincs, nem lesz miért elnézést kérned. Nekem már az is nagy lapozgatást jelent majd, hogy összeszedjem az összes helyzetmódosítót. :)

NK - Ave

Tudom ajánlani a Játékosi és Mesélői paravánt azon pár oldalon az összes ilyen mütymürütty rajta van :D Sőt emlékeim szerint a harci mütymürüttyök egy oldalon vannak na jó a fegyverek spéci cuccai nincsenek ott de azt nem nehéz az aktuális fegyverre észben tartani :)
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.04.18. 11:33

Castor de Vinter írta:Mert most amúgy annyikat sebzel, mint egy éti csiga az üveglapon ugye? :D
Szörnyű ez hogy pár szinttel később lehetsz csak egy véres szájú állat, a mostani baltás gyilkos helyett.
Pedig bíztam benne hogy mint "igazzy" szerepjátékos a fazekasságra vagy keresztszemes kézimunkára gyúrsz, de ha neked a táp kelll... :? 8)
Csalódtam benned Quator. 8) :lol:

:rotfl:
Éreztem, hogy ezek a kilátások nem annyira kedvezőek szegény szörnyeknek. :lol:
Egyébként, ha tápolni akarnék, akkor... akkor is ezt venném fel! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Alauronnak teljesen igaza van, Holg a csapat kétélű fegyvere lesz. Főleg mikor magával rántja a többieket is az őrjöngésbe és mondjuk Banyek habzó szájjal fog puffogtatni, mint a mexikói pisztolyhősök szoktak a fiesztákon. 8) :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.04.18. 11:37

CFRK

:lol: Habzó szájú gnóm kislány? Roppant ilyesztő lehet, bár ha ismétlő tűzfegyverem lenne (gépfegyver...), ami nincs, mert ez nem Shadowrun, de nem is való élet 2010, akkor tuti bemutatnék valami hasonlót már csak a móka kedvéért is. (kézigránát dobálás most olyan szépen néz ki lelki szemeim előtt... Kéne pár mennydörgéskő :P)
Tud ilyet egy barbár őrjöngése, magával ragadni a környezetét? :D
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 283 / 338 • 1 ... 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286 ... 338

Vissza: Csevegõ