Odamegyek Aramilhoz és ráhúzok a lábára gyöngén.
- No! Ne gorombáskodj! - csücsörítem a szám és a fejemet ingatom, mintha gyerek lenne, aki rossz fát tett a tűzre. - Tudom, hogy hajt a véred, elfből vagy, de mégse tedd! Ez most luxus. Én se örülnék, ha bajban lennék, és közben akik megjelenésében reménykedem, egymás vérét szívják, vagy az egójukat hizlalják. Tisztára mint a kakasok, vagy az egymás csavarkulcsát összemérő mérnökök, hogy kié a nagyobb... - sóhajtok.
<Néha, jó, ha nem vagyok egyedül, máskor viszont akadályozó tényező a tömeg>
- Másik. Logikusnak tűnő tervet vázoltál fel elsőre, de másodjára is fölé hajolnék. - felmutatom a hüvelykujjam:- Egy: honnan tudod, mindenképpen át kell mennünk a túlpartra és ehhez likvidálni kell az ottani orkokat? Ez neked is szól Doraf: honnan tudod, biztos át kell oda menni?! - előkerül a mutatóujjam is. - Kettő: van értelme az őrjárat leszedésének reflexből? Ők talán tudhatják hova vihettek egy ember küldöncöt? Valakitől meg kéne tudni, ne mozduljunk hiába ide vagy oda. Addig pedig kár azon tanakodni, hogy cselezzük ki az erőd szemfüles őreit, meg mit és hogyan kezdünk az orkokkal a parton, vagy hogy miközben átkelünk a réven a tutajjal, odaát hányan tartanak majd célbalövést ránk fogadáskötés közepette

Feltett szándékom, felszerelésem ellenőrzése után visszainduljak oda, ahol a megfigyelést tartottuk, hacsak fel nem tartóztatnak.