• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

I. Csapat

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
358 hozzászólás • Oldal: 3 / 24 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24

Re: I. Csapat

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.10.03. 13:50

**
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2010.10.03. 13:54-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.10.03. 13:54

Sztorno:

Most értettem meg a kérdésed hogy utánaolvastam a piaci módosítóknak, egy pillanat.

EDIT:

Tehát.

Átolvasva a varázstárgy "összerakására vonatkozó szabályokat:

Azt kötöttem ki, hogy nem lehet olyan tárgyatok aminek +3-nál több a piaci értéke.
Igen, ebbe beletartoznak a tárgyak varázslatos képességei is.

Például.

Ha egy +3-as hosszúkardot vásárolok nem lehet varázslatszerű képessége is még, mert a +3-as módosítóval már kimerítettem a limitet.

De.

Mondjuk csak egy +1-es fegyvert akarok aminek szeretnék egy varázslatszerű képességet.
A Kalandmesterek Könyvének 205. oldalán a 8.15-ös táblázatban le van írva hogy az egyes képességek mennyivel növelik a módosítót.

Például van egy +1-es hosszúkardom ez alapból 2000 arany.
Értelemszerű hogy CSAK OLYAN KÉPESSÉGET rendelhetek hozzá, amivel nem lépem túl a +3-as limitet.
Például nem rendelhetem hozzá az "Energiapenge" képességet, mert a piaci értékét tekintve (ez nem igazi módosítót ad, csak drágítja a végösszeget, a végelszámolásnál magasabb +-értékűnek számít)+4 módosítót adna hozzá, így értékét tekintve ez a +1-es energiapenge a piaci értékét nézve egy +5-ös varázsfegyvernek számít ami bőven túl van a +3-as limiten, így ezt a képességet nem választhatom.

De hozzárendelhetem a +1-es varázskardomhoz a "Rend" képességet ami +2 piaci módosítót ad és értékét tekintve a +1 Rend hosszúkard egy +3-as mágikus fegyvernek számít. Így az belefér.

A +-os varázsfegyverek árait a Kalandmesterek Könyvének 203. oldalának 8-10-es táblázatában találjátok.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.10.03. 14:16

Ok. Én is így sejtettem, de inkább rákérdeztem mielőtt felírom a főmágus életművét jelentő kompozíciót. :D

Akár szamuráj, akár isteni bajnok leszek végül 9 varázstárgyam lenne, illetve még kétmarék ital meg ilyesmik, de az már "nem tétel". :D
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.10.03. 14:20

Hali
Jelentkezhet ide egy újabb tettre, veszélyre, dicsőségre és nem utolsó sorban egy felejthetetlen emlékre vágyó kalandor?

Koncepcióm egy törvényes semleges ember szerzetes (konkrétabban bérgyilkos) lenne szekérderéknyi fegyverrel és egy kis gonosz beütéssel (mivel tilos ezért biztos nem annyival amennyi már a "névjegykártyáján" is meglátszana, de mondjuk azt hogyha a feladat paraméterei megengedik akkor szeret úgy ölni hogy szórakozzon is egy kicsit közben)
Maradok tisztelettel Laokoon
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.10.03. 14:37

Szia Laookon!

Persze, beférsz még, csak javaslom olvasd el az eddigi megbeszélések eredményét, különösen a kalandkiírást, mert az általad vázolt koncepció homlokegyenest más, mint amiből ki kell indulni, itt találod a legelső hozzászólásban:

viewtopic.php?f=219&t=2148&start=30
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.10.03. 14:46

Elolvastam épp az imént és szerintem néhány apró változással teljesen jól illik a karakterem a koncepcióba
Tehát Cormyri születésű a kari szerzetesnek tanul majd elkezd dolgozni elfogad egy királyi megbízást aztán még sokat felmászik a ranglétrán az öreg király megmurdel de eddigre már megszokja ezt a helyet (plusz a fix pénz és kalandlehetőséget) hogy elvállalja azt hogy védelmezze a kiskirályt
A négy alapszerep közül pedig azt hiszem a zárnyitogatós nyomkövetős áll hozzám a legközelebb
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.10.03. 15:41

Az hogy a koncepció nem illik ide, én arra értettem hogy "szeret úgy ölni hogy szórakozzon egy kicsit közben".
A szadista-pszichopaták nem kifejezetten azok akiket bármilyen királyi udvar Bajnokaivá avatnak. legalábbis ebből nekem valami ilyesmi jött le.
Amit a koncepcióban -szerintem- nem értettél meg: a karakterek NEM felkért külsősök, megbízott vállalkozók, akik ha akarnak elvállalnak valamit ha akarnak nem. Abszolút függésben vannak Cormyr hűbéri rendszerével. A Sors vagy az Istenek akaratából parancsokat teljesítő alattvalók, a király hatalmának fő támaszai, hű vazallusok, a királyság védelmezői, akik hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb veszedelmek ellen küldenek, a király parancsára. Nem kérdezik, akarod-e, azért lettél Bajnok, mert ezt a kérdést nem kell neked feltenni.
A király szolgálata számukra megtiszteltetés nem pedig zsíros álláslehetőség, hogy "megszoktam a helyet" így maradok.
A régenső bizalmát évezitek, mint olyan személyek akikre rábízhatja az életét is.

Az remek hogy zárnyitogatós nyomkövetős szerep áll hozzád a legközelebb. A királyságnak is kellenek kémek, beszivárgó felderítők, sőt akár orvgyilkos is, nem ezzel van a baj, (a zhent ügynökök és kémek elhárításában nélkülözhetetlenek) hanem azzal hogy a karakter előtörténetéből érződjön hogy szó szerint mindenke felett álló lelki-becsületbeli elkötelezettség fűzi Cormyr szolgálatához valamilyen ok miatt, ugyanis ez lesz az a momentum ami miatt a karakterek együtt tudnak dolgozni és nem esnek egymásnak.
Bajnok létedre is lehetsz királyi "orvgyilkos", bár értelemszerűen téged akkor kémelhárításra, vagy az ellenség ügynökhálózatának felgöngyölítésére "tartanak", és ezt is lehet hősies szinten művelni, ami miatt kiérdemelted a bajnoki címet. (Mit tudom én kihoztál egy zehnt erőd fogságából a királyt vagy egy országbárót.)

Arra viszont ügyelj hogy melyik szerzetesi rend szellemisége fér össze a kalandor kaszttal. (Már ha lesz szerzetes kasztod is.)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.10.03. 16:36

Castor de Vinter írta:A szadista-pszichopaták nem kifejezetten azok akiket bármilyen királyi udvar Bajnokaivá avatnak. legalábbis ebből nekem valami ilyesmi jött le.

Nem mondtam hogy pszichopata lesz csak mondjuk macska egér játékot folytatni a célponttal (értsd pl tudatja a célszeméllyel hogy valaki ki fogja nyírni) de igazad van abból amit írtam tényleg lehet hogy az emberek többségének ez jönne le

Castor de Vinter írta:Amit a koncepcióban -szerintem- nem értettél meg: a karakterek NEM felkért külsősök, megbízott vállalkozók, akik ha akarnak elvállalnak valamit ha akarnak nem. Abszolút függésben vannak Cormyr hűbéri rendszerével. A Sors vagy az Istenek akaratából parancsokat teljesítő alattvalók, a király hatalmának fő támaszai, hű vazallusok, a királyság védelmezői, akik hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb veszedelmek ellen küldenek, a király parancsára. Nem kérdezik, akarod-e, azért lettél Bajnok, mert ezt a kérdést nem kell neked feltenni.

Ez többé kevésbé igaz úgyhogy legyen úgy hogy én csak "hosszú távú szerződéssel" rendelkező külsős voltam egészen a addig amíg király szavamat nem vette hogy az életem árán is megvédem gyermekét, amit én azért tettem meg (mármint az esküt) mert már megszoktam és megszerettem (már amennyire mert a kari életfilozófiája tiltja az érzelmi kötelékeket) a helyet és stabilitást amit nyújt.

Castor de Vinter írta:A régenső bizalmát évezitek, mint olyan személyek akikre rábízhatja az életét is.

Egy szerzetes hűségesküje haláláig szól bár ez azt hiszem nyilvánvaló

Castor de Vinter írta:Arra viszont ügyelj hogy melyik szerzetesi rend szellemisége fér össze a kalandor kaszttal. (Már ha lesz szerzetes kasztod is.)

Soha nem mondtam hogy kalandor akarok lenni :shock: Mert bár igaz hogy a karakter érteni fog ajtók felnyitásához meg csapdák leszereléséhez de nem hiszem hogy ezek tiltott szakértelmek lennének a szerzetesnek (bár igaz hogy nem is fog annyira érteni hozzá mint teszem azt a rejtőzködéshez)
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.10.03. 16:55

Értem. Izgatottan várom a karaktered gyakorlati megvalósítását, hogy mi fog kisülni belőle.
Még annyi, hogy ne felejtsd el: nem kell hogy glória ragyogjon a fejed felett, de a kari jelleme nem lehet gonosz.

Más.

Yvett csatlakozott hozzánk 5. játékosnak, ezzel betelt a létszám.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.03. 17:15

Zsír! :D (mármint hogy jött Laokoon, Yvett és beteltünk)

Bár már ott tartanék, hogy karikidolgozás, és olyasmikkel áraszthatnálak el, mint Quator :D

Egy kérdés: stat készítésekor összegezve kéred a 12. szint minden képességét, fityfenéjét, vagy szintenként bontsam le, hogy lásd, melyik szinten mikor mivel bővítettem?

Esetemben az is lényeges: mennyire részletes előtörit kérsz? (nyugi, a fele nem abból fog állni, milyen kösöntyű van a karim ruhájának kézelőjén :lol: )
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.10.03. 17:43

Igen, lebontva kérem. mert vannak olyan képességek is ami például hatással van a következő szinteken szerzett ÉP növekményre és az nem mindegy melyik szinten szerezted.

Ja igen, a tulajdonságokat vásárlásos módszerrel kell meghatározni, a Kalandmesterek Könyvének 22. oldalán leírt táblázat szerint, 32. pontból kell megvenni a tulajdonságokat.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.10.03. 18:05

Hali
Tud valaki nekem egy olyan e-könyvet adni pm-ben amiben le vannak írva a szerzetes kiemelt kasztok?
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.03. 18:08

Oké, akkor a kari elkészültének időtartama nálam duplázódik. Mire szintenként felépítem logikusan... :) (mert csak úgy érdemes)
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.10.03. 18:20

Nava!

Van időnk.

Laokoon!

Sajnos pdf-ben csak angolul.

Kifejezetten szerzetes presztízs kaszt nincs túl sok, ha jól láttam csak az alábbiak:

A Kard és Ököl (Sword and Fist) kiegészítőben:

-Iszákos mester (mondjuk ezt most inkább ne...)
-Szellemjáró (ez afféle titokzatos végzetteli, küldetéstudatos figura, leginkább a bosszúküldetésben járó Uwell lovaghoz tudnám hasonlítani.)
-Nindzsa
-Az Íj Ösvényének beavatottja (Zen íjász)

Az FR világleírás 25. oldalán viszont van vázolva néhány szerzetesi rend, kérlek válassz abból egy (nem gonosz) rendet.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.10.03. 18:42

Az angol is simán jó (két tanítású nyelvű iskolába járok vagy mi szösz)
Egy ilyen fegyvernek milyenek lennének a statjai? (egykezes és valószínűleg csak csatákba vinném magammal, bár akkor rögtön kettőt is)
http://gungfu.com/pics_general/pics_swo ... _sword.jpg
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
358 hozzászólás • Oldal: 3 / 24 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24

Vissza: Csapatok