Moderátor: Admin
Castor de Vinter írta:CFRK
Az Ismeret képzettség használatáról (JK. 69. old.)
Kicsit összevonok benne pár dolgot, mert túl sok al-ismeretre bontják; és csinálok egy új kategóriát.
Csak azt írom le ami változik!
-a történelem, földrajz, helyismeret, nemesség -ismeretek összevonódik egy képzettség alá: Műveltség címszóval.
-a Természetrajz, képzetlenül is tanulható!!!!
(Int. helyett lehet Böl.-t is használni módosítónak.Ugyanis az efféle ismeretekkel, primitív természeti népek és a parasztok is rendelkeznek- hozzáteszem magasabb fokon mint a szobatudós könyvből.)
Új, speciális ismeret:
-természetrajz (szörnyek, bestiák) /Int vagy Böl./
Szörnyek azonosítására, képességeinek megbecslésére vonatkozó ismeret.
Gyűjteményes, leíró tudományos munkákból is fejleszthető, de kalandozással, személyes tapasztalással is fejlődhet.
Igazad van, rosszul fogalmaztam, megkövetlek téged, és mindenkit, akit esetlegesen félrevezettem.Castor de Vinter írta:/Szeretnék eloszlatni egy tévhitet: a területi képesség NEM jár. Csak választható, ha onnan származol./
Castor de Vinter írta:De ettől neked még nem kell maxra nyomnod, +8 Információ gyűjtésnél már elláthatsz ilyen feladatot.
Laokoon írta:Castor de Vinter írta:De ettől neked még nem kell maxra nyomnod, +8 Információ gyűjtésnél már elláthatsz ilyen feladatot.
Az jó!!!csak azt nem tudom milyen cuccnak lenne stílusos +3 karizmát adnia? Egy lovagi sisaknak talán...
Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó