Vörösbegy
Repesztek, és képzeletben számtalan módon férfiatlanítottam, kínoztam már meg Danielt úgy, a végére azért életben, munkaképesen hagyom. Ha úgy esik, nem vagyok rest bemutatni a középső ujjamat pár vánszorgó sofőrnek, mikor elhúzok mellette.
Beletúrok emlékeimbe, vertem-e már szét beszállítóm arcát. Hm egyszer akaratom ellenére tapizni akart és a kelleténél erősebben vertem rá a mancsára. Gipszet kapott rá, mert eltört a csuklója, pedig tényleg véletlen volt... Többnyire igyekeztem kijönni Daniellel, mert őt ismertem, egy új arccal kezdhettem volna elölről.
Így amikor a visszapillantóban észre veszem, önhergelés közepette előbújtak a fogaim, ideje megszorítani a gyeplőt.
<Nem akarod megölni, nem, ma még nem akarod...! Megnevelni? Oké, de nem kifingatni!>
Nagy a kísértés. Ó, azt mind tudjuk, mennyire nagy tud lenni. Daniel közönséges ember átlagosnál több alvilági szállal. Nem tartana sokáig, nem jelentene kihívást...
És ez az az érv, ami helyrebillent. Én szeretem a kihívást. Gyönge vadra nem vadászok. Egy nehezen elejtett préda komolyan mondom nagyobb kielégülést hoz. Még a vérének íze is más, akárki akármit mond.
Feltűnik Daniel "birodalma". Lassítok, behajtok a rakodókapuhoz. Kicsit járatom a motort, megvárom, míg fajtám áruló fogazata vissza óhajt fejlődni. Egy szemfogas mosoly láttán hamar előkerülnének a flinták.
Leállítom a kocsit, megigazítom a ruhámat. Kissé hulla lila az ajkam, nem túl vonzó tény, így felkenek egy új réteg vöröset.
Daniel ajtónállóit ismerem. Most cimborák, de ha a góréjuk kiadná, eresszenek belém egy sorozatot, zokszó nélkül megtennék. A meló az náluk meló, ahogy a náci őröknek is az volt zsidót irtani.
Kiszállok a kocsiból, fegyvert nem veszek magamhoz, visszaintek, de azt még látni rajtam, beborultak nálam. Ruganyos léptekkel megindulok feléjük:
- Üdv fiúk! A főnökötök ma kifejezetten görény - szólítom meg őket. - Megmondom már neki, régen volt nővel, keressen valakit és ne rólam fantáziáljon.
<És ez utóbbi talán még igaz is.>
Végignézek rajtuk, szép két példány. A fiúk a falkából jól be tudnának lakni belőlük. A gondolattól mosolyra húzódik a szám.
- Nektek ezerszer több esélyetek van nálam, mint neki... - horkanok fel, mintha nevetni akarnék.
- Beengedtek? Üzleti ügyben érkeztem.
Ha beljebb kerülök, folytatom utamat ringó járással be Danielhez.
Odabent már megropogtatom az ujjaimat, de sanda mosolyom marad.

) hogy beszálljanak a balhéba, próbáljanak segíteni a kidobónak és ne elrettenve kezdjenek el menekülni amerre látnak. Ha ez sikerül, és nem ér oda "a vendégsereg", leütöm a kidobót és még az egyik csajt is kihúzom a pult mögül a hajánál fogva a biztonságis mellé, majd őt is álomba taszítom egy gyengébb tarkón vágással. A következőkben, ahogy időm engedi, felkészülök egy több személy elleni küzdelemre, bár igaz ez csak haszontalan eledelek ellen fog folyni, de nem lehet elég óvatos az éjszaka teremtménye. Még ezek az esetlen férgek is képesek sérülést okozni számunkra, arról meg nem is beszélve, hogy fontosabb dologért vagyok itt és nem hiányozna egy komolyabb sérülés. Ezen okok miatt nem vagyok rest felhasználni az őseimtől örökölt csodálatos képességemet sem, amely emberfeletti erővel ruház fel.
 ) hogy beszálljanak a balhéba, próbáljanak segíteni a kidobónak és ne elrettenve kezdjenek el menekülni amerre látnak. Ha ez sikerül, és nem ér oda "a vendégsereg", leütöm a kidobót és még az egyik csajt is kihúzom a pult mögül a hajánál fogva a biztonságis mellé, majd őt is álomba taszítom egy gyengébb tarkón vágással. A következőkben, ahogy időm engedi, felkészülök egy több személy elleni küzdelemre, bár igaz ez csak haszontalan eledelek ellen fog folyni, de nem lehet elég óvatos az éjszaka teremtménye. Még ezek az esetlen férgek is képesek sérülést okozni számunkra, arról meg nem is beszélve, hogy fontosabb dologért vagyok itt és nem hiányozna egy komolyabb sérülés. Ezen okok miatt nem vagyok rest felhasználni az őseimtől örökölt csodálatos képességemet sem, amely emberfeletti erővel ruház fel.

Tudhatnád, hogy az ilyen játékok milyen veszélyesek. A fiúkat cukkolni nem érdemes.
  Tudhatnád, hogy az ilyen játékok milyen veszélyesek. A fiúkat cukkolni nem érdemes. A srácok számára nem nagyon számít, hogy van-e vagy nincs-e fegyver annál, akit kikészítenek. ... A dolgok pedig Téged pont nem érintenek. Jobb lenne, ha a jelenlegi üzleten lovagolnánk és nem az Én ügyeimen.
  A srácok számára nem nagyon számít, hogy van-e vagy nincs-e fegyver annál, akit kikészítenek. ... A dolgok pedig Téged pont nem érintenek. Jobb lenne, ha a jelenlegi üzleten lovagolnánk és nem az Én ügyeimen.