• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 65 / 180 • 1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.01.08. 1:43

Migra Refron

/ 32 éves , 178 cm magas 80 kg-os nő. Világos, rozsdás vörös, dús haja furcsa 4es fonatban hosszan lóg le a hátán egészen a fenekéig. Halántékánál kétoldalt hófehér sávval. Homlokán réz fejdísz ( egyszerű vékony pánt középen egy stilizált virággal ) . Bőre világos kreol, szeme zöld . Izomzata laza, „működés” közben látszik csak , hogy mennyire erős. Arcvonásai lágyak, ránézésre megnyerő a külseje. Ruházata egy vastag , barna, csuklyás ( durvább szövet) köpeny, alatta többszínű bundából készült felsőrész ( az alatt egyszerű vászoningés bőr felső ) . Nadrágja finom bőrből készült, barna, akár a csizmája. ( combjára tőr van erősítve tokban )Lábszár és alkarvédők ( az alkarvédő az avatáromon látható). Normál esetben hátán keresztben hordja díszes kardját , szép bőrtokban. /

A kocsmában:

„Az élet része a halál is. A ragadozók vadásznak és ölnek, hogy éljenek és ez rendjén is van , de a feleslegesen ontott vér nem illik a Föld Anya teremtette szép világba.”

Gondolataimba merülök, hogy vajon melyik halált kövessük, s bár szívem szerint a kútnál megölt asszony esetével foglalkoznék közelebbről, az eszem azt mondja, hogy egy szörnyetegre jobban jellemző, hogy széttép valakit, és a csatorna is kézenfekvő jel lehet….talán túlságosan is. Ha annyira őrzik ezt a titkos helyet , miért lepleznék le magukat egy ilyen hullával ???!!!
Szeretek a szívemre hallgatni , de most kell még valami megerősítés.
Csendességbe merülök és minden eddigi tapasztalatomat próbálom összeszedni a döntéshez.
// int próba k10: 6 ; Ha semmi megerősítést nem kapok egyik helyszínhez sem , akkor a kutat választom. //

Miután megszületett a döntés bennem, felnézek , hogy megosszam a többiekkel is.
Amikor a kötözködő csoport megérkezik az asztalunkhoz:
Végigmérem őket, hogy mire számíthatunk.
// Lélektan //
Látom, hogy itt , erdei példával élve, szarvasbőgés van kialakulóban és amint látom ifjú lovagomnak sincs ellenére összeakasztani az agancsokat. Tudom, hogy ha a hímek megmérkőznek , annak nincs kifejezett ellenszere, de egy próbát megér, talán a férfiak e téren is okosabbak, mint egy szarvas ...

Összeszedem minden tudásomat és megpróbálom lecsillapítani a kedélyeket. // Ékesszólás// Talán leülnek velünk sörözni , és közben elbeszélgethetünk a város katakombáiról. Sok legenda szólhat e mesés kincsről, és minden legendának van némi valóságalapja , s ha ők ismernek egy párat akár még értékes információkat is nyerhetünk.

Ha ez nem sikerül , akkor megkísérlem elérni, hogy kimenjenek az utcára mérkőzni, ha több hely van , jobbak az esélyek a túlélésre, és a hideg csökkenti a harcikedvet is.

Harc esetén igyekszem kimaradni belőle, viszont úgy helyezkedni, hogy bármikor megakadályozhassam , hogy valaki halálos sebet szerezzen , vagy ha kell azonnal kezelhessem a sebesülteket .

// Bocsánat ha valamit kifelejtettem , elég álmos vagyok már //
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.01.08. 18:08

Tagrid di Garm
//Pm. a KM részére//
//100 réztallér van az erszényemben a kocsmázás során.//
Kinézet.:
1 80 jó izomzatú széles vállú. Szürke haj, szürke szem, szürke szakáll és fehér bőr.
Vastag barna bársony öltözék van rajtam. Lábszár középig érő csizma. Szarvasbőr kesztyűm most az asztalon hever a kupámtól nem messze. Kezemen csak a családom címerével ékes pecsétgyűrűt hordom. //akinek van fegyverismeret képzetsége az szerintem észreveszi a brigantint rajtam.// Családom címere díszeleg a bőr zekémen is amit legfelül hordok. Prémgalléros köpenyem és kalapom a szék támlájára van téve.
Két látható fegyvert viselek. Egy enyhén ívelt széles pengéjű kardot és egy tört. A kard és a tőr egymáshoz közel vannak erősítve egy ezüstveretekkel díszes bőr övön dísztelen hüvelyben. Mind a tőr, mind a kard markolatgombján valamint a két hüvely oldalán látható családom címere.
Címer: Vörös alapon ezüst kard.

*Miközben hallgatom a többiek gondolatait a két halálesetről gondolataimba mélyedek. Ahogy tovasiklok a két haláleset körül kialakult hisztéria emlékein a legendák földjére lépek. Katakomba kincs. Majd meg osztom társaimmal az első történetet ami eszembe jut a katakombákkal kapcsolatban.
Mikor asztalunk mellé lépnek a „verő legények” lassan hátra dőlök. Húzok egy nagyobb kortyot a kupámból és visszateszem az asztalra. Ügyelve rá, hogy koppanjon egyek a deszkákon de ne freccsenjen ki egyetlen csepp se a nemes „nedűből”.
//ami egy olcsó savanykás bór de ettől a kocsmától úgy se vártam jobbat.//
//Feltételezem a kapitányhoz közel két lépésre azt jelenti, hogy kb mögötte két lépésre és nem tőle jobbra vagy balra.//
*Kupámat letéve lassan balra fordulok és érdeklődve figyelem az eseményeket és a kis bandát. Ahogy hátra dőlök, ha eddig nem is látták most már biztosan látóterükbe kerülhetett családom címere.
<… Na szép ügye nem várja ez a kalóz, hogy új társai egyenlítsék ki tartozását ezeknél a „tisztes” polgároknál… Biztos nem lesz gond hisz olyan bizalomgerjesztően néznek ki… :D :lol: :D …>
*Hagyom, hogy kidumálja magát leendő társam. Legalább többen megtudok képességeiről. Ha még se akkor is többet tudok majd meg róla. A harc során nem kívánom használni fegyvereim. A kardom és a tőröm most az asztalnak van támasztva. Pusztakézzel esek nekik küzdelem esetén.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2014.01.08. 18:49-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.01.08. 18:20

KÉ: Dobás 9+48=57
Biztos ami biztos dobok még három KÉ-t is.:5/8/4
TÉ:70+Dobások:83/38/65/21/63/90/59/95/31/69/62/75/76
VÉ:110
Sebzés:6/4/2/3/5/6/3/6/5/5/3/1/6

Ha harcolni kell akkor nem állok meg. A hozzám legközelebbire rontok és folyamatosan török előre. Hozzá számolnáma rohamot is az értékeimhez de nem tudom, hogy a KM engedi e ilyen rövid távolságon is.

UI: A szavazás. Én a kútra voksolok
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.01.08. 20:22

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Mi a rák ez a sok dobás? xD amúgy átírtam az előző reagot!!!!!!
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.01.08. 21:33

OFF: Szedd össze magad Édes Ferikém ! :D egyem a zuzádat az előző oldalon találod Pelso reagjának az elejét , abból kitűnik, hogy mi ez a sok dobás . Meg abból is , hogy ha sok körös a harc, akkor sokat kell támadni ugye ....:D Így nem a Kedves Mesélőnek kell dobálnia. ....Puszik !
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.01.09. 20:58

Eraman fel áll, és ártatlan vigyorral ecseteli, hogy aznap Noir az ő pártját fogta, és csak is az isteni közbe avatkozásnak köszönhető a győzelme. Ám a félelf arca megrándul, és vicsorra húzza a száját, kezét ökölbe szorítja, majd az alvilág mindenféle söpredékének elhordja a „kapitányt”. Ezt látva és halva az erős testalkatú Zeref azonnal felpattan, és üvöltve köpi a szavakat:

- Na most már hordjátok el magatokat míg be nem töröm azt a szemtelen fejeteket, ti semmire kellő keselyük eledele !

Az orkban valami erre elpattanhatott, mert üvöltve ront neki a kiabáló harcosnak. Így az amazonnak esélye sem volt, hogy a béke szavait hintse el a két társaság közt, és a hevesség ködében a nemes címere is csak egy dísznek tűnhet, mert a többiek is üvöltve ugranak a csapatra.

Első Kör

Eraman érezve, hogy a szép szavaknak esélye sincs utat törni, így mikor artikulálatlan kiáltás közben az öt fickó nekik rohan, ő azonnal a félelf arcába önti kupájának tartalmát, és felugorva mellkason rúgja. A csel sikeres volt, a fickó épp a szeméből törli ki a vizezett bort, mikor bordái recsegve adták tudtára, hogy nem képesek elviselni a rájuk nehezedő erőt. Kidülledt szemekkel esik hátra, és földet érve mellkasát szorongatva nyög.

Zerif felkészülten várja a megtermett udvari orkot. Az mint egy bika rohan felé fejét előre döntve. Ám a harcos alulról megtiszteli az állát egy ököllel, mire az vért köpve vágódik hanyatt, és mozdulatlan a földön marad. A harcos kissé megrázza az öklét, mintha a fatörzsét csapta volna meg, úgy zsibbad a keze. Bár látva az orkot, lehet elég tuskó volt szegényke.

A nemesnek már nincs ilyen egyszerű dolga. A sors úgy hozta, hogy a három ember őt spécizte ki magának, és öklüket összecsapva indulnak felé. Az egyik hamar ott terem, mire Tagrid kirúgja a lábát, és az előre dőlve nagyot csattanva lefejeli az asztalt, és begurul alá. A nemes felpattan, és egy-egy ütéssel üdvözli a két érkezőt, de inkább baráti csapkodásnak tűnt, és a két fickó, hogy sértődés ne essék, azonnal viszonozták kedvességét. Hála a jó reflexének, Tagrid elmozdult minden csapás elől.

Az amazon felállva ellép a harctól, és pár lépésre szemléli az eseményeket. Az már biztos, hogy néhányuknak már csak a kása marad mint étek, hisz fogak híján nehéz a húst megrágni. Szerencsére a barátai mosolya még hibátlannak tűnik.

//off: Az ork nem mozdul, harcképtelen, a félelf kiabál, és ő is harcképtelen. Az egyik ember az asztal alatt fekszik, harcképtelen. A másik kettő még támad a nemesre, mert a harci düh nem láttatja velük, hogy csak ketten vannak. Kérem írjátok le, mit tesztek a következő körben./
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.01.09. 22:20

Migra Refron

//off: Ha jól értelmezem, akkor négyen maradtunk állva az asztal mellett az amazon kissé félreállva a nemes az asztal egyik oldalán az amazontól jobbra és a támadók az asztal túloldaláról közelednek, tehát ha minden igaz, akkor mellettem mennének el , vagy legalább is egy vonalban lesznek velem nekem oldalukat mutatva . HA ez így van , akkor : //

Remélem épp akad a kezem ügyében egy könnyűfából készült szék ,( ha az nincs , akkor egy nagyobbacska kancsó ) amit simán felemelek és azzal a lendülettel csapom neki a hozzám közelebbi támadónak, hogy megakassza a támadását, aztán , míg ő magához tér én visszalépek a biztonságos távolságba, amit ezután is tartani kívánok tőle. ( hisz ha nem ér el , nem is tud megütni :) ) Jó esetben elterül , de minimum megakad s így a nemesnek már csak egy támadó marad egyszerre.

// TÉ: 68+39=107+ a meglepetés ereje , meg a finn gerelye há há há :D //

Amennyiben nem terül el , és ezért valószínű, hogy rám néz , kedvesen mosolygok rá , enyhén felvonva a vállamat , jelezve hogy " hát ez van " . Biztosan megérti, hogy nem hagyhattam , hogy társamat egyszerre ketten támadják :)
Úgyhiszem ezzel át is adtam a lehetőséget a nemesnek, hogy most már ő foglalkozzon ezzel a támadóval tovább ,
// s azt hiszem ebben a körben már nincs is több lépés , én támadtam , ő meg hátratántorodott , de ha mégis , akkor egyértelműen akrobatikámat kihasználva védekezem , s ha közelebb jön hozzám, mint a biztonságos távolság , akkor a "csapás"-t ( 1 segmens) alkalmazom , hogy visszalökjem , ellökjem messzire. Ha ez után is harcolnom kell , akkor előveszem a kardom ! //
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HugiLee 2014.01.10. 9:27-kor.
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.01.09. 23:13

/Eraman Argus/

A kezemben lévő kupával tarkón vágom az egyik fickót.
/a könyv azt írja, hogy az éppen-leges fegyver harcértékeit és sebzéseit te találod ki és azokat én megkapom bónuszként./

KÉ: 39+9=48
TÉ: 52+22=74
VÉ: 112
SEB.: (gondolom K6)=4
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.01.10. 22:19

Zeref Till

Miután az ork kidölt, a hozzám legközelebb lévő embert próbálom leütni hátulról félhátulról, nekem mindegy ahogy érem !

Miután végeztünk ezekkel, kérdőn tekintek először a kapitányra, majd megvonom a vállamat, mert végül is nem is érdekel annyira.
Aztán Migra Refronra nézek. Miközben szolok hozzá, visszaülök a székemre és megiszom a maradék italomat.

- Ezekkel mi legyen? Hagyjuk itt őket vagy megkérdezzük hátha tudnak térképet oda ahova megyünk, illetve melyik helyet akarod megnézni először. -

//A nemesi gyűrűt nem rejtegetem, de ha nem kérdezik, én nem mondom, hogy nemes vagyok, ha csak nem áll a helyzetem érdekébe, hogy nemesként kezeljenek.
A Pajzsom általában a hátamon szokott lenni, kardom pedig bal oldalt vagy a hátamon. Közepes nagyságú háromszög alakú pajzsom van !//

Ké:49+2+10=61
Té:64+5+20=89
Té:64+54+5=123
Vé:108+5=113
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2014.01.12. 8:44-kor.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.01.11. 17:34

Tagrid di Garm
//A nemesi gyűrűt mikor látok megnézem magamnak az italozás közben. Ezért kérnék egy leírást róla. A KM engedelmével szeretném tudni, hogy felismerem e? A címerrel kapcsolatos észrevételeimnek egyelőre nem adok hangot.//

//Mint, hogy magam is a „harci láz” hevében égek, így dobok észlelést arra, hogy látom e a társaim közeledését. Mint tapasztalt harcos persze tudnom kell a környezetemre is figyelnem de úgy érzem így a tuti.
Dobás: 2
Ez a részemről csak azért érdekes, hogy még véletlenül se lépjek úgy, hogy az ő támadásuk útjába kerüljek. //

*Az első pofonváltások után húzok egy strigulát gondolatban.
<… Egy kiütve… Maradt kettő…>
*Ahogy közrefognak egy két lépést hátrálok mintha sarokba szorítva érezném maga, ezzel úgy téve mintha átadnám nekik a kezdeményezést és a küzdelmet, hogy összeverjenek. A sarokba szorított kisegeret csak egy pillanat erejéig játszom. Annyi időre, hogy azt érezzék nyeregben vannak és megindulnak ösztönösen, hogy a földbe gyaluljanak. Ekkor rá rontok a jobb oldalira. Elterelés képen megütöm, majd közvetlen mellé lépve megragadom és a társának lököm. Ahogy a két harcos összegabalyodik melléjük lépek és megütöm a másikat is, amíg az azzal van elfoglalva, hogy a társát levegye magáról.

//Játékteknikailag.

1.Meglepetés bónuszra hajtok azzal, hogy elhitetem velük védekező harcba vonulok mivel túlerőben vannak. Azt szeretném, hogy azt érezzék tartok tőlük.
Szinészet.2fok. Karizma 13. Dobás:9
Lélektan.3fok. Karizma 13. Dobás:6 (Ezzel csak azért dobok hát ha kéri a KM)

2.A jobb oldalira támadok. 2 támadást hajtok végre rajta.
A: Megütöm. Cél az elfogása, lefogása. Belharcba kívánok kerülni. Ezt a támadást megtámogatni a már említett meglepetéssel kívánom. Az ütés fő célja figyelmének elvonása a következő lépésről.
B: Miután belépte, figyelmét eltereltem PL.: egy jól irányzott gyomrossal. Megragadom és a neki lököm a másik támadómnak.

3.Amenyiben az első két lépés sikeresen végrehajtásra került belépek a két összegabalyodott ellenfelemhez és megütöm a korábban bal oldali ellenfelem.

A harci dobások.
KÉ: Dobás9+48:57
TÉ: 70+80/96/71
VÉ:110
Sebzés:5/4/6
Rémlem érthetően fogalmaztam.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.01.12. 6:21

//ui: a harmadik tamadasnal arra hajtok, hogy megkapja a harc hejhez kotve minuszait.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.01.12. 12:59

2. kör

//off: Hugi egy kicsit lemaradtál, mert már az előző körben megtámadták Pelso karakterét, tehát már nem mennek el előtted. //

Kezdeményezési sorrend: Zeref Till, Tagrid di Garm, Eraman Argus, a két harcos, Migra Refron

Zeref kirázva a zsibbadságot ökléből azonnal a nemes segítségére siet. Odaugrik az asztalon át, az egyik mögé, majd mintha kalapács lenne a keze, úgy csap le függőlegesen. A fickó, mint egy rongy bábú esik össze ott, ahol még az előbb állt. De Tagridot sem kell félteni. Egy ügyes csellel elvette a figyelmét támadójának, és egy gyors mozdulattal gyomron vágja, mire az összegörnyedve esik Zeref „karjaiba” . A megtermett harcos nem foglalkozik sokat vele, egyszerűen tovább löki, mire az egy asztalon átesve feldönti azt, és ami rajta volt, az mind a körülötte ülők ölébe hullott. Három vaskos törpe, hosszú hajjal és szakállal. Bőrruhájuk azt sejteti, hogy zsoldosok lehetnek. Mikor kupájuk tartalma az ölükbe folyik a finom sült húsokkal egyetemben, dühösen felüvöltenek, majd a méregtől vörös fejükkel egyenest Zerifet veszik célba.

Szituáció: A három törpe fegyver nélkül támad. Természetesen, ha valami módon megakarjátok győzni, akkor nyugodtan lehet próbálkozni.

//off: Migra Refron, Eraman Argus ebben a körben már nem volt kit megtámadnotok, így nem tudtatok cselekedni. Ám nem veszett el a cselekedetetek. A következő kőrben ti kezdtek, csak egymás közt kell kezdeményezést dobni.//

PM: Pelso
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.01.12. 23:31

......// Bevallom én már teljesen elvesztettem a fonalat , hogy ki hol van a teremben .....//
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.01.13. 4:49

Amikor elkezdenek a törpék balhézni, hozzávágom az egyikhez a kupámat és így kiálték nekik.

-Mi van, ti is kértek?!

Pár lépést teszek feléjük és készülök a következő körre.

/fejre célzok, de csak FP-t akarok sérteni. add hozzá a kocsmai harc bónuszt, azaz a kupa harcértékeit/
KÉ: 5+39=44
CÉ: 95+44=139
VÉ: 112
SEBZ.: 3 (K6al dobva)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sirak 2014.01.13. 12:52-kor.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.01.13. 11:50

EMAIL!!!
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 65 / 180 • 1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján