Awder Umro
*Látva, hogy a haramia végre úgy cselekszik ahogy azt kell, már nem is foglalkozik vele. A közeledő szekérrel sem törődök. Már fordulok is a szekér sor felé és miközben elindulok visszafelé oda szólok a dzsad hajtónak.
- Vigyáz a lovamra és tüntessétek el az útról a fát.
*Azzal öles léptekkel megindulok hátra, hogy megkeressem barátomat. Pár lépés után hangját hallva megkönnyebbülök, hogy él bár egy pillanatra megtorpanok.
<... Hát neked meg ki lépet a tyúkszemedre?... Ja igen, ki más…>
*Az ágak csapkodását hallva már futva indulok arra amerre Estios-t sejtem.
- Davram merre mentek a haramiát?
*Kérdem futamban majd a mutatott irányban futok tovább. A fák közé érve lassítok lépteimen, hogy szemem gyorsan rátaláljon a csapásra amin a haramiák menekültek.
<... Meg vagytok!... Futhattok ahogy akartok én tudom merre mentek!...>
*Látva, hogy sietve távoztak és az avatott de még az avatatlan szem számára is nyilvánvaló nyomokat hagytak maguk után. Hát még a felbosszantott barátom. Magabiztosan indulok utánuk. Bizonyos időközönként meg állok hallgatózni és a nyomok ellenőrzése után előre tekingetek hátha meglátom őket. Addig míg csak a nyomokat követem nem futok ész nélkül hisz tudom, hogy előbb utóbb megfognak állni pihenni és megbeszélni a hogyan tovább-ot. Ám ahogy megpillantom őket már nem foglalkozom a törött gallyakkal, ruhadarabokkal amik az ágon ragadtak, a felvert avarral. Teljes erőmből futok utánuk.
*Amíg nem pillantom meg Estios-t nem szólongatom nehogy felfigyeljenek ránk. De amint meglátom oda sietek hozzá és vele közösen fojtatom a kutatást. Ha megtalálta már őket mire beérem őket és már harcba keveredtek odasietek segíteni ha kell. Ha még lesben áll akkor mozdulatlanul megvárom míg támadásra szánja magát majd én is támadásba lendülök.
*Ha úgy találkozok Estios-sal, hogy látom rajta elvesztette a nyomukat akkor mutatom neki az irányt.
//Futás 2 fok
Vadonjárás 3 fok (10%-al gyorsabban haladok azoknál akik nem képzettek ezen a téren.)
Nyomolvasás 3 fok Észellés 14 (+1 képzettség bónusz) dobás 4 (sikeres)
Nem futok addig míg nem látom a haramiákat. A gyors séta öles léptekkel és a kocogás között ingadozva haladok az erdőben. De ha meglátom őket 14 mérföldön át tudok egyhuzamban futni utánuk.
A nyomolvasásom szintje ennél jóval nehezebb terepen is alkalmassá tesz a menekülők nyomának követésére de azért dobok, hogy milyen gyorsan érem be őket.
Arra az esetre ha harcba keveredünk.
KÉ 59+ Dobás 8=67
1 TÉ 80+ Dobás 19=99 Sebzés (4+6+2)+1=13
2 TÉ 80+ Dobás 64=131 Sebzés (6+5+1)+1=13
VÉ135(Pajzs)
Túlötésköszöbb 30//