• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

SW D6-megbeszélős

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
206 hozzászólás • Oldal: 3 / 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14

Re: SW D6-megbeszélős

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2017.07.17. 10:40

A státusz állítgatással nem tudom, hogy jelenleg mi a helyzet. Úgy rémlik, hogy ezt Con elérhetővé tette, de nem biztos.

Járműves közlekedés:
Őszinte leszek, ezen még nem gondolkodtam el sosem. :) Valószínűleg az a helyzet, amit te is vázoltál.
Általában a természetközelibb helyszínekhez vagyok szokva, illetve azokat jobban is élem. Mint amilyen a Tatuin, Endor, Hoth. :D Így én abban a "síkban" mozgok a járművek elképzelésénél, hogy beugrunk a terepsiklóba és elsiklunk Banthabasznádról Taszkenröcsögére, meg vissza. ... Az endori katonai robogós hajsza meg számomra már a 3D-s motorverseny netovábbja. ... Ezért is csak most, miután írtad, esett le, hogy Coruscanton függőlegesen is nagyok a távolságok, nem csak vízszintesen.

Nem ígérem, de 1-2 napon belül igyekszem a járgányokat megnézegetni és eldönteni, hogy akarom-e kockáztatni a saját és környezetemben lévők testi épségét saját sikló vezetésével. 8) (Leginkább félmozgással az "út" szélén fogom mazsoláskodni, mert arra - elvileg, illetve "normál helyzetben" - nem kell dobjak. :) :) )

... Vagy marad az "odagyaloglok" módszer, ami sokkal hosszabb, de biztonságosabb. :D
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Azekien » 2017.07.17. 13:53

Sziasztok feltöltöttem egy alap karaktervázat holnap befejezem. Feltéve ha megfelel.
Azekien
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 170
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2017.07.17. 14:30

Azekien!

Elolvastam, ok, a statisztikai részt is tedd hozzá. A felszerelés vásárlásáara 10.000. kredited van, a maradék pénzedet hozhatod játékba. A magyar alapkönyvet fordítási téjékozódásnak használd, mert a kibővített angol szabálykönyv sokkal több skillt tartalmaz, biztosabb forrás. (WEG 40120: http://www.d6holocron.com/downloads/books/WEG40120.pdf)

Quator!

Ez itt egy coruscanti légitaxi statisztikája:

Jól gondoltam: azért ezek a szállítójárművek fel bírnak menni 3 kilométert is. És elég speciálisak a "Repursorlift operation (airspeeder), mint skill (WEG40120, 51. old.)

,az nem ugyanaz mint a magyarban szereplő "Antigravitációs jármű" (92. old magyar szabálykönyv)

Jó lenne ha az angol alap könyvet, és angol elnevezéseket használnátok,(WEG40120: http://www.d6holocron.com/downloads/books/WEG40120.pdf) -én is ezt fogom tenni- (lásd: datapad és adattároló, holott a datapad az SW világán egy computer, nem egy sima "pendrive"!) mert akkor nem ért félre senki semmit, továbbá a "hátirakéta" használatának is van skillje:

és külön egy a nulla G-s környezetbenihez:

Hozzáteszem típusra is különbözik, van külön jet és van külön rocket fajta a felszerelési könyvben. De gondolom ezt tudjátok, csak jelzem.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Gosep Romuald » 2017.07.17. 15:03

Rendben s köszönöm, nekem is van datapad-om. Akkor azt hiszem nem kell más. Illetve még annyi, hogy egy használt droid r2d2 féleség milyen áron van? Újonnan azt hiszem 5000 körül van ha jól emlékszem, de nincs előttem a könyv most.
Con Gosep Romuald
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 687
Karakter: Con Romualdo della Muerta - Gorvik
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2017.07.17. 15:42

Pontosítsd hogy milyen r2d2-féleség érdekel.

Droidot innen:

http://www.starwarstimeline.net/WestEnd ... 0Stats.pdf
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Gosep Romuald » 2017.07.17. 16:13

R2-D2 (Artoo-Detoo)

38.ik oldal
Con Gosep Romuald
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2017.07.17. 16:40

Con Gosep!

A 38.-46. oldalon futó "Individual Droids"-ok mint ahogy a nevük is mutatja, egy szál egyedi nevesített konstrukciók, amikből az az egy darab van és nem eladók. Ha úgy tetszik nevesített NJK droidok, nem lehet őket megvenni. Amit te kinéztél az konkrétan AZ az Artu aki épp Luke Skywalker hajójába van beszerelve...

A sima standard R2-es a 18. oldalon van leírva és 4525 kreditbe kerül.

Más.

Mindenkire vonatkozik: kérlek benneteket, a skilleket írjátok már át az angol alapkönyvbeli megfelelőikre. Miért van rá szükség? pl: Alvilág ismerete kapásból nincs, van helyette ugyanis "Investigation" aminek lehet specializációja a Crime. Nézzétek már át hogy a saját skilljeitek angol megfelelői megvannak-e?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Gosep Romuald » 2017.07.17. 16:53

Jogos jogos.... nem figyeltem bocsi. Viszont a droidos dolgot akkor hagyjuk, de akkor átírom a skilleket.
Con Gosep Romuald
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Azekien » 2017.07.17. 18:22

Feltöltöttem rengeteg felszerelést és skillt de még nincs meg minden ma már nem biztos hogy lesz a többire időm. Valszeg reggel fejezem csak be. Igazából az a kérdés hogy így megfelel-e. Igyekeztem úgy adni neki a képzettségeket mint aki tényleg kiképzést kapott.
Azekien
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2017.07.18. 4:31

Azekien!
Csak egy apró dolog:

A "Firearms - spec.: Stromstrooper one 5K"-nál a "Fireams" az ugye "Blaster" akar lenni? Merthogy a fegyfer amire specializálódtál az Blaster...
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2017.07.18. 7:07

Castor

Úgy érzem kezdünk elveszni a részletekben. Tudom fontos, hogy mindenki számára ugyan az legyen minden, de jelenleg játék helyett folyamatosan csak átírjuk a karaktert. Változni nem változik semmi, csak mindennek más neve lesz.

Természetesen megcsinálom amit kértél és átírom - amint lesz időm rá - az összes magyar részt angolra.

Néhány észrevétel:
Az antigravitációs jármű és a repulsorlift operation kivételesen teljesen jól van fordítva. A kettő ugyan az angolul és magyarul. Annyi csupán a különbség, hogy az adott skill-ek specializációs lehetőségeit a magyar könyvben külön felsorolásba szedték és nem a skill leírásában van. (Illetve a példasiklók felsorolásából a fordítók kihagyták a konkrét modelleket és csak olyanokat írtak bele, mint terepsikló (landspeeder), légisikló (airspeeder), robogó (speeder bike), stb.

A taxi - illetve minden más jármű is - nem speciális skill-t igényel. A "Skill: Repulsorlift operation: Airspeeder" annyit jelent, hogy bárki Mechanikával tudja vezetni. Akinek van +K-ja a Repulsorlift operation skill-re, az azt használhatja és aki ezen belül még +K-val specializálódott is Airspeeder-re, az használhatja a taxivezetés közben a specializált értékét.
(A Crew skill: Repulsorlift operation 5D+2 annyit tesz, hogy egy átlag taxis minden antigrav járművet 5K+2-vel tud vezetni.)

A jetpack operation és rocketpack operation skillek helyzetében is ugyan ez a helyzet. Gyakorlatilag minden ilyesmit az én karim az alap Mechanika 2K-val fog tudni vezetni/irányítani. Ezért is írtam, hogy csak félsebességes, tiszta terepes mozgások lesznek, mert arra nem kell dobni. Azt Józsi bácsi is meg tudja csinálni egy napos vasárnapon, amikor jetpack-el megy a piacra tarkababot venni.

Maga az egész jetpack dolog is annyi lett volna (illetve lesz is részemről), hogy a filmekben meg rajzfilmekben jól nézett ki, amikor a kemény fejvadászok meg mandalori harcosok úgy érkeztek meg a jelenetbe, hogy beugrottak a hátirakétájukkal.

Még egyszer hangsúlyoznám, hogy no offense. Át fogok írni mindent. Csupán nem érzem, hogy a könnyed SW életérzéshez - amit a filmek/rajzfilmek is adnak - hozzátesznek ezek a részleteket érintő változtatások. Úgy gondolom, hogy az összerakott karakterem megfelelt mindenféle szabálynak az elején is. (Például nem érzem többnek a dolgot, hogy részletes átszámolás után kiderült, hogy még van nála plusz 5 000 pénz. Amit felírtam "ami az arcodra ráfér" szabályozás alatt azzal is teljesen jól meglettem volna.)

Na nem szaporítom a szót. Igyekszem mihamarabb mindent aktualizálni és utánaolvasni a pénzemhez igazított közlekedési módozatnak.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Azekien » 2017.07.18. 8:21

Castor

Kész a karakterem légyszives nézd meg hogy így megfeel-e ha nem, szívesen változtatok rajta akármit.

Írtam történést is mivel ez az első ilyen irományom nézzétek el a formai hibákat. ígyekeztem. Ha abban is kell változtatni valamit csak szólj és már irom is át. U.i.: honnan szerzel ilyen állat képeket a dologhoz nagyon baba.
Azekien
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2017.07.18. 8:45

Quator!
Nem vettem támadásnak, köszi az észrevételeket. Az atigrav-os észrevételt különösen, én azt hittem ennyire különböző a két könyv.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2017.07.18. 9:17

Azekien írta:Castor

Kész a karakterem légyszives nézd meg hogy így megfeel-e ha nem, szívesen változtatok rajta akármit.

Kérlek, kicsit karcsúsítsál a felszereléslistádon, mert NAGYON bőven átlépted a 10.000. kredites keretet, pontosan 5200-zal.
(A swoop-ot használtnak számítottam). 5200 kredit értékben töröljél általad választott tárgyakat.

Azekien írta:Castor

U.i.: honnan szerzel ilyen állat képeket a dologhoz nagyon baba.

Egyszerűen csak beírok egy témát a goole keresőbe.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Azekien » 2017.07.18. 9:44

Nem, csak az adott feszerelés mell oda irtam az árát, ha csak úgy számolod mint a felszereléseknél felsorolt árakat veszed akkor pont ideális. Vagyis marad 1100-am de akkor kirötlöm onnan öket hogy ne zavarjanak be.
Azekien
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
206 hozzászólás • Oldal: 3 / 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14

Vissza: Castor Starwars mókája