*Elveszi Bedaltól a levelet, és elkezdi magában olvasni. Megsemmisülten bámul a levélre, majd lassan továbbnyújtja Connak.
-Azért kerestünk fel éjözépkor, mert én nem szeretm, ha valaki megpróbál engem lerázni, és te lent az ivóban pontosan ezt tetted. Másrészt pedig azt akarom mondani, hogy ha két napon belül nem indulunk, én elindulok magam, keresek egy másik feladatot, mert már elegem vana tétlen várakozásból. Azt hiszem, ezzel Lunir is így van, a többieket nem tudom. És most te válaszolj: miért van kitörve az az ablak? Mi volt az a fény?
*Mindeközben nyugodtan néz Bedalra, hangjában nem gúny, henm kíváncsiság csendül. Nem akarja megharagítani a sogronitát.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
* Bedal elmosolyodik a kis vádak hallatán.*
- Nos... igen, tétlenség... habár én inkább örülök eme két csendes napnak, őgysem adatik meg sűrűn hasonló alkalom. Nos igen... nem lerázás kérdése volt, hogy faképnél hagytalak benneteket: Sogron bölcsességét akartam mihamarabb kikérni, hogy fontos információkat, mely felett az avatatlan szem elsiklik, el tudhassam mesélni. Sok mindent tudtam meg. Sogon meghallotta imámat, és egy félelmetes jelenés során megjelent. Az ablak beletört a hírtelen kitörésbe, és szinte megvakított a fényár. A kis gyertya, mely alig pislákotl csupán, vakító fénykitrörés közepette fellángolt, majd a Tűzkobra fényes bölcsességét átadta... itt elraktároztam.
* Bedal azzal a kopasz fejére mutat. Látva a többiek érdeklődését hozzá teszi.*
- Ne aggódjaotk, nincs okom elhallgatni előletek semmit. A hölgy készül valamire, és ezt meg is tudtam... legvalószínűbb, hogy az apa örökségét akarja megszerezni. A levél minden bizonnyal hamis varázsló szüleménye, bizonyára a nő egy bizalmasa küldte. Nyílvánvaló, hogy azt akarja, hogy Toronba menjünk. És azt is fogjuk tenni. Ki tudja, talán még sok hasznunk lesz ebből. És kétem, akárki is ki tudna szálni, mert félemetes olykor, hogy egy hatalom és pénzéhes szuka mit meg nem tesz az ügye érdekében...
* Bedal szavai fáradtságról tesznek tanubizonyságot, szeme alatt karikák ülnek. Láhatóan megviselte a transz. És ennek nem egésze a színjáték része.*
<... Ó Uram! Bocsáss meg oktalanságomért, esedezem megbocsátásodért! Mindent el fogok követni, hogy a te akaratod érvényesíthessem! Éltem, és halálom is a tiéd, magasztos célod, a Rend védelme érdekében fogok cselekedni. A Háromfejű hívei rettegjenek! megyek Toronba! ...>
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
*Mikor látja, hogy a lány vele kíván jönni, a kötélről felnéz rá. Arcán halvány mosoly, a holdfényben hidegen csillogó szemeiben elégedettség.
-Állok elébe. Halkan gyere le onnan!
*Várja, hogy a lány is lecsússzon a kötélen, majd int neki, hogy rántsa ki a vasakat a falból és kövesse. Ugyanúgy felmászik a falon, mint nemrég, majd bent bevárja a lányt.
-Örülök hogy bizalmat szavazol nekem és velem jössz, bár nem értem, miért teszed. Bátorságod figyelemreméltó, de most kikötöm, hogy nem áll szándékomban ártani neked. Kérdezz csak nyugodtan, avagy mondd amit szeretnél, én hallgatlak.
*A lány utasítására kirántja a mászókampót, aztán legnagyobb megdöbbenésére el is kapja. Siet a lány után, és ő is felmászik a kötélen. Az is meglepi, hogy elég könnyedén teszi. Simán elbírja a súlyát. Még csak a lábát sem kell használnia. Élvezi az erőt, ami a karjaiban van. Bemászik a lányhoz és felhúzza maga után a kötelet. Körbesétálgat a szobában és felületesen körülnéz. Majd lecsüccsen az ágyra.* - Tudom, hogy nem akarsz nekem ártani. Már megtehetted volna. Fejvadászként nyom nélkül eltehettél volna az útból. Amit arról mondtam, hogy ha fény is derül a kilétemre, és esetleg tényleg halálos ellenségek lennénk, és hogy ezek ellenére sem lennék képes bántani titeket, azt komolyan gondoltam. Őszinte leszek veled is, ahogyan Bedallal is voltam. Az emlékek amik eddig eszembe jutottak, mind arra utalnak, hogy én is fejvadász vagyok mint te. És az is kiderült, hogy olyan fegyverrel is tudok bánni, mint amilyen neked van. Az a görbe.
Gondolom felejtsem el, hogy a kezembe add pár percre. Nem várom el, hogy annyira megbízz még bennem. Csak lehet, hogy eszembe jutnának új dolgok, ha megfoghatnám. Te döntesz, hogy mikor jutsz el a bizalomnak arra a fokára, hogy teljesítsd ezt a kívánságomat. Viszont beszélhetnél azokról, akik még ilyen fegyvert használnak.
*Ezután reménykedő arccal néz a lányra, hogy esetleg mégis történik e csoda meg várja a válaszát.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
*A holdfényben fürdő, két áramvonalas beszélgető alak kísértetiesen gyönyörű látványt nyújtana, ha valaki figyelné őket. A kisebbik megszólal, lágy, de gyakorlatias, érzelemmentes hangon.
-Jól látod hogy az én döntésem. Ha tudnám, mire vagy képes, akkor is kétszer meggondolnám hogy a kezedbe adjam egyiket is. Ezek még akkor is veszélyesek, ha nem tudod őket mesterien használni. Ha eljön az idő és biztonságban érzem magam, esetleg lehet szó róla. Most még semmiképpen. Tudom hogy megérted.
*Mikor hallja, hogy a hordozóiról kérdezi, Miro arcára a komorság fátyla borul.
-Ezek a fegyverek kráni eredetűek. Ha megtalálják nálam, kivégeznek, vagy a tömeg egyszerűen meglincsel. Ez a veszély. Gyors, hatékony, visszahajló élével hatalmas sebeket lehet ejteni vele, könnyebb kisebb és hatékonyabb még egy rövidkardnál is. Saját súlycsoportjában a legjobbak közé tartozik. Ez az előny. Hordozóiról...mint mondtam, kráni eredetű, ott elterjedt fegyver, leginkább mégis a fejvadászok körében. A kráni fejvadászok a kontinens legjobbjai közé tartoznak, ha nem A legjobbak. Én tudom mire képesek. Ezen nincs mit ragozni. Más klánok más fegyverkombinációkra esküsznek, furcsállom is, hogy gorviki létedre azt állítos, hogy tudsz bánni egy sequorral. Nem jellemző az ottani fegyverforgatókra, legtöbbjük sose látott ilyen pengét.
*Kérdő tekintettel néz a nála sokkalta erősebb lányra, fényes, akaratlanul is barátságos szemeiben merő kíváncsiság.
<Ki lehetsz te? Vagy tényleg ártatlan vagy, vagy nagyon jól játszol. Majd kiderül idővel...>
- Megértelek. Nem erőszakoskodom. Majd ha úgy érzed, szólsz. Mondd meg nekem. Mivel vívhatnám ki a bizalmatokat? Mit tegyek, hogy származásom ellenére elfogadjatok? Vagy szerinted teljesen reménytelen? Főleg a te bizalmadról van szó. Így hogy ilyen dolgok derültek ki rólam, soha sem fogsz úgy rám nézni mint társra, vagy esetleg barátra. Mindig benned lesz, hogy ha rájövök a származásomra, akkor hátbatámadhatlak. Most ilyen kilátásokkal mit várhatok el tőletek? Még azt sem mondhatom, hogy a ti hibátok. Mert én is ezt tenném a helyetekben. Sose lesz normális életem.
*Nyel egyet, aztán legördül az arcán egy könnycsepp, majd utána a többi. Gyorsan oda teszi a kezét, mintha megtámasztaná csak a fejét. Nem akarja, hogy sírni lássa a lány.*
*Gondolkodóba esik, de nem tud igazán jó megoldást egyenlőre.
-Az idő majd bizonyítékot hoz. Ha jobban megismerkedünk, talán meg is barátkozunk. Bár nem tudom, meddig maradok ezzel a csapattal. Miért pont az én bizalmam? Rájöttél a származásodra, mégsem támadtál hátba. Természetedben lappang ugyan a hevesség de nem hiszem hogy...Carolina...jól vagy?
*Belegondol a helyzetébe, és elképzeli hogy milyen nyomorultul érezheti magát a gorviki. Zavart arccal nézi hogyan küzködik a könnyekkel örül neki, hogy a lány nem láthatja most rajta a gyengeség jeleit. Néha átkozza magában, hogy sosem sikerült kiverni belőle teljesen senkinek az érző lényt, néha feltör belőle most is a mély fájdalom amit elásott a lelke mélyén.
*Először kétkedve néz Bedalra, de aztán úgy gondolja, hogy a sogronita ritkán hazudik, ezért inkább nem firtatja a témát, hogy ők nem hallottak ablakcsörrenést... Ehelyett feláll, és így szól:
-Nos, ez esetben, kedves barátom, bocsásd meg, hogy ilyenkor így rádtörtünk. Örülök, hoyg végre sikerül elindulnunk. Amjd holnap reggel még beszélünk, én most megyek. Az Istenek őrizzék mindannyiótok álmát.
*Majd kilép a szobából, és elmegy a sajátjába. Ismét előveszi másfélkezes kardját, és elkezdi a régen használt technikákat gyakorolni a szűk szobában. Egy fél óra múlva abbahagyja, és lefekszik. Gondolataiba merülve alszik el, így másnap nem túl kipihenten ébred.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Meridian 2006.03.04. 19:30-kor.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
- Az is nagy szó, hogy egyáltalán szóba állsz velem. Kezdek rájönni arra, hogy azt is meg kell becsülnőm, ha valaki nem kivont karddal jön felém.
Kérdeznék valamit. Miért használtok kráni fegyvereket? Hiszen Pyarron védelmében tevékenykedtek, vagy nem?
*Letörli a könnyeket és kérdőn pillant a lányra.* - Hisz több bajod származik a fegyverből, mint hasznod.
*Megnyugszik, mikor látja, hogy Carolina letörli könnyeit és túl van a nehezén.
-Az Anat-Akhan a leghatalmasabb kráni fejvadászklán volt hajdanán. A kivonulás Kránnak hatalmas veszteséget okozott, az átkozottak szerencséjére a leghatalmasabb tagok odavesztek, sokan még a Fekete Határon belül. A kilenc aki tovább jutott, felajánlotta szolgálatát Chei O' Shennon királynak. A klán sokféle harci technikát alkalmaz, sokak megrökönyödésére azonban sok kráni hagyományt őriz, többekközött a fegyverforgatásban is. A rangok és szerepek ugyancsak megmaradtak, én Sequator rangot viselek.
*Meglepődik a fényjelenségen és épp azon töpreng, hogy betör a szobába, hát ha Bedalnak valami baja esett, mikor az beengedi a társaságot. A törött ablak látványától kissé furcsán néz a sogronitára, de amaz szavai megnyugtatják Conban keringő furcsa gondolatokat, majd mikor rátér Bedal arra, hogy csak úgy rátörtek témára Con nem tudja válasz nélkül hagyni a dolgot. Elolvassa először is a levelet, majd a sogronitához fordul:*
- Hát bocsásd meg, hogy csak úgy rád törtünk, de mindenkinek elege van már ebből a feszült várakozásból! Mindenki szeretné már tudni, hogy mi is az igazság! Na most már legalább annyit tudunk, hogy megyünk Toronba! Van terved az úttal kapcsolatban, és azzal, hoy mikor is indulunk pontosan? *Végighallgatja a sogronita válaszát, majd ő is visszatér szobájába, lemosdik és nyugovóra tér. Ha Bedal azt mondja, hogy reggel indulnak, akkor korán felkel, összekészíti felszerelését, majd egy könnyű reggelit elfogyaszt az ivóban, várva az indulás pillanatát*
*Miután beengedik őket a szobába már nem szól semmit. Elolvassa ő is a levelet és kételkedve tekint bedal elé. Bár mikor Bedal előadja mi történt nyugottabnak látszik valójáan egy enyhébb kétej merül fel benne.*
<Nem volt egyedül.... Nem csak az ő hangját hallottam de nagyon halk volt ahoz, hogy felismerjem. Az ablak... de nem lehet, erre nagyon kevés ember képes...>
*Miután befejezte mindenki a mondandóját elköszön a társaságtól, elmegy a szobájába, leveti ruháit, lemosdik majd bebúlyik az ágyba és elalszik. Most könnyen elalszik de érzi valamit elfelejtett*
*Álmélkodva hallgatja a lány beszámolóját, aztán elkezdi törni a fejét. Látszik az arcán, hogy nagyon kombinál valamin.* Hogyha már én is valami hasonló harcmodort képviselek, mint te, mert nem hiszem, hogy olyan sokféle módon lehet forgatni azt a görbe tőrt, akkor el kell gondolkoznom, hogy mit csinálok, ha vissznyerem az emlékezetemet. A pyarroni szemlélet és gondolkodásmód azt hiszem, hogy közel áll hozzám.
Nem tudom, hogy kérhetek e ilyet tőled, deeeee... szerinted mit szólnának a főnökeid ahhoz, hogyha jelentkeznék ebbe az Anat micsodába. Az biztos, hogy nem fogok visszamenni Gorvikba. Amiket hallottam róla, biztos vagyok benne, hogy nem akarok azok szerint a törvények szerint élni. És valószínüsítem, hogy máshol a világban nem harcolnak ezekkel a fegyverekkel. Én mindenre hajlandó vagyok, hogy befogadjanak valahova. Nincs más esélyem. Ha ez nem sikerül, akkor örök életemre kirekesztett leszek.
Kérlek téged, hogy jól gondold meg és ne dönts elhamarkodottan.
Ja, más. Te nő vagy és fejvadász. Talán te jobban ismered a fejvadászok tetoválásait, mint más. Meg előtted nem szégyenlősködöm annyira, mint egy férfi előtt.
*Azzal kigombolja az ingét és láthatóvá teszi a lány számára méretes kebleit és a tetoválásokat. A bal mellbimbója felett egy aránylag kicsi, koromfekete pók látható a potroha végében pár pici piros pöttyel. A jobb mellbimbója feletti tetoválás teljesen elvan mosódva. Carolina elmondja, hogy amikor megtalálták, egy dobótőr roncsolta szét a tetoválást, és miután egy pap meggyógyította, ilyen lett. Az elmosódott tetoválásból csak egy részlet maradt tisztán. egy sequorhoz hasonlóan hajlított penge csúcsa. De több nem. Carolina még megmutatja a tenyereiben található két tetoválás. Ezek mindegyiket két kör, melyeknek ugyanaz a középpontja, és a körök közötti pár milliméteres helyen körbe apró kis jelek vannak írva. De a két tenyerében levő körökben más jelek vannak. Nem ugyanaz a két tetoválás. Még lehúzza a bal válláról az inget, és elfordulva kicsit ott is látható lesz egy tetoválás a lapockáján. Ez egy félhold, amiről egyből rájöhet Miro, hogy egy sötét birodalmakban használatos harcművészeti ágazat jele, amit szerte Yneven üldöznek. A neve Hagai-nid-kinito, és eléggé veszedelmes ellenfél, aki képzett benne. Célorientált. Izületekre, ideggócokra, halálos ütésekre apellál. A kicsi pók az sokminden lehet. A Kath'ul'Natthum-tól sok gorviki klán használja a feketeözvegy tetoválást. Miután Miro végignézte a jeleket, Carolina visszaveszi az ingét és visszagombolkozik. Megint kérdőn és kérlelőn néz a lányra.* - Na? Mit gondolsz?
-Idővel kiderül, mi is voltál valójában, remélhetőleg történetedre is fény derül akkor. Kíváncsi lennék, mi okozott ilyen mértékű emlékezetkiesést nálad. Hogy miféle harcstílust képviselsz, az majd elválik, nem tudom, hogy most helyben ki kéne próbálnunk. Nem árt az óvatosság.
-A klánba nem lehet csak úgy belépni. Mint klántag, felvállaltam, hogy alávetlek egy első tűzpróbának, a toroni küldetés megfelel annak. Ha jól teljesítesz, szó eshet arról, hogy kiképzésben-avagy a te esetedben- újraképzésben részesülsz. De ne siessük el a dolgokat, ez majd elválik. Mindenesetre megpróbálok rajtad segíteni, viselkedésed ugyan néha hagy némi kívánnivalót maga után, de ez változni fog a jövőben. Tetoválások? Lehet hogy ismerem őket. Megértem miért hozzám fordulsz, mutasd nyugodtan.
*Megnézi magának a tetoválásokat, vegyes reakciókkal fogadja a látványt.
<Hmm...a fekete özvegy. Túl sok lehetőség, majd komoly vizsgálat alá veszik a szakértők. Koncentrikus körök, mindkét tenyerében más. Ezeket végképp nem ismerem. Nézzük...egek. Ez egy szörnyeteg...szerencsétlen, nem is tud róla.>
-Tetoválásaid számomra csak félig meddig ismerősek, a fekete özvegyet sok gorviki fejvadászklán használja. A két körről nem tudok semmit mondani, viszont a félholdról igen. Sajnos semmi jót, vagyis összezavarodott lelkednek nem fog jót tenni amit most mondok. Hagai-nid-kinito. Egy harcművészeti stílus, az egész kontinensen üldözik. Abszolút célorientált stílus, rendkívül veszedelmes gátlástalansága miatt. Ideggócokra, ízületekre támad, használói mind egy szálig könyörtelen, hidegvérű gyilkosok. Tudom hogy nem esik jól amit mondtam, de ez az igazság és te akartad hogy elmondjam.