• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 80 / 300 • 1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 300

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.03.07. 17:47

A varázslót azért szokták megtiltani,mert a mozaik mágia enyhén szólva khm....szóval értitek mire gondoltam...Mellesleg mesélni is nehéz,mert ha szitu van,akkor a vari az,akinek majdnem segmensenként kell mondani a dolgokat,mert bármikor bekiabálja a stoppot feltéve ha még a saját lábán van :twisted:
Egyébként meh az igazsághoz hozzá tartozik az,hogy a mágiára feltekint és tiszteli a mágiát.Ezért nem fog mindenre mozaikmágiát használni...És ha ezt a részét a dolognak szemelőtt tartjuk már nem is annyira tápos a varázsló mint ahogy azt egyesek gondolják....
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.03.07. 18:54

Így lenne normális. Viszont a varival játszók legnagyobb része még a seggét is elemi erővel törli. És nagyon is érthető a KMek viszolygása. Egy rosszul kijátszott varázsló az tönkre teheti az egész kalandot. És sokszor tönkre is teszi.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.03.07. 19:04

Nos igen...ebben lehet valami. És lehet, hogy az a legrosszabb, hogy ezt nem is lehet befolyásolni senkinél. Ha ő így jétssza ki, akkor...
És mi van a Mt-s fajokkal? wier, khál, dzsennn, amund? Ez is km függő, vagy ezt abszolút tabu?

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eromo con Arul » 2006.03.07. 19:06

Hello!

Bocsika hogy belevau én is, sokáig olvasgattam amiket a varázslókról irtatok, teljesen igazatok van, persze tisztelet a kivételnek, aki "normálisan" ki tudja játszani a varázslóját. Azonban szerintem a probléma nem itt van, mármint nem a varázslóval!
Sokszor láttam hallottam asztali és online játékoknál is olyan CÉ-ket meg TÉ-ket, hogy legszívesebben visszakérdeztem volna hogy "Ez neked hogy jött ki, hanyadik tapasztalati szinten is vagy te most éppen?" és hasonlók. Erre a válasz hogy most éppen pszi-roham meg harc felülről, meg amugyis meglepetésszerűen támadtam, meg még a nap is a szemébe süt az NJK-nak :P ...Szerintem ez is legalább akkora probléma, erre is oda kellene néha figyelni.
Szerintem... :P
Eromo con Arul

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.03.07. 19:17

Eromo:
No igen...mondjuk a Y rohamot egyszer tudja ellőni utána jöhet a punishment mert hát a km kezében megvan az a hatalom,hogy több embert rakjon be...Nem is beszélve róla,ha közben kiderül,hogy nem is sima parasztok jönnek a jk-k ellen :twisted:
Mellesleg zavaró téynezőkt a jk-k ellen is be lehet rakni sőt...ha ilyen jk van,aki ezzel szorakozik,akkor sztem a legjobb punish mikor ő kapja az első nyilveszőt a semmiből...És akkor utána el lehet gondolkodni azon,hogy ezt miért kapta....Ugyan ez érvényes lehet egy rosszul kijátszott varira is...meg lehet punisholni és akkor ha normális a jk akkor elkezd gondolkodni ha meg nem,akkor úgy sem fog sokat castolni a varijával :twisted:

Meridián:
Lássuk csak:
Dzsen: merő táp...ugy hogy ha lehet sztem melőzni kellene....
Khál: Hát sztem egy normálisan elképzelt világba nem egy túlélő tipus...ugyanis elég hamar a cirkuszba kötne ki ha csak nem olyan a kaland,hogy menjünk az erdőben és nem talizunk emberekkel...
A wier az érdekes faj és sztem a hátrányaihoz képest nem akkora táp...Sztem belefér egy gamben és a belső ellentéteket is nagyon jól ki lehet játszani a vér miatt...
Amund:mivel csak kiszakadott lehet belőle és emberek nevelik fel igy sztem ez is belefér bár egy kicsit táp szaga van nekem..."csináljunk egy az emberekhez képest táposabb fajt,de mivel emberek nevelték fel meg igazából külsőre hasnlit is egy emberre igy emberként kijátszható...."
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Skuld » 2006.03.07. 19:27

Nos igen. A tipikus tápolók nálunk is jelen vannak... :?
Én ki szoktam dobni a karit normálisan. Nincs 14 felett értéke...? És...? A szerepjáték a lényeg. Ha a KM meg látja, h. mindenki rendesen alkotta meg a kariját, akkor úgysem fog szemétkedni - márha jó napja van :lol:
Skuld

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.03.07. 19:33

a kidobással csak az a gondom,hogy néha nem jön ki életképes érték :?
és itt nem feltétlenül a harcművészekre gondoltam,akik mondhatni a legjobban dobják az értékeket....nekem az osztás jön be nagyon,de azért megszoktam hagyni az embereknek a szabadságot ha hozzám jönnek játszani,hogy dönts el,hogy melyik tetszik neki jobban...ha nagyon tápos jk-t alkot,akkor az njk is tápos lesz :twisted:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.03.07. 19:48

A tápolás az egy elég mély téma. Mindenkit elkap néha a hév. Engem is. De tudni kell meghúzni egy határt. A tápolós JKkat pedig nem biztos, hogy úgy jó büntetni, hogy több ellenfeleket kapnak vagy mindig ők szívnak. Akkor csak dacot váltunk ki belőlük. Egyszerűen le kell ülni velük és elbeszélgetni a szerepjáték lényegéről. Ha meg ezután sem próbál meg változtatni, akkor meg nem kell vele legközelebb szerepezni. De mindenki megérdemli az őszinteséget és a nyíltságot. Legfeljebb nem tud élni a lehetőséggel.
Engem általában nem szokott érdekelni, ha valakinek a karija erős lett. Mondjuk azért van egy bizonyos határ itt is. Ha a játékával nem veti el a súlykot és nem borítja fel az egyensúlyt, akkor nincs probléma. Erre írtam múltkor, hogy egy 1es szintű tolvajjal is szívesen eljátszom egy 10es szintű partyban.
A psziroham meg szerintem túl táp lett. Bőven elég lett volna 2pszipontonként +1TÉ. De ezt hagyjuk. Nem megyek bele az ETK hiányosságaiba, mert ez relativ és mindenki mást tart jónak.
A fajok.
Hmmmm.
Szerintem nagyon színes képet mutatnak. Jó hogy berakták a kiegészítőbe őket.
A dzsenn erős faj nagyon. De szerintem nehezebb kijátszani, mint egy Khált. Egy dzsenn gondolkodásmódja bonyolult, és a magas IQ mindig probléma volt a magusban. Nem ismerek olyan szerepjátékost, aki 15nél nagyobb IQval rendelkezett volna.
A Khál egy kicsit játszhatatlanra sikerült. Nagyon erős, rengeteg plusszt kap, de nagyon megrekeszti a külseje, és az emebrek ellenszenve. Sok poénos helyzetbe kerülhet, ami szórakoztató lehet, de rengeteg helyen egyszerűen játszhatatlan. Inkább alkalmi mint életutas faj. Főleg, ha az élettartamát is megnézzük.
Az amund az tényleg tápolásnak tűnhet. Olyan mint egy ember, aki sokkal több cuccot kap. De ha a koncepciós lehetőségekbe is belemélyedünk, és jó káoszos karit akarunk csinálni és tetszik a feelingje, akkor nagyon jó vele játszani. És persze ha a KMel meg lehet beszélni azokat a marhaságokat, amit ráragasztottak a fajra. Pl az újmágusos gázállarc, vagy a világító szem. Ha ezektől mentesítjük a karit, akkor senkinek nem rontja el a szórakozását.
A wier az az én szerelmem. Az a szenvedély, szenvedés, vadság, és hányatott sorsok. Ez nekem a magusbeli vampire the masquerade. Itt megkaptam vele azt amit a vampireban nem. Érzelmeket. És nagyon sok színes koncepciót lehet belőle csinálni. Nagyjából együtt vannak az előnyei és hátrányai is. Persze itt is lehet vitatkozni. Biztos van olyan ember, aki a wiert is túl táposnak találja.
Fenn tartom, hogy ezek az én meglátásaim.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.03.07. 19:56

A kidobásról meg annyit, hogy mindenkinek megvan a vesszőparipája. Valaki ezt szereti, valaki azt. Én például előbb kigondolom a koncepciómat, mielőtt megcsinálom a karaktert, és nem a dobás után döntöm el a gyengéit és erősségeit. És ha a koncepció tudatában kidobok egy olyan karaktert, ami full az ellenkezője, akkor szívjam a fogam és szenvedjek??? Meg kell határozni egy ésszerű értéket és megcsinálni magunknak a karaktert. Kell hogy legyenek gyengéi és erősségei. De meg kell lenni itt is az egyensúlynak. Ezt mindig a KM dönti el. Én is dobtam egyszer ki 158as karaktert, de nem volt pofám kidolgozni és játszani vele. 126 vagy 130 pontból is olyan karit lehet csinálni, ami nagyon feelinges.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.03.07. 20:12

A Y rohamra meg ott van az ellenkezője...megfékezés...ugyan akkor berakható,amikor a másik berakja a rohamot.mellesleg csak 1x tudja ellőn utána már Y-t sem tud használni és azért egy nehéz helyzetben minden Y pont jól jöhet...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.03.07. 20:26

Olvasgatom itt, amit a fajokról írtok, és hát néhol meglepődöm.
Pl, hogy a khál nem életképes: hát...nem is tudom hamár szerepjátékról beszéltek, akkor az amund és a dzsenn tényleg furcsa, mivel gyűlölik. A khálokat viszont csak kevesen ismerik, és ez nagyon sok jó szerpjátékosi tudást igáénylő helyzetbe kerülhet 1-1 kaland során. Az élettartam meg nem gáz, ha jól tudom, lehet karit cserélni...
A wier szerintem is jó, bár nagyon emberi: ha titkolja a vérivó szenvedélyt -ha nagyon jól csinálja, sztem nem lehet rájönni-, akkor szinte ember, csak szebb és van néhány különleges dolga.
Ami az amundot és a dzsennt illeti...nos, szerintem az a kettő elég nagy baklövés a M.A.G.U.S. világában JK fajként...

Kidobásnál pl én, ha teszem azt gladit indítok, ha az Intelligenciája 6, nem zavar, de ha az ereje 11, akkor már húzom a szám elég rendesen. Minden kasztnak van egy-egy jellemző képessége, ami ha kicsi, akkor már a Játékos számára a sikerélmény hiánya miatt nem annyira élvezhető -már akinek!-. Szóval jobb, ha bizonyos kereteken belül megmaradva ugyan, de az ilyen képességeket magunk határozzuk meg. Ha valakinek nem tetszik, amit itt leírtam, akkor sry :oops: , de nekem eza véleményem, ha nem teccik, ne hallgass rám.

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.03.07. 20:45

Szvsz a dzsen és az amund nem nagyon különbőzik egy Ynevi embertől...mind2ből keveset lát egy átlagos ember és akkor simán eltitulják,hogy furcsán néz ki,de ő is ember....
A khál már kicsit más tészta...csak gondolj bele,hogy egy átlagos városlakó hogy reagálna arra,ha egy khál lépne oda a városkpúhoz és be akar menni :s jó irták,hogy lehet a khál lovag,ami sztem kicsit hülyesség...Én mint ember-bármilyen meglepő a dolog :D- nem vállalnék be egy khál betanitattását...Az ork még csak-csak elmegy,mert abból többet láttak,de őket is csak mondhatni-kicsit saritva-porázon engedik be...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.03.07. 20:52

Szerintem lovagnak egyébként sem menne a khál, aza nekem se jön be. Viszont ha azt veszed, fejvadász, vagy harcos...a kiképző minden esetben jobb, mit a tanítvány -...egy ideig legalábbis :D -. Szerintem ők szívesen vennék egy lyen ijú nagymacska betanítását, mivel ez nekik elég nagy siker, ha összejön. És amit nem tudnak a khálról , csak valószínűleg később derül ki, hogy nem kedvelei a gyilkolást és nagyon fontos neki a becsület és a tisztelet. És nem hiába van kevés khál kalandozó.

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.03.07. 20:59

fejvadász sztem kilőve a khálnál mivel abszolute nem alkalmas a tömegbe történeő elvegyülésben és elég ha csak 1x látják meg onnantól fogva az egész város tudja,hogy ki volt...
A harcos az lehet,de még mindig felmerül a dolog,hogy hogyan fog bemenni az első városba?
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.03.07. 21:09

Nos, fogja magát, és bemegy a két lábán. Az lehet, hogy rettegés övezi mindig, de az nemkizárt, hogy ze előny is lehet neki.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 80 / 300 • 1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok