• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 86 / 300 • 1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 300

HozzászólásSzerző: Kherion Ran'Dhaal » 2006.03.11. 10:00

Tiszteletem, Gorden!

Én is kezdő vagyok a MAGUS-ban, de szerintem a következőket ajánlott lenne beszerezned az Első Törvénykönyv mellé:

Titkos Fóliáns (Ez lényegében két kiegészítő - Második Törvénykönyv, Harcosok Barbárok Gladiátorok - újrakiadott, egy könyvben lévő változata).

Summarium (Ynev világát, a lakóit írja le nagyon részletesen, ezt csak akkor ajánlom, ha már kicsit gyakorlottabb vagy, mert az Első Törvénykönyvel és a Titkos Fóliánsal is meg lehet lenni, arról nem is beszélve, hogy ezek a kiegek elég nehezen beszerezhetők, és így megkérik az árukat)

Sajnálatos módon egyre kevesebb van ezekből forgalomban, de nézz be a Csevegő/Eladó MAGUS könyvek topicba, hátha talász megfelelő kiegeket.
Ezekre nagy valószínűséggel szükséged lesz, aktív szerepjátékosoknak nem árt, ha meg vannak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kherion Ran'Dhaal 2006.03.11. 10:04-kor.
"Íme ott látom atyám, látom anyám, növéreim és fivéreim. Magam elött látom minden ösöm az idök kezdetétöl. Mind hívnak engem, hogy bátran kövessem öket a nagy Valhallába, hol a hösök örökké élnek."
Kherion Ran'Dhaal
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 83
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quarion Galanodel » 2006.03.11. 10:00

Harunn:
Szerintem ez erősen függ attól, hogy milyen karaktertszeretnél játszani. Ha valami pap főkasztút, akkor "Papok- paplovagok". Harcos főkasztra "Harcosok, barbárok gladiátorok". Tulajdonképp mindenhez a "Summarium", de ezt elég nehézkes és drága mulatság beszerezni. "Második törvénykönyv" (ami egyébként kapható a "Harcosok, barbárok, gladiátorok"-kal egykötetben) mindíg jó, és ha olyan beálítottságú vagy akkor az "Enoszuke", vannak benne érdekes dolgok. :D
Quarion Galanodel

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.03.11. 10:03

Üdv nálunk!

Nos ha az itteni játékhoz kérdezed akkor az Első Törvénykönyv tökéletesen elég. Maximum a Papok Paplovagok 2 könyve jöhet még szóba, de ez csak akkor érdekes ha pap főkasztú karival jönnél.

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nekromat » 2006.03.11. 10:23

Nem tudja valaki hogy lesz-e mostanában kaland mert szeretnék játszani egyben!És ha lesz, kinek küldjem a karilapomat?
"A démonok, legyenek bár alacsony- vagy közrendűek, netán urak vagy hercegek, mind afféle Külső Síkok teremtményei, melyeket nem ural Isten. Intelligensek és rossz szándékúak, gondolkodásuk kifinomult és követhetetlenül kaotikus. Lelkük nincsen, testük azon idegen világ anyagából épül fel,ahonnan megidéztettek...."
"Megidézőjüket majd minden esetben igyekszenek elpusztítani; gonoszságukról és leleményességükről, de bátran mondhatom, korlátlan hatalmukról sem lehet fogalma az olvasóimhoz hasonló ostoba földi halandónak."
- Idézet Abdul al Sahred Necrográfiájából.
Nekromat
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 373
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.03.11. 10:26

Kösz a tanácsokat.
Nagyon tetszik az oldal és a játék is, ahogy egyre többet olvasom az első törvénykönyvet.Egy barátomnál belenéztem a 2.-ba de szerintem az túl bonyolult meg tele van hibákkal.Remélem hamar belerázodom és el tudom kezdeni a játékot :D
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.03.11. 11:04

üdv

minden köny tele van hibával ugy hogy azokat majd józa paraszt ésszel meg a km-vel kell egyeztetni...
Ne aggódj nem olyan bonyolult a titkos fóliáns sem majd rájösz :D
A summarium sem kell sztem elsőre...nekem is csak pár szor volt a kezemben...érdekesnek érdekes de sztem igazából sok haszna nicns...főleg az aquirok része...Ha kell vmi akkor ugyis elmondják a sokkal tapasztalt jk-k :D
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.03.11. 12:12

Hm.. a Titkos fóliánsról anyit, hogy szerintem sok... fölösleges dolog került bele ( átütő erőtől kezdve ezermillió), amit a Km amúgy is korrigált volna... ésmeghát szerintem a magus nem arról szól, hogy az ember a szabálykönyv alapján építi a fel a világát. A szabálykönyv alap, amire a játékosok és kalandmesterek elgondolkodása épül, és mindenféleképp továbbgondolandó minden, ami benne szerepel... erre írták a szurkcsecsuklyasok a hitvallásuban, hogyha a szabálykönyvek szerint épülne fel Ynev, akkor nem lennének kereskedelmi utak, mert mindent térkapuval lehetne intézni, nem lenének iskolák, mert mágiával mindent fejbe lehetne vésni, és fölöslegesek lennének erődök, mert kellő erejű mágiával simán elpusztíthtó... és akárhogyis nézzük mindig van nagyobb hal :D Én azért... szeretem az én világomat regényekhez hasonlítani leginkább, mert azok által jobban megfigyelhető az egsz világ... legjobban én Raul Renier ( Kornya Zs.) elgondolásait szeretem, de Chapman cheatjeit eltekintve az ő világképe is nagyon tetszik... Boomen se olyan rossz, de én leginkább a hármuk kevert világát látom a legjobbnak... dehát izlések és pofonok :) Mindenkinek más az Yneve, de egy biztos: a legtöbb esetben el kell rugaszkodni a szabálykönyvtől, mert rengeteg mindenre nem ad magyarázatot... ja, és van egy kérdésem, ami már régóta foglalkoztat: egy Gianagi nemes...vagy akármilyen nemes milyen kasztú? :D A kérdés elég hülye, deha a kalózokat harcosként lehet bemagyarázni, akkor elvileg mindenkit be lehet valamibe sorolni... én azt találtam ki rá, hogy az ilyesmiket NJK-ként alkotom meg. Még JK-nak is így ajánlom. Megszabja a KM, mennyi pontot tegyen a képességeire, és szépen a Jk válogat magának képzettségeket... és hát utána a Km szépen elbírálja, mennit és melyikeket kaphatja meg. Nemes nagyvalszeg birtokigazgatást, jogot emberismeretet, színészetet meg hasonlókat vesz fel... lovaglást, értékbecslést teszemazt. Egy kalóz meg hasonlóképp: hajózás, úszás, csomózás, hamiskártya stb... kocsmai verekedés. Én annak vagyok a híve, hogy fölösleges konkrét kasztokba beskatujázni az embereket, liberálisan kell őket kezelni :D Alapvetően a kalóz harcosféle, ígyhát ezér nem fogja a km engedni, hogy rúnamágiát vegyen :D Sztem még pusztítást se, és fölösleges Mf fegyóhaszn.-ot. Dehát iylen a saját Ynevem... mármint a játéktechnika ami rá építek.
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.03.11. 12:29

na azért az túlzás,hogy mindenhol térkapú lenne mivel kevés oylan varázsló van,aki pézért arulja a tudományát.És különben is honnan tudod,hogy pl Doran és Lardor közt nincs belső használtra térkapú?Másik,hogy a varázsló a mágiára mondhatni feltekint szóval a szomszédba nem fog teleporttal átmenni.
A mindent a fejbe vésésről szintén csak azt tudom mondani,hogy egy varázsló nem tenné meg,mivel a mágiát nem mint eszközként használja.Másik,hogy Yneven meglehetősen kevés mágiával találkozik egy sima ember.Sőt még egy kalandozó is leginkább papi varázslattal találkozhat healnél.
Mágiával elpusztitani egy erődőt...Nos azt kell hogy mondjam,hogy elég kevés akkora tsz-s vari van Yneven,hogy ezt meglehessen teni..Van 1-2 super hero a regényekből oké...De azért nem rohangálnak csak úgy a harcmezőn...
A kalózok sztem igen is harcosok közé lehet sorolni ha annyira akarja vki.Gondoljunk bele mit csinálnak:Hajókáznak meghorgonyozzák az ellenfél hajóját oszt legyőzik a védőket és megpattananak a zsákmánnyal.Szimpla harcos,aki a kpi ből hajózást és az ehhez szükséges képziket tanult....
Nos a nemes.Hát egy nemes lehet bajvivó mivel a kard forgatást minden jobb helyen megtanitják.Talán ijjász,mert nagyon hódol a vadászatnak és igy nagyon jól tud lőni.Ahogy ma is a lővészet az egy fajta szorakozás.Vagy ha nagyon gazdaga család és megvan a megfellelő ismeretség,akkor egy vari suliba is beirathatják.Vagy vmely Isten papja is lehet.(Pl:Dreina vagy Krad).Ha nagyon tehetségtelen,akkor még mindig ott van lezűlőtt nemes mint tolvaj vagy a bárd,bár az utóbbi az lehet nem lezűlőtt nemesből is :D Esetleg lehet politikus is.Amolyan vari csak mozaik mágia helyet a politikát és egyéb tudományát tanulta ki...ugyis njk kaszt,ami le van irva az Et végén csak nem szokták figyelembe venni :lol:
Azonban meg kell emliteni,hogy igen a szabálykönyvek nem tökéletesek.Nem is lehet az mivel a megalkótojuk sem volt az....Ezért játszunk úgy mint emberek és megbeszéljük/megvitatjuk a dolgokat....

ui.:Azért nem hittem,hogy a szürkecsuklyások ilyet mondtak....Eléggé nagyot csökkentek a szemembe,hogy mint tapasztalt jk-k/mesélő és esetelg szabálykönyvek/kiegek megalkotói(pontos részleteket nem tok,ugy hogy ha vmit rosszul irtam sry) igy tekintenek Ynev világára... :?
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.03.11. 12:57

Nos... hát nem, félreértettél. :D
Pont ez az: sok vampires meg más szerepjátékot űző felróta nekem az rpg.hu-n, hogy milyen baromság a magus, mert tök fölösleges a karavánút, ha egyszer vannak térkapuk. A regényírók és Ynev megalkotói direkt tervezték úgy a világot, hogy kevés vari van, és etikailag nem elfogadott, hogy így pazarolják az erejüket. Szándékosan van kevés varázslói rend, és kevés olyan nagy, mint a dorani vagy a lar-dori. És én igenis azt mondom, nem éppen jó az, ha besorolunk valakit konkrét kasztokba. Nem hiszem, hogy ok nélkül varázslóként vagy papként kellene egy nemesnek indulnia. És a tőrkardot egy gianagi nemes nemhiszem, hogy a kezébe vesz. Az íj más dolog, de azt se fogja használni úgy. Éppen ezért mondom, hogy nem szabad kasztolni olyan szinten, hogy van x skatuja, húzzuk rá mindenkire valamelyiket. Az újabb szabálykönyvek is azért készültek, hogy elejét vegyék az ilyeneknek. Nem véletlenül kellett az a sok képzettésg az Ut-ben. Más kérdés, hogy túlságosan is... túlrealizálták a dolgokat. Elvégre ez fantasy... node visszakanyarodva az alap kérdéshez azt mondom, hogy a regényekből megismert Ynev a leg... legvalószínűbb megoldás. Félre ne érts Schinter: nem azt mondom, mindenki Tier nan Gorduin, vagy Geor dar Khordak. Pont azért jó, hogy ilyen éles kontrasztokat mutatnak be, hogy megtudjuk milyen az Ynevi átlgember is. Pl: Calyd Karnelian a legjobbfej aszisz politikus, mégis hulla gyenge a harcban, de zseniális politikus. Ő a tipikus eset, aki nem íjász, nem tolvaj, és nem sorolható be semmibe. Nem is kell megpróbálni. És ha a Jk hasonló emberkére vágyik, akkor vegye a fáradtságot, hogy kidolgoza a személyiségét, elossza a pontokat, és megérdekődi a Kmtől, milyen képzettségek illenek az ő által megalkotott karakterhez. És a kalózokról annyik, hogy őket kiskoruktól vén tengei medvék nevlnek a hajós életre... felmosólegények öreg bárkákon, vagy utcai söpredék. Minek nekik lovaglás vagy ugrás? Mért nem kapnak alapból hajózást pl? Nem akarok itt akaékoskodni ilyeneken, mert rá lehet húzni a harcost. De le lehet cserélni pár alapból megkapott képzettségét jellemzőbbekre... mint ahogy a harcosnál is országokra vonatkoztatva ezt megtették a HGB-ben.
Csak ennyit akartam mondani... nagyon thx aki végigolvassa, várom az építő jellegű kritikát. És nemmegégetni a sajátos látásmód miatt. :D :P
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.03.11. 13:13

erre írták a szurkcsecsuklyasok a hitvallásuban, hogyha a szabálykönyvek szerint épülne fel Ynev, akkor nem lennének kereskedelmi utak, mert mindent térkapuval lehetne intézni, nem lenének iskolák, mert mágiával mindent fejbe lehetne vésni, és fölöslegesek lennének erődök, mert kellő erejű mágiával simán elpusztíthtó... és akárhogyis nézzük mindig van nagyobb hal

Hát ezt elég nehéz félre érteni...
x skatúja?Szted 1-1 kasztba tartozó karakter az skatúja? :piszka:
Egy nemesi házban ha bajvivás érdekli a gyermeket,akkor a legjobb mesterekt fognak hivni hozzá és ezek a shadoniak.Mellesleg Északon is vannak emberek,akik kitanulta a bajvivás mesterségét.És a bajvivást nem csak rapirral lehet...
Mintha felvázoltam volna egy olyat,hogy ha vki nagyon szeretne politikust csinálni az csináljon egy varit csak éppen nem tudja a mágiát és más képziket kap...Ennyire legyünk márrugalmasak hiszen emberek vagyunk és van agyunk vagy mi....(amit egyes anatomusok csak zsirnak neveznek és a legborzastóbb,hogy egyes emberek esetében még igazuk is van :? ) vagy még egyszerűbb,hogy csinálja meg njk kaszt alapján oszt kész...
Igen egy nems az ijjat nem úgy fogja hasnzálni.Ezért nem is tanulja meg mf-n...a kpból helyette tanul etikett mf-t tánc mf-t stb.,amit egy ijjász harcos kari nem biztos,hogy felvenné....
A kezembe volt 1-2x az ut és hát hogy is mondjam...olyan képzi,hogy piszkos csel,ami arra ad bonuszt,hogy harcban ágyékon tudd térdelni az ellent egy kis +Tével...eléggé ocska...sztem annyi képzi pont elég,amennyi le van irva az etben meg az ezüst könyvbe...
Tengerészek...nos azt kell,hogy mondjam,hogy az ugrás arra kell nekik,hogy a hajón is egyik kötélről a másikra ugrálnak,hogy gyorsabban menjen a munka..mellesleg sztem minden kis gyerek tanul ugrást ha nem is szándékosan,de a játék közben ezt elsajátitják.nem olyan magas szinten mint egy fejvad vagy egy harcművész,de nem is kapnak alaból oylan sokat a harcos....Lovaglás az meg olyan dolog mint manapság a vezetés...Szinte kötelező volt megtanulni af-n.Főleg ha azt nézzük,hogy a kalozók olykor nem csak a vizen harcoltak hanem a szárzföldön is megállták a helyüket kifosztva 1-1 tenger melleti falut is akár....
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.03.11. 13:37

Nézd, az alapkönyvből az jön le, hogyha van elég manád, akkor nyitogathatsz akárhova térkaput. Márpedig 7.-8. tszen már lehet ilyet. És ahogy egyszer mondtad nekem, egy toroni kyr beütésű fickó ha Tharr főpapjára rányom olyan béyegeskéket, akkor a fickó lazán térkapukkal intézné az ügyeit. Ezért ha a brutál mágusok pl: doranban vagy lar-dorban nem csak elmélkednének, már rég térkapukkal közlekedne mindenki. Nos az efféle marhaságokért készültek novellák és hasonlók a rendek életéről, hogy ne az jöjjön le az olvasónak.. oppá van 68 manám, nyitok térkaput, átviszem rajta a karavánomat, aztán szevasz. hanem ilyenkor feltűnik egyféle erkölcsi gát és sok egyébb tényező, ami meggátolja ezt.
És márpedig igen, az x skatuja az tényleg szó szerinti skatuja. Mondd, egy ereni kékköpenyes azért jobban hasonlít egy erigowi lovaskatonára, mint egy városálamokbeli kalóz a kékköpenyeslre. Márpedig a kékköpenyes más képzit kap, mint az erigowi lovas, és így a kalóz is más képzit kap, mint egy akármilyen más harcos. Mert szerintem speciális eset. És ezt írtam én is, hogy mint gy NJk-t alkossunk meg egy nemest. Pontok, képzik válogatása oszt kész. Mellesleg szerintem egy tengerésznek a hajózás jóval jellemzőbb készsége, mint az ugrás :wink:
nem mondtam, nem kell lehet nekik, de alapból egy hajózás indokoltabb lenne. vagy egy csomózás, vagy egy úszás Mf-en. És a nemeseket nem feltétlen érdekli mind a bajvívás. Egy köznemesi rétegben élő Haonwelli fickó nem biztos, hogy a tőrkardhoz nyúl... és ahogy mondtad, más fegyverrel is lehet bajvívni, ám azokat se biztos, hogy elsjátítja. Ahogy egy varázsló, egy politikus se a fegyverek szaván külzd meg az ellenlábasaival. Ezért gondolom, hogy egy politika/diplomácia, jog/törvénykezés képzi jól jön egy nemesnek. Nem tudom, én áradozni tudnék az Ut hibáiról, de van sok dolog, ami nyílvánvalóan jó ötlet. Például a stratégia képzettség, ami hadtudósok sajátja. vagy a sólymászat is jópofa szerintem, bár annyira nem fontos. De a számtan vagy az anatómia is okos dolog, kívállóan árnyala az élettant az utóbbi például. Nem mondom, mind fontos. De színesítheti a játékot. Elvégre egy matematikus érd a számtanhoz.... ahogy egy nemes is érthet. És a piszkos csel pl nagy baklövés lett... bár az a homokhintésre, köpenydobásra és egyébb ilyesmikre vonatkozik nagyrészt.
Szerintem ezek alapkérdések a magus játékrendszerére vonatkozóan. Sokszor eltöprengek azon, hogy miért készülhet a sok netes szenny szabálykönyv... pl: a tiadlani íjmester, vagy a hasonlók... vagy a csempész mint új kaszt. Nos a válaszom erre az, hogy sokaknak az elképzelésük nem valósítható meg az egyes "skatujákban", és ezért újak gyártására van szükség. Én ezt nem teszem, inkább liberálisabban álok a kérdéshez, és képzettség cserékkel meg hasonlókkal kevert karaktereket simán alkothatok. ha kell egy tolvaj beütéses harcos, hát azt teszek. Az egyik fegyóhasználatot lecserélem fegyódobásra, ha úgy tetszik. persze vigyátni kell, nehogy aránytalan legyen a dolog.... elvégre élettan az nem egy súlysoportja a fegyverhasználatnak. :D

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quarion Galanodel » 2006.03.11. 13:40

Szerintem a nemeseket ne mfeltétlenül kell kasztokba sorolni, de lehet. Ez most kicsit furán hangzott, megpróbálom elmagyarázni hogy értem. Egy átlagos ynevi nemesnek szvsz nincs semmilyen kasztja, egy egyszerű ember -vagy más fajzat-, átlagos képzettségekkel/képességekkel, amelyek alapján egyetlen kasztba sem sorolható. Ugyanakkor vannak olyan nemesek, akik kifejezetten kasztspecifikusan tanulnak, így őket be lehet sorolni egy adott kaszba. Teszem azt egy shadoni nemes tanulhat bajvívó mestertől, lehet teljes értékű bajvívó, attól még nem feltétlenül lesz kalandozó, lehet egyszerű otthonülő nemes is aki meg tudja védeni a becsületét. Ugyanez igaz akár a gianagiakra is csak ott esetleg más indokkal másnak tanulhat egy nemes. Egyszerű mellékszereplőknél ez szerintem nem igazán számít, az NJK-kat meg úgyis kidolgozza az ember annyira, hogy összeszedje a hozzáillő képzettségeket.
A világképről annyit, hogy egyetértek Tysson-larral abban, hogy a regényekben felvázolt a legeslélyesebb. Bár azért azon is van mit finomítani.
Quarion Galanodel

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.03.11. 14:05

Tysson:
A vitának nincs értelme mert ugyan arrl beszélünk csak nem akarod elismerni amit irtál,ahogy beidéztem az előző hszmben,hogy ahogy az hülyesség.

kasztok:
Nagyon jó dolog,hogy az ezüstbe kidolgozták a kasztokat.De el lettek tápolva.mind1 táposabb mint a sima harcos,ami nem feltétlenül rossz dolog,de az újak közt sem teljes az egyenlősség.
Egyébként meg ott van a harcos első szinten marha sok kp val...első szintű kis taknyós fel lehet venni a hajózás af-t osz kész.Ezért kapsz induló kp-t.

nos ami a kyr varit illeti....
Az hogy rá kényszeritik vmire egy varázslót nos azt nem igen nézi jó szemmel és megvédi magát a tudásával.Vagyis a mágiát erre felhasználja ha egy tharr szekta szorakozik vele.Főpappal kiadatja a parancsokat aztán biztonság érdekébe rajta hagyj egy bélyeget amit nem használ és mindenki happy...a különbség ott van,hogy mig a trk-t lehet mellőzni,addig ha egy tharr főpap akar veled szorakozni az elől nehéz elbujni....és egy kyr famor aki toronban él kicist más hogyan gondolkodik mint egy dorani netán pyaroni varázsló...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.03.11. 15:17

jaaaaaaaaj...akkora a punny... :(

Tysson, nem olvastam véguig a reagjaidat, mert az első felénél kifolyta szemem, de anyit fűznék hozzá ezekhez a dolgokhoz: Szerintem minden könyvben vannak kiseb nagyobb hibák...de ha csak a megfelelőeket vlogatod ki, vagy egy kicsit alakítazs rajtuk, már nem is olyan nagy hibák. Az első törvénykönyből pl sok táblázatot felejtettek ki, amire utalnak.
A PPL sorozat sem menteshibáktól, ám ezeknek nem nyillvánítnék nagy figyelmet, mivel szerintem sok olyan van, mi csak az én begyöpösödött ETK-s agyamnak hiba.
A Titkos Fóliánsban a kasztok...háááát...a sogronos dolgok jók...de a harcosok része már némi kis kívánnivalót néhol azért hagy maga után...
A Summarium talán a legjobb könyv, igaz, az annyira Játékosoknak nem használható karikidolgozáshoz. Egyébként szerintem nagyon jó.
Az Új Tekercsek azonban -szerintem legalábbis- elég nagy baklövés volt...nagyon sok benne afelesleges újítás, és pl a feygverek szerintem el is rontják a játékosok és kalandmesterek Ynevről alkotott képét. A kézettségek nagyon szépen le vannak írva, csak szerintem kár apapírért. Nem kellenek ezek a fokos endszerek, már feleslegesnek mondható.

Ennyi lenne a MAGUS könyvekről alkotott véleményem. Kéretik nem megkövezni ezért, de akinek ez vágya, próbálkozhat :twisted: :twisted:
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Skuld » 2006.03.11. 15:18

Schinter írta:Lovaglás az meg olyan dolog mint manapság a vezetés...

Azért nem. Hacsaknem úgy gondoltad, hogy bizonyos rétegekben. Mert pl egy földműves végigrobotolhatja életét, akkor sem lesz soha pénze lóra. :P
Skuld

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 86 / 300 • 1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok