• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Kockadobó

Togar kalandja

Moderátor: Admin

Téma lezárva
116 hozzászólás • Oldal: 6 / 8 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8

Re: Kockadobó

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.09.19. 16:17

Orwen del'Correl írta:(Albrecht)

Szándékáról, miszerint kiemeli Bódin testét a kocsiból most sem mond le, továbbra is határozott léptekkel tart a kocsi felé, amennyiben ez támadási szándéknak tűnik az elf szempontjából, ez esetben annak fog tűnni.
- Nem neveztem eretneknek, de nem káromolhatja Sigmart, vagy szolgáját, amíg e földet tapodja lába! Sigmar segítségéért fohászkodtam, és meghallgatott. Az védelmét kértem, s megjelent a pap. Ez Isteni csoda, más nem lehet. - bök Konrad felé.
- Talán fel tudok ismerni egy egyházi személyt, s fel tudom ismerni a Hit szimbólumait is, amit hordoz. Ami pedig a fajtádat illeti... hazugnak kell nevezned, ha azt állítod, hogy becsméreltem. Tanultam egyet-s mást a népedről, Eldár fia. A néped volt az elsők között akit elsöpört az Észak.
Közben végig sétál a kordé felé, rebbenéstelen tekintettel, szemkontaktust tartva a tündével.
Kiemeli a testet a Harcospap segítségével, lerakják, megáll, s megtörli a homlokát.

- Ha lőni akar tegye meg most, vagy engedje le azt a vackot! Ha megöl, a következő aki meghal talán maga lesz. - Megcsóválja a fejét. - Amit mondtam, pusztán barátként mondtam. De az atya szavaiért csak ő vállal felelősséget. A mai lecke: soha, de soha ne kérdőjelezze meg a Hitet. Ez az első lépcsőfok a káosz tanai felé.
Kotorni kezd a zsákjában, és egy kulacsfélét hajít fel az elf felé.

- El kell temessük a holtakat. Véget kell vetni a körforgásnak.

Könyörögve kérlek mutass rá a hol ellenséges a hozzáállásom? Esküszöm én nem küszködök tovább, ha annyit mondasz, hogy "Orwen, nem érdekel, hogy a karaktered a sétáláson kívül semmilyen konkrét támadási szándékot nem mutatott, csak azért is szeretném lelőni, mert így nekem jobb, mint azt mondani, hogy na jó tényleg hülye ötlet volt, storno."
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.09.19. 16:44

Orwen

Quator ar Zaraquer írta:...-Nos, ki az Istenkáromló és ki az, aki elvakultságában megsértette az elfek népét és tapló módjára köpdös?!? Persze, ha gondolod megpróbálhatod, hogy Sigmar megkímél-e a nyílvesszőtől ismét Szerencsés Fiú...

Nem tudom te az utolsó mondatot hogy értelmezed? Én titkon reméltem, hogy sikerül a "ha megmoccansz lelőlek" üzenetet kiolvasni. Azért természetesen elnézést kérek, hogy némi irodalmiságot vittem bele és nem csak annyit vetettem oda szó szerint, hogy "Ha megmoccansz lelőlek".

Az ellenségesség feltételezése pedig az első mondat folyománya. Mivel a karaktered azzal indított, hogy köpött egy embereset és azzal indított, hogy:

Orwen del'Correl írta:...- Ne feledd, hogy hol a helyed tünde! Az istenkáromlás még mindig halálos bűn, amíg a Birodalom területén vagy. Sigmarnak köszönheted, hogy eddig még nem öntött el minket az észak. A fajtád nem volt ennyire szerencsés. Aki az Egyetlent káromolja engem sért meg. Jobb, ha ehhez tartják az urak magukat....

Ezután pedig az észérveket és a figyelmeztetést figyelmen kívül hagyva így folytatja:

Orwen del'Correl írta:...- Nem neveztem eretneknek,...
- Talán fel tudok ismerni egy egyházi személyt, s fel tudom ismerni a Hit szimbólumait is, amit hordoz. Ami pedig a fajtádat illeti... hazugnak kell nevezned, ha azt állítod, hogy becsméreltem. Tanultam egyet-s mást a népedről, Eldár fia. A néped volt az elsők között akit elsöpört az Észak.
Közben végig sétál a kordé felé...

Most akkor megcáfolja, amit az előbb mondott az istenkáromlásról, amire ugyebár az elf felhívta a figyelmét, hogy ilyet nem tett és kikéri magának.
Aztán továbbra is egy külsőségre alapozva védi az idegent, aki továbbra sem bizonyítottan pap.
Aztán letagadja, amit a tündékre mondott.
Eközben pedig sétál a kocsihoz a fent írt figyelmeztetés ellenrée is....

Ha ez neked okés, akkor okés. Én sajnos ennél jobban nem tudom elmondani, hogy miért is lőtt rád az elf. Azért majd legközelebb (mármint egy legközelebbi kalandban) gondold át, hogy a másik karakter szemszögéből nem-e saját magaddal kerülsz ellentmonásba és viselkedsz direkt provokatívan.

Persze én megértem, hogy a "JK-k vagyunk" életérzés miatt minden beszólás belefér, mert úgyse fog megtámadni a másik, mert akkor biztos kiesik a kalandból és ezt nem kockáztatja csak azért, hogy reálisan játsza a karaktert.
Azért gondold át te hasonló helyzetben (mondjuk egy NJK mond ilyeneket a karidnak, mint a tied az enyémnek) mit tettél volna?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.09.19. 17:14

Quator

Az utolsó mondatot én úgy értelmeztem, hogy ha támadni szándékozom akkor meg fogod védeni magad.
Azért természetesen elnézést kérek, hogy némi irodalmiságot vittem bele és nem csak annyit vetettem oda szó szerint, hogy...
Kérlek, hogy maradjunk a tények talaján, és ne evezzünk az érzelmekére.

Eretneknek nem neveztem a karaktert, megintettem Istenkáromlásért. A karakter erősen vallásos, egy számára papként megítélt ember "lenézése" istenkáromlás. Az hogy rádrivallt, szerintem eléggé elfogadható ahhoz képest amit egy városban tennének az őrök. Az eretnek, boszorkány stb más tészta. Az eretnek szándékosan vallja amit vall. Legalábbis az én tudásom alapján.

Nem értem, ha számodra az idegen a potenciális veszélyforrás, miért engem támadsz?

Mit tagadtam le, amit a tündékre mondtam? Erre most már nagyon kíváncsi lennék. A "Fajtád"-on kívül szerintem semmi vérig sértőt nem mondott. Az pedig, hogy az elf történelemről mesélt szerintem nem sértő.

A sétálás=támadási szándék továbbra sem világos számomra. Quator te is egy intelligens ember vagy, szerintem én is az vagyok valamelyest, nagyon jól tudod, hogy esze ágában sem volt a karakternek támadni. Még csak a gondolat sem merült fel benne.

Sajnos meg kell kérnelek, hogy mondd el jobban, mert nem tudok kiszállni egy ilyen párbeszédből, amíg nem értem meg. Ha szeretnéd megbeszélhetjük msn-en is, mert engem zavar, amíg nincs elvarratlan szál.

Igazad van, hogy dühítő egy karakter számára, ha kioktatják, de fegyverrel nem támadnék meg senkit, csak a szavai miatt. Ha NJK lenne a km leírná, hogy támadási szándék nélkül közelít, én ugyan nem írtam ezt, de a komment végéből egyértelműen kiderül, hogy ki akarom szedni a halott társunkat.

Na majd leszek msn-en, nemtudom melózol-e még, vagy otthonról írsz, de én még ittleszek gépközelben. Ha nem válaszolnák rögtön akkor várj picit, mert valszeg pakolászom.
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.09.19. 17:17

Leírom én hogy látom, akár Ottóként akár Arnoilként az eseményeket:

A tünde beszól a papnak.

Albrecht és Konrad visszaszól keményen.

Farnoth kézbeveszi az íját és lövésen készen tartja (célzás nélkül) és folytatja a vitát.

Albrecht pedig fegyvertelenül tart a kocsihoz és készül kiemelni Bodint, közben vitázik.

Semmilyen támadó mozdulat nincs ami kiváltaná a lövést, de az tény hogy közelharci távon belülre kerülhet Albrecht.
Esetleg érdemes lenne felvázolni hogy ki hol van, mert ha az elf a hintónál akkor ugye megvalósul amitől az elf tarthat.

Mindenesetre én nem játszanám ennyire sarkosan a vannak a barátok meg az ellenségek gondolatmenetet, aki nem barát az ellenség. Ezzel a mentalitással az elf nem élne már régóta, s itt sem lehetne.
Első beszóló embert agyonlövi a többi meg agyonveri őt.

Az előbb még egymás mellől lövöldöztétek a fattyakat, volt már egy közös vonulás még a kaland előtt, stb.

Abban Quatornak viszont igaza van hogy a JK lét miatt könnyebb durvábban beszólni mint ahogy egyébként tenné az ember.
Erősen helyre akartátok tenni az elfet, ami vakmerőség és büszke fajzatok ezt nyilván nehezen tolerálják.

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.09.19. 18:51

No mielőtt szétharcoljátok egymást, gondoljátok át, most nincs időm végigolvasni. Másrészt pvp akkor lesz ha mindkét fél benne van.Másrészt ez a többieket is érinti így ők is reagálhatnak.Szerintem gondoljátok át higgadtan.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.09.19. 20:37

Nos elolvastam a vita tárgyát én mint km nem fogok dönteni mit tehettek mert nem én irányítom a karikat, amúgy mindkettőtöknek igaza van.

Orwen karija ugyanis vallásos, ráadásul az új társ gyógyított, Sigmar nevében, emiatt ő meg van győződve róla, hogy pap.

Quatornak is igaza van mert ő elf lévén nem bízik senkiben, és nem ismeri annyira Sigmar vallását, így nem tud meggyőződni hogy valódi pap-e.De azt se felejtse el hogy az emberek földjén jár,nem otthon és azt tudja itt az istenkáromlás a legnagyobb bűn, és ha ezt elköveti könnyen meghalhat.

Viszont az előtöritek alapján pár harcon már túl vagytok együtt, így némileg ismeritek egymást és megmentettétek párszor egymás életét, ilyen előzmények után, szerintem az elf egy vita során nem ránt fegyvert, hanem elgondolkodik társa szavain, Albrecht viszont ismeri az elf stílusát már némiképp tehát fel sem veszi.Innentől rajtatok múlik mi történik, ám ha elkezdtek egymással harcolni akkor onnantól mindenki pmben írja le nekem mit tesz, én pedig ha mindenkiét megkaptam leírom a közösbe mi is történik.Természetesen dobni ide kell mert az pmben nem működik.

Innetől a döntés a tietek én hétfőn írom tovább az eseményeket.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.09.20. 6:11

Az istenkáromlást nemhogy nem követte el, még a közelében sem járt, így számára jogtalanul sértették meg ezzel. Azt pedig mind Togar, mind Arnoil jól látja, hogy egy jöttment idegent nem fog sem papnak sem jópajtásnak tartani.

Ha arra apellálunk, hogy ismerik egymást a karakterek, akkor meg potosan lehet tudni, hogy az elf tényleg ilyen. Az idegenekben nem bízik legyen bárki. Az Isteneket viszont tiszteli csak nem szajkózza lépten nyomon egyik nevét sem. Nomeg a barát-ellenség gondolkodás is tényleg ilyen sarkos nála "előtörténetileg".

Arnoil egyébként a karakterem a kocsi bakján áll.

Orwen nem tudom mikor leszek msn közelben de ma megpróbálok majd felnézni délután.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.09.20. 14:15

Na sikeresen megtárgyaltuk Quatorral!

A következő lenne: Ha jól tudom a sikeres támadáshoz alá kell dobni, és mivel ez kevésbé sikerült, így a nyílvessző célt téveszt. Ekkor jön a képbe Otto, aki békességre int. Albrecht elkerekedett szemekkel nézi az elfet, és rászól, hogy ugyan ne lője már le, mert kiszedné a hullát a kocsiból. Farnoth remélhetőleg beéri ennyivel, esetleg megjegyzi, hogy azért ne 'fajtád'-ozzon legközelebb Albrecht. Ezek után remélhetőleg végső nyughelyére kerülnek a testek.

Nagyjából ez lenne a terv.
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nefarious » 2009.09.20. 14:52

Üdv!

Sajnálom , hogy a karakterem megjelenése ennyi problémát okozott de egyet kell értenem Quatorral abban , hogy a karakterek kijátszása a legfontosabb. Voltaképp ez a szerepjáték lényege. Az én karakterem elég forróvérű és könnyen félreért megjegyzéseket. Én sem lettem volna hű magamhoz ha nem reagál hasonlóan hevesen. De ezt semmiképpen nem keverném a játékosokkal , nem hiszem , hogy bárkinek is kifejezett célja lenne mások játékát tönkretenni.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Nefarious 2009.09.20. 17:38-kor.
A halálra nem tragédiaként kéne tekintenünk. Ez csupán egy hatékony módja a személyes költségek leszorításának. - Woody Allen

Konrad Archstein - A belső ellenség ZK
Nefarious
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 22
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.09.20. 17:07

És ne felejtsétek el a törpét, aki egy számszeríjjal áll a hátatok mögött.
És az elfet - bár nem kedveli, de nem is utálja - ismeri. És szerinte igaza is van az újdonsült "társ"-al kapcsolatban.
Tehát akár dönthet úgy is, hogy megvédi az elfet, ha rátámadtok...

Csak hogy ne legyen egyszerű a helyzet.

A karakter kijátszáshoz: Quator teljesen érthetően és jól alakította az elf karit. Tudtommal a WH-világában az elfek nem azok a jámbor lombevők, mint a többi fantasy világban, hanem inkább gyanakvó, megkeseredettségre hajlamos népség. Jó adag büszkeséggel.
Úgyhogy szerintem teljesen ott van...

Üdv:
S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.09.21. 9:23

Írtam nektek a köztetek történteket nem írtam le mert azt ti leírtátok már egyszer, csak azt írtam le ami közben és az incidens után történik.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.09.21. 18:13

A lovak megkereséséhez, ha kellene, illetve nem túl rosszak a terepviszonyok:

Follow Trail 40%
1k100 = 18 [18]

Sess

Köszönöm a kijátszásos visszajelzést.

Egyébként a végén egy teljesen más fantasy világból elhíresült törpe-tünde párosra fog Torum és Farnoth hasonlítani, akik nem szeretik egymást, de minden mást sokkal jobban útálnak és ezért egy mágus, egy vándor meg a többiek társaságában kalandoznak. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.09.21. 19:10

Torum

Figyel

Perception: 27%
1k100 = 40 [40]

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.09.21. 20:21

Nefarien!

Melyik másikra gondoltál? :D
"<De az azért mégis udvariatlanság , hogy be sem mutatkozott ahogyan az a másik sem...>"

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nefarious » 2009.09.22. 17:28

Torum

Ottora gondoltam :D
Te tudom , hogy bemutatkoztál :)
A halálra nem tragédiaként kéne tekintenünk. Ez csupán egy hatékony módja a személyes költségek leszorításának. - Woody Allen

Konrad Archstein - A belső ellenség ZK
Nefarious
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 22
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
116 hozzászólás • Oldal: 6 / 8 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8

Vissza: A belső ellenség (Warhammer FRP)