(Miro)
-Alig két hete, a kúrián, Pyarron állam déli határához közel. A testőrséget nem tudjukhogyan kerülték meg, semmiféle bizonyítékot nem hagytak ottlétükről. Az orvos aki vizsgálta apámat olyasmit mondott, hogy több komponensű méreg volt, és egy vagyonba kerülne meggyógyítása, az ellenméreg előállítására pedig csak az eredeti kiagyalója lenne képes. Ugyan nem értek ezekhez a dolgokhoz, de szerintem egyértelmű hogy nagyon képzettnek kellett lennie aki előállította. Hogy az orvos egyébként milyen hivatású volt, azt én nem igazán tudom. Apám a kúrián gyengélkedik, az egész birtokot lezárták, senkit nem engednek közelébe. Hogy vannak-e haragosai? Biztosan. Ó ha hallotta volna büszke, képtelennél képtelenebb történeteit, kedves Bedal úr akkor el tudná képzelni, hogy a sok sok hőstett mellett mennyi dologról nem számolt be kis lányának. Toronban sokat járt, nem tudom mit szerethetett a káosz eme fellegvárában, nem is illik személyiségéhez-apám nagyon rendszerető és becsületes ember-, mindenesetre amennyit hallottam a birodalomról nagyon képzett orgyilkosokkal rendelkeznek. Sajnos semmi tény, semmi bizonyíték nincs a kezünkben.
-Ó nagyon köszönöm! *Nagyon felderül az arca, ilyenkor igazán bájos* Én minden vagyonomat hajlandó vagyok rászánni, csak kérem segítsen az út megszervezésében, hiszen tapasztalhatta már milyen kis szétszórt vagyok, biztos elrontanék valamit és nem akarom hogy önök lássák kárát az egésznek.
-Kicsodát? Ó persze, csak nyugodtan...MI? GOR-VI-KI? Hiszen...hiszen ez képtelenség! Mifée gorviki az aki együtt dolgozik pyarroni érdekeltségűekkel? Nem értem a dolgot, de nagyon félek. Én alig értek a fegyverforgatáshoz! Ön nagyon bátor és csodálatra méltó ember, Bedal uram, mégsem egyeznék bele ajánlatába amíg személyesen nem láttam. Ugye nem veszi zokon nekem?
<Egy gorviki. Itt nekem valami bűzlik. Csaknem megtért és Domvik hitre konvertált...hihihi ez nevetséges. No nem baj, meglátjuk ki lesz a galamb és ki a héja.>