Szemeit akasztgatja a félvér kiáltását hallva, aztán kezével betapasztja a férfi száját rövid időre.
-Ssss....-majd elveszi a kezét a férfi szájáról, szemeivel üzeni csak, hogy csendesebben és őrizze meg nyugalmát.
<Nekem is pont most kellett irányába némasági fogadalmat tennem.De van más út is...>
Hűvösen megnézi a dzsadot, a hátára fekteti, s csuklóját fogva pulzusszámlálásba kezd. Ha az gyenge, a nyaki ütőérrel próbálkozik. Megnézi a férfi szemeit, pupillája reagál-e a fényre, ha az egyik szemét letakarja aztán pedig hirtelen elveszi előle a kezét. Hagyja, a másik hadd foglalkozzon a méreggel. Fél füllel figyeld csak arra, mit művelnek a dzsadok, de amikor a cicababa megjelenik a fedélzeten megrándul a jobb szemhéja
<Tyúk. Ha azt mondom lenn marad, mért nem teszi? Viszket a feneke.>
odalép a nőhöz és ellentmondást nem tűrően, jeges hagngon közli:
-Azonnal menjen le a hajóközbe. Zárkózzon be egy kabinba. A hajón gyilkos jár. Itt fenn nem tud segíteni, sebesült. Menjen, vagy magam viszem le, de abban nem lesz köszönet. ha életben akar maradni, tegye amit mondtam, később megkeresem és elmagyarázok mindent.
A biztonság kedvéért a lovag és a félelf párosához lépett. Nem tetszett neki a kölyök víg kedélye, de csak sötét szemei mutatták ezt, arca nem viselt fintort. Kicsit alul volt öltözve, mert ingjét nem viselte, csak hanyagul a derekára volt kötve, és a vékony, ujjatlan alsó ing közepesen keble felső részét nem fedte, össze volt húzva a szélén zsínórral, medálja biztos kihullott volna takarásából, ha lehajol. Szép fehér bőre élesen elütött a fekete ruhától.
-Dögmadár(ez a félelf volt), lekísérhetnéd azt a csini hajadont a hajóközbe. Vigyázz rá, mert nem tudja most megvédeni magát, pedig kéne neki a védelem. Lovag uram, van amihez ön ért, de én nem, és arra most szükség lenne. Nem, a hölgyet Dögmadár vigyázza, ön most nem alkalmas rá. Kérem, jöjjön.
//Aha! Szóval a kedves, nagykeblű hölgyek a nyerők! Szépen vagyunk! A csokiért pedig meg kellene küzdeni, mi jó abban, ha kézben olvad?!Bezzeg ha Fergia lenne sebesült, rögtön visszakoznál! Most felhúztam a kis orrom!Diszkrimináció! Megyek Strassbourgba!