Castor semmi gond részemről. A sorsolást már én is nagyon várom. Remélem összekerülünk és a te idegeidre mehetünk majd! (Ne szívd mellre, csak poén, de tényleg várom. )
Na örülök, hogy mire olvasom a fórumot addigra újra nyugi van. Útáltam volna ostobaságok miatt morgolódni veletek Quator a predoci vértesnél jogos az ötödik fokú lovaglás mivel az alapvető harcmodorához tartozik, de nem feltétlenül szükséges. Attól függ milyen hogy akarod kijátszani a karit. Az a 15 kp meg nem oszt nem szoroz.
Igen a bárd az az asziszi énekmondó, de megvárom, hogy ki mivel lesz illetve, hogy marad-e a yankaroni elképzelés. A kariötletek nekem gyorsan jönnek és még annál is gyorsabban megcsinálom őket.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
A vértesnél vagy a lovaglása lesz 5. fok vagy kis átpakolással az egyeneskardot forgatja majd 5. fokon. (A lefegyvrzésre kevesebb legyen a minusz, nomeg a méretkategória miatt. ) Ezt majd megálmodom, de alapvetően ez szerintem már nem sokat fog számítani.
Azt jól értettem, hogy ha az egyeneskardot 4.fokon forgatom, akkor 3+2=5-ös kategóriás és minden fegyverrel szemben adja a harcértékeit? (Tehát, mondjuk egy 3. fokú lándzsás ellen is tud böködni teljes értékkel?)
én: jelenleg predoci vértes (akár légióból is, de ott van néhány kérdéses dolog, amit nem tudom hogy magyarázzak/zunk meg) Esetleg más kari részemről (ez már a végleges alternatívák):
-Uwel-paplovag pallossal, páncélkesztyűvel, 30 Kegypont és nagyon morózus, légióba a belépést könnyű magyarázni, de önfejűsége és "a Fekete Lovag mindig egyedül harcol" életfelfogása miatt se taktika, se hadvezetés, se nyílpuskázás (szerintetek van bármi esély, hogy ezeket a hiányosságokat elnézik, el lehet sumákolni a légióban?)
-Tűzmesternek is van még némi esélye, de a tűzállatkákat meg a varázstárat meg kell nézzem.
-Pyarroni varázsló, elementalista, asztrál-, mentálmágia, kicsi rúnázás, neki egyetlen jelentős gondja, hogy semmi köze a légióhoz, mert se fizikalilag nem bírná ki, se ingerenciája nincs hadakozni a sivatagban, ráadásul nála komoly gond lenne az erős Élet komponens, így ez a karakter légiós háttérrel elképzelhetetlen
Ez az 1+3 ötletem maradt meg a rostálás és átgondolások után. Bár még ezek között lehet némi csere (tehát, hogy a predociról átváltok másra), de nem valószínű, illetve mást már nem fogok alkotni a poén kedvéért se, hogy ne csábuljak el egy 567-dik irányba ismét.
Garma: A bárdod hozása milyen körülmények között követkzik be? (Mármint a légió és az én választásom hogyan befojásolja a jöttét?)
Egyeneskard: igen majdnem minden ellen, a harcművészeknek van egy olyan lehetőségük-egyszer csináltam egy ilyet- hogy a fegyverük a leírtnál eggyel nagyobb méretűnek minősül ha ők forgatják... ergo egy hosszúbot nem 5 ös hanem 6 os.... és ennek csak akkor van jelentősége ha azt nézzük érvényesül e ellene az ellenfél fegyverének harcértéke...
Sose értettem miért nem jön szembe pl egy vagy két jól képzett slan testőr... az "ágyúgolyófutamunkat" is jól megszorongatnák.
Na én a km sorsolásig meg vagyok lőve... annyi mindent kéne megbeszélnem vele.
Köszönöm a felvilágosítást. Ezesetben a 4.fokú egyeneskarddal bőven elleszek, mert aki fegyverrel jön az ellen tudom használni. Ami meg nem fegyverrel támad és önmagában 6-os vagy mégnagyobb kategóriásnak számít azt kicsaljuk a mezőre és rámegyek a 4.fokú nehézlovas kopjával.
Nem kötekvés, de a hosszúbot nem 4-es kategóriás alapból?
Akkor mostmár jöhet a KM és jól rávetjük magunkat a kérdésekkel. (Persze Herold tiéd az elsőbbség. )
EDIT: A slan testőröket meg rábízzuk a sámánpapra emg a szent tűzre/villámcsapásra.
Rongybaba: Egyik nagy kedvencem az Izzó idegek + Bűvragály és máris lehet hullámzani a tömegben. Csak sokáig tart elvarázsolni, főleg nagyobb erősségen és addigra odaérnek a slan testőrök.
Amiről én beszélek a "víz átváltoztatása" Annyi a mentő hogy gyorsi próba hogy elkerülje a pillantásom... amit ha nem tudja hogy el kéne kerülni nehezen tartok kivitelezhetőnek... pláne hogy 1 szegmens a varázslási ideje a spellnek... szóval elég jól használható... víz alapú élőlények ellen. 5 körre üti ki szegényt...
Quator aki a légiót megjárja abba a hadvezetés egyet és a taktika 1-et és a nyílpuska 2-öt a szó szoros értelmében beleverik vagy beledöglik. Az nem demokratikus intézmény a túlélési esély 5% körül van a kiképzés végére. 101 újoncból lesz 5 légiós. Szóval nem kimagyarázható az együtt harcolás adja az igazi erejüket.
Az hogy melyik kari jön az meg egyre inkább hangulatfüggő.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Ezesetben én biztos nem légiózok. Mivel hiába a nagy beleverősdi se a predoci nemes, se a paplovag nem fog célzófegyverhez nyúlni, max azon könyököl, amíg a többiek szorgalmasan lövöldöznek. A hadvezetés 1. és taktika 1. meg azért nem az a "minimum 3. amit eddig előirányoztatok. Mostmár tényleg kíváncsi vagyok, hogy ezeket hol olvastátok? Főleg a képzettséglistát. (Mármint nem regényekben volt róla szó alapon, hanem valami szabálykönyvben van említve egyáltalán, ahol én is el tudom olvasni?)
Oké, hogy ez egy nagyon sokoldalú katonaság, de ha kényszerből képzik mind közelharcosnak, mind lövésznek az embereket, akkor kapnak egy alig átlagos közelharcost, aki alig átlagos lövész. (Ld.: HM-elosztás) Ha a számszeríj a nehézgyalogság fegyvere a légióban, akkor elvileg mindenkinek tennie kell CÉ-re HM-ből vagy 2-t szintenként és nemcsak a 2.fokú fegyverhasználatot felvenni, hiszen nemcsak otthon, hanem elmondásotok alapján a harctéren is használniuk kellett/kell a nyílpuskát.
Nem képeznek mindnekit lövésznek és közelharcosnak, csak megtanítanak mindnekit a kezelésére és valaki lövész lesz, valaki közelharcos, de a lövész is tanul a számszeríjjal verekedni.
Egy kis óvatos puhatolózás részemről: Ha nem mondod egy sámánpap karira csípőböl, hogy NEM akkor... Légyszíves keresd elő a Papok Paplovagok sámánpapokkal foglalkozó részét és olvasd át. A paplovag kasztból(a könyv hozzájuk hasonlítja őket) Te milyen módosításokat tennél a játszhatóvá tételhez?