Igen, a hit pusztán ráció és intelektus kérdése. Az élet mibenlétének, és az emebri boldogságkeresés kulscnak hollétére való válaszok kutatásának léteznek szintjei. Ehhez az egyénnek el kell gondolkodnia, magába kell szállnia, meg kell látnia összefüggéseket, el kell rugaszkodnia a materialuizmus posványos labirintusaiból és egyszerûen... individuális lénnyé kell hogy váljon. Fontos dolog a hit, mert a megértéshez vezetõ út több kérdést vet fel, aminek a megválaszolása jelenti azt a bizonyos következõ szintet. Az Isten iránti feltétlen vakhit, a dogmatikus csõlátás a legalsó szint ismérve, egyszerûen ha egy varázsló itt tartana, akkor én nem becsülném egy parasztán többre hit kérdésében, mert kb ott tartanának... és ez manapság is igaz. Az, aki tátott szájjal bámul egy papot, hogy a nyála is kicsorog az én szememben legalább oylan megvetendõ, mint az az illetõ, aki nagyképûen azt mondja, hogy háhh Isten nincs, mer az mese, meghogy mekkora noobség hogy sok hülye képes templomba menni... de mélységesen sajnálom azokat is, akik úgy járnak el templomba, hogy nem képesek felfogni miknek a részesei lesznek onnantól fogva, hogy a gondolati síkjukat spirituális szintre emelkedve elmélkednek.. mert elvileg a templomba járás nem másról szólna, csak ezt manapság már elfelejtették az emberek. Én sose járok templomba, fõleg ezek miatt, de... ha egy varázsló ez tenné, számomra visszataszító lenne. Hogy imádkozna, más égi hatalom segítségét kérné. Egy varázsló tudja az apokriff iratokból, hogy mondjuk Krad egy oylan lény, aminek van keze, lába, a kezében dárda van és kard, és gyarló és kicsinyes, és hiába a tudás istene, buta,m ert nem ismeri a vilgmidnenség összes titkát. Tökéletlen. Egy Isten tökéletes. Nem lehet olyan, hogy egy varázsló egy tökéletlen pówer fennsõbbrendû valamit elfogadjon maga felett... a végsõ hatalom, az a valami a maga felfoghatatlanságában tökéletes kell hogy legyen, az élet kódjának, a midnenek felett álló törvénynek kell megtestesülnie egy istenben... midnez megtestesül bármelyik istenben is? Az yneviek hiszik, de aki kicsit is magasabb szinten áll az érti, hogy azok az istenek csak pówör lények, szeritnem egy varázsló még szánhatja is õket... én szánnám... egy Tharrt kinevetnék.

Szubjektív vélemény meg minden, de szerintem reális magva van... egyszerûen képtelenég lenne számomra... vagy ha mégse így van, hát Yneven csak buták élnek... ha nem godnolkozik senki iylenekrõl tényleg buták... és élhet akárhánytízezer évet egy elf, akkoris buta, mert nem jön rá ezekre... van aki pölö találkozik egy istennel... ránéz, azt mondja, hogy háhh te teremtettél minket?