• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 15 / 153 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 153

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.03. 23:23

Roxanne: Tysson, mi az, hogy hit? A hit az a racio es intellektus kerdese-e?

Igen, a hit pusztán ráció és intelektus kérdése. Az élet mibenlétének, és az emebri boldogságkeresés kulscnak hollétére való válaszok kutatásának léteznek szintjei. Ehhez az egyénnek el kell gondolkodnia, magába kell szállnia, meg kell látnia összefüggéseket, el kell rugaszkodnia a materialuizmus posványos labirintusaiból és egyszerûen... individuális lénnyé kell hogy váljon. Fontos dolog a hit, mert a megértéshez vezetõ út több kérdést vet fel, aminek a megválaszolása jelenti azt a bizonyos következõ szintet. Az Isten iránti feltétlen vakhit, a dogmatikus csõlátás a legalsó szint ismérve, egyszerûen ha egy varázsló itt tartana, akkor én nem becsülném egy parasztán többre hit kérdésében, mert kb ott tartanának... és ez manapság is igaz. Az, aki tátott szájjal bámul egy papot, hogy a nyála is kicsorog az én szememben legalább oylan megvetendõ, mint az az illetõ, aki nagyképûen azt mondja, hogy háhh Isten nincs, mer az mese, meghogy mekkora noobség hogy sok hülye képes templomba menni... de mélységesen sajnálom azokat is, akik úgy járnak el templomba, hogy nem képesek felfogni miknek a részesei lesznek onnantól fogva, hogy a gondolati síkjukat spirituális szintre emelkedve elmélkednek.. mert elvileg a templomba járás nem másról szólna, csak ezt manapság már elfelejtették az emberek. Én sose járok templomba, fõleg ezek miatt, de... ha egy varázsló ez tenné, számomra visszataszító lenne. Hogy imádkozna, más égi hatalom segítségét kérné. Egy varázsló tudja az apokriff iratokból, hogy mondjuk Krad egy oylan lény, aminek van keze, lába, a kezében dárda van és kard, és gyarló és kicsinyes, és hiába a tudás istene, buta,m ert nem ismeri a vilgmidnenség összes titkát. Tökéletlen. Egy Isten tökéletes. Nem lehet olyan, hogy egy varázsló egy tökéletlen pówer fennsõbbrendû valamit elfogadjon maga felett... a végsõ hatalom, az a valami a maga felfoghatatlanságában tökéletes kell hogy legyen, az élet kódjának, a midnenek felett álló törvénynek kell megtestesülnie egy istenben... midnez megtestesül bármelyik istenben is? Az yneviek hiszik, de aki kicsit is magasabb szinten áll az érti, hogy azok az istenek csak pówör lények, szeritnem egy varázsló még szánhatja is õket... én szánnám... egy Tharrt kinevetnék. :lol: Komolyan... olyan szinten szánnivaló, ahogy örömét leli hívei halálában... olyan buta a legtöbb Ynevi isten... Adron pölö komoly. Õt tisztelheti egy varázsló... isztelheti, de nem worshipeli. Nem imádkozik hozzá, csak ha róla esik szó, komoran bólint, hogy igen... õ talán tudja, hogy mi az a midnent átható és midnent leíró törvény, ami az isteneket mozgatja... de egy dreina vagy akárki más... nevetséges lenne, ha egy varázsló azt hinné, hogy azok a pökhendi, mások életével játszadozó hatalmasságos tökéletlenek egy másik síkról a midnenség törvényeinek alkotói... különben is. Ezen nem gondolkozott el senki? Sok isten van. Valaminek teremtenie kellett õket is. Midnen vallás azt magyarázza, hogy az õ istene hogy teremtette a világot, de... nem gondolkoznak el az yneiek, vajon melyik lehet igaz? Azaz... hogy lett a világ? Mi teremtette? Ki teremtette? Adron adta pölö a mágiát... de neki ki adta? Neki csak úyg lett? Vlt a midnenség, és lett néhány isten hírtelen? vagy egy isten volt eredetileg, csak a szintjére több emelkedett? De ha egy volt eredetileg, akkor mivel õ ír le midnent ami létezik, leírhatja azt is, hogyha más isteni szintre emelkedik, õ még feljebb emelkedjen... azaz kell lennie valami végsõ hatalomnak, ami az istenek felett is áll... szerintem egy varázsló már van oylan magas szinten, hogy elgondolkozzon iyleneken, és ha így van, nem fogja beérni ranagol teremtésmítoszával, vagy azzal amit az elfek hisznek, vagy hogy dellától származik a pyarroniták mûvészete, mert dellának is kellet valahonnan kapnia... különben is. Ha istenek születnek, mert egymással... khm-nek, akkor... ez emberi! Ez tökéletlen... az istenek teremteek, és nem khm-nek... szeritnem tényleg nevetséges lenne egy varázslót hajlongva látni, hogy ezek itt... az õ istenei, õk szabják meg a sorsukat... szeritnem egy varázsló tudja, hogy nem egy istn szabja meg a srsát, hanem egy istenek felett álló valami, egy ynevi isten max befolyásolhatja, módosíthatja, de nem áll hatalmában felülírni...
Szubjektív vélemény meg minden, de szerintem reális magva van... egyszerûen képtelenég lenne számomra... vagy ha mégse így van, hát Yneven csak buták élnek... ha nem godnolkozik senki iylenekrõl tényleg buták... és élhet akárhánytízezer évet egy elf, akkoris buta, mert nem jön rá ezekre... van aki pölö találkozik egy istennel... ránéz, azt mondja, hogy háhh te teremtettél minket? :D Szeritnem nevetségesl enne ha egy komoly ynevi gondolkodó így hinné... de lehet hogyha én yneven élnék, egyedül lennék az elképzelésemmel, és csak én tartanám magam okosnak... aztán az össze isten megölne mert így gondolkodnék, meglehet... de akkor ha meghalnék, én is isten lennék, mert felfigyelne rám vagy 10-20 okosabbnak mondható, akik tovább adnák... és isten lennék.. pont olyan szánalmas és... midnegy. De lehet, így lettek az ynevi istenek...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Roxanne » 2006.11.04. 8:20

Tysson, kosz szepen.
Roxanne

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Akrim Gar » 2006.11.04. 10:09

Én csak úgy olvasgatom, ezeket az eszmefuttatásokat. De valami feltûnt. Méghozzá az, hogy Ynev rendkívül eltérõ világ 8) .
A hit, a hinni egy istenben kifejezések értelmüket vesztik. Nem kell, hogy higgyem az istent, mert tudom, hogy létezik. A hitet, felváltja a tudás. Tehát minden lénynek el kell fogadnia, hogy vannak istenek. Tehát a vallásosság sem úgy fog létrejönni, mint a Földön, hanem érdekek és szokások alapján. Nem pedig mély, vallásos meggyõzõdésbõl. Ugye egy keresztényt ha megkérdeznek, akkor õ azért hisz Istenben, mert õ az egyetlen Isten, és nem fogadja el pl. a görög isteneket, ezzel szemben egy Arel pap, tudja, hogy létezik Domvik, Tharr etc. Hogy miért Arelt választotta, mint mondtam nem azért, amiért a keresztény kersztény, hanem kúltúrális, politikai és személyiségi okobõl, hagyományszerûen. De ez a választás nem törvényszerû, nem kell minden ynevi lakosnak istent, vagy isteneket választania, ez persze a kúltúrális közegtõl is függ. Egyszerûen egy varázsló miért pocsékolja az idejét imátkozásra, vallásos buzgalomra, ha az istenek segítsége nélkül is boldogul. Másik, mégis választ istent, mert az apja pap, vallásos családban nõtt fel, belenevelték.
Szerintem az emberek és a vallás viszonya teljesen más mint a földön, ezért is nehézkes a deizmus, vagy az ateizmus fogalma, ugyanis Yneven a vallások legnagyobb kérdése már meg van válaszolva. Ez a kérdés pedig az: Létezik-e valamilyen isten, kézzel fogható-e a hatalma, vagy csak erkölcsi hagyoányokban, viselkedésnormákban él? Ezért nehéz vizsgálni Ynev vallásait...
Akrim Gar

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.04. 11:31

Tegnap este Hakeával ebszélgettem errõl. Érdekes a dolog... hinni lehet bennem is ynev világa szerint... a földön az isten fogalma egy élõ kollektív õstudat a világra való leképezése, a minden általánus, univerzális törvényei szabta keretek kitöltõje, egy olyan lény, amelyet azért teremt midnen értelmes tudat, hogy képes legyen felfogni azt, amire túl korlátolt hogy rájöjjön... így lehet ez Ynevvel is. Szóval korlátolt az, aki Arelt istenének választja. Csak azért választja, mert nem bír elképzelni olyan hatalmat, amely nálánál nagyobb. Márpedig Arel antropomorf, az hogy valami teremt az szintén, vagyhogy paktumot köt vagy háborúzik... õk "istenek". Õk annak az elbagaterizált kollektív õstudat megnyílvánítói, amirõl az elõbb beszéltem... de hol van akor az a törvény, ami leírja azt, hogy legyenek iylen antropomorf lények, amelyek a midnenség szabta korlátok közt garázdálkodnak? hakeával tegnap arra jutottunk, hogy ez, amiben az elfek hittek nagyon de nagyon régen... az a törvény, a midnen, ami a semmibe eredményezte a mindenség általános törvényeit... nah, az a valami az ami az istenek felett áll. Abból lettek ak örforgások törvéynei, az istenné válás törvénye és midnen más... az a törvéyn is, hogy csakis õ változtathatja meg a midnenség alakulását, egy isten nem... és ez a valmi felfoghatatlan midnenki számára, még az istenek számára is. istenek pedig csak azért vannak, mert hisznek bennük az yneviek. Azaz ha midnenki képesl enne felfogni ezt a valamit, nem lennének istenek egyszerûen... de olyannyira nagy korlát maga az a létforma, hogy más írt le, és visszafelé nem hat a dolog, hogy egyszerûen muszály teremtenie a leírt értelemnek is egy valamit, ami pót lehet a midnenség kérdéseire vonatkozó válaszkeresésben...
És nincs olyan, hogy kézzel fogható hatalom. A hatalom önmagában megfoghatatlan, lehetetlen leképezni látható, érzékelhetõ vagy materiális mivoltba... Arel ténykedése is megfoghatatlan, mégis hogy tudja egy ynevi hogy arel van, az a kihatás vagy behatás ami a hívõket éri... az, hogy egy varázsló tudhatja, hogy az Istenek felett a Midnen van, az nem villámokban és szent tûzben nyilvánul meg, hanem abban az örök törvényszerûségben, hogy valaki ha meghal, emlékezhetnek rá és akkor létezni fog még, vagy pusztán abban, hogy midnen változik, vagy hogy az idõnek több vonala fut és keresztezhetik egymást... ezt egy Arel, egy Krad se tudja felülírni. Megállíthatják az idõt, megtorpanthatják azt, hoyg emlékezzenek valakire, de... nem mondhatják azt, hoyg megváltoztatom a törvényt, mert számukra lehetetlen lenne...

Roxanne: Szívesen :wink:

Tényleg az én egyéni véleményem, de... ha a mi világunkra élnek ezek a törvények, és ynevre is mûködõképesnek látszik a teória, fölösleges lenne másképp gondolnom, sõt, ha én így gondolom, azzal álííthatom azt is, hogy midnenki aki hozzám képest másképp gondolja, az nincs olyan magas spirituális szinten ahhoz, hogy midnezt értelemmel legyen képes felfogni, mert csupán azt a kérdést feszegeti, hogy.... mi az hogy Minden? Vagy hozzá képest a Semmi mennyivel kevesebb... és egy Isten a kettõ között hová tehetõ, mert a mi világunk az mindezek alatt kell hogy legyen... Isten és a mi ivlágunk köti vákuumot én csak egyszerûen hitnek nevezem, ami pedig azt jelenti, hogy Isten van, de tényleg a mi közös kollektív õstudatunk... kb annyi ez, mint azt mondtani: az AUTÓ címen futó szó létezik... nincsb izonyítéka, megfogható valója, csak egy leképzése a valós életre, a tárgy, amit annak nevezünk.... Istennel is így lehet mindez...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.11.04. 16:18

Tyss szerintem kezd elmenni a túl magasztos irányba a reagjaid hangvétele.
Szedd össze a mondanivalódat, mert a mennyiség nem fogja a minõséget pótolni. Van sok jó dolog a mondandóidban, de csak a saját igazad létezik számodra. Pedig "Bölcs ember az, ki másoktól tanul."
Lehet, hogy azért látom ezt így, mert nem vagyok oylan szellemi magaslatokban mint te, de kérlek bocsásd meg gyarlóságomat. Túlzott vallásosságot nagy részt tényleg az alacsony szellemi szint idéz elõ, de van sok más esemény, amit ha nem tudunk feldolgozni, akkor ezt válthatja ki belõlünk. Egy közeli családtag, vagy barát tragikus halála. Az emberi elme, még meglehetõsen ismeretlen napjaink tudósai elõtt is.
Az meg, hogy egy felsõbbrendû lény istennek számít-e, csak attól függ, hogy kinek a szemszögébõl. Ha néznéd a csillagkaput, akkor mást is látnál a saját szellemi nagyságodon kívül. Egy tudatlan paraszt szemében, egy boszorkánymester is lehet isten. Hát még egy magasabb szintû varázsló. És akkor mekkora a szakadék eme paraszt, és mondjuk Domvik között? Szerintem beláthatatlan. Ezek után még megkérdõjelezheted az isteni mivoltukat, de ynev legnagyobb részének ez eszébe sem jut, mert hülyébbek mint te.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.04. 16:39

Meglehet, igaz amit mondassz... de amit leírtam, azt az egizmus teljes hinyával mondhatom mûködõképes teóriának... egyébbként, az egoizmus hasznos dolog. Midnen egoista boldog... kár hoyg nekem relatíve kevés jutott belõle, mert ha teljesen az lennék, nem kellene ilyet beírnom, csak annyit: igazam van és kész, én tudom... bár, mivel én is csak emebr vagyok, ha okos egoista lennék, nem mondhatnék iylet, csak azt: Igazam van, lehet hogy tudom, de ha nem, akkor se vallom be...
Nyugalom, nem fogom tovább ragoni a témát... de tényleg így lehet. Mondjuk.. én tévedtem. Midnenben. Megmondjam miért?
Mert az Ynevet megalkotó gárda semi hasonlóra se gondolt, tehát a hézagok üressége nem a játékbeli egyensúly felborultságával, vagy az ynevi viszonylatok intellektusi rétegének hiányával magyarázható, hanem mindössze azzal, hogy az alkotói gárda ilyenekre nem gondolt, vagy nem is érdekelte õket, hogy legyen ráció iylenekben, hiszen egy fantasy világban sokminden megengedett. Egy szóval, lehet, hogy egy avrázsló tényleg hívõ, mert leírták valahol. és akkor úgy is van, mert emebr teremtette az Ynevi isteneket, és az afölött álló hatalmat is, tehát ynev világán midnen antropomorf, azaz nekem nem lehet igazam. És szerintem mindazzal, hogy elismerem: tévedtem azt igazolom, hogy igazból... hogy nem tudom. De valamit biztosan, csak én vagyok oylan hülye, hoyg ne fogjam fel...saját krolátok, embrer vagyok etc... további jó gamelést és napot midnenkinek :wink:

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.11.04. 17:13

Hmmm... vagy leet, hogy egyszerûen csk azt akarják, hogy mi is agyaljunk egy-két dolgon Ynve világával kapcsolatban...

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.04. 18:32

Meglehet... és észrevettem valamit. Olyan tökéletlen vagyok, hogy minden kettõsbetût megfordítok :lol: Ez engem igazol... azaz az én képemet :) De mindegy... egyben viszont egyet érthet velem midnenki: király dolog lehetne istennek lenni :lol: tiszta jó érzés enne sakkozni másokkal... domvikiták az E3-ra.... te jösz Ranagooool! Oksa Domvi-cicus... Sackallor a B2-re! Ti is menjetek orkocskák! ti az F8-ra! Te jöszKyel! köszi Ranagol pajti... egy ezred vértes lovas a G3-ra! ranagol: oksa, akkor Sackallor üti a vérteseket... kyel: Ó a francba, tudhattam volna... ejj, követezõnek odafiygelek majd. megyek WC-re, addig Arel lép helyettem... oksa? Arel: Á oksa Kyel bébi... nézd csak! Földreng a pálya! * Azzal megfogja a sakktáblát és midnent lesöör róla* Háhh Ranagoool vezstettéééél! :lol: Ranagol: ez nemér! Úgy síkot, új pályát, új embereket! Mindig csalnak a szemét pyarroniták! :evil: Következõnek én vetem be a földrengõstrükköt! Ne feledjük isten társaim! Az alt+4 gombbal kickeljük a pályát! Közös megállapodás: Mindenki max 1X kickelhet! Te gyerekek... isteni dolog ez a halandó-sakk! Csak nehogy az egyik bábú idejöjjön mán megint, mer már szûkös ez a menny ennyi istennek... hülye dagadt Tharr.... Tharr: mi a bajod Rani? Én a helyedben azt a szemét

ÁÁÁÁÁÁÁÁ :lol: :lol: :lol: :lol:

Ezt tudnám még játszani órákig :lol: :lol: lehet hogy írok egy kis komédiát: Isteni színjáték címen :lol: :lol: háhhh... Vergilius helyett Tier nan Gorduin lesz majd a kalauz, aztán az ynevi pokolban dartont, tharrt és ranagolt figyli majd meg kártyaparty közben... kilopja az elveszett lelkek kulcsát, és kiszabadítja onnan 14X-es sorozatgyilkos barátját, Vaskezû Alexet, aki azonban a menekülés során véletlen a DÖntnökök elõtti tüzes sáncon átbukik, és véletlen megtisztul... aztán majd elmennek Kyel pajtiékhoz, akik fenn számolják Ynev fûszálait... Arel mindig borsot tör az orra alá, mert egy villámmal néhány millió fûszálat eltüntet, hogya vén fazon midnig elõrõl kezdhesse.... 1023289724337438744834 fûszál, 1023289724337438744835 fûszál, 1023289724337438744836 fûszál.... áááá a nénikéd Arel! Kezdhetem elõrõl! :evil: Dreina: Ki szólított? :lol:

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.11.04. 19:47

Amit most tettél, az is egy módja az emberben felgyülemlett rossz gondolatok elûzésére. A humor.

Amúgy nem hiszem hogy ynev teljesen különbözne a mi világunktól. Mert ahhoz hogy egy teljesen újat alkosson valaki, felettébb kreatívnak kellene lennie. És a játékot is elrontaná a nagytöbbség számára. Mert mibõl merítsen egy átlagos ember példát, ha nem a számunkra egyetlen világból. A világon minden mûvészeti ág az evilági történésekkel, érzésekkel és gondolatokkal foglalkozik. És az, hogy egy varázsló vallásos vagy sem, szerintem nagyban függ az õt kijátszó játékostól, vagy kalandmestertõl.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.11.04. 20:21

Ha valaki az oldalon képes akkor aökörségeket összehozni, mint a többiek együttvéve, akkor az Tysson-lar. :lol: Gratulálunk. :leborul:

Szerintem ssem különbözik. De semmiben sem különbözik, nem csak hitben nem. Midnenben megtaláljuk a földi mintákat. Szerintem egy emberi elme nem tud annyira elvonatkoztatni képzeletbeli dolgokat, hogy még csak hasonló se legyen az agyában.

Délkör

ui.: ezt mostan meg jó fogalmaztam meg
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.04. 20:54

Meglehet Meri... :) De pont emiatt antropomorfok az istenek is, mert emberek teremtették õket, és oylan hiányosságokal rendelkeznek emiatt, hogy nem nevezném jó szívvel istennek az õ létformájukat... mert enm valami kollektív tudat kivetítései... vagy nem is tudom... mindegy. A léyneg, hogy nem különbözhet teljesen a mi világunktól... ha nem különbözne, akkor olyan lenne mint ahogy leírtam, de minthogy nem olyan, ezért mégis különbözik...

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.11.14. 15:37

No tehát akkor UT. Tudom hogy itt nem ez dívik, de érdekel a dolog...

Tehát teloválásismeret: Az 5. foknál van h onnan tud manával feltölteni. ez mi a frászt takar, ha az ember nem BM? Mert ugye a vari bélyegeket tetovál, ami már szimbólummágia... Tehát mit kezdhet vele más mágiahasználó? A törpe papoknak is vannak szakrális tetoválásaik, tehát a papok is szóba jöhetnek, talán csak a bárdok nem, de ha valakinek ez ellen ellenvetése van akkor jöhet! ;)

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.14. 17:31

Hááát... igazából ha valaki nem mágiahasználó, manával nem tudja feltölteni a bélyeget, hiába van 5. fokon... szóval... eléggé speckós dolog ez... én scak kivétles helyzetben engedném...

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.11.14. 17:49

Nem. Az 5. fok eleve azt jelenti hogy fel tudja tölteni. Nem sok esély van viszont arra hogy elérje ezt a szintet, de ha eléri (valamely klán kebelén) akkor feltudja. A kérdés inkább az hogy ki mivel?

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.11.14. 17:59

Üdv!

Látom 5 szintre jutottunk. :P Az UT nekem is megvan, de eddig nem sokra jutottam vele és ezt az 5 fokozatot se olvastam végig igazán. Ettõl függetlenül belepofázok, mert jó napom volt. :lol: Szerény véleményem szerint mindenki azzal tölti fel amivel tudja. Tehát mondjuk egy bárd tetovál egy lantot és az adott kondíciók mellett eljátszik egy nyugtató dallanmot vagy hasonló. Mondjuk errõl a kivarrt tûzvari ugrik be számomra. :twisted:

Ha már 5, akkor egy kérdés félig laikusként. Az alap képzettségekért mennyi KAP-pal kell fizetni? Tehát mondjuk egy fegyverhasználat 4.fok 4 KAP vagy 30 vagy mennyi és hogy jön ki? Tudom ez egy kicsit bugyután hangzik, de nekem ez tényleg nem jött át rendesen. :oops:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 15 / 153 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 153

Vissza: Csevegõ