Volt nekem is néhány érdekes tapasztalatom játék közben:
A party dolga egy szobor visszaszerzése volt egy dzsadtól. Az informátorunk szépen leírta, hogy hogy nézett ki: egy vasszobor, ami egy kukorékoló kakast formáz. A terv az volt, hogy álruhában bemegyünk egy árverés-szerűségre, amit a dzsad rendezett a kúriáján, kicseréljük egy fából készült hamisítványra, az eredetivel pedig meglépünk. Persze a KM nem adta ilyen könnyen a győzelmet, közben belekeveredett egy pyarr titkos ügynök, egy Alborne-pap és egy Della-papnő is, akik mind ezt a szobrot akarták. Szóval jól meg volt csavarva a történet, de azért a tervünket végre tudtuk hajtani. Amikor belépünk a kúriához tartozó fal kapuján, nagy boldogan mutatja a képet, mert - szokásával ellentétben - most egy kicsit rákészült a mesélésre, és az interneten keresett egy megfelelő képet:

Egy másodpercig ledöbbentünk, majd szinte egyszerre szólaltunk meg játékostársammal:
- De hisz ez egy szarvas!
A derék KM nem adta fel, próbálta menteni a menthetőt:
- Ööö, igen... Úgy tűnik az informátorotok elszúrta.
- Meg a titkosügynök, az Alborne-pap és a Della-papnő is, ugye? Ők is végig kakas-szoborként emlegették... Ez azért kicsit valószínűtlen.
A magyarázat: a kaland előtti böngészéskor több képet is kinézett, az egyik az volt, amit letöltött, egy másik pedig kakast ábrázolt, és persze úgy emlékezett, hogy az utóbbit töltötte le végül. Az eset óta valamiért kicsit érzékenyebb lett a kakas, szarvas, kukorékolás, agancs, stb szavakra

Egy másik eset:
Ugyanaz a mesélő, a kaland kezdetén nekem szegezi a kérdést:
- A karaktered északi vagy déli?
- Keleti Barbár.
(Még nem voltam teljesen tisztában Ynev földrajzával

És végül mára az utolsó:
Ál Dreina-papok a party ellen uszították a várost. Bemenekülünk a csatornába, az üldözőket hamarosan leráztuk. A csapatot egy tűzvarázsló (én) vezette, mert a Godoni pszi Felfedés diszciplínáját alkalmazva a vaksötétben is egész jól tájékozódott (akaraterő sugarú gömbben mindent látok, amit szabad szemmel láthatnék, de takarásban van, vagy ilyesmi). Mikor már kóborlunk lent egy ideje, azt mondtam:
- Kinézek pszivel, hogy biztonságos-e már a terep.
- Úgy ítéled meg igen.
- Jó, akkor felmegyünk. Hová érkeztünk?
- Dobj k100-zal.
- 69
-

A vége az lett, hogy másfél napot töltöttünk egész kellemesen, miközben az egész város (egy-két örömlány kivételével) ránk vadászott...