• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Érdekes esetek, avagy mi is csak emberek vagyunk...

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
277 hozzászólás • Oldal: 18 / 19 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19

Re: Érdekes esetek, avagy mi is csak emberek vagyunk...

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.04.28. 16:51

Most vettem észre ezt a topikot. Nem baj, ami késik, nem múlik. :D

Volt nekem is néhány érdekes tapasztalatom játék közben:

A party dolga egy szobor visszaszerzése volt egy dzsadtól. Az informátorunk szépen leírta, hogy hogy nézett ki: egy vasszobor, ami egy kukorékoló kakast formáz. A terv az volt, hogy álruhában bemegyünk egy árverés-szerűségre, amit a dzsad rendezett a kúriáján, kicseréljük egy fából készült hamisítványra, az eredetivel pedig meglépünk. Persze a KM nem adta ilyen könnyen a győzelmet, közben belekeveredett egy pyarr titkos ügynök, egy Alborne-pap és egy Della-papnő is, akik mind ezt a szobrot akarták. Szóval jól meg volt csavarva a történet, de azért a tervünket végre tudtuk hajtani. Amikor belépünk a kúriához tartozó fal kapuján, nagy boldogan mutatja a képet, mert - szokásával ellentétben - most egy kicsit rákészült a mesélésre, és az interneten keresett egy megfelelő képet:

Egy másodpercig ledöbbentünk, majd szinte egyszerre szólaltunk meg játékostársammal:
- De hisz ez egy szarvas!
A derék KM nem adta fel, próbálta menteni a menthetőt:
- Ööö, igen... Úgy tűnik az informátorotok elszúrta.
- Meg a titkosügynök, az Alborne-pap és a Della-papnő is, ugye? Ők is végig kakas-szoborként emlegették... Ez azért kicsit valószínűtlen.

A magyarázat: a kaland előtti böngészéskor több képet is kinézett, az egyik az volt, amit letöltött, egy másik pedig kakast ábrázolt, és persze úgy emlékezett, hogy az utóbbit töltötte le végül. Az eset óta valamiért kicsit érzékenyebb lett a kakas, szarvas, kukorékolás, agancs, stb szavakra :lol:

Egy másik eset:
Ugyanaz a mesélő, a kaland kezdetén nekem szegezi a kérdést:
- A karaktered északi vagy déli?
- Keleti Barbár.
(Még nem voltam teljesen tisztában Ynev földrajzával :D)

És végül mára az utolsó:
Ál Dreina-papok a party ellen uszították a várost. Bemenekülünk a csatornába, az üldözőket hamarosan leráztuk. A csapatot egy tűzvarázsló (én) vezette, mert a Godoni pszi Felfedés diszciplínáját alkalmazva a vaksötétben is egész jól tájékozódott (akaraterő sugarú gömbben mindent látok, amit szabad szemmel láthatnék, de takarásban van, vagy ilyesmi). Mikor már kóborlunk lent egy ideje, azt mondtam:
- Kinézek pszivel, hogy biztonságos-e már a terep.
- Úgy ítéled meg igen.
- Jó, akkor felmegyünk. Hová érkeztünk?
- Dobj k100-zal.
- 69
- :rotfl: Egy bordélyház hátsó udvarára.
A vége az lett, hogy másfél napot töltöttünk egész kellemesen, miközben az egész város (egy-két örömlány kivételével) ránk vadászott...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Martos col Legium 2009.08.07. 2:14-kor.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.04.28. 19:06

Nekem az volt a kedvencem, mikor "fa kézimunkát" láttunk valahol tömegével :lol:
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.06.12. 7:05

Bár nem kapcsolódik a szerepjátékhoz, attól még érdekes eset.

Öcsém tegnap épp a Szózatot mondta fel édesapámnak, amikor is:
- [...] A nagy világon e kívül / máshol nincsen számodra hely...
- Nincsen "máshol".
Öcsike nem jött zavarba, javította magát:
- Nincsen máshol számodra hely...
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Para de Dox » 2009.06.14. 14:44

Nekem a kedvenc történeteim a következők:

I.

JK: 1. szintű fejvadász
NJK: A város polgármestere

NJK: X aranyat kaptok ezért a munkáért.
JK: Legyen x+1 vagy kivágom a szíved és a disznókkal etetem meg.
NJK: ŐRSÉG ŐRSÉG!!!
KM: Beront 5 állig felfegyverzett őr a szobába.
JK: Kiugrom az ablakon.
KM: Zuhansz kb. 3 emeletet és eltörik mind két lábad.
JK: Akkor nem ugrok ki.

Azóta ez szálló ige nálunk :)

II.

JK1: Fejvadász
JK2: Harcművész
JK3: Tolvaj

KM: Az úton nagy csetepaté nyomai látjátok felborult szekér, a holtestekből nyílvesszők állnak ki. A szekeret kísérőknek még védekezni se volt idejük. Mit csináltok?
JK1: Bemegyek a bozótba körül nézni hátha találok valami nyomot azokról akik rajtuk ütöttek.
JK2: Jó ötlet én is veled megyek és fedezem a hátad hátha még itt vannak.
JK3: Én addig ellopom JK1 és JK2 lovát és eladom őket a városban.

Kecskére káposztát :)

III.

Ez eset Dnd-ben esett meg de remélem ezt elnézitek nekem.

JK1: Fél-ork Kord pap
JK2: Félszerzet kalandor

KM: Sötét és nyirkos csatornában vagytok előttetek egy széles kör alakú gödör melyből a vizelet és ürülék vegyes aromája csapja meg az orrotokat. Halk kaparászástés cincogást is hallotok még gödör fenekéről. Mit csináltok?
JK1: Leugrom és szétcsapok a patkányok között. Mi az nekem?
JK2: Előveszem a könnyű számszeríjam és betárazok.
KM: OK JK1 5 óriás patkány bújuk elő a szemétkupacból. Dobjatok kezdeményezést!
KM: (a pontos dobásra nem emlékszem) A sorrend következő patkányok JK2 JK1. JK1 az összes patkány téged támad. (dobások sorozata következik) Sajnálom de az összes eltalált ájultan esel össze.

Így esett, hogy JK2 levadászta patkányokat a peremről. Majd a hős fél-ork Kord papot aki kb. kétszer akkora volt mind súlyban mint méretben a társánál, a félszerzet kalandornak kellet átcipelnie a fél városon. Bár eleve a gödörből nehéz volt kihúzni.

Egyenlőre csak ennyi jutott eszembe.
Ősi tolvaj taktika: Bementem és jöttem láttam hoztam.
Para de Dox
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 7
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2009.06.15. 17:09

Kísérletezés az Earthdawn-al. Az egyik társunk szerzett angol önyvet, karakterkidolgozás, ami jó móka és nekilátunk a kalandnak. Nem ismertük a rendszert, csak próbálkoztunk:
Én: troll égenjáró (aki nem ismeri - égi kalózok)
1, eset:
lemaradtam a többiektől, sétálok egy város utcáin. Elém lép három ember tolvaj:
- Ide a pénzedet!
én: előveszem a csatabárdom:
- Most még elfuthattok, patkányok!
kockadobás. már nem emlékszem mi volt, de úgy elvertek, mint a kétfenekű dobot

2, eset, ugyanez a karakter. valamilyen barlangban vad trollokkal harcolunk, az egyik társam szélszerzet harcos(?) (pille)
vadul csapkodok a csatabárdal, sikerül megütnöm az egyiket, gyenge sebzés. visszatámad, elfekszem.
az erdőpille meg lándzsával sorra szedte le a trollokat.

ezután csata előtt a pille mindig felajánlotta, hogy megvéd :)
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.06.18. 19:57

Itt Svedorszagban môkåbol kiprobältam a sötêt elfet Morsumnål.

1.
M.: Farkasokat låtsz meg felêd közeledni. Êhesnek tûnnek. Mit teszel?
Ên: Håååt... felnyitom az ÛB-t. Êppen a Têr hatalom szavaknål nyilt ki. Nyomok közêjük egy Têr torzitåst: 1/16-åra nyomom össze a teret.

2.
M.: Az êj sötêtjêböl elôtünik 12 fekete csuklyås alak. Emberfeletti sebessêggel közelitenek felêd. Kezükben török vannak.
Ên: Akkor mondjuk egy 20-as erössêgû tûzelementållå våltozok...

Aztån megöltem a vezetöjüket ûgy, hogy 1500 fokkal megnöveltem a testhömêrsêkletêt...

3.
A vårost vêdö szåmszerijåszok kezfejêt elvålasztottam a testüktöl. A felêm vågtatô teljes vêrtes lovagoknak körtêvê meg barackkå våltoztattam az agyukat, mert azok voltak a kedvenc gyümölcseim...

Olyan tåp kari volt, hogy mår nem volt kedvem a vêgên vele jåtszani, szôval tegnap abbahagytuk...
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lyor Siessald » 2009.06.20. 11:34

Az éppen ma esedékes, Budapesten lezajló szerepjátéktalálkozóra egy csapat, amivel ismerősömék mentek:

Fél-elf harcművész 120% akrobatikával, testi fogyatékossága, hogy csak három ujja van mindkét kezén, hogy mindössze egy méter magas, és hogy elállóak a fülei, valamint egy boszorkánymester átka nyomán zöld lett a bőre. Rövidkarddal harcol, a szél stílusának követője. A csapatban az a feladata, hogy ha be kell jutni valahova, akkor beugorjon oda. :lol:

Egy Uwel-palovag, aki csak lovagkardot használ önmagában, sem pajzsot, sem egyéb fegyvert, fekete teljesvértje van. Az állóképessége 12, amihez asztma is társul, tehát hamar kifárad és egyébként többnyire hörög. Kardjára folyamatosan vörös szent fényt bocsájt.

Egy Hans Solomon nevű tolvaj, akinek 5. fokú szekérhajtása van, így -nem jegyeztem meg pontosan- valahol 150 körül van a TÉ-jük ha el akarnak gázolni valakit.

Emellett laptopon viszik a Birodalmi Indulót is, hogy a megfelelő részeknél annak lágy dallamával adjanak hangulatos aláfestést a pillanatnak :lol:

A KM állítólag a jelentkezés leadása után azonnal elkezdett a sarokban zokogni és ezt azóta sem hagyta abba...
"Ha nem emeled föl a tekinteted, azt fogod hinni, te vagy a legmagasabb."
Lyor Siessald
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 67
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.06.25. 19:16

Egy Vampire kalandban történt...

3-an voltunk, egy Kappadók fejvadász, egy Ventrue ficsú és én a Malkavita rockzenészem. Utóbbi kettő nem átszott az itteni eseményekben nagy szerepet, de így teljes a képzavar :D

Hát boldog nemlétünk közben egy kisebb sszeesküvés elméletet próbáltunk igazolni a Hercegi udvar környékén. El is jutottunk egy tünci Torreador nőcihez, aki a primogén poszt esélyese volt. Valahogy sikerült találkozót kicsikarnunk, vagy tudtuk a "törzshelyét" erre már nem emlékszem, de egy puccos bárban kötöttünk ki, annak is a VIP részében. Néhány kérdést akartunk feltenni, ehelyett baromi gyorsan a néhány felborított asztal társaságában védtük magunkat a nőci meg a gorillái pisztolytüzétől.

Ekkor támadt a Kappadóknak az évszázad ötlete: rányom a nőre egy Élet átka diszciplinát(ez kábé olyan, hogy a vámpír újra érzi a halandó lét kellemetlenebb oldalait). Nah itt befigyelt a beteges fantázia:

Következő pillanatban a Torreador nő szemei elkerekedtek, majd hasát fogva összegörnyedt, és kétségbeesve sipítozta: "Jajne!Jajne!! Jajjne!!!" majd egy hatalmas fingás következtében távozott belőle 400 év minden salakanyaga.

Egy másik alkalommal már csak ketten voltunk a Kappadókkal, de egyikünknek sem volt se kocsija, se motorja, sem elég zsé úgyhogy a közlekedés egy elég rendhagyó módját választottuk:
Taxit hívtunk, majd a sofőrt félszárazra szíttuk, hogy elájuljon, és kölcsön vettük a járgányt. Csak az volt a képzavar, hogy akárhányszor kocsiba akartunk ülni,. mindig új taxit hívtunk... már nemtom miért, amikor az előző, kb 5 percre állt mellettünk, de mindegy, másnap reggelre a város taxisainak feje rohadt nagy fejfájással ébredt :D

Kegyetlen sokat bénáztunk :D
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.07.31. 8:24

Nagy a túlerő, kilátástalan a küzdelem.
KM: Mit csinálsz?
JK: Kétségbe esem.
KM: Ok, dobj eséspróbát.

Eset amire nem vagyok büszke, mert én meséltem:

Csapat tagjai inkább harc orientáltak, mintsem mágiahasználók, besurranó kasztok.
Helyszín Egy barlang, nem érdekes, hogy hol.
Válaszút előtt állt a csapat amikor a barlangban élő valaha aquir korcs lények bekerítették őket. Be mennek tovább a barlang mélye felé, ahol a járat tele volt ilyen lényekkel, vagy kitörnek a gyűrűből a kijárat felé.
Nem volt jó a sugalmazásom a csapat felé, akik egy "mindig csak előre" típusú játékos társaság volt. Mentek tovább előre, és legyűrte őket sokaság. Nem szép halál, mert így valóban nem volt esélyük, csak ha a helyes irányt választják.

Azóta is poén nálunk, hogy
-Merre mész, jobbra vagy balra?
-balra!
-meghaltál!
-Akkor inkább jobbra
-Akkor is! :)

Másik Eset: Akkor nem én voltam a KM.
Játékos karik külön szobában aludtak.
Éjszaka van, KM dob titkosan.
Egyik játékoshoz fordul: -Meghaltál.
Játékos: -Mitől?
KM: Nem mitől. Meghaltál.

Később kiderült, hogy egy teleportálgatós démon szerű kreatúra végzett vele álmában. ügyesen csinálta, így senki nem ébredt fel rá. esély mindig van, mi? :)
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.07.31. 11:08

Anhorien

A barlangos témában volt esélye a csapatnak csak az ostobaságuk árát fizették meg.
A teleportálós dolog az viszont tényleg csúnya dolog.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Benison » 2009.08.01. 8:44

Bárd karakter a nagynénje számára, aki híres és jövedelmező kurtizánházat vezet, megpróbál részesedést vásárolni az egyik helyi, nagy múltú szeszfőzdében. Az üzlet lebonyolításához tanuk is kellenek. Ezért a bárd visszatér a szállására és a tolvaj barátját próbálja meggyőzni, hogy legyen a tanúja.

Bárd: Kellene a segítséged egy adásvételi ügyben!
Tolvaj: Mit kell ellopni?
Bárd: Nem lopni, tanúskodni kéne. Aláírni egy papírt, hogy jelen voltál az üzletkötésnél és tanúsítod, hogy minden rendben ment.
Tolvaj: Ok! Szóval neked ez a nyavalyás papír kell. Azt segítek ellopni, de a közben közösen szerzett aranyakat megtartom.
Mind kik kalandot keresnek, dicsőséges életre vágynak.
Benison
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 6
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.31. 11:49

Kránban történt az eset:
Nagyon elszoktunk a "gonosz" környéktől, rég volt olyan helyen kalandunk, inkább a békés környéken kirívóan gonosz ellenségek ellen vonulztunk hadba, aholo legalább a polgárok nem ellenünk voltak. Elmentünk kránba, ahol egy magasabb rangú urat kerestünk egy adott városban. Az eddigi rend szerint bementem egy kocsmába (nomád karakterrel), illedelmesen köszöntem ("Adj Isten!" a "Vér szálljon a szájára" helyett :) ), és érdeklődni kezdtem. Azt, hogy itt a falnak is füle van, és a székláb is élezett, nem számoltam bele. El is mentünk a megadott helyre, ahol a főúr tanyázott (a kocsmabeliek szerint). Természetesen csapda volt, és úgy bele sétáltunk mint annak a rendje. Nem sok túlélő maradt a csapatból.
Azóta, ha kránban járunk, nem engednek beszélni a többiek. :)

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.10.27. 9:35

Érdekes eset a csapatunkban ami csak most látott napvilágot:
Kissé furcsa volt a KM... :S
A játékos egyik legkedvencebb karakterével játszott épp
játékost félrehívta kaland elején és Így szólt:
- Egy lélek költözött a testedbe, elpusztította a lelked, szóval meghaltál, és a kaland során majd mondom, ha nem úgy reagálsz, ahogy azt szeretnéd.
A játékos köpni, nyelni nem tudott......
Ennyi volt a kedvenc karaktere... :) De szerencsére ez ritka eset, 14 év alatt 1 :)

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aurin Lauren » 2010.04.13. 23:11

Első kalandom úgy nézett ki, hogy felrajzoltam egy térképet egy A4-es lapra, aztán máris kettő történeti szálat kiataláltam: az egyik: van egy csaj, akinek elveszett a jegygyűrűje, meg egy vámpír, akit meg kell ölni. A csajjal rögtön találkoztak a JK-k ha jól emlékszem az mondta nekik, hogy van egy vámpír, akit egyébként meg lehet ölni. Aztán megtalálták a vámpírt.

JK: Megtámadom.
KM(én): Nem tudod, mert denevérré változik, és elrepül.

Elmentek 3 helyszínre, ahol találkoztak a vámpírral, a harmadikon:

JK: Megtámadom.
KM: Jó, most gyors voltál, átváltozott, de mielőtt elrepült volna megölted. (Kockáról szóm sem esett) Vége a kalandnak.

JK-k: És mi van a gyűrűvel?

...

Első kalandom.
"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség."
Sósai Masutatsu Oyama

Van vidám lány, meg Mogorva Chai.
Aurin Lauren
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 65
Karakter: Horin Liatas
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aurin Lauren » 2010.04.13. 23:17

Első karakterem egy harcos volt:
iskolák: Pyarroni Úszás Iskola
Pyarroni Lovagló Iskola
meg ilyenek, most nincs nálam a lapja

A neve Zöldföldi Rexer volt, a Zöldföldi azért, mert a Legolasnak is valami hasonló van. A Rexert ne kérdezzétek.

A kedvenc karakterem egy Synn con Barde nevű lovag volt. Volt egy szigonya, ami igazából szigonypisztoly volt (najó a még mindig elég kezdők voltunk), meg volt 5(!) kardja a teljesvért mellé. Mindegyik az övén. Az egyik pallos volt, egy másik lovagi kard...ja és Pyarroni lovag volt, és a harmadik kardja mara-sequor volt, mert jó a neve. Ja és a pyarroni király(!) jó barátja (a KM sem volt még az igazi).
"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség."
Sósai Masutatsu Oyama

Van vidám lány, meg Mogorva Chai.
Aurin Lauren
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 65
Karakter: Horin Liatas
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
277 hozzászólás • Oldal: 18 / 19 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19