Nesztek egy kis csütörtöki idegborzolás: torzszülött állatkák (nyugalom, a java nézhető, és nem kell kitenni horror-karikát)
http://damncoolpics.blogspot.com/2009/0 ... world.html
Moderátor: Admin
Lorin O Krell írta:Úristen! engem is elkapott az Adóhatóság...
ehh én ezt nem értem, nem úgy van a dolog hogy 18 alatt enm kell adózni? Akkor nekem miért küldtek ilyen elszámolási izémizét?![]()
Nagyon örülök hogy én is adódóz felnőttek csoportjába tartozhatomegyik haverom erre azt mondta " ezt veheted akár megtiszteltetésnek is, magyarországon kevés ilyen ember van..."
Na mondjuk azt nem tom a magyar állam miért lesz előrréb az én kemény pár száz fogintos adómmal??? (Három hétig voltam nyárimunkázni szal még csak nem is olyan hatalams összeg...)
Noryella írta:Lorin O Krell írta:Úristen! engem is elkapott az Adóhatóság...
ehh én ezt nem értem, nem úgy van a dolog hogy 18 alatt enm kell adózni? Akkor nekem miért küldtek ilyen elszámolási izémizét?![]()
Nagyon örülök hogy én is adódóz felnőttek csoportjába tartozhatomegyik haverom erre azt mondta " ezt veheted akár megtiszteltetésnek is, magyarországon kevés ilyen ember van..."
Na mondjuk azt nem tom a magyar állam miért lesz előrréb az én kemény pár száz fogintos adómmal??? (Három hétig voltam nyárimunkázni szal még csak nem is olyan hatalams összeg...)
Nem egészen így van...![]()
![]()
Ugyanis mivel diákmunkát vállalhatsz már 16 éves kortól is, arról szintén kell bevallást készítened.
Viszont ez esetben a bérpapírra ráírják, hogy mennyi a az adójóváírásod a kapott összegből.
(Ez megegyezik a kifizetett vagy kapott összeggel.)--> Vagyis bár kitöltöd a bevallást (jövedeletm+adójóváírás), ha csak diákmunkát végeztél, akkor nem kell utánna adóznod.
De bevallást akkor is KÖTELEZŐ készítened!
Navaratna írta:Anno egyetem alatt végeztem diákmunkát, nem vallottam be - nem is mondták, hogy be kéne - és senki nem ütött a körmömre a hiány miatt
Ennek durván 6 éve, és se az APEH, se más nem jött hozzám panaszkodni. Szépen elsiklottak felettem, szóval a rendszerük több mint nem tökéletes.
Viszont pár dolog azért felmerül:
-18 év alatt adnak-e egyáltalán adókártyát? Mert adószám nélkül hogy vallana be bármit is?
-18 év alatt diákmunkát nem szülői beleegyezéssel végezhet még melódiákon, stb-n keresztül is?
Siffad írta:Mire jó ez nekik? Törvény kötelezi őket, amit be kell tartani és tartatni. Hidd el, sokkal rosszabb is van, mint hogy így b*-nak téged.
Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó