• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 70 / 200 • 1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.01.29. 9:39

Yvett: Hades nem mond rosszat; vállalkozói kiváltása előtt pedig tényleg konzultálj, anyagilag, adózásilag egyáltalán megéri-e belevágni, mert nem piskóta. Faterom vállalkozó (mondjuk ő faipari), és ugyan így a maga ura, de nincsen rózsa tövis nélkül :)

Nesztek egy kis csütörtöki idegborzolás: torzszülött állatkák (nyugalom, a java nézhető, és nem kell kitenni horror-karikát)

http://damncoolpics.blogspot.com/2009/0 ... world.html
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.29. 19:12

Nem leszek vállakozó :D

Bent voltam az APEH-nál ma, hát igencsak elvették a kedvem tőle, amit nem is bánok :P

Viszont cserébe egy tutti lehetőségem van (tegnap kaptam infót, hogy hogy lehet úgy legális a dolog, hogy mégsem vállalkozom :))
No egyszerű: adószámos magánszemély leszek. Tök kedves volt az ügyintéző csajszi, elmondott mindent töviről hegyire - végre megéltem, hogy egy APEH-os kedves is tud lenni ^^ (de lehet eddig balszerencsém volt csupán :P ...)

Hades!
Majd msn-en ha összefutunk megdumcsizzuk, mert nekem még csak ismerősnek sem ismerős az eBay (és lusta vagyok most goglézni :P)
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.01.31. 12:46

Nos, végre letudtam a vizsgáimat, így mostmár érdemben is tudok foglalkozni az OM-mel (is), így hát igyekszem aktív lenni ismét, mindenben, amiben szerepet vállaltam :)

Lau
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.02.03. 16:49

http://img.photobucket.com/albums/v218/vlaadisha/csomewherecoloronwhiteze1.gif

Témába vág (sajnos)
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arcady » 2009.02.03. 23:59

Valaki árulja már el nekem légyszi, hogy tudom beállítani , hgoy mindig az utolsó hozzászólásokat mutassa legfelül, ne kelljen mindig átklikkelnem.
Köszi.

A másik gyíkom az lenne, hogy fog indulni az elkövetkezendőkben kaland? :D
Sz. Gnóm légy szabad
Arcady
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 38
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.02.04. 6:53

Üdv

Profil--->Fórumbeállítások--->Megjelenítési beállítások szerkesztése és ezen belül állíthatod be alapértelmezettként hogyan jelenjenek meg a témák és a hzzászólások.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.02.07. 11:53

Úristen! engem is elkapott az Adóhatóság...
ehh én ezt nem értem, nem úgy van a dolog hogy 18 alatt enm kell adózni? Akkor nekem miért küldtek ilyen elszámolási izémizét? :shock:
Nagyon örülök hogy én is adódóz felnőttek csoportjába tartozhatom 8) egyik haverom erre azt mondta " ezt veheted akár megtiszteltetésnek is, magyarországon kevés ilyen ember van..." :D
Na mondjuk azt nem tom a magyar állam miért lesz előrréb az én kemény pár száz fogintos adómmal??? (Három hétig voltam nyárimunkázni szal még csak nem is olyan hatalams összeg...)
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Noryella » 2009.02.07. 12:00

Lorin O Krell írta:Úristen! engem is elkapott az Adóhatóság...
ehh én ezt nem értem, nem úgy van a dolog hogy 18 alatt enm kell adózni? Akkor nekem miért küldtek ilyen elszámolási izémizét? :shock:
Nagyon örülök hogy én is adódóz felnőttek csoportjába tartozhatom 8) egyik haverom erre azt mondta " ezt veheted akár megtiszteltetésnek is, magyarországon kevés ilyen ember van..." :D
Na mondjuk azt nem tom a magyar állam miért lesz előrréb az én kemény pár száz fogintos adómmal??? (Három hétig voltam nyárimunkázni szal még csak nem is olyan hatalams összeg...)

Nem egészen így van... :( :?
Ugyanis mivel diákmunkát vállalhatsz már 16 éves kortól is, arról szintén kell bevallást készítened.
Viszont ez esetben a bérpapírra ráírják, hogy mennyi a az adójóváírásod a kapott összegből.
(Ez megegyezik a kifizetett vagy kapott összeggel.)--> Vagyis bár kitöltöd a bevallást (jövedeletm+adójóváírás), ha csak diákmunkát végeztél, akkor nem kell utánna adóznod.
De bevallást akkor is KÖTELEZŐ készítened!
"Aki a gombát szereti, rossz ember nem lehet... sokáig..." /Besenyő Pista bácsi/
Noryella
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 273
ZK Karakter: Ariel /Intrikák Hálójában/
Karakter: Dorien /Shadon, Ronella tartomány (Tengerkapu)/
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2009.02.07. 15:50

Látom Lorin téged is elkaptak :D
Figy ha az adósok börtönébe kerülsz megúszod a szerdai irodalom Tz-t :lol:
Am annyi az egész,hogy azt a mittommilyen foranyomtatványt kitöltöd, visszaküldöd, ez alapján megcsinálják helyetted, visszaküldik, leellenőrzöd, kijavítod ha kell és ezt beküldöd. :wink:
Lernun Shovilan-Vérszín hold alatt(zárt)
Ronin wri Cossagor-Szövetség(zárt)
Lernun
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 368
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.02.07. 21:42

Noryella írta:
Lorin O Krell írta:Úristen! engem is elkapott az Adóhatóság...

Nem egészen így van... :( :?
Ugyanis mivel diákmunkát vállalhatsz már 16 éves kortól is, arról szintén kell bevallást készítened.
Viszont ez esetben a bérpapírra ráírják, hogy mennyi a az adójóváírásod a kapott összegből.
(Ez megegyezik a kifizetett vagy kapott összeggel.)--> Vagyis bár kitöltöd a bevallást (jövedeletm+adójóváírás), ha csak diákmunkát végeztél, akkor nem kell utánna adóznod.
De bevallást akkor is KÖTELEZŐ készítened!

:lol: Anno egyetem alatt végeztem diákmunkát, nem vallottam be - nem is mondták, hogy be kéne - és senki nem ütött a körmömre a hiány miatt :P Ennek durván 6 éve, és se az APEH, se más nem jött hozzám panaszkodni. Szépen elsiklottak felettem, szóval a rendszerük több mint nem tökéletes.
Amúgy Yvett nem a levegőbe beszél, az oké, én megúsztam, de tényleg be kell vallani. Viszont a kiskorúaknál ez hogy működik...? 18 év alatt adnak-e egyáltalán adókártyát? Adószám nélkül hogy vallana be bárki bármit is?
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Noryella » 2009.02.07. 22:18

Navaratna írta:
:lol: Anno egyetem alatt végeztem diákmunkát, nem vallottam be - nem is mondták, hogy be kéne - és senki nem ütött a körmömre a hiány miatt :P Ennek durván 6 éve, és se az APEH, se más nem jött hozzám panaszkodni. Szépen elsiklottak felettem, szóval a rendszerük több mint nem tökéletes.

Viszont pár dolog azért felmerül:
-18 év alatt adnak-e egyáltalán adókártyát? Mert adószám nélkül hogy vallana be bármit is?
-18 év alatt diákmunkát nem szülői beleegyezéssel végezhet még melódiákon, stb-n keresztül is?

Ha nem éri el a minimálbér évenkénti összegét, akkor nem kötelező bevallani. Viszont ajánlott!
A válaszok a kérdéseidre:
-Ha valakinek a szülei vagy önmaga kéri, akkor kiállítanak neki adókártyát.
(Ez lehet például lakástakarék pénztár nyitása miatt - Nekem és a tesóimnak így lett már 14 év alatt is - vagy ha dolgozni akar az illető.)
-16 éves kortól a diákmunka közvetítőkön keresztül szülői beleegyezés nélkül is lehet dolgozni.
(Én egyszer suli alatt dolgoztam menetszámlálóként a Volánnál. És erről bevallást is kellett írnom, persze nem kellett adóznom semmit... :lol: )
"Aki a gombát szereti, rossz ember nem lehet... sokáig..." /Besenyő Pista bácsi/
Noryella
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 273
ZK Karakter: Ariel /Intrikák Hálójában/
Karakter: Dorien /Shadon, Ronella tartomány (Tengerkapu)/
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.02.07. 22:25

Engem is megzaklattak még Lorin előtt. Fura volt kapni egy hatalmas borítékot az APEH-tól.Amúgy tényleg, mire jó ez nekik? Bár ez elméletileg ha bevallod beleszámít a jövendőbeli nyugdíjadba, ugye? Legalábbis anyám nekem valami ilyesmit mondott még az elején.
Meg ha nem vallod be, akkor mit csinálnak? Erről tud valaki valamit?

De legalább nem egyedül ülünk majd a börtönben. Tudunk majd MAGUS-ozni..)
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 279
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2009.02.07. 23:03

A diákmunkás részt nem ismerem, csak általánosságban.

Azért zaklattak, mert a rendszerben valaki valamilyen kifizetést igazolt le neked. "A Nagy Testvér Figyel Téged". Ha jól gondolom, azt a papírt kaptad meg, amivel kérheted, hogy az APEH állítsa ki a bevallásodat. Olvasd el, hogy mit írnak, és tedd meg, amit akarnak, hamarabb szabadulsz :lol:

Mire jó ez nekik? Törvény kötelezi őket, amit be kell tartani és tartatni. Hidd el, sokkal rosszabb is van, mint hogy így b*-nak téged.
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Catti Brie » 2009.02.08. 9:16

Siffad írta:Mire jó ez nekik? Törvény kötelezi őket, amit be kell tartani és tartatni. Hidd el, sokkal rosszabb is van, mint hogy így b*-nak téged.

Mindezt persze - a sok-sok feleslegesen kiküldött formanyomtatványt - a mi befizetett adónkból, persze, több milliócskáért :(

Az én fiaimnak már 12 éves koruk óta van adókártyájuk, mert még a tankönyvtámogatás összegét is be kellett vallani. :)
Catti Brie
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 333
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.02.08. 9:36

Én meg itt vagyok ellenpéldának kb három éve nem küldenek nyomtatványt nekem mindig úgy kell levadásznom a netről és feladni a saját pénzemen mert ugye válaszborítékot sem kapok a fénymásoltat meg nem fogadják el.De mivel melózom muszáj vagyok bevallani.Érdekes ez a rendszer akinek nem kell fizetni kap papírt akinek kell az nem.Még soha nem vallottam be elektronikusan hogy emiatt ne kapjak :lol:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva